tau Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Salut! Intentionez sa-mi iau un Jimny diesel - find un fan al acestor motoare. Din pacate n-am avut ocazia sa "aud" unul pina acum si nici sa aflu o parere "autorizata si subiectiva" - venita bineinteles din partea unui detinator. Este cumva cineva in Bucuresti - sau imprejurimi - care ma poate ajuta in acest sens? Multumesc, Aurelian 0728-990945 PS In principiu am o motocicleta BMW R1200 GS din 2008, pe care as vrea sa o dau la schimb - anuntul este pe topicul dedicat; daca cumva stiti pe cineva interesat ... dau o bere! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi3611 Postat Mai 16, 2010 Partajează Postat Mai 16, 2010 Re: Rugaminte Vezi ca a mai fost discutat suiectul asta sfat achizitie jimny cauta si tu pe forum. Grea româna bat-o vina Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 (editat) Re: Rugaminte Puctez , ca si in discutia precedenta.Jimny si motorul Diesel nu se pupa.Masina a fost conceputa ca si benzinar, dar datorita cererii pietei europene i s-a transplantat un Diesel de provenienta Renault.Acesta e mai greu decit cel pe benzina,deci influenteaza si dinamica masinii. Si cum spuneam si in topicul amintit mai sus, si eu sint un fan al motoarelor diesel,dar Jimny si Samuray nu sint facute sa fie diesel.:y Editat Mai 17, 2010 de PYZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 17, 2010 Partajează Postat Mai 17, 2010 Re: Rugaminte Morala acelui topic este ca oamenii au preferat varianta pe benzina, din cauza ca motorul diesel dezechilibreaza mult masina in off-road. In plus, e de provenienta reno, deci la fiabilitate sta mai prost decit un japonez. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Ieri am facut un test drive cu un Jimny pe benzina, la AUTONET. Concluzia: NO WAY; iese total din calcul - indiferent de motorizare! Motivele: a. pozitia de condus - ma lovesc cu picioarele de volan iar cu mina stinga stau ca-n Tico b. (dis)confortul / rigiditatea in timpul mersului - fiecare denivelare se resimte destul de neplacut in interior. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Auzi, nu vreau sa fiu carcotas, dar la ce te asteptai? La seria 7 cu supensie pneumatica? Jimny este o masina simpla fara pretentii care cere putin si da mult inapoi. Vrei confort, vrei spatiu, vrei lux si silentiozitate? Ia ti un Lexus LX sau GX :hw 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Stati asa , nu`l luati tare ... @tau : Ia spune`ne tu cam ce ai vrea de la o masina ? Macar sa avem un punct de plecare :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Auzi, nu vreau sa fiu carcotas, dar la ce te asteptai? La seria 7 cu supensie pneumatica? Jimny este o masina simpla fara pretentii care cere putin si da mult inapoi. Vrei confort, vrei spatiu, vrei lux si silentiozitate? Ia ti un Lexus LX sau GX :hw Ca este o masina simpla sunt de acord - desi pentru un anume pret platit iti poate oferi destule optionale. Problema mea nu este echiparea, ci POZITIA LA VOLAN! Nu mi se pare normal sa merg intr-o masina in care sa ma lovesc cu picioarele de volan - in acest caz nu se poate vorbi sub nicio forma de "placerea de a conduce". In aceeasi ordine de idei, pozitia miini stingi este la fel, incomoda. Printre altele am avut si un Tico, iar senzatia este acceasi: daca nu stau cu geamul deschis, mina se loveste in el si astfel ... revin la cele spuse mai sus. Si ambele aspecte se intimpla cu scaunul dat la maxim in spate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Stati asa , nu`l luati tare ... @tau : Ia spune`ne tu cam ce ai vrea de la o masina ? Macar sa avem un punct de plecare :h5 Intrebarea ta mi pare destul de pertinenta! Ideea pentru care vreau o astfel de masina, este de a o folosi pentru a iesi in natura in general si pentru ajunge cu ea la Vadu cit e vara de lunga, in special - sunt un iubitor al naturii si-mi place sa stau la cort! Documentindu-ma pe net, am vazut ca Jimny se descurca remarcabil de bine pe nisip si ... m-am gindit la el. Dupa cum se poate vedea si in anuntul de la rubrica "schimburi", escapadele mele la mare le faceam cu motocileta. Problema este ca cu tot bagajul pe care-l iau cu mine cind plec - cort, masa plianta, scaun pliant, saltea, umbrela, mincare, (uneori) gratarul, apa, schimburi si ce naiba oi mai fi uitat acum - motocicleta se mai impotmoleste uneori in nisip. Ca atare, m-am gindit ca ar fi mult mai utila o masina cu capabilitati off-road, care sa se poate descurca pe nisip. Jimny mi s-a parut o varianta buna, dar dupa testul de ieri ... m-a convins ca nu este chiar asa! Sa conduc 284 km in conditiile pe care le ofera el ... nu mi se pare o varianta chiar buna. In comparaie cu acesta, de departe motocileta imi ofera o pozitie mult mai confortabila la drum - ma suiam pe ea acasa si pina la Vadu nu mai opream! Repet, dezavantajul de a nu o putea incarca cu asa mult bagaj m-a facut sa ma gindesc la o masina 4x4. Acum ca stii despre ce este vorba, as aprecia daca mi-ai / ati putea recomanda ceva. Stiu ca este neaparat nevoie sa ai cauciucuri de teren, dar daca ati avut cumva astfel de experiente - mersul pe nisip - v-as ruga sa-mi spuneti cu ce le-ati avut. Optiunile pe care le vad acum sunt: a.Toyota LC: pozitie buna la volan - am condus-o si m-am convins - destul de incapatoare si foarte buna in off-road b. Mitsubishi Pajero: idem LC, dar ... nu-i LC c. Defender-ul. Nu ma intereseaza Nissan - n-am citit lucruri prea bune despre el. Astept opinii. Multumesc, Aurelian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Aici sunt multe de discutat ... E bine ca ai spus pt ce ai nevoie de masina. Baietii care au postat anterior , au facut`o din punctul de vedere al off`road`erului :grin: Ca daca stiau pt ce ai nevoie de masina vb "mamos" :ha: Acum ... 1. cat vrei sa dai pe masina ? 2. Vrei Diesel sau benzina ? 3. Ai copii, catel, purcel ? da/nu 4. Vrei 4x4 scurt sau lung ? Toate se leaga intre ele ... adica totul pleaca de la bani :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Corect, nu este nici o suparare! Iar ca sa-ti raspund: I. Pretul Mi-ar conveni in primul rind un schimb sub ambele aspecte - fie sa primesc, fie sa dau diferenta de bani. Daca este vorba de cash, bugetul e discutabil - in functie de propunerea primita. II. Sunt fan diesel! III. Doar nevasta; ca atare nici varianta "scurta" nu m-ar deranja, desi prefer ceva "lung". Avind in vedere scopul pentru care vreau masina aceasta - acasa mai am un Hyundai I30 diesel, full, cumparat de nou nou anul trecut, iar de la serviciu am un Grand Espace tot diesel full fara piele si navigatie - as prefera o configuratie mai ... completa sa zicem; nu de alta, da' sa conduc vara atitia km pina la Vadu ... cred ca ar merita si putin confort! Cel mai mult imi face ochiul Toyota - n-am citit decit de bine despre acest model - da' sunt deschis si la alte eventuale propuneri! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte La faza cu schimbul e un pic mai greu , sti cum trebuie sa fie tranzactia : buna pt fiecare dintre parti , asa ca la schimb intotdeauna merge mai greu dar nu imposibil . Uite aici material de analizat ca si preturi si modele. Topicuri sunt f multe despre alegerea masinii de teren. Da un search pe forum si o sa fi uimit cate discutii au plecat exact ca aici. Deci ai de unde gasi informatii. Dupa ce te lamuresti un pic, deschizi un topic separat gen "Caut masina pt pescuit , munte si altea alea" :banana si ceri detalii despre ceea ce te`ar interesa. Pana atunci .. spor la treaba :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Dupa ce treci prin tot forumul si tragi o concluzie, poti face o cautare pe http://www.mobile.ro dupa Toyota LandCruiser/ Mitubishi Pajero / Nissan Patrol, 2 usi, motorina, an > 1995, km < 200 000, pret < 10 000! http://cautare.mobile.ro/vehicule/searchrefine.html?maxPrice=10001&__lp=7&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=19&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=17700&makeModelVariant2.modelId=19&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.makeId=18700&makeModelVariant3.modelId=25&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=DIESEL&siteId=ROMANIA&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&maxMileage=200000&customerIdsAsString=&doorCount=TWO_OR_THREE&minConstructionYear=1995&lang=ro Te mai costa 500Euro transportul si 500Euro inmatricularea la bulgari si gata ai masina buna pentru aventura, dar pana atunci poftim un filmul cu Vadu 2010: http://www.youtube.com/user/Forte4x4#p/a/u/0/C5FBFcDMfJ8 Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Pui paie pe foc cu filmuletul asta ...?! Multumesc si pentru el si pentru site - il stiam. Prefer insa sa o cumpar din tara si sa o inmatriculez pe numele meu, nu-mi plac complicatiile. Toate cele bune, Aurelian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 18, 2010 Autor Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Rugaminte Poti te rog a-mi spui cu ce caucicuri era echipata masinuta cind ai facut plimbarea asta? Ma surprinde agilitatea ei pe nisip! Aceasta este si motivul pentru care mi-as fi dorit-o, dar dupa cum am mai spus ... ma cam inghesuie! Apropos, tu ce inaltime ai? Cum te simti in timpul condusului? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Re: Rugaminte Masina adusa de afara si inmatriculata in Bulgaria este solutia cea mai ieftina pentru a avea o masina buna! Motoare de 3.0 sau mai mult inmatriculate in RO inseamna multi bani la impozit si RCA! Eu, dupa mintea mea, dupa cel mai puternic BMW nu pot sa-mi imaginez ca vei accepta o masina cu un motor mic! Eu am ales Jimny dupa ce m-am dat foarte mult timp cu ATV-uri: http://www.youtube.com/user/ATVManiak#p/a/u/2/2Tqm0yu7LUA Masina mea are anvelope cu profil "INSA SAHARA", uite aici! Eu am 105kg, in scadere de la 112kg si sper sa reusesc sa ajung sub 100 ... si am 178cm inaltime! Am rezolvat problema mainii stangi: la englezoaica nu exista problema aceasta, iar la automata de sosea am cotiera si ma sprijin pe ea! Poze si cu automata, care nu este doar de sosea! Multe filme: http://www.youtube.com/user/Forte4x4#p/u Si o gramada de poze: 2009 2010 Orice ai alege, sa fie MADE IN JAPAN! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 19, 2010 Autor Partajează Postat Mai 19, 2010 Re: Rugaminte Domnule, iti multumesc mult pentru toate informatiile pe care mi le-ai dat. Si mai opreste-te odata, ca mai rau ma intariti cu Jimny! Aseara dupa ce am vazut filmuletul trimis ... l-am rebagat din nou in calcul!!! Eu am 1,86m si 92 de kg; in situatia in care fac aceasta alegere inaltimea ma va penaliza - pozitia incomoda a picioarelor si miini stingi. La voi - cei care detineti Jimny - volanul este reglabil? Masina pe care am condusa-o la AUTONET - model 2010 - nu avea aceasta faciliatate, DESI PE CAPACUL CARE ACOPERA COLOANA DE DIRECTIE ERAU DOUA SAGETI CE INDICAU ACEST LUCRU. Reprezentantul de vinzari mi-a spus ca "in mod normal volanul trebuia sa se poata regla pe inaltime, "da' s-au grabit la fabrica si nu terminat treaba; oricum celelate modele produse au aceasta facillitate". Sincer ... imi venea sa rid cind am auzit ce raspuns mi-a dat, da' m-am abtinut pentru ca am vrut sa evit o situatie mai mult decit penibila! Referitor la inmatriculatul in Bulgaria ... NU! Asa cum mai spunea cineva pe acest forum "nu-mi plac treburile neterminate". Astept si sper in continuare ca poate voi reusi un schimb. Daca nu merge varianta asta, am sa mai am de platit inca un impozit. Intr-adevar, avantajele pe care le ofera Jimny - capacitati excelente off-road, impozit si RCA mici - ... il readuc pe lista. Toyota LC in schimb o vad cistigatoare la toate criteriile, mai putin la cel de impozit si RCA. Apropos, stie cineva cam care sunt acestea pentru persoana fizica?l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 19, 2010 Partajează Postat Mai 19, 2010 Re: Rugaminte Stai linistit si eu cand ma fac mare ... "sper sa ajung Toyota"! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Re: Rugaminte Jimny mi s-a parut o varianta buna, dar dupa testul de ieri ... m-a convins ca nu este chiar asa! Sa conduc 284 km in conditiile pe care le ofera el ... nu mi se pare o varianta chiar buna. Recordul personal cu Jimny e de vreo 600 de km :old si ca fapt divers mai am in ograda si o masina cu suspensie hidraulica. Diferenta de comfort e colosala, pur si simplu nu se pot compara din punctul asta de vedere. Insa Jimny e o masina simpla si robusta, cu reale abilitati off-road in configuratie stock, exact de-asta am si luat-o. Daca vrei mai mult comfort poti opta pentru o Vitara, are suspensie independenta pe fata si e si un pic mai mare, deci poate stai mai bine la volan. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 (editat) Re: Rugaminte Toyota LC in schimb o vad cistigatoare la toate criteriile, mai putin la cel de impozit si RCA. Apropos, stie cineva cam care sunt acestea pentru persoana fizica?l La motor de 3000 cm3 impozitul e vreo 900 de RON, iar RCA-ul pe 1 an intre 700 si 1150, depinde unde il faci (fara daune anterioare). Daca ai daune se complica treaba. La motoare sub 2000 lucrurile stau mult mai bine. La Jimny spre exemplu impozitul e sub 50 de lei sau pe acolo, iar RCA-ul e intre 360 si 450 tot fara daune anterioare. Toate calculele au fost facute pentru persoana fizica, utilizare masina in interes personal. La Jimny modelul anterior (cum am eu) volanul nu e reglabil. Sagetile care le-ai vazut tu iti aratau directiile de semanlizare respectiv faza scurta/lunga. Ma gindesc ca au avut atiti ani sa-l faca reglabil si totusi nu l-au facut (mai putine piese in miscare). Asa ca ignora-l pe reprezentantul de vinzari, de obicei reprezentantii astia la chestiuni tehnice o dau in balarii. Eu ti-as recomanda o Vitara scurta cu motor de 1.6. Editat Mai 20, 2010 de unde Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 20, 2010 Autor Partajează Postat Mai 20, 2010 Re: Rugaminte Multumesc mult pentru informatii. De cind am vazut filmuletul trimis de forte ... n-am astimpar; sunt fascinat de modul in care se misca Jimny pe nisip. Dupa cum am spus in postul anterior ... este iar pe lista. Imi dau seama ca nu exista (inca) masina perfecta, iar pentru ceea ce vreau eu sa fac cu ea ... "se auto-recomanda". Da, facind un calcul scurt, diferenta de bani - platita la impozit si RCA -acopera o buna parte din costul anual al cheltuielilor pentru combustibil. La urma urmei ... "nu e dracu' chiar asa de negru"! Am avut si Tico inainte si exceptind faptul ca nu stateam chiar comod cu mina stinga ... pentru doua persoane era super ok. Apropos de el, l-am vindut anul trecut, CU BATERIA ORIGINALA - DECEMBRIE 1997!!! Am sa vad cum evolueaza lucrurile in continuare. Daca nu reusesc sa vind motocicleta - sau sa fac un schimb cu ea - ma bag la un Jimny pentru ca are un foarte mare avantaj -acela ca se fabrica in continuare; ca atare piesele si service-ul nu le vad a fi o problema. Despre Vitara nu stiu ce sa zic. Are avantajul de a fi mai spatioasa si mai puternica decit Jimny, da' nu se mai fabrica de ceva timp si parca am o retinere vis-a-vis de acest aspect. Nu-mi dau seama cit de usor este sa procur eventualele piese pentru ea. Pe de alta parte nu stiu daca Vitara se comporta pe nisip la fel ca Jimny. Tot mai sper ca cineva cu Jimny diesel sa-mi poata da citeva impresii. Chiar nu detine nimeni un astfel de model? Numai bine, Aurelian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Re: Rugaminte Eu zic sa incerci o masina din UK: http://cgi.ebay.co.uk/BEST-SUZUKI-JIMNY-JLX-4X4-OFF-ROAD-EBAY-/220606438532?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item335d2b1c84 http://cgi.ebay.co.uk/Suzuki-Jimny-/180508752318?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item2a0728f9be http://cgi.ebay.co.uk/2002-SUZUKI-JIMNY-Off-Roader-Road-Legal-Not-Land-Rover-/250634081223?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item3a5af493c7 http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=150443117802&ssPageName=STRK:MEWAX:IT http://cgi.ebay.co.uk/SUZUKI-JIMNY-Monster-Truck-/150444923383?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item23073759f7 http://cgi.ebay.co.uk/SUZUKI-JIMNY-1-3-JLX-1999-V-GREEN-4X4-/160436187912?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item255abdf308 http://cgi.ebay.co.uk/suzuki-jimny-/150445770774?cmd=ViewItem&pt=Automobiles_UK&hash=item2307444816 Costa 500-800 transportul din UK si 450-550 inmatricularea la bulgari, apoi te costa anual 100 itp+rca! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 20, 2010 Autor Partajează Postat Mai 20, 2010 Re: Rugaminte Iti multumesc pentru linku-uri, da' ... prefer sa vad cu ochii mei pe ce dau banii! Asta pe o parte; pe cealata parte mie nu-mi plac masinile cu volanu' "pe dos". Cit despre inmatriculatu' in Bulgaria ... da, este avantajos in cazul masinilor cu capacitate mare; da' pentru Jimny ... n-am sa saracesc platindu-i RCA-ul si impozitul. In plus, parca dorm mai bine cind il stiu "in ograda mea". Inca o data, multumesc pentru toate raspunsurile tale! Numai bine, Aurelian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Rugaminte Despre Vitara nu stiu ce sa zic. Are avantajul de a fi mai spatioasa si mai puternica decit Jimny, da' nu se mai fabrica de ceva timp si parca am o retinere vis-a-vis de acest aspect. Nu-mi dau seama cit de usor este sa procur eventualele piese pentru ea. Pe de alta parte nu stiu daca Vitara se comporta pe nisip la fel ca Jimny. Poate modelul de Vitara pe care vrei sa il iei tu nu se mai fabrica, cit despre Jimny intr-adevar aspectul exterior si suspensia sint practic neschimbate din 1998 incoace. Au schimbat doar motorizarile si interiorul. Eu nu m-as uita la Jimny diesel. Motorul diesel dezechilibreaza masina in off-road, iar Reno nu s-a remarcat la fiabilitate. Practic e motorul de pe Logan (85 CP) cu o alta turbina. Si acum Suzuki nu mai are in oferta decit varianta pe benzina, oricum in Romania s-au adus oficial doar benzinare. Vitara e mai slaba in off-road, dar eu zic ca nu ai motive de ingrijorare. Ca o compensatie, Vitara se misca mai bine pe asfalt si e mai confortabila. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate