Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce antena recomandati , prin padure

GPScu

Postări Recomandate

Am ramas a NNNNN oara fara antena la statie :tkse rupe :grin:

Am un midlant 220 si un amplif de 100 w ....ce antena i-mi recomandati :h5

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce antena recomandati , prin padure

President Texas.

Am achizitionat-o acum 2 saptamani, insa nu am reusit un SWR <!1.3 si am dat-o jos, urmeaza sa mai "frec" la ea.

Va fi montata pe un Hyundai Santa Fe, printr-un adaptor special, la capota, in zona stergatoarelor (sau pe un Iveco Daily, tot pe capota).

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Este foarte important si locul unde este prinsa.

Cauta antene care au arc intermediar jos langa prindere,gen ML145 sau Special 27 de la Sirio.Eu am al doilea model montat pe usa spate si nu am probleme.

0744616745
Link spre comentariu

http://www.mondoplast.ro/Antena-mobila-emisie-receptie-27MHz-Sirio-DELTA-27-95-pg_ft-2729

sau

http://www.mondoplast.ro/Antena-mobila-cb-27mhz-Sirio-TURBO-800-S-PL-pg_ft-3846

asta din urma are o nuca ce-i permite sa se plieze pe plafon ... chiar daca o uiti ridicata cand se loveste se culca pe plafon .... trebuie doar sa o aduci in pozitia sa se plieze spre spate ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

President Texas.

Am achizitionat-o acum 2 saptamani, insa nu am reusit un SWR <!1.3 si am dat-o jos, urmeaza sa mai "frec" la ea.

Va fi montata pe un Hyundai Santa Fe, printr-un adaptor special, la capota, in zona stergatoarelor (sau pe un Iveco Daily, tot pe capota).

As fi foarte interesat de scula si metoda de masurare a vswr a unei antene tip baston montata sau nu pe masina

vswr de 1,3 este mult pentru o asemenea antena? ce posibilitati de adaptare sunt in afara de un transmatch ?

Multumesc

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Multumesc ! Cu arc e clar ....dar una care duce puterea statiei si amplifului :h5

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Pai sunt multe modele care duc puterea amplifului,cele ce ti le-am recomandat mai sus sunt amandoua capabile de 100W continuu,dar spune-mi si la ce lungime te-ar interesa?

0744616745
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Ce nu inteleg eu e....la ce e bun amplificatorul ala. Sa zicem ca eu si alt utilizator, comunicam. El cu amplificator 100w, eu fara. La o anumita distantza, eu il aud, ca emite mult, dar el ma mai aude?! Nu, deoarece a iesit din raza in care eu pot sa emit. Din cate stiu, midlandul 220 are 15w la emisie, la ce sa-ti trebuiasca mai mult?! Pe sosele cam in 7-15 km ai nevoie sa stii ce se intampla, e arhisuficient, in offroad, la si mai mica distanta comunici.. Acuma nah...asta e parerea mea, mai sunt si altele...

Apropos, pe unde-ai scos stimabile GPScu, firul de la antena afara?! Sa nu-mi spui ca ai dat gaura....parca y61 ai si matale, daca nu ma insel...

Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr
Link spre comentariu

Firul de la statie il scoti usor din Y61 ...prin dreapta pe sub torpedou pe langa contraharipa ...si te duci cu el usurel spre botul masinii pe langa baterie (folosesti arici/cleme) prin bara pana unde ai nevoie ..

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Ce nu inteleg eu e....la ce e bun amplificatorul ala. Sa zicem ca eu si alt utilizator, comunicam. El cu amplificator 100w, eu fara. La o anumita distantza, eu il aud, ca emite mult, dar el ma mai aude?! Nu, deoarece a iesit din raza in care eu pot sa emit. Din cate stiu, midlandul 220 are 15w la emisie, la ce sa-ti trebuiasca mai mult?! Pe sosele cam in 7-15 km ai nevoie sa stii ce se intampla, e arhisuficient, in offroad, la si mai mica distanta comunici.. Acuma nah...asta e parerea mea, mai sunt si altele...

Atat in teorie cat si in practica asa stau lucrurile.

Cei care pun amplificatoare, de obicei le monteaza pentru a vorbi "peste" ceilalti.

Cei 15W ajuta, dar ca sa "conteze" amplificatoarele trebie sa aiba peste 100W, poate chiar peste 150W ca sa merite :grin: Parerea mea.

Dar dupa cum ai spus, te vei face auzit, dar vei asculta in limita posibilitatilor celorlalte emitatoare.

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Multumesc Yonutz ! Uite ca pe acolo nu m-am gandit.... Am tot incercat dinspre compartimentul motor, pe sub parbriz, pe gaurelele alea astupate cu butoni, insa n-am reusit. Ma gandeam ca trebuie sa incerc si pe partea stanga...dar hai ca mi-ai mai dat o speranţă... Sa vedem pe unde-l bag ca e complicat al dracului ...tre sa trag de mochete...sa m-aplec...ptiuuuu !! :grin:

later edit

Multumesc si tie atar :2dr

Ar mai fi o nelamurire....antenele astea, cu talpa magnetica, nu trebuiesc reglate si ele ca sa se pupe cu ce emite statia? Caaa...cica alea fixe trebuie, pentru ca isi iau masa doar de la caroserie, de unde e montata ea. Pai si pe firul de masa, care ecraneaza miezul firului de la antena ce dracu circula, motorina?!?!? Eu cred ca toate trebuiesc verificate si reglate cu acel reflectometru, corect?! Iar pozitia antenei, daca e schimbata, adica montata in alt loc, iarasi trebuie verificata.... lucru valabil si in cazul montarii sau pozitionarii statiei in alt loc, fata de locul unde a fost montata la ultima verificare. Eu emit cu a mea fara nici un reglaj, cica ma aud foarte bine, cat de departe nu shtiu, am sa mai fac niste teste...

Numai bine! :2dr

Editat de maiden
Link spre comentariu

Pai eu pe acolo am reusit ...si n-am dat nici o gaura ca am descoperit un traseu de cabluri care mai suporta inca unul! :h5

Loc bun de statie in Y61 este imediat sub casetofon, daca ai acel compartiment cu clapeta! :h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

In general nu se "calibreaza" decat antenele cu montura fixa.

Intrucat antena isi modifica parametrii in functie de "locul" unde o pozitionezi (aici e o discutie mai detaliata pe alt topic), cele cu prindere magnetica nu se "calibreaza", tocmai pentru ca de cele mai multe ori li se schimba pozitia. (de obicei se monteaza pe plafon pe sosea, iar in off-road se muta pe capota)

Se poate regla si antena cu baza magnetica, dar optimul il vei obtine pentru o singura pozitie. Oriunde o muti in ata parte, isi modifica (mai mult sau mai putin) parametrii.

In ceea ce priveste statia, modelul, puterea sau pozitia si montarea acesteia, nu au legatura cu ajustarea antenei.

Link spre comentariu

Pai eu pe acolo am reusit ...si n-am dat nici o gaura ca am descoperit un traseu de cabluri care mai suporta inca unul! :h5

Loc bun de statie in Y61 este imediat sub casetofon, daca ai acel compartiment cu clapeta! :h5

Acumaa...sa vedem daca lungimea cablului, din bord, pe traseul ce mi-l sugerezi, este suficienta. Acolo-i montata, in locul cutiei cu clapeta. Cu cateva modificari simple, am proptit-o tzapan! Alan 220 are dimensiunile unui casetofon, in pachetul de livrare continand 2 suporti de montare. Unul ca la orice statie, iar celalat precum o sina de casetofon pentru bord. Avand si difuzor frontal, este exact ce-mi trebuie! :h5

..cele cu prindere magnetica nu se "calibreaza", tocmai pentru ca de cele mai multe ori li se schimba pozitia. (de obicei se monteaza pe plafon pe sosea, iar in off-road se muta pe capota).

Pai as cam vrea sa scap de "talpa" asta...pune-o, scoate-o, mut-o...mi-am matuit vopseaua in locurile unde-o pun, mai ales pe sub parbriz si pe capota, deoarece aci se cam zdruncina, iar ca s-o pun sus, nu-mi ajunge cablul...:f2

Nu matale zisesi sa nu iau cablul ala mai lung, ca nu merge cu antena mea. Mai bine ti-l luam cu fortza si vedeam eu ce fac!!:grin: Chiar, as putea incerca sa pun un cablu mai lung?! In felul asta as putea s-o pozitionez sus, pe plafon, ca acolo-mi trebuie cel mai des. Pe capota o pun mai rar. Ce zici, imi dai un sfat!? Care-i lungimea maxima de cablu ce o pot pune intre antena si statie?! Cu un eventual "calibraj", va merge foarte bine...

..Si pentru amicul GPScu, spune cam ce solutzii ai, cu o antena ce sa nu se mai rupa!! (asta ca tot i-am umplut topicul si cu alte probleme...) :grin:

Sanatate!:2dr

Link spre comentariu

Cablul ala e pentru prindere fixa nu pentru talpa magnetica.

Talpa are cablul ei, care, cat e, asa ramane.

Link spre comentariu

"Rupi" sarma sau zona de baza cu bobina?

Rup zona de imbinare intr-e bobina si sarma :ha:

tel 0763325967

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Yonutz, tocmai azi, pe pipaite, am dat de manunchiul ala de fire, ce iese spre compartimentul motor...este exact ce-mi trebuie.Cat de curand, m-apuc de treaba...sa ma mai lase durerea asta de şale, ca m-am sucit si-s asa de-o saptamana... :grin:

Multumesc de informatie, foarte utila, nici prin cap nu mi-a trecut sa incerc...."mai jos" !!! :top

:h5

Link spre comentariu

La Y61:

Pe dreapta, in compartimentul motor, la vreo 20cm. sub ABS, pe firewall e o para de cauciuc in care intra un manunchi de fire. Corespondenta in interior e sub torpedo (care trebuie scos), catre stalpul usii din dreapta.

Te poti intepa in para de cauciuc si sa bagi cablul pe acolo. Trebuie sa folosesti o remorca dinspre interior si multa "vasilica" la exterior (dinspre motor).

Prin manualele de service se recomanda folosirea unui segment de antena telescopica pentru mentinerea deschisa a gaurii pe parcursul operatiei, prin care te duci cu cablul, si pe care il recuperezi apoi prin interior (cauciucul ala e destul de afurisit, dar se inchide bine pe cablu).

... BRAKES ARE FOR PUSSIES !..
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare