R20 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 salutare, dupa documentatia de pe prezentul forum si pe alte forumuri de profil nu am reusit sa gasesc suficiente motive sa ma convinga pe care masina sa o aleg dintre terrano 2.7 5 usi si pajero2.5 diesel 2 usi. momentan am un terrano2 motor 2.7 125 cai din 2000 masina care o cunosc destul de bine insa m-i sa oferit posibilitatea sa cumpar un pajero 2.5 tdi din 1996 99 cai in 2 usi in stare buna, as vrea sa stiu mai multe detali despre pajero: intretinere, consum, performanta, puncte slabe, puncte tari etc, in ideea in care vreau o masina de zi cu zi cu care sa cirul si in oras si drumuri cu dificultate medie:forestiere etc, mentionez ca vreau sa optez pentru varianta cea mai ieftina de intretinut, consum, piese. Sper ca nu va-m plictisit cu romanul meu, astept sfaturi:tk:pl :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Re: terrano sau pajero Pajero 2,5 td e cam puturos...... ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R20 Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Re: terrano sau pajero mersi, mentionez ca nu am si nici nu imi doresc un stil de condus sportiv, dealtfel nici terrano nu te ajuta prea mult in privinta asta. :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Klez Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Re: terrano sau pajero Puturos ca e lenes? Sau puturos ca pute dupa el ? Pajero Mk II are doar cateva bube: -Motorul are tendinta de a se supra-incalzi in efort marit si continuu, de aceea trebuie sa te asiguri ca pompa de apa este in stare buna. Eventual punei un ventilator suplimentar in fata radiatorului si scapi de orice problema. Daca ignori temperatura, are prostul obicei de a praji garnitura de chiulasa. Nu e scuma (100-200 ron), dar e scumpa manopera si rectificarea. In rest, e destul de ok daca ii faci reviziile la timp (distributie pe curea). Consumul e undeva pe la 7-8% in afara si 10-14 in oras, totul in functie de cum conduci. -Cutia de viteze: Destul de rezistenta, nu prea am auzit sa se planga lumea, mai ales de cea manuala. -Cutia de transfer: Idem CV. In cel mai rau caz poti sa-i rupi lantul de transmisie, dar trebuie sa te chinui foarte, foarte mult. Cel mai probabil arzand cateva ambreiaje intai. -Sasiu: Ii dai o vopsea si 5 ani nu mai ai treaba cu el. E foarte solid, nu se stramba si nici nu rugineste in 10 zile daca nu-i vopsit. -Caroseria: Vei auzi probabil niste greierasi prin bord, datorat plasticelor, dar se poate repara totul, se strang surubelele si gata. Destul de spatios, confortabil la drum lung pentru toti cei 4 ocupanti. -Rugina: De obicei, in spate, sub triplele din caroserie. Mai apoi pragurile. Daca sunt vopsite bine aceste zone, atunci e totul ok pt multi ani. In rest, nu prea rugineste, decat daca vrei ne-aparat. Bucse: Da, bucsele inferioare la telescoape pica la 10-20.000 km. Pivotii superiori la brate cam 50.000 si ceva capete de bara dar mai rar daca-s gresate si daca nu te chinui sa iei fiecare groapa. Astea-s doar estimari si depind foarte mult de cum conduci, pe unde si cum menajezi masina. -Transmisie: Cardanele sunt foarte ok, eu in 10 ani am reusit sa rup doar o cruce cardanica. Planetarele pe spate n-au moarte, iar cele de pe fata daca au burdufele ok, atunci n-ai treaba cu ele. -Electrica: O revizie o data la 2-3 ani si nu ai treaba. Per total, e o masina super ok, merge bine, intretinere foarte ieftina pt un 4x4. Gasesti piese noi in magazinele din tara, din afara si in plus gasesti piese si la dezmembrari. Altceva ? :grin: OMU'e inainte de toate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R20 Postat Aprilie 22, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2010 (editat) Re: terrano sau pajero Altceva ? multumesc mult domnu' Klez, incet incet inclin balanta in favoarea lui pajero:tk si o poza cu ce vreau Editat Aprilie 22, 2010 de R20 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R20 Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: terrano sau pajero astept in continuare si alte pareri:tk :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Aprilie 26, 2010 Partajează Postat Aprilie 26, 2010 Re: terrano sau pajero Eu as opta pentru masina dotata cu SuperSelect (+ un blocant spate ar fi perfect). De ce? Poti cupla si decupla 4x4 din mers si poti rula cu el (cuplat) pana la 100km/h. Are diferential central (permite distribuirea puterii intre puntea fata si spate in functie de aderenta) Puntea fata nu are MRL-uri,deci stai fara griji ca nu-ti cupleaza/rupe/huruie,etc Poti bloca diferentialul central si puterea este impartita 50/50 (fata/spate) Mentenanta minima. In rest... -suspensie rezistenta -daca gasesti o versiunea cu amortizoarele reglabile te sfatuiesti sa-i pui clasice (cele originale reglabile fac o caruta de bani) -e buna si pe asfalt,nu e barca -usor de modificat si generoasa la capitolul spatiu interior -consumabile ieftine -radiator ulei,intercooler Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
R20 Postat Mai 4, 2010 Autor Partajează Postat Mai 4, 2010 Re: terrano sau pajero "up" astept si alti posesori de pajero 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate