Catalin.V Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Marea majoritate au ales sa imbunatateasca fluxul de aer in compartimentul motor prin aceasta "deschidere" a capotei care e un lucru foarte util si usor de realizat ... http://www.patrol-gr.net/trucs119.php . Cu toate astea, estetic imi pare ca arata ca o capota dereglata. Exista oare alternative pentru a obtine acelasi efect ? Eu ma gandeam sa decupez din capota deasupra motorului stanga-dreapta si sa indoi tabla sub forma unor aripioare. Problema e ca apa trece si ajunge direct pe motor. Se poate face? Exista vreo piesa care lasa aerul sa iasa, dar care sa capteze apa? Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 si la ce-ti foloseste...ca motorul de 4.2 nu prea stie sa se incalzeasca....??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 NIci cel de 3.3 nu are acest prost obicei ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Mai 20, 2010 Autor Partajează Postat Mai 20, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Asa nici 2.8'u nu se incinge in drum spre gratar, dar eu ma refeream la posibilitatile de a imbunatati fluxul de aer in compartimentul motor pentru ca din constructie nu au fost concepute cu "ferestre" pentru evacuarea aerului cald. Orice motor se incinge cand este folosit la limita de asta gandesc ca trebuiesc gasite solutii care devanseaza putin "the boiling point" :wink: Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Am vazut pozele cu capota. Niste "branhii de rechin" pe laterale n-ar ajuta deloc? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Iti este teama de apa, da vrei sa-ti pregatesti masina de oof rod, veri fani...:ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Nu-i vb ca se incinge in drum spre gratar. Exemplu : cu un 3.3 aspirat, tractand o platforma incarcata, la temperatura de aprox 12-13 grade celcius, la 20 km de casa (Calimanesti), mi s-a rupt axul de la pompa de apa. Am riscat si am venit cu masina fara servo si racire pana acasa. Temperatura motorului s-a ridicat aproape de maxim, in schimb NU A FIERT. Bineinteles, nu am turat foarte tare, dar tinand cont de faptul ca tractam, zic eu ca a compensat oarecum. Nu am vrut sa spun decat ca motoarele de 3.3 si 4.2 sunt ceva mai fiabile si mai simple dpdv constructiv. Ca sa fim ontopic, nu crezi ca te-ar ajuta mai mult (in functie de spatiul existent) montarea unor ventilatoare electrice pe partea opusa a radiatorului? Compartimentul motor la Nissan e destul de "aerisit", astfel incat aerul "inspirat" ar avea pe unde sa fie evacuat ... Solutia propusa de tine, din punctul meu de vedere, e cam...inestetica. Dar gusturile nu se discuta, iar pe de alta parte, nu cred ca frumusetea ar trebui sa primeze in detrimentul performantei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Pt @[wst]box , fratele x3m ... ceva poze cu niste modele de prize de aer , pt laterale sau capota ...si o :top sa iti mai clatesti ochii:ypu PS : avem si pistol de debitare pe aer ....(adica sa intelegi , cum tai cu foarfeca o hartie in linie dreapta sau curba):pt Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Si frumos si destept ezista mai rar, d'apoi si frumos si cu aer la motor...:grin: Capota Australiana la Patrol e o treaba desteapta, si ajuta mult la circulatia aerului peste motor. Si nici nu-i sta rau cu capota cracanata. Si BodyLift-ul este o treaba foarte buna pentru ca mareste fanta prin care aerul de pe motor se scurge sub masina. Prizele de aer si decupajele nu ajuta cu nimic, pentru ca aerul trebuie sa iasa, nu sa intre. De intrat intra prin radiator. 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Buna ziua ! Apa ar trebui sa fie ultimul lucru de care sa te temi ca ar afecta motorul, daca nu ajunge in admisie, intr-un fel sau altul... Orice decupaj/deschidere/aripioare/branhii ajuta la evacuarea aerului de sub capota, daca sunt montate unde trebuie si cu deschiderea catre spate, asa cum bine zicea colegul nostru yo2bt. . "Unde" trebuie, inseamna acolo unde se produce mai multa caldura (evacuare, turbina), doar ca uneori capota mai are nervuri de rezistenta acolo unde vrei tu sa montezi ceva, si pentru a nu slabi structura de rezistenta a acesteia, se practica ridicarea capotei in partea din spate. Plus ca e mai simplu sa pui niste saibe distantiere si suruburi mai lungi, decat sa crosetezi/gauresti/sudezi prin capota. Ideea de ridicare a capotei nu a prins nici la mine, de aceea am recurs la solutia din poza, dar pe care inca nu am apucat s-o montez. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Mai 21, 2010 Autor Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 @ Heavy D. :ypu... man , cind am initiat topicul exact asa ceva aveam in minte. Spune-mi te rog de unde si cat costa piesele ca ar merge perfect pe capota, deasupra motorului. Banuiesc ca se monteaza simplu inlocuind doar bucati din tabla capotei, fara a interveni asupra nervurilor si , bineanteles ca trebuiesc orientate spre spate ca doar prin fante trebuie evacuat aerul din compartimentul motor, nu captat aer din exterior. @ TyH_vl :h5... piesa din prima poza cam sare-n ochi, dar cred ca ar functiona bine pentru ca e posibil ca deschizaturile sa fie destul de mari. Da-mi te rog un link sau ceva daca se gasesc de cumparat pe undeva. @ yo2bt ... intr-adevar "capota australiana" e o chestie foarte eficienta si simplu de realizat dar estetic e discutabila pentru ca odata suspendata, capota "flambeaza" la socuri si din cauza asta ma gandesc ca trebuiesc adaugate cateva puncte de sustinere pe lateral si nu-i mai sta bine. Ideea e ca un numar prea mare de patrolisti o folosesc pentru a nu o baga in seama, sau macar de a nu cauta alternative. Ai mare dreptate si in privinta BodyLift-ului :h5. @ oldcarsmaniac ... eu cred ca tu nu dai doi bani pe saracu Patrol daca ai mers cu el fara pompa de apa, cu platforma incarcata dupa el cand aveai probabil zece alte posibilitati de a ajunge acasa in siguranta. De aia eu am convingerea ca fiabilitatea unei masini e data 90% de cel care o foloseste si doar restul de 10% de producator, solutii constructive, etc. Pe de alta parte, din cate 4X4 am vazut in service-uri, majoritatea aveau aceeasi problema ... chiulasa fisurata ... si vorbesc de marci consacrate, motoare fiabile, poate mult mai tinere decat ce am eu, masini ale caror utilizatori cred ca e suficienta o inaltare si un set de simexuri pentru a o rupe fara probleme prin paduri. Si, de fiecare data , aceeasi concluzie: masina e proasta, nu e fiabila, etc Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costa Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Mai sunt astea...se pot inchide cand ploua. Eu le-as pune invers, adica sa se deschida inspre parbriz. "O acţiune umană devine tragică prin motivaţie." - P. Tutea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Salutari ! @ [wst]box Sa vedem daca mai exista. Le-am luat de pe ebay-ul de Germania, ca eu mai mult pe-aici ma invart. Am platit cu VISA/PayPal si am organizat livrarea la o adresa a unui prieten de aici. O secunda, sa rascolesc netul. Asa. Deci: http://cgi.ebay.de/10-Kiemen-Lufteinlass-Lufthutze-Hutze-/200464941265?cmd=ViewItem&pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&hash=item2eaca440d1 Mai sunt, se pare. Dimensiunile le ai in descrierea produsului. Pentru Germania transportul/livrarea sunt deja incluse in pret. Eu am avut doua vouchere de cate 10 Euro de la ebay, si mi-au iesit la 25 Euro tot setul de patru bucati. Sunt decupate cu laser din tabla de 1.5mm. Spor la treaba ! Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 (editat) Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Daca ai ceva de vanzare, fa-o conform Regulamentului acestui forum, te rog !:rules Editat Mai 21, 2010 de Astral Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin.V Postat Mai 22, 2010 Autor Partajează Postat Mai 22, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Daca ai ceva de vanzare, fa-o conform Regulamentului acestui forum, te rog !:rules @ Astral ... relax! oamenii nu vand piesele astea. Era o discutie despre alternative la "capota australiana" si astea sunt alternativele ... sunt importante ... nu le mai sterge pls! Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TyH_vl Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 (editat) Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 :ha::ha::ha: ..... stai frate .... ca doar i am pus o poza omului cum arata , cat costa si de unde poate sa o cumpere .... ceva de genu cum a scris si @Heavy ... :uameni Catalin ... daca ai nevoie ti l dau PM .... Bafta Editat Mai 22, 2010 de TyH_vl Club Sportiv x3m Valcea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Alternative la "deschiderea model australian" a capotei la Y60 Salutare! Vad ca aceasta modificare (capota australiana) apare pentru Y60. A incercat cineva si la Y61? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate