Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

fum din diferentialul fata terrano 2

Roger

Postări Recomandate

am si eu o problema! de 1 mai am mers cuplat pe 4x4 o perioada de 5-6 km si imi sarea volanul de ziceai ca sunt rotile franate dar cand in stg cand in dreapta si daca o lasa pe liber se oprea de parca as fi pus frana si am decuplat din 4x4, s-a de cuplat nu am mai avut acea problema la directie si apoi am incercat dupa o perioada si la fel parca tragea mai mult in stanga ca si cum ar fi fost franata roata de ceva pe fata si am mers mai mult vreo 15 km si cand am oprit pe loc am simtit un miros de incins si era de la diferentialul fata avea ulei pe el de la un schimb de filtru si scotea fum . de la ce ar putea fi ? rulment gripat? sau ce naiba? ca face doar in 4x4 si doar fata?a mai intalnit cineva asa ceva? va rog frumos sa ma ajutati si pe mine...multumesc
nissan terrano 2, 5 usi, 2002, 2,7 tdi.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: fum din diferentialul fata terrano 2

pai in 4x2 nu face nimic, merge bine doar cand e in 4x4 imi da suturi in directie ca si cum ar fi rotile patrate sa fie cuplajele de roti ca le am originale?

Link spre comentariu

hmm,

- rapoarte diferite diff fata/spate

- reductor ce in 4x4 selecteaza numai fata

- daca masina face parte din seria ce are LSD, ori nu are ulei ori are uleiul care nu trebuie

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

mrs , dar de unde stiu daca am lsd pe masina? pot verifica undeva? apropos pe fata am bfg t/a 235/70/16 si pe spate am wrangler 215/70/16....conteaza? dar de ce se franeaza rotile pe fata adica sa se opreasca ca in frana de motor?

Link spre comentariu

mrs , dar de unde stiu daca am lsd pe masina? pot verifica undeva? apropos pe fata am bfg t/a 235/70/16 si pe spate am wrangler 215/70/16....conteaza? dar de ce se franeaza rotile pe fata adica sa se opreasca ca in frana de motor?

Man , cauta aici pe site , au fost topicuri legate de cauciucuri diferite fata spate la 4x4 ! Acum cinci minute am incheiat o astfel de discutie cu un prieten din Ploiesti ...:old!

Daca cuplezi 4x4 , raspunsul la intrebarea ta este : DA conteaza !

...parerea mea este ca te paste o vizita la Luigi...

Link spre comentariu

man...esti nebun

cum naiba sa mergi cu 2 marimi diferite de cauciucuri si sa te mai si intrebi de ce face asa ???:ha::ha::ha:

la ce tampenie ai facut ai avut noroc ca nu ai crapat un diferential sau cutia de transfer...dar nu e tarziu

la 4x4 trebuie ca cauciucurile sa fie aceeasi marime SI ACEEASI UZURA ...pana si aia conteaza, dar tu ai diferente mari de marime.... nici nu mai merita sa ne batem capul

schimba cauciucurile si pana atunci...NU CUPLA 4X4

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Buna ziua !

@ Roger

Clar ca diferentele de dimensiuni la anvelope sunt cauza problemei. In cazul de fata, 14mm pe raza.

@ Soimu & nissan4x4

Totusi, in caz ca exista diferential central si se ruleaza in 4x4 cu el liber, diferenta intre dimensiuni nu trebuia sa se "compenseze" cat de cat, ca sa zic asa ?

Nu stiu daca Terrano II are diff central sau nu, era doar o idee/intrebare.

Iar uzura chiar nu conteaza, daca ai dimensiuni identice fata/spate. Jeep-ul meu nu are diferential central, si cand cuplez 4x4 (mare sau mic), rulez rigid, mai ales ca am blocaje full-time in punti. Iar pana la faza cu 33"-uri noi puse sus, am avut alte dimensiuni (identice) fata/spate, cu grade diferite de uzura (pe masurate, nu la ochi). Si n-a fost nici o problema...

Sau Terrano II e mai sensibil ?

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Terrano II (platforma R20, comuna cu Ford Maverick) NU are diferential central. Are cutie de transfer cu reductor, model Tx10 si/sau derivate ale acesteia . Daca folosesti masina corect , nu cred ca se poate zice ca ar fi mai sensibila decat alta. Oricum, asa cum bine au zis colegii, este INTERZIS, spre binele transmisiei si buzunarului proprietarului, a se rula cu gume de diametru diferit pe puntile fata/spate si de asemenea este total CONTRAINDICAT sa se ruleze cu 4x4 cuplat pe teren cu aderenta buna !! Sa stii ca si Jeep-ul este "alergic" pana la urma la chestia asta cu diametre diferite si aderenta.

Apropo, Roger, pe ce drum/teren ai mers ?

Nissan Terrano II SGX - 2.4i - 1994- SWB - Strajerul

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

esti inconstient..............

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Nu toti ne nastem invatati. Oamenii pun intrebari, nu fac cereri oficiale sa li se spuna ca-s prosti, nici sa ne dea motive de amuzament. Uneori chiar folosesc "va rog" si "multumesc". Bascalia mi se pare neconstructiva si inutila. Nu scriem pe forumuri ca sa radem unii de altii, sa ne jignim sau sa ne facem dusmani.

Sine ira et studio.

Link spre comentariu

@ workaholic ... am recitit posturile, dar sincer nu am reusit sa inteleg de ce te-ai inflamat asa de tare ...

Ai dreptate, nu toti ne nastem invatati, dar asta nu ne scuteste de o minima "documentare " inainte de a ne pune la volanul unei masini 4x4. Singura remarca poate un pic mai dura mi s-a parut a lui @nissan4x4 - dar sa stii ca a folosit termenul cel mai corect.

Toate cele bune!

Editat de bigdaddy

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

calm oameni buni

eu chiar ii inteleg si pe unii si pe altii

eu am fost unul din cei care au crezut ca diferentialul fata este obligatoriu cu acelasi raport ca cel de spate... doar era acelasi model de aro 10

fals, sa crapat urat dar abia dup o luna de folosire (si eu simteam ca merge greu si tremura)

acum vreo 5 ani, la un concurs, am fost copilot in o toyota LC90 prado, care avea rotile din spate 31 cross (pe 15) si pe fata 265/70/16, care spuneau totu ca sunt tot 31... am mers asa o zi pe dealuri si vai, si se cam simtea ca nu e totul ok, dar sa zicdem ca era ok

in a 2a parte a zilei am trecut la volan si seara , la o trecere dificila am blocat centralul...care nu a mai vrut sa se deblocheze indiferent ce manevre am facut

APOI AM MERS PE SOSEA...VREO 70 KM

cand am oprit, uleiul din diferential fata fierbea

si in ziua de azi merge fara NICI o problema masina si diferentialul, dar s-au schimbat semeringurile si uleiul (care mai era) din diferentialul fata

totodata inteleg si supararea altora, la care efectiv le este mila de masini si de cum sunt folosite CHIAR DACA NU SUNT ALE LOR

asa ca, eu cred ca toti avem dreptate si trebuie sa avansam, nu sa ne certam

cu ocazia asta, domnule proprietar, ar fi FOARTE indicat sa desfaci diferentialul fata, sa schimbi semeringurile, si sa sa schimbi uleiul, nu ar fi rau un metabond de transmisii

daca scapi.... sa fi fericit

cauciucurile..nu are rost sa mai iti spun sa le schimbi...stii deja

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Datorita faptului ca anvelopele de puntea fata sunt de dimensiuni diferite fata de cele de pe puntea spate, la cuplarea 4x4, cutia de transfer nu poate regla/corela turatia rotilor din fata cu cele din spate. Cu alte cuvinte fata tinde sa se deplaseze cu viteza x, iar spatele cu viteza Y. De aici senzatia de frana de motor si fortarea transmisiei.

Cat despre LSD lucrurile stau asa. Ridici masina de puntea spate si invarti una din roti. Daca cealalta roata incepe sa se invarta in sens invers celei pe care o rotesti tu atunci inseamna ca NU are LSD. Daca se invarte in acelasi sens inseamna ca are LSD.

Link spre comentariu

va multumesc tuturor de sfaturi! sunt incepator in asa ceva si nu stiam pe cine sa intreb despre problema asta.ok am inteles gumele tre sa fie toate la fel si sa numai cuplez 4x4 pe teren bun.eu am mers cca 5 km fara fortari si alte chestii dar asta mi s-a parut dubios ca iese fum si parca pe pietrisul de pe marginea strazii parca scartaia cauciucul. cum spunea un coforumist nimeni nu s-a nascut invatat..... va multumesc ptr raspunsuri chiar daca unele au fost mai acide, asta e cand esti mic:tk

Link spre comentariu

Datorita faptului ca anvelopele de puntea fata sunt de dimensiuni diferite fata de cele de pe puntea spate, la cuplarea 4x4, cutia de transfer nu poate regla/corela turatia rotilor din fata cu cele din spate. Cu alte cuvinte fata tinde sa se deplaseze cu viteza x, iar spatele cu viteza Y. De aici senzatia de frana de motor si fortarea transmisiei.

Cat despre LSD lucrurile stau asa. Ridici masina de puntea spate si invarti una din roti. Daca cealalta roata incepe sa se invarta in sens invers celei pe care o rotesti tu atunci inseamna ca NU are LSD. Daca se invarte in acelasi sens inseamna ca are LSD.

ceva de genul asta asteptam! o explicatie nu o acuza...:tk:tk:tk

Link spre comentariu

@ bigdaddy

La Jeep am reusit acum vreo patru ani sa-i plesnesc o cruce de cardan (pe fata) din motive de lipsa diferential central...

Pur si simplu am UITAT ca nu trebuie cuplat 4x4 DECAT pe teren cu aderenta slaba !

Mai bine zis, factorul "picioare lungi si inima dornica" al celei de pe scaunul pasagerului m-a aburit atat de mult incat m-am incurcat in stiinta si mi-a dat cu virgula la toata treaba. Dar macar am plecat "detensionati" acasa...

Aviz amatorilor !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

@ workaholic ... am recitit posturile, dar sincer nu am reusit sa inteleg de ce te-ai inflamat asa de tare ...

Ai dreptate, nu toti ne nastem invatati, dar asta nu ne scuteste de o minima "documentare " inainte de a ne pune la volanul unei masini 4x4. Singura remarca poate un pic mai dura mi s-a parut a lui @nissan4x4 - dar sa stii ca a folosit termenul cel mai corect.

Toate cele bune!

Unde naiba vazusi ca m-am inflamat ? Nici poveste, ziceam doar de chestia aia biblica cu "cine se crede fara de pacat, sa dea primul cu pietre". Am vazut la un nene american o cutie de transfer explodata la un Jeep, dupa ce a umblat pe autostrada vreo cateva zeci de mile. Si ala e un soi de guru, nu un nechemat in breasla. Mi-e lene acuma sa caut, ma crezi pe cuvant sau "gugalesti" dupa poza cu pricina, cred ca era de pe forumul cu "gipurile".

BTW, cand ma inflamez am alt limbaj, stiu si din alea :grin:

Link spre comentariu

pana la urma ce difera la cauciucurile lui , este doar latimea, 235 cu 215 restu inaltimea cauciucului 70 e aceeasi, nu ?

Deschide ochii. Gandeste!

aro 244, 2.5 TDI, 101 CP, 250Nm, culoare gri lucios dar e mata, tamburi vopsiti in albastru peste

fiat 1300, 1.3 72 CP an 1965, culoare crem cu putina rugina la o aripa, etrieri vopsiti in alb turbat

fulgerika...(lastun 500), modificare in masina de curse

Link spre comentariu

pana la urma ce difera la cauciucurile lui , este doar latimea, 235 cu 215 restu inaltimea cauciucului 70 e aceeasi, nu ?

bag de seama ca nu ai vazut niciodata 2 deastea una langa alta

Link spre comentariu

70 reprezinta un procentaj din latimea anvelopei, nu o dimensiune/inaltime. Deci 70% din 235 difera de 70% din 215.

Aro 10.4 DR, 1995, Renault F8Q248 1.9D, 65CP
Link spre comentariu

S-a mai scis de multe ori, mai scriem inca o data... in notarea gen 215/80 R15 215 inseamna latimea benzii de rulare , 80 inseamna procentul din latime cu care se calculeaza inaltimea gumei (inaltimea gumei = latimea *80/100) . R15 - anvelopa constructie Radiala, diametru janta 15 toli.

deci 215/70 si 235/70 au diametru exterior diferit!

NISSAN DRIVER

Link spre comentariu

gata lamurit

Deschide ochii. Gandeste!

aro 244, 2.5 TDI, 101 CP, 250Nm, culoare gri lucios dar e mata, tamburi vopsiti in albastru peste

fiat 1300, 1.3 72 CP an 1965, culoare crem cu putina rugina la o aripa, etrieri vopsiti in alb turbat

fulgerika...(lastun 500), modificare in masina de curse

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare