Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bilanţul Bărzăunului la un an şi 11.000 de km

omoroka

Postări Recomandate

Re: Bilanţul Bărzăunului la un an şi 11.000 de km

Conductele de frana nu trebuie taiate. Am luat de Tico tocmai pentru ca sunt mai lungi si inlocuindu-le pe cele originale nu risca sa se rupa la flexari.

Legat de frana de mana, problema nu este ca levierul nu se mai trage sau ca frana nu ar mai tine. Din punctu asta de vedere lucrurile sunt OK. Problema aici, ca si la furtunele de frana de pe fata, este ca dupa inaltarea masinii cu 8cm conductele cu cablu de la frana de mana sunt prea intinse pe spate. Trebuie sa caut solutii pe la altii :wink:

Am gasit rezolvarea cablului de mana multumita postului lui vitalies

http://forum.club4x4.ro/showpost.php?p=413219&postcount=1

Trebuie doar eliberat din prinderile de sub caroserie si o sa fie suficient de lung ca sa nu se mai rupa :ypu

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am incercat azi sa schimb racordurile de frana si am constatat ca defapt nu se potrivesc cele de Tico. Le-am dus inapoi la UNIX si mi-am recuperat banii.

Deci problema asta n-am rezolvat-o. Vre-o idee?

Va salut !

Link spre comentariu

pai, ma gandeam la racorduri de Vitara. Tot la Unix, 34 lei, lungime 540 mm (se pare ca-s totusi cam lungi, dar o bucla fina rezolva treaba), cod unix 59035.

Bafta!

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

pai, ma gandeam la racorduri de Vitara. Tot la Unix, 34 lei, lungime 540 mm (se pare ca-s totusi cam lungi, dar o bucla fina rezolva treaba), cod unix 59035.

Bafta!

Am verificat si se pare ca sunt la fel ca cele de Tico. Unu din capetele de prindere, cel care se insurubeaza, este mama si nu tata cum mi-ar trebui mie.

Va salut !

Link spre comentariu

Am tot cautat informatii azi toata ziua. concluzia este ca la cele japoneze se potrivesc furtunele de Tico intradevar. La cele spaniole facute la fabrica Santana nu am gasit decat la Calmini pe site si sunt foarte scumpe. Singura varianta ar fi adaptarea unei prelungiri sau gasirea unui echivalent.

Va salut !

Link spre comentariu

In Crangasi,intr-o curte mare de langa lac,la Meteor in spate e o firma care face tot felul de chestii hidraulice,in special furtune,cuple si alte alea. Incearca acolo. Miron Sorin e cel mai aproape de ei,cere-i o parere.

Link spre comentariu

Poate gresesc! Dar furtunele astea de frina nu se pot face la un atelier care sertizeaza furtune?Stiu ca se reparau furtunele de la instalatiile auto de aer conditionat.

Citisem undeva , ca cineva si-a facut la o Toyota Avensis un furtun de frina la un astfel de atelier deoarece il costa enorm furunul original.Se pot face cu siguranta si la atelierele care repara excavatoare ,buldozere si alte utilaje care au pistoane hidraulice.

Daca mai gasesc unde am citit, o sa postez aici.

Editat de PYZ
Link spre comentariu

Maurizio mai face furtune de frana daca tin minte bine. Eu am un kart de la el de cativa ani si unul dintre furtunele de frana are vreo 2 metri si ceva.

Link spre comentariu

Am rezolvat cu furtunele de frana si sper ca azi sa reusesc sa le si montez. Am facut rost defapt de la colegu mihailov de doua prelungitoare (si-i multumesc si pe aceasta cale :h5), cred ca sunt furtune de Golf 2 de 16cm. Impreuna cu cele existente vor rezulta un 45cm ceea ce e un pic cam mult si va trebui sa vad cum le prind astfel incat sa nu frece de roata.

Concluzia finala cu furtunele de frana (sau racorduri, cum le-o mai spune) este urmatoarea:

- pentru japoneze se potrivesc cele de Tico din fata de 42cm care au la un capat mufa tip inel iar la celalalt mufa mama -> cod UNIX 58992

- pentru spaniolesti care au intr-un capat mufa tip inel iar in celalalt tip tata se potrivesc furtunele de 16cm din spate de la Golf2 -> cod UNIX 701597

Mai mult, tot cautand pe internet si sunand pe la diversi am aflat ca firma Tegado din Bucuresti (http://tegado.ro/pages/CONTACT.html) face la comanda orice fel de tip de racord de frana. Am sa merg si la ei sa vad daca este adevarat si am sa-mi fac la comanda unele de 38-40cm exact cat am nevoie ca sa nu-mi mai frece de roata.

Va tin la curent.

Va salut !

Link spre comentariu

Am rezolvat cu furtunele de frana si sper ca azi sa reusesc sa le si montez. Am facut rost defapt de la colegu mihailov de doua prelungitoare (si-i multumesc si pe aceasta cale :h5), cred ca sunt furtune de Golf 2 de 16cm. Impreuna cu cele existente vor rezulta un 45cm ceea ce e un pic cam mult si va trebui sa vad cum le prind astfel incat sa nu frece de roata.

Concluzia finala cu furtunele de frana (sau racorduri, cum le-o mai spune) este urmatoarea:

- pentru japoneze se potrivesc cele de Tico din fata de 42cm care au la un capat mufa tip inel iar la celalalt mufa mama -> cod UNIX 58992

- pentru spaniolesti care au intr-un capat mufa tip inel iar in celalalt tip tata se potrivesc furtunele de 16cm din spate de la Golf2 -> cod UNIX 701597

Mai mult, tot cautand pe internet si sunand pe la diversi am aflat ca firma Tegado din Bucuresti (http://tegado.ro/pages/CONTACT.html) face la comanda orice fel de tip de racord de frana. Am sa merg si la ei sa vad daca este adevarat si am sa-mi fac la comanda unele de 38-40cm exact cat am nevoie ca sa nu-mi mai frece de roata.

Va tin la curent.

Din ciclul nimic nu e simplu pe lumea asta sau apologia furtunelor de frana, trebuie sa aduc cateva rectificari la concluziile mele de mai sus pentru a nu induce lumea in eroare. Am incercat azi sa montez prelungitoarele de golf2 la furtunele initiale de samurai (Santana) si nu am reusit. Treaba e in felul urmator: nu e suficient sa se potriveasca mufele ca genuri (mama/tata) si dimensiuni ale fileturilor, trebuie sa se potriveasca si in interior, la locul de contact si etaensizare care este sferic si fara garnitura (deh, lichidul de frana le cam termina pe toate dupa cum bine stim). Cu alte cuvinte, intre mufele de imbinare, zonele de etanseizare trebuie sa fie la o mufa concav iar la cealalta convex asa cum se vede si in poza. La furtunele de golf forma e aceeasi ca si la capatul furtunelor originale de samurai si nu etanseizeaza.

Intre timp am mai facut rost de numarul de telefon a unei firme care face furtune de frana la comanda, culmea era chiar la mine in cartier :ha:

Saptamana asta le fac o vizita si sper sa aiba exact fittingurile de care am eu nevoie la capetele furtunelor.

Editat de omoroka

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare