Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

intrebare distantiere pt grand vitara

Postări Recomandate

credeti ca daca folosesc distantiere(30-35 mm) pt cauciucurile standard ale masinii 235/60/16 o sa imi atinga pe fata?intreb pt ca tocmai am inaltat-o cu un suspensionlift de 3,5cm pe fata,4,5 cm pe spate si as vrea sa ii pun niste distantiere.din pacate nu am cum sa fac proba inainte si as vrea sa stiu daca merita sa fac investitia.:tk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: intrebare distantiere pt grand vitara

100% nu stiu daca iti poate spune cineva. exista "n" variabile.

Eu zic sa pui flansele, pt oricum o sa ai nevoie de ele si vezi.

Daca ating in continuare exista diverse solutii pt a remedia problema, in functie de locul unde ating, cat si cum.:h5

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

daca acele dimensiuni pe care le-ai zis mai sus sunt cele standard si nu iti atingeau,acum ca ai inaltat masina nu are de ce sa atinga,dar daca atingeau si inainte atunci cu flanse iti va atinge si mai mult

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

ideea e ca nu as vrea sa pun flexul pe ceva,ca mi-e draga asa cum e plus ca o am de cind era virgina(noua)si nu as vrea sa o mutilez.cred ca o sa incerc mai intii sa fac o proba,pe aceasta cale poate se gaseste vreun suflet milostiv de prin iasi sau de prin jur care are distantiere puse si vrea sa le desfaca o jumate de ora.garantat o uriasa cinste:2drsi recunostiinta vesnica:y

Link spre comentariu

Dupa cum am vazut ca ating rotile de 235/70R16 pot sa ghicesc ca ar trebui sa fie ok pe anvelopele standard (236/60R16). Inaltarea nu ar trebui sa aiba mare legatura cu atingerea ca nu iese roata cu totul sub masina.

Oricum, de dragul divertismentului, e o problema de geometrie: rotirea unui dreptunghi (sectiunea maxima transfersala a anvelopei) in dreptunghiul reprezentat de spatiul rotii (contra-aripa). Eu am facut-o cind mi-am luat anvelopele de 235/70R16, si mi-a dat bine, au intrat, dar nu am luat in calcul si distantierele :hw

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Eu tocmai am montat pe masina BFG Mk1 de 245/75/ R16 care au intrat de minune. Nu ating in nicio pozitie. Mentionez ca masina nu este inaltata, ci este standard.

Suzzy Grand Vitara 1.6 16 v sport

Renault Megane coupe

Link spre comentariu

Eu tocmai am montat pe masina BFG Mk1 de 245/75/ R16 care au intrat de minune. Nu ating in nicio pozitie. Mentionez ca masina nu este inaltata, ci este standard.

O fi intrat marimea de care zici ca nu imi permit sa iti pun spusele la indoiala.Poate ca ai pus doar pe spate altfel nu imi explic ca la 5 usi nici o sansa de 70-75 inaltime pe fata fara sa fie ridicata.Cei drept nu am incercat niciodata cu cauciucuri standard adica ce scrie pe ele aia sa fie spre deosebire de resapate care de obicei sunt mai mari.Cea mai deasa marime folosita la gv-urile din afara non standard am vazut 225/80-85/16.

Personal folosesc 235/70/16 insa turbo resapate cu masina ridicata si tot ating un pic sasiul la viraj maxim.

De distantiere nu am inca nevoie chiar daca trecerea la cauciucuri a fost de la 27 la 29,6 masina nepierzind extraordinar din stabilitate.

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Asa este. Inainte sa-mi achizitionez cauciucurile am citit forumurile, toti spuneau ca 235/70 ar fi maximul care ar intra pe o masina standard. La cauciucurile pe care le aveam pe jentile originale, ramanea un spatiu suspect de mare, asa ca am decis sa merg la vulcanizare si sa incerc 245/75 BFG de care vorbeam....surpriza, au intrat fara sa atinga.

04102011458.thumb.jpg.4ae51961fe313df7e12441fb27aab3b1.jpg

14042011123.thumb.jpg.9e0e9a715ffe4b2a3a73e366adf10066.jpg

Editat de -pedro-

Renault Megane coupe

Link spre comentariu

Asa este. Inainte sa-mi achizitionez cauciucurile am citit forumurile, toti spuneau ca 235/70 ar fi maximul care ar intra pe o masina standard. La cauciucurile pe care le aveam pe jentile originale, ramanea un spatiu suspect de mare, asa ca am decis sa merg la vulcanizare si sa incerc 245/75 BFG de care vorbeam....surpriza, au intrat fara sa atinga.

Salut!

Ma bag si eu oleac ca musca in laptele Grand Vitarelor :grin:! De intrat vad ca au intrat, dar nu e cam mica distanta in spate, aproape de prag, intre cauciuc si acesta? Ma gandesc ca la flexari, cu rotile drepte, nu o sa iti atinga in zona respectiva? Intreb si eu....

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Ca sa nu atinga la viraj maxim tot ce am facut a fost sa scot protectiile de plastic si sa schim pozitia marginii din interior (utilizand, delicat, un ciocan). Si acum la viraj maxim , in punctul unde atingea este spatiu de 2 degete.

Renault Megane coupe

Link spre comentariu

Salut!

Ma bag si eu oleac ca musca in laptele Grand Vitarelor :grin:! De intrat vad ca au intrat, dar nu e cam mica distanta in spate, aproape de prag, intre cauciuc si acesta? Ma gandesc ca la flexari, cu rotile drepte, nu o sa iti atinga in zona respectiva? Intreb si eu....

La mine e si mai mica si pe unde o bag eu cind ma apuca nebuniile sunt convins ca pedro zice pas.Nu a atins niciodata si nici nu o sa atinga!Eu nu am fost nevoit sa arunc nimic si nici sa bat in nimic poate sunt doar norocos!

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Eu am GV in 5 usi, am pe ea 235 70 16 , am kit inaltare , rotile lovesc in sasiu la viraj maxim.

limiteaza cursa casetei de directie si nu mai loveste in sasiu

Editat de Astral

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

habar nu am cum sa fac asta, nu e deranjant, la viraj maxim ating putin , m am obisnuit si stiu cat sa iau pana sa atinga :)

e mai nasol cand intorc in locuri inguste si vine vre -un disperat cu clacsoane ..

Link spre comentariu

La 1500 de euro cit e o caseta de directie noua nu prea convine nimanui sa isi bage nasul in ea.Frecarea de sasiu la mine e la roata din fata stg si nu e prea mare adica pot trai linistit.

Link spre comentariu

La 1500 de euro cit e o caseta de directie noua nu prea convine nimanui sa isi bage nasul in ea.Frecarea de sasiu la mine e la roata din fata stg si nu e prea mare adica pot trai linistit.

reglarea cursei se face prin desurubarea limitatorului(un singur surub)prins pe sasiu,si daca dai doua sau trei filete de surub imediat nu mai freaca,si poti vira linistit:wink:

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

@grandvitara

Am avut aceeasi problema in urma montarii anvelopelor 235/70/16.

Am Sl de 4,5 si Bl de 3.In urma montarii flanselor distantire rotile din fata nu mai ating in sasiu la viraj maxim(ramane cam 2 cm distanta),atingea in schimb in interior plasticul de la aparatoarea de noroi (in partea din fata) dar s-a rezolvat in urma repozitionarii barii de protectie care a ''tras '' dupa ea si plasticul.Oricum masina este muult mai stabila cu flanse (de 3 cm ...era suficient si 2),inainte aveam probleme la denivelari.

''invingeti-va teama ''
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

@grandvitara

Am avut aceeasi problema in urma montarii anvelopelor 235/70/16.

Am Sl de 4,5 si Bl de 3.In urma montarii flanselor distantire rotile din fata nu mai ating in sasiu la viraj maxim(ramane cam 2 cm distanta),atingea in schimb in interior plasticul de la aparatoarea de noroi (in partea din fata) dar s-a rezolvat in urma repozitionarii barii de protectie care a ''tras '' dupa ea si plasticul.Oricum masina este muult mai stabila cu flanse (de 3 cm ...era suficient si 2),inainte aveam probleme la denivelari.

.

Si eu am 235/70/16 Insa Turbo si la viraj maxim ating sasiul .

Chiar ma rodea curiozitatea daca o pereche de flanse fac diferenta

Multumesc pentru raspuns.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare