Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

reducerea consumului, cresterea puterii

soimu

Postări Recomandate

ce parere aveti,

prin incalzirea motorinei, usoara crestere a presiuni si scaderea temperaturii aerului care alimenteaza un motor cu injectie directa, ii cresc seminificativ performantele, scade consumul si implicit emisiile poluante, si scade faorte mult fumul

cum sa fac aceste modificari pe un motor fiat in 3 pistoane

o rezistenta care incalzeste motorina e suficienta?

cum scad temperatura aerului daca nu am spatiul necesar sa montez un intercooler si nici nu voi avea viteza mare care sa il raceasca

e eficient un intercooler daca nu ai viteza mare de deplasare?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: reducerea consumului, cresterea puterii

Salut, Soimule !

Motorului tau nu-i prea plac turatiile peste 3000, din cate stiu eu. Pentru incalzit motorina, poate e mai simplu sa apelezi direct la un corp de filtru de motorina (de la alta marca/model de masina) care are deja rezistenta integrata in el. O sa ma scobesc de ceva poze, Cherokee 2.1Td are asa ceva stock.

Interesant este cum obtii cresterea de presiune la care te refereai. Plus ca debitul de aer e iarasi o marime care nu trebuie negljata. Intercoolerul face legea la capitolul racire aer, nu vad alte solutii, deocamdata.

Pentru a fi mai eficient la viteze mici, uneori intercoolerul este cuplat cu un ventilator electric, care are pastreaza randamentul racirii la viteze mici. Am vazut asa ceva pe ceva model de la Subaru, dar n-am avut timp sa intru in amanunte, adica sa vad daca ventilatorul e acolo de la mama lui sau montat ulterior.

Iar aici, marimea conteaza (a intercoolerului). Cu cat e mai mare, cu atat e mai eficienta racirea. Doar ca mai mare inseamna ca are nevoie de mai mult loc pentru a fi montat, de unde apar alte probleme...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

un intercooler fara turbo va scadea puterea deoarece lungind traseul de admisie al aerului creste si forta de frecare ,motorul se va chinui sa traga aer nu o sa mai conteze ca el e mai rece ,si va fi mai rece nesemnificativ

importanta intercoolerului e la turbo unde aerul devine cald datorita temperaturii mari a turbinei ,la non turbo aerul are temperatura mediului faptul ca va trece prin intercooler nu cred sa scada semnificativ temp de afara.

la motorul de fiat nu cred ca merita sa te lupti cu scaderea consumului el e un motor foarte economic de felul lui

cu cresterea puterii poate ca i-ar sta bine un turbo ar fi un proiect interesant

Link spre comentariu

Salut, Soimule !

Ai atasata o poza cu aspectul filtrului de care vorbeam. Rezistenta care incazeste acest filtru este in corpul in care se fixeaza acesta.

Si sistemul e deosebit de practic iarna, la temperaturi joase, cand motorina tipic romaneasca devine mai putin fluida...

La corp nu am poza, ca-s departe de masina pentru vreo doua luni...

Stima,

Dragos

http://http//www.club4x4.ro/forum/attachment.php?attachmentid=74057&stc=1&d=1272291397

Link spre comentariu

un intercooler fara turbo va scadea puterea deoarece lungind traseul de admisie al aerului creste si forta de frecare ,motorul se va chinui sa traga aer nu o sa mai conteze ca el e mai rece ,si va fi mai rece nesemnificativ

importanta intercoolerului e la turbo unde aerul devine cald datorita temperaturii mari a turbinei ,la non turbo aerul are temperatura mediului faptul ca va trece prin intercooler nu cred sa scada semnificativ temp de afara.

la motorul de fiat nu cred ca merita sa te lupti cu scaderea consumului el e un motor foarte economic de felul lui

cu cresterea puterii poate ca i-ar sta bine un turbo ar fi un proiect interesant

Te corectez putin: la turbo temperatura creste in principal datorita comprimarii.

Racirea sub temperatura aerului exterior este dificil de realizat, pt ca trebuie sa mai adaugi cateva componente la motor. Nu cred ca un astfel sistem se poate folosi in mod constant ci doar in reprize, atunci cand ai nevoie de putere mai multa. mai mult ca sigur duce la cresterea de combustibil.

Link spre comentariu

nu sunt geniu

am vazut si eu si am zis ca sa pun in discutie

uite ce superdestepti sunt timisorenii

http://www.utgjiu.ro/conf/8th/S4/20.pdf

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare