Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

uruit la 90 km.h

ised8u

Postări Recomandate

Spuneti-mi va rog care pot fi cauzele unui uruit care pare ca vine din spate si se transmite in toata masina, apare la 90 km.h si dispare imediat cum depasesc aceasta viteza. este vorba de un nissan terrano II motor 2,7 cutie automata. mecanicul spune ca e de la cauciucuri, sau nu sunt echilibrate rotile spate. cei de la vulcanizare la care am cerut echilibrarea au zis ca nu are rost ca nu e de acolo, ca poate de la cauciucuri... eu sincer nu cred ca are treaba cu cauciucurile. nu cred ca ar disparea la viteze mai mari. jocuri la cardan nu par sa fie (asta a presupus initial mecanicul)
vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: uruit la 90 km.h

nu sunt un mare meserias dar ceva de genul asta am avut la un papuc transmisie spate , si am avut cardanul dezechilibrat. Adica pe el era o mica placuta de echilibrare care s-a desprins. Nu cred ca are treaba nissan cu papuc dar tehnica este cam aceiasi.

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Cu cea mai mare seriozitate ...cred ca grupul spate sufera de `inceput de sfarsit` !

p.s. am un prieten cu un terrano caruia grupul i-a cedat si primele simptome au fost exact astea descrise de tine (uruit la 90 la ora si dupa disparea...) !

publicitate : am punte spate de vanzare 350E !:h5

Link spre comentariu

Salut,

eu cred ca e vre-o cruce cardanica, si mai exact cea de langa puntea spate.

in primul rand verifica sa fie gresate si vezi daca ai jocuri.

Verifica si uleiul in grup si vezi daca e murdar.

Sper sa nu aibe dreptate Adionweb.

bafta:h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Daca ai schimbat cumva crucea de la cardan vezi sa nu fi bagat gresit cardanul in cutia de transfer,are o pozitie acolo. Cardanul ar trebui sa aiba 2 dinti lipsa si axul de la cutie un x stantat

Link spre comentariu

1. masina are.... un fel de volanta, asta pt ca omul spune ca e automata. Deci nu poate fi cauza

2. pare a fi o problma de grup. Daca uruitul apare si pe accelerari in treptele superioare, atunci e cea legat de pinion-coroana/sateliti. Ar trebui verif jocul.

3. daca face strict la o anumita viteza, si nu dispare instant cand iei piciorul din gaz, poate sa fie LSD in grupul spate sau reductorul planetar pe ultima tr de viteza al cutiei automate.

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

va multumesc pentru opinii:

pragul de aparitie nu scade la panta, dar uneori nu apare la coborare (cred ca are legatura cu faptul ca nu apas acceleratia.

cardanul e posibil sa fie dezechilibrat, ala de pe fata a fost rupt stiu eu sigur, ca a lovit cutia , a indoit baia si a ciobit putin marginea carcasei, pe unde se prelinge un fir de ulei

adi merci de oferta dar stau prost cu banii si pentru un "cred" care nici nu este viatl nu imi permit. dua cati km a cedat la prietenul tau? eu merg fara bruscari, iar maximul de offroad e o panta medie cu noroi pana ajung la tara

uleiurile le-am schimbat toate cu exceptia cutiei, unde prietenul meu mecanic nu se baga, iar reprezentanta spune ca nu trebuie in ciuda insistentelor. pus conform indicatiilor din manualele descarcate de aici. de gresat am gresat, jocuri nu gasesc.

LSD nu am, apare la aceasi viteza mereu. asa ca sper ca nu e reductorul planetar pe ultima tr de viteza al cutiei automate ca suna nasol.....

sper ca e cardanul dezechilibrat, si mecanicul meu a emis ipoteza asta dar spune ca nu are rost sa umblu la el, daca masina merge bine si doar zgomotul ma deranjaza.

pt nissan 4x4 : cum pot verifica daca e de la cutie? se poate repara?

masina o am de o luna si arata neingrijit, asa ca nu stiu ce viata grea a avut....

Link spre comentariu

Eu zic sa cauti un coleg mai apropiat (care accepta)si sa iei prin eliminare

cardanul si rotile (dar pe rind)la schimbat

succes!!

Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Cred ca ai un rulment cu probleme in grupul spate.Cel mai indicat este sa umbli cand ai ceva bani sa verifici rulmenti si sa faci jocul la diferential . Eu am avut surpriza sa nu mai pot sa ajung la viteza maxima desi nu se auzea nimic anormal si abia cand am redus viteza pe la 80 -90 km/h a inceput sa se auda huruit de la grupul spate . O sa inceapa probabil sa se auda si la viteza mica zgomotul.

Link spre comentariu

azi am facut 100 km cu ea extern: surpriza a fost ca nu se mai aude :ypu am incercat sa merg constant cu 90 - nimic

am crezut e din cauza ca sunt singur in masina. cu prima ocazie care am oprit sa iau autostopisti (pasagerii unui microbuz implicat in un accident minor) tot nu a aparut :ypu am urcat si panta cu ei in masina

sunt convins ca o sa reapara, dar m-a facut sa am un drum bun!

Link spre comentariu

Nu vreau sa fiu pesimist ...hai sa iti spun o intamplare adevarata :

De cam am luat terrano aveam un ``tacanit`` la motor :grin: ! Am desfacut , am schimbat doi culbutori plus supape , simeringuri si tot tacamul ...A mers cam sase luni ...tacanitul a reaparut ...am zis mama masii... cat o merge o merge ! Dupa un timp tacanitul a disparut si chiar apreciam cu un prieten cat de bine se `aude` motorul ! Pana la urma a carpat de tot ...atunci cand mergea mai bine:wink: !

Dar asta e la mine ...:h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare