Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor Kit Inaltare

AndreiBizzy

Postări Recomandate

Salut,

A venit vremea sa schimb suspensia la Cherokee 2,5TD din '96 si vreau sa o si inalt.Deci cer ajutorul vostru pentru ca nu prea stiu de unde sa incep.

De unde pot lua Kit de inaltare si care ar fi mai potrivit fara sa intru la prea multe modificari.Dupa montare Kit inaltare as vrea sa continui cu Flanse distantiere si niste cauciucuri mai mari dar nu stiu cat duce fara sa umblu in punti.

Astept recomandari:tk

Jeep Cherokee XJ 2.5TDI Lift: RUBICON EXPRESS,3.5-inch Super-Flex

Yamaha Grizzly 550, Honda xr 400,Yamaha wr 450

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor Kit Inaltare

Salutari !

Defineste "inaltare" in centimetri sau toli, baga una-doua idei despre ceea ce doresti sa faci dupa inaltare cu masina, si mai vedem cu recomandarile...

In principiu, totul tine de buget...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Avand in vedere ca doar pe asta o am o sa fie folosita ca masina de zi de zi,adica si asfalt si munte.

Pentru ca suspensia necesita sa fie schimbata ma gandeam sa o si inalt cu vreo 4-4,5 cm(am inteles ca doar atat merge inaltata fara sa fie nevoie de modificari,in afara de kitul pentru coborat cutia) dupa care sa ii pun flanse distantiere si gume ceva mai mari.B

Bugetul ii undeva la 1000-1500E pentru inaltare

Am si primit oferta de mai jos si va rog sa imi ziceti ce credeti,merita?

-Arcuri fata-spate(foi),telescoape fata-spate,telescop directie, kit coborare cutie,bride TOTAL 1450E

Link spre comentariu

Hello again !

Deci, mergi pe o liftare de maxim 2" = 50mm.

Nu ai nevoie de kit coborare cutie, nici macar la 3" lift, din experienta proprie. Eu acum am 8" lift (200mm), fara sa cobor cutia, dar am lucrat la alte capitole, asta fiind planurile mele de la bun inceput.

Nici de telescop nou la directie nu ai nevoie, daca cel vechi e OK. Dat fiind insa varsta masinii, unul nou sigur nu strica.

Bride noi la arcurile spate iarasi nu ai nevoie la acest nivel. La 3" lift (75mm), cat am avut la un moment dat, arcurile spate aveau doua foi in plus si celelalte respringuite, si bridele originale au ajuns ca lungime fara probleme.

Daca tai de pe lista kitul de coborare cutie si bridele mai lungi, ar trebui sa te incadrezi in maxim 1000 Euro, socotind astfel:

- set arcuri fata +2" lift = 200 Euro

- set arcuri spate +2" lift = 400 Euro

- set (patru) telescoape +2" lift = 350 Euro

Optional, telescop nou directie = 100 Euro

La montarea elementelor de mai sus, va trebui sa mai lungesti putin bara panhard, pentru a mentine puntea fata la locul ei. In caz contrar, masina va sta mai sus, dar puntea fata se va deplasa putin catre stanga, cu consecintele aferente (volanul nu va mai sta centrat). Si unghiurile directiei trebuie refacute oricum.

In regim de buget zgarcit, la Jeep, un lift de 2" se poate realiza cu circa 200 Euro, astfel:

- inaltatoare 50mm peste arcurile fata, 2 bucati (aluminiu/teflon)

- inaltatoare 50mm sub arcurile spate, 2 bucati, otel

- inaltatoare 50mm la telescoape, patru bucati, otel (prelungitoare la tijele filetate ale acestora), otel

- bride mai lungi la arcurile spate, OLC 45 imbunatatit

- prelungire bara panhard cu circa 15mm

In principiu, e treaba 90% strung si 10% freza. Costuri suplimentare ca si in primul caz la reglat unghiurile directiei.

Alegerea este a ta.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

eu la a mea am facut din aluminiu 5 cm inaltatoare fata deasupra arc sasiu . Si pe spate am pus la ocheti de la foi 6 cm intre gauri fata de cele standard .

Astept anvelopele de 31x10.5 r 15 si daca e cazut mai mudific.

JEEP XJ '99 2.5i 3.5 " Lift acasa + 13.000 winch si powertrax locker fata
Link spre comentariu

Buna seara !

@ Andrei

De mentionat, in situatia in care vei avea de gand sa ridici masina mai sus de 2-3", trebuie sa iei in calcul si furtune mai lungi de frana (doua pe fata, unul pe spate) plus un levier de comanda al casetei de directie (brat Pitman) cu cadere mai mare.

Asta ca sa stii ce te asteapta in caz ca te apuca boala numita de cunoscatori "liftita cronica"...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

eu la a mea am facut din aluminiu 5 cm inaltatoare fata deasupra arc sasiu . Si pe spate am pus la ocheti de la foi 6 cm intre gauri fata de cele standard .

Astept anvelopele de 31x10.5 r 15 si daca e cazut mai mudific.

Si eu ma gandisem la inaltatoare dar luand in calcul ca arcurile si telescoapele sunt distruse am hotarat sa iau un kit.multam oricum

Link spre comentariu

ai variantele sa iri un KIT cu distantiere arcuri + amortizoare noi... sau un kit cu arcuri si amortizoare noi...dar la asta merita sa te duci spre un kit de 3"-3,5" marca recomandata Skyjacker sau Rubicon Express

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Multam mult pentru sfaturi,

Am comandat Kit 3,5" RUBRICON EXPRESS Super Flex +amortizoare Rubricon Express monotube

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Buna seara

O intrebare am si eu la inaltarea jeepului meu ,1999 cherokee xj.

o inaltare de 25 mm (1 inch) in partea de fata cu distantier- home made -,cere ceva modificare la bara panhard ,sau orice altceva ? ca am umblat la partea de spate (introdus o foaie in plus ,si springuit ),si am primit o inaltare de 50 mm (2 inch),si asta pentru ca folosesc remorca cam mult. Dar acum cere si partea de fata aprox 25 mm,ca si estetic vorbind .

La telescoapele de spate cam ce ar trebui modificat(adugat),ca distantier?Inteleg- inlocuit suruburile si adaugat un distantier din metal cam 50 de mm ? multumesc anticipat

zaza

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

Eu am inaltat pe spate cu 6 cm, si a trebuit sa modific si telescoapele deoarece s-au intins la maxim si cum trece peste o denivelare bate si scutura. Pe fata am inaltat cca 5 cm, bara panhard cu cca 1.5 cm prelungita, inca nu am prelungit telescoapele pe fata, studiez problema.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare