Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie de transfer compromisa?

omoroka

Postări Recomandate

Am un zgomot foarte puternic, mai pregnant si aproape insuportabil (acopera chiar si zgomotul simexurilor!) la peste 70km/h. Sunetul imi este familiar, pentru ca am mai schimbat un reductor anu trecut, cand am cumparat masina, fiind unu din defectele ei la acel moment.

Mai mult de atata, in anumite momente levierul reductorului vibra si era extrem de enervant.

Prin urmare m-am apucat sa desfac levierul sa vad daca nu cumva are bucsa sparta sau cine stie ce altceva.

Prima surpriza am avut-o cand am constatat ca burduful de protectie de la imbinarea levierului cu reductorul era spart. Apoi, dupa ce am scos levierul, cu mare greutate din cauza pozitiei incomode, pe langa mizeria acumulata acolo am constatat ca uleiul avea culoarea gri si nu prea mai era vascos. Am tras eu concluzia ca mi-a intrat apa in el, plus ceva mizerie.

As dori sa stiu de la cei care s-au mai confruntat cu aceasta problema ce e de facut? Evident ca trebuie sa schimb uleiul mai intai de toate.

Burduful l-am inlocuit cu unu bun deja. Dar e posibil sa-mi fi stricat ceva in reductor de-mi face zgomotul asta? Ceva rulmenti?

Multumesc.

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cutie de transfer compromisa?

Salut, cum spune si Adi, pot fi ceva rulmenti, din cate stiu eu pinioanele fluiera.

Incearca inainte sa bagi uleiul nou, sa o cureti cumva.

La GAZelle( rusoaica ) am patit oarecum la fel uruia ca dracu, i-am dat drumu' la ulei, i-am bagat 2 litri de ulei romanesc, am ridicato de butuci, ai am frecato nitel, apoi i-am dat drumul la ulei(era destul de murdar ), am lasato sa se scurga bine si i-am pus ce-i trebuia.

A disparut zgomotul dar ceva, prin ea nu e ok, merge destul de greu maneta.

Mai asteapta, poate mai vin pareri.

Bafta,

mirciulica:h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Apoi, dupa ce am scos levierul, cu mare greutate din cauza pozitiei incomode, pe langa mizeria acumulata acolo am constatat ca uleiul avea culoarea gri si nu prea mai era vascos. Am tras eu concluzia ca mi-a intrat apa in el, plus ceva mizerie.

Din ce stiu eu uleiul nu se amesteca cu apa, deci e posibil ca uleiul tau sa fi fost contaminat cu altceva. Intrebare: ai fost de fata cind s-a schimbat uleiul in cutia de transfer?

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Din ce stiu eu uleiul nu se amesteca cu apa, deci e posibil ca uleiul tau sa fi fost contaminat cu altceva. Intrebare: ai fost de fata cind s-a schimbat uleiul in cutia de transfer?

da, eram de fata cand s-a schimbat. a fost cu 10 luni in urma, cand am inlocuit reductorul defect cu acesta. ce-i drept nici nu am pus un ulei de marca. am luat ceva de la luckoil parca. sa-si pierdut proprietatile asa repede, doar dupa fo 9000km?

Va salut !

Link spre comentariu

Este si o problema cu uleiul ce il folosesti..marius turagmes mi-a spus ca,conteaza ce ulei bagi in cutia de transfer,parca in punti trebuia gl4 si in cutia de transfer gl5 80w90...deoarece pinioanele sunt facute din anumite materiale...posibil sa se fii incins ceva pe acolo si de acolo sa fie huruitul...dar cum a zis si colegu da jos busonul si o sa vezi exact daca are pilitura sau nu...bafta :h5

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

Daca ai intrat de multe ori serios in apa, aceasta intra usor pe la aerisirea de sus a reductorului, de aceea e ok sa modifici supapa si sa ai un furtun tras de acolo pana mai sus. Eu asa am facut la reductor si punti si am scapat de apa. Practic furtunele sunt pana la nivelul bord-ului, si daca ajunge apa pana acolo...e cam nasol. Inclusiv calculatorul l-am bagat intr-o manusa chirurgicala, e chestie interesanta copiata de la baietii din Sighisoara.

Bogdan,

Facebook: Suzuki Restore

Link spre comentariu

Si eu am patit cu cutia de transfer....cand am dat uleiul jos era asa urat la culoare,verzui si ca apa era...ma bagam des cu veve in apa...poti sa prelungesti furtunul pana in masina si stii de o treaba...

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

Imi puteti spune si mie ce ulei este recomandat pentru reductor?

Ma intereseaza in special ca marca, dar si ca tip din cele recomandate in cartea de service: 75W80, 75W90, 80W90

Am gasit de exemplu la un service ulei de transmisie GM fabricat in Korea 75W90 ful synthetic. fi bun de ceva? Era cam ieftin la 39ron/kg

Aaaa, si inca ceva, unde as putea gasi o spritziera de cumparat? :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

eu am bagat in cutie, castrol gl5 80w90....si este super ok....si eu am avut probleme cu spritiera...si am pus alt motoras,de la alta masina si a fost in regula,prima oara verifica sa nu se fii incurcat furtunasele sub bord

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

Din ce stiu eu uleiul nu se amesteca cu apa, deci e posibil ca uleiul tau sa fi fost contaminat cu altceva. ....

Uleiul se amesteca cu apa. Mai ales cand e agitat.

Nu mai credeti toate legendele babesti.

Link spre comentariu

@u2_2: asa stiam si eu, dar n-am insistat prea mult pe tema asta. In anumite conditii de presiune, temperatura si mecanice se cam amesteca. Important in cazul meu e faptul ca acesta e compromis si mai mult de atata mi-a compromis si reductorul.

@adipsc88: eu ma refeream la spritziera ca si instrument cu ajutorul caruia sa pot introduce ulei nou in cutiile de transmisie ale masinii. Arata ca un fel de seringa uriasa :grin:

Va salut !

Link spre comentariu

da, eram de fata cand s-a schimbat. a fost cu 10 luni in urma, cand am inlocuit reductorul defect cu acesta. ce-i drept nici nu am pus un ulei de marca. am luat ceva de la luckoil parca. sa-si pierdut proprietatile asa repede, doar dupa fo 9000km?

In mod normal nu ar fi trebuit, dar avind in vedere ce vinde Lukoil la pompa, nu m-ar mira ca si uleiurile lor sa fie de aceeasi calitate.

Eu folosesc Motul, ca tot e reprezentanta in Berceni ;)

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Poate-ti este in drum, pe iuliu maniu la ierise pe autostrada buc-pitesti, vis-a-vis de PetromV este un magazin cu piese de camioane, eu de acolo mi-am luat gresoare, spritiera, uleiuri etc. Este un magazin mic si rahitic, dar au preturi ok si o gama larga de produse.

Atentie!!! PentromV si nu Petrom. Petromul este langa metro.( nu la ala )

Sant sigur ca gasesti si la alte magazine de caminoane sau specializate, dar nu-mi vine nici unu in minte.

Poate mai sunt colegi care te pot indruma catre alte magazine.

Tip: mergi si cu talonul, si-ti spune exact ce ulei merge la masina ta ...cutie, motor, reductor, punti etc..

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Imi puteti spune si mie ce ulei este recomandat pentru reductor?

Ma intereseaza in special ca marca, dar si ca tip din cele recomandate in cartea de service: 75W80, 75W90, 80W90

Am gasit de exemplu la un service ulei de transmisie GM fabricat in Korea 75W90 ful synthetic. fi bun de ceva? Era cam ieftin la 39ron/kg

Aaaa, si inca ceva, unde as putea gasi o spritziera de cumparat? :grin:

Cel mai bine te uiti in manualul de service.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

eee pai eu nu am folosit spritiera...am folosit o sticla taiata si cu un furtun bagat in dop,lam prins mai sus de usa si am reusit...acum daca ai posibilitatea sa ies spritiera iao..daca nu incearca asa

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

eu am bagat in cutie, castrol gl5 80w90....si este super ok....

Si iarna nu ciriie sau macar agata un pic? NU de alta, dar e cam gros uleiul ala.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Uleiul se amesteca cu apa. Mai ales cand e agitat.

Nu mai credeti toate legendele babesti.

Ok, se amesteca ca in functionare nu prea are incotro, dar cind masina sta nu se separa iar?

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Am vazut la Hornbach. Tot acolo am vazut si de vaselina - pentru cruci.

Poti sa spui la ce raion mai exact? Sint convins ca intereseaza pe mai multi subiectul.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Si iarna nu ciriie sau macar agata un pic? NU de alta, dar e cam gros uleiul ala.

Pai eu toamna l-am schimbat si am mers iarna asta cu masina si nam avut probleme.....si un punti la fel am bagat doar ca ii gl4 tot 80w90...

0720059999

0756545953

Link spre comentariu

Poti sa spui la ce raion mai exact? Sint convins ca intereseaza pe mai multi subiectul.

Nu stiu cum e layout-ul la tine, dar in Bv, exista un raion mic, chiar langa locul in care se poate trece din magazin in partea exterioara de materiale de constructii. Este mult in stanga caselor de marcat, cum stai cu spatele la ele, si pe langa sunt echipamentele de protectie (haine, pantofi, manusi), piese pentru remorci, cricuri, antigel, bancuri de lucru, etc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare