Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

dispozitiv de scadere a consumului

akita

Postări Recomandate

"Tânărul român român Corneliu Birtok Băneasă, în vârstă de 32 de ani, a fost medaliat cu aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva pentru un dispozitiv care scade consumul de combustibil de la maşină şi creşte puterea motorului.

Tânărul din Deva a prezentat în faţa juriului internaţional de la Geneva un dispozitiv de transport

al aerului care permite o creştere a puterii motoarelor de maşini. Invenţia românului, care se ataşează la un filtru de aer inventat tot de el, reduce

cu 20% consumul de carburanţi şi emisiile poluante.

Inventatorul este student în ultimul an la Facultatea de Inginerie din Hunedoara, care-l susţine în participarea la expoziţii internaţionale. Corneliu Birtok Băneasă a reuşit să experimenteze dispozitivele şi filtrele pe 100 de tipuri maşini pe care le monitorizează de trei ani în laboratorul de motoare

>

al facultăţii.

Filtrele românului au fost premiate cu medalie de aur la Salonul Internaţional Inventika, cu premiul special al Asociaţiei Naţionale a Inventatorilor din Polonia, dar şi cu medalia de argint la Salonul Internaţional de la Bruxelles din 2009."

sursa articolului: http://ziarero.realitatea.net/1272234992-Un_roman_premiat_la_Geneva_pentru_un_dispozitiv_care_scade_consumul_de_combustibil

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: dispozitiv de scadere a consumului

bravo ... si felicitari

asteptam cu nerabdare produsul si pe piata din romania... ca poate cumpara cineva inventia cu tot cu inventator :br

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Parca ma simt mai bine cind vad ca iesim in evidenta si cu lucruri bune si nu doar cu "s'il vous plait monsieur".

Din pacate ca sa vedem produsul pe piata noastra trebuie ca cineva cu bani si capacitate de productie/desfacere sa cumpere patentul, sa-l omologheze si sa-l produca. La cum se prinde tehnologia extra-China de noi, slabe sanse.

Oricum, felicitari domnului Baneasa.

'89 Terrano 3.0L V6 VG30I
Link spre comentariu

Felicitari autorului "faptei" ! Din nefericire, in buna traditie romaneasca, prevad ca produsul (Daca va ajunge sa fie produs in RO) va fi produs intr-o prima serie excelenta, apoi calitatea scazand pana la derizoriu. Pot da multe exemple in acest sens, de produse care la inceput au fost OK, acum sunt patetice.

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

am incercat si eu

"Buna ziua,

Momentan filtrele nu se comercializeaza ca produs.

Sper ca dupa jumatatea anului sa fie pe piata.

Trimiteti-mi o poza cu motorizare d-voastra si vb.

Taote cele bune,

Corneliu BB

"

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Bagati un ochi si pe aici ca sa dicutat puernic pe tema asta.

http://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=54988

Opel frontera sport c20ne 1994

Viata am primit-o cadou,de aceea sa nu o lasam sa treaca degeaba.

Enjoy THIS day because tomorrow don't exist and yesterday is the past

Link spre comentariu

Se chinuie un tip de prin toamna sa vanda produsul pe un alt forum. Sarisera pe el cativa cu gura mare sa-l desfiinteze. La ora aia i-am luat apararea, netotii aveau pretentii absurde ca-n bancu' ala tampit cu Trabantu' si m-au enervat. Eram sigur ca-i de vina doar capra vecinului si moare toata lumea de invidie. Acuma nu mai sunt asa de convins. Desi e real argintul de la Bruxelles, (de Geneva nu stiu, posibil, salonul s-a tinut zilele astea), vreo doua-trei ganduri nu-mi dau pace:

- omul e nitel mitoman, peste tot e Corneliu GroUp iar el abia daca are cateva unitati vandute; nu vrea sa vanda inventia, vrea sa o valorifice singur, dar are o tehnica intre teleshopping si MLM;

- explicatiile colaboratorului lui din Brasov, care este probabil "investitorul", sunt atat de penibile ca te-apuca mila; ai zice ca-i mai degraba un comis voiajor care alearga din poarta-n poarta ca sa aiba ce pune pe masa la cina, decat un fabricantul unui produs revoultionar;

- nicaieri nu gasesc o explicatie cat de cat coerenta a functionarii; povestea aia cu secretul inventiei e doar pentru cine n-are habar, un brevet de inventie contine niste revendicari pe care de fapt se bazeaza, iar acestea sunt publice; am un curs de consilier de proprietate industriala facut la OSIM si stiu ce vorbesc;

- la rezervele aratate de unii cum ca avantajele ar decurge din mai putina restrictie, deci o calitate mai slaba a filtrarii, raspunsul a venit prompt: "folosim acelasi material filtrant ca Volvo"; hai sa fim seriosi, asta nu-i explicatie, Volvo nu face filtre;

- numele realizarilor e supercalifragilistic, "filtru supraaspirat", "superabsorbant inversat", dar prezentarea e la nivelul unei lectii de geografia cotului pentru clasa a cincea la scoala de coafeze;

- tot ce nu e un filtru cilindric banal pe site arata ca un dispozitiv pentru studiul vibratiei strobametrului energostalgic prin protodiateza transfrastica (si mie-mi pare ciudat dar ultimul cuvant e real); am si eu vise erotice de-astea in SolidWorks cand desenez ceva si ma lasa inspiratia;

- am gugalit si eu dupa inventator, plin de articole dar nici o trimitere peste granita; buun; hai sa incercam in ceva limbi mai circulate; uraa! gasim, articole in engeleza, franceza, dar tot din presa noastra; cum asa, o inventie de natura sa ierte incalzirea globala de vreo doua-trei grade ramane nebagata in seama ? conspiratie a petrolistilor vs. Corneliu ? curata cineva internetul cu infrarosii ?

M-a preocupat la modul foarte serios problema, chiar ma interesa sa folosesc inventia pentru mine, dar pentru ca nu-mi place sa arunc banii m-am documentat putin; n-am gasit nimic sa ma convinga; sa scot filtrul si sa pun acolo o improvizatie stilistica menita sa reduca rezistenta aerului si sa-mi macine motorul marunt digerand praful Clujului stiu si eu, dar nu asta caut.

Daca cineva e mai informat ca mine si cunoaste ceva din secretele inventiei, l-as ruga sa ma lumineze si pe mine.

Pana atunci misterul ramane: cum functioneaza bazdagania, iar daca nu functioneaza, cum de a adunat atatea titule.

M-as bucura sincer sa constat ca am batut campii in cele de mai sus.

Forumul cu vanzarile:

http://forum.4tuning.ro/525-consumabile/149801-vand-filtre-aer-caror-brevet-apartine-intrati-detalii.html

"Principiile si calitatile filtrului au fost demonstrate la 5 saloane de invetii mondiale". As dori sa stiu si eu cum si mai ales, de ce e secret cum.

Editat de workaholic_ro
Link spre comentariu

Absolut corect cele spuse mai sus. Anul trecut am trecut si eu pe la salonul de inventii, acolo cineva prezenta o super toba de esapament care avea nu stiu ce magneti, care nu stiu ce faceau ei dar se reducea poluarea si fumul scos de un Aro in urma sa. Totul functiona perfect, in poze, dar cand m-am aratat interesat de produs... pauza... ca nu este inca disponibil, ca... bla balablaa!!! Aveam si o carte de vizita pe care sigur o voi gasi si ma voi interesa sa vaz cum mai merge treaba.

PS

Dupa mai multe "studii" mie imi pare doar un filtru cu suprafata marita...

PS 2

M-am plictisit sa citesc fel de fel de aberatii pe forumuri, daca va aparea pe piata un produs, am sa-l pipai si eu... pana atunci ramane sa-mi fac timp pt un filtru marit cu transfer de micromasa subracita.

Editat de avolocaru
Link spre comentariu

Buna seara !

Pana una-alta, modalitatile de scadere a consumul sunt de a conduce corespunzator sau a NU circula cu masina.

Cum nu cred ca e vreunul pe aici prin comunitate care sa nu scoata minim 25-30% consum cand iese in teren, si sigur nu renunta la hobby-ul acesta, as zice ca treaba cu consumul nu are ce cauta pe aici, mai ales sub forma unor dispozitive aberante, cu continut secret...:ha:...

Mai degraba un stil de conducere mai soft iti lasa mai multi bani in buzunar. Turatii mai mici, schimbari mai line de viteza, etc, toti stim cam ce e de facut pentru a obtine rezultate.

Doar ca pasiunea ne conduce si are prioritate. Si atunci, consumul cade pe plan secundar, tert, etc. Sub 30% eu nu ies in teren cu amaratu' meu de 2.1TD, iar cu ala micu', V8-ul de 7500 cmc, am avut un minim de 13.2%, ceea ce eu consider record absolut...

Dar conteaza ca ma simt bine si nu deranjez pe nimeni ! Hobby greu, ce vrei, dom'le...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Poate gresesc eu.....dar Salonul ala de inventica, unde a fost premiata inventia, nu cred ca acorda vreo importanta aspectului ulterior al unei inventii, respectiv daca inventia premiata chiar este pusa in practica cu succes si confirma premiul acordat....nu dezavuez competenta celor care analizeaza inventiile respective si le premiaza, dar practica cred ca nu e in vizorul lor......

Cu alte cuvinte, daca toata "premiile de aur" ar fi si utilizate pe scara larga, cu rezultatele specificate de inventator, poate omenirea era in alta etapa de evolutie acum......dar asa......

Link spre comentariu

Poate gresesc eu.....dar Salonul ala de inventica, unde a fost premiata inventia, nu cred ca acorda vreo importanta aspectului ulterior al unei inventii, respectiv daca inventia premiata chiar este pusa in practica cu succes si confirma premiul acordat....nu dezavuez competenta celor care analizeaza inventiile respective si le premiaza, dar practica cred ca nu e in vizorul lor......

Cu alte cuvinte, daca toata "premiile de aur" ar fi si utilizate pe scara larga, cu rezultatele specificate de inventator, poate omenirea era in alta etapa de evolutie acum......dar asa......

Pe undeva ai dreptate, dar nu aici e problema, daca se, sau nu se dup-aia, ci daca e sau nu e ACUMA.

Prin Bruxelles si Geneva gandirea e un pic diferita, ca mai pe ori unde dincolo. Daca ai tidula de la OSIM, daca ai descris avantajele inventiei, daca ai pe hartie niste grafice si/sau valori experimentale, daca ai girul unei universitati, din punctul lor de vedere esti blndat; daca inventia asa-cum-ar-trebui-sa-fie se inscrie intr-o directie care merita aprecierea, primesti aprecierea. Nu te cauta nimeni in buzunare. Nu-si pune nimeni problema ca jumatate din paznicii de noapte din Romania au Dreptul, ca doctoratele in stiinte se iau pe teze despre numaratul picioarelor la magar, in erectie si fara, ca inalti functionari din finante au fost casieri sau barmani (tot cu bani lucrau), ca generali ai armatei au fost magazioneri (tot in armata) si asa mai departe.

Ca fapt divers: in urma cu cateva luni l-am rugat pe un prieten sa ridice niste marfa din Antwerp; omul s-a dus, a primit niste acte si un card magnetic de la un birou si a fost trimis la un depozit (imens); a ridicat marfa si i s-a indicat o directie; a ajuns la o bariera care se deschide cu cardul si s-a pomenit in strada; pe urma a dat telefon la Cluj "da' eu unde platesc ?"; intelegerea cu firma fusese pentru cash pentru a nu hrani nesimtirea bancara (20 Euro e numai SWIFT-ul, sa nu mai vorbim sde comision); s-a intors la birou, "stiti, eu trebuia sa platesc cash"; a, ok, daca nu mi-ati spus am crezut ca s-a platit prin OP; iar "chitanta" e o stampila pe factura: "ACHITAT".

Deci se merge foarte mult pe incredere. As fi curios insa sa vad documentul de la OSIM, aia fiind oficiu de stat n-au voie, ei trebuie sa faca o examinare de fond, care-i cat se poate de tehnica.

Link spre comentariu

Am avut si eu tangente cu OSIM-ul. Am doua dosare cu oarece inventii, dar inca nu am banii sa le depun. Au niste scoruri ... Oricum, daca el are depus doasrul, in termen de 6 luni, OSIM-ul il publica in periodicul lor, cu scopul de a da posibilitatea oricarei persoane de a uza de dreptul de opozitie. Adica, daca cineva vine cu dovezi ce pot sta in picioare, i se atribuie lui meritele. Pe scurt, documentatia trebuie sa fie accesibila undeva. OSIM-ul nu tine nimic secret ca nu are nici un interes. Orice doasr depus intra in dezbatere publica.

Se vorbeste de o inventie. Din cite am citit eu, asta este o inovatie. Mai exact, omul nu a inventat filtrul de aer sau filtrarea aerului ce intra in motor, ci a gasit o metoda de a imbunatati aceasta filtrare. Din alta perspectiva, omul pretinde ca filtrul lui RACESTE fluxul de aer!!! Cica asta ar fi marea realizare. Cum? Doar el stie.

Se vorbeste despre scaderea consumului. Nu stiu cum functioneaza la masinile mai noi care au 2 sonde lamda + injectia supravegheata de calculator. Cel putin la megane, motorul de 1,9 td, calculatorul optimizeaza amestecul de aer-combustibil de 50 de ori / secunda. Daca filtrul asta baga mai mult aer, automat injectia de combustibil este suplimentata, astfel ca nu cred ca va scadea consumul.

Si cu asta inchei. Am participat la sustinerea undei teze de doctorat in domeniul modelarii camerei de ardere la motoarele cu aprindere prin comprimare cu scopul declarat de a reduce emisiile de negru de fum. S-a finalizat prin acordarea notei 10 "Cum laude" (adica toti membrii comisiei, mari doctori si profi universitari au dat 10 pe linie). L-am intrebat pe cel ce a sustinut teza daca a testat ceva si se poate pune in practica. Raspunsul a fost ca daca cineva va dori sa bage o caruta de bani sa puna tot in practica vom afla. Nu stiu cum e la saloanele de inventica, dar ma indoiesc ca cineva testeaza tot ce se expune acolo. Daca omul nostru s-a dus cu zeci de dosare, grafice si schite, probabil ca i s-a dat credit pe baza lor. Nu zic ca am dreptate, insa odata ce ai expus ceva la un mare salon international, nu te mai poti ascunde in spatele unui secret. Poate linisiti sa dezvaluie public modul de functionare, ca nu i-l mai poate fura nimeni!!! Intrebarea mea este: De ce nu o face???

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

..........

Poate linisitit sa dezvaluie public modul de functionare, ca nu i-l mai poate fura nimeni!!! Intrebarea mea este: De ce nu o face???

Cred ca din doua motive : crede ca va da "marea lovitura" si/sau s-ar putea sa fie iarasi un mare fâs romanesc cum a fost amalgamul dentar Gaudent, cum a fost materialul ala de caramizi, facut din deseuri care a fost intens promovat la inceputul anilor `90, am uitat cum se chema,parca DUREF, si care la o banala proba de tinut in apa s-a dovedit ca se sfarama mai ceva ca un bulgare de nisip.......asa s-ar explica si faptul ca nu are nici la vanzare.......pe undeva ceva nu confirma......

Editat de Astral
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare