tau Postat Mai 21, 2010 Autor Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Rugaminte Pina la urma chiar nu are nimeni un Jimny diesel? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Rugaminte Bogdan Zeciu din Constanta are Jimny diesel: 0722569170 Jimny-uri diesel din Romania pe youtube: http://www.youtube.com/user/holbanl http://www.youtube.com/user/lucianomniahd Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 21, 2010 Autor Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Rugaminte Bogdan Zeciu din Constanta are Jimny diesel: 0722569170 Jimny-uri diesel din Romania pe youtube: http://www.youtube.com/user/holbanl http://www.youtube.com/user/lucianomniahd Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costa Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Rugaminte @ unde - ai o fixatie cu fiabilitatea Renault :grin:. Nu zic ca am avut eu vreo 3, dar dci-urile chiar nu au probleme, sunt taxiuri, Kangoo-uri de la firme de distributie, etc. cu motorul asta care au si 500.000 km si nu au nici p draku. Daca iti bati joc de el, nenorocesti orice motor, poate sa fie si de tank. Intr-adevar, e un motor greu pt Jimny, cu atat mai mult cu cat centrul de greutate e sus si masina e ingusta. :x "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Rugaminte ... Pe de alta parte nu stiu daca Vitara se comporta pe nisip la fel ca Jimny. ... poate filmeaza Forte una luni si vedem toti cum se comporta :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 21, 2010 Autor Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Rugaminte poate filmeaza Forte una luni si vedem toti cum se comporta :grin: da, cred ca nu sunt singurul care are aceasta curiozitate! banuiesc ca mai sunt detinatori de Vitara care inca n-au incercat "emotia nisipului", asa ca orice informatie este binevenita. teoretic ... nu vad de ce s-ar comporta asltfel decit Jimny - doar ii este fratele mai mare, nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Rugaminte @costa: am doi vecini cu Logan-uri dci. Cel mai nefericit au picat injectoarele la ~ 18.000 de km si nu a pus motorina de la TIR. La al doilea au picat injectoarele + pompa la ~ 60.000 (celebra problema cu pilitura), ce-i drept motorul a fost resoftat. Ambele motoare sint cele de 85 de cai si in primul caz s-a refuzat reparatia pe garantie motivindu-se calitatea combustibilului folosit. @tau: Jimny e mai buna in off-road, iar Vitara on-road. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Rugaminte Eu zic sa incerci sa mergi cu masinile care te intereseaza si apoi tragi singur concluzia! Pana atunci ... Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 25, 2010 Autor Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Rugaminte de Samurai-ul diesel stiti ceva? a aparut si varianta acesta: http://autovit.ro/suzuki-samurai-C12469009.html ce fel de motor este, este ok? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Re: Rugaminte Daca exista un nr. de tel. cel mai bine este sa intrebi direct la sursa :old astfel poti elimina explicatiile inutile! :wink: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Re: Rugaminte de Samurai-ul diesel stiti ceva? a aparut si varianta acesta: http://autovit.ro/suzuki-samurai-C12469009.html ce fel de motor este, este ok? Probabil e un motor de VW 1.9 aspirat. Din ce stiu eu Samurai-ul a avut numai motoare pe benzina, deci ai grija ca actele sa fie in regula. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Re: Rugaminte Eu stiu ca dieselurile de pe Jimny sint de provenienta Renault. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 26, 2010 Autor Partajează Postat Mai 26, 2010 Re: Rugaminte Eu stiu ca dieselurile de pe Jimny sint de provenienta Renault. Eu am ca masina de serviciu un Grand Espace diesel si vis-a-vis de motor chiar nu ma pot plinge. Este adevarat ca are doar 30.000km si ca vorbim de un alt tip - 2l - dar ... tot de francezi este facut. Una peste alta, vad ca la Jimny este o parere aproape unanima incompatibilitatea mototrului diesel cu restul masinii. Sunt total surprins ca niciun posesor de motorizare diesel "n-a reactionat"! Chiar nu exista? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costa Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Re: Rugaminte s-au facut si Samurai diesel, motorul e 1.9Dti, cam cum e cel de pe Papuc diesel, de origine Renault. "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Re: Rugaminte s-au facut si Samurai diesel, motorul e 1.9Dti, cam cum e cel de pe Papuc diesel, de origine Renault. Exact ! Am avut si eu Megane 1 cu motorul asta .La 150.000 de km majoritatea rulati in Romania, nu avea probleme.Dar motorul are undeva la 190 de kg.Cea ce reprezinta o greutate mult prea mare pentru o masina de gabaritul lui Jimny sau Samurai.mai ingusta ca un Megane, iar motorul cocotat mult mai sus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albucatalin Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: Rugaminte Din 2005 (parca) s-au pus pe Samurai motoarele 1.5 dci 86 cp,care-s si pe Jimny. Cele 1.9 d sunt mult mai fiabile --aceleasi ca pe Megane 1--ceva mai lenese decat 1.5 dci ,dar fiind injectia clasica--cu pompa rotativa Delphi-- nu prea sunt probleme cu ele ,cateva zeci de lei costa o duza de injector si ai injector nou ! Dar si pompele astea mai au cateodata probleme din cauza motorinei Euro 5,care-i mult mai ''uscata'',sa zicem, pt ca s-a scos parafina din ea,parafina care unge componentele pompei. Se recomanda pt astfel de pompe ,adaugarea de 1% ulei de amestec pt motoarele in 2 timpi, deci la 40 l motorina,400 ml ulei. La servici,printre altele,avem un papuc 1.9 d 61 cp ,cu 280k km si inca merge perfect. :xVreau un Trabant nou !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: Rugaminte uitati de tot ce inseamna renault! tota lumea stie ca sunt varza la motoare.. cel putin eu am cheltuit 2000 de ron sa pot merge cu un clio si un papuc cu fisa de la analizorul de motorina parca??? cu ea pusa balbaia motorul... fara ea ungea....asa ca benzina cu jimy e ok ... eko rupe in asfalt si traseu cu ea... p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Rugaminte am obs ca daca pun in jimny benzina de omv sau mall merge mai bine... si la un plin mai pun cate o pastiluta de naftalina :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Rugaminte Eu am o Laguna 2.0 benzina din 2002, cumparata in 2004 cand ea avea 34 000km, acum are 193 000km si merge incredibil de bine! Pentru ca nu am avut pana acum probleme cu ea (conform spuselor din popor ... trebuia sa fie pana acum la fier vechi), nu am vandut-o si nici nu ma gandesc sa o vand! Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albucatalin Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Rugaminte De la Renault,doar dci-urile sunt cu probleme (injectia) ,pt motoarele pe benzina,jos palaria ! :xVreau un Trabant nou !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Rugaminte Eu nu cred ca motoarele diesel de la Renault sunt defectuoase, ci doar sunt mai sensibile la motorina proasta de la statii obscure. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tau Postat Mai 30, 2010 Autor Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Rugaminte Pina la urma inteleg ca nu exista nici un exemplar diesel in Bucuresti?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Rugaminte din cate m-am documentat inainte de a lua un diesel de strada ... pompele Delphi de pe motoarele Diesel Renault de 1.5 sunt cu probleme (mari); motoarele Diesel de 1.9 sunt OK ... dar si 1.5 care nu sunt cu pompe Delphi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Re: Rugaminte am obs ca daca pun in jimny benzina de omv sau mall merge mai bine... si la un plin mai pun cate o pastiluta de naftalina :wink: Naftalina? :sc Detaliaza, te rog... Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: Rugaminte Ideea este sa ai un raport de comprimare mare 11:1 - 11.5:1 sa sapoti merge cu c.o. peste 100.Benzina cu cifra octanica mai mare nu duce neaparat la putere mai mare a motorului. Motoarele cu raport de compresie ridicat au intr-adevar nevoie de benzina cu cifra octanica mare, dar asta numai din cauza rezistentei la detonatie. Puterea mai mare vine din constructia motorului, nevoia de combustibil mai bun e o consecinta. Ma indoiesc ca voi scoate ceva mai bun dintr-un motor daca ii dau sa bea o benzina "peste" ce e recomandat.Cifra octanica mai mare nu inseamna ca motorul merge mai tare, cifra octanica mare inseamna compresivitate mai mare, adica la motoare cu raport de compresie mare, amestecul de combustibil+aer sa nu autoaprinda ci sa arda regulat, la motoare cu raport de compresie mica nu vei simti nici o diferenta. Puterea motorului e data de energia calorica a respectivului combustibil, respectiv de modul de ardere a combustibilului. Banuiesc ca un motor care functioneaza cu un combustibil cu cifra octanica peste 100 are nevoie, totusi, si de un sistem de racire mult mai eficient.de ce spun asta? Pentru ca acum vreo 2 ani un amic a "facut rost" de niste combustibil de elicopter. banuiesc ca era petrol lampant, nu mai tin minte. L-a pus in rezervor si dai bataie nene. dupa vreo 15 Km de racheta pe sosele a ajuns la mine in fata casei. da omul sa opreasca motorul dar vezi sa nu. a scos si cheia din contact si totusi motorul torcea rotund bine. Am ras de el de ne-am tavalit pe jos. Nu s-a oprit decat dupa ce a incercat sa plece de pe loc cu piciorul pe frana la maxim. S-a lecuit de chilipiruri cu elicopteristi. Acum eu banuiesc ca punctele de pe capul pistoanelor ajunsesera la incandescenta si dadeau autodetonatii. sau mai plauzibil, bujiile ajunsesera la incandescenta si functiona rotund, deoarece se intamplase exact la fel in fiecare cilindru. Altfel nu-mi explic cum functiona identic cu si fara contact pus. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate