Piratu Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Sunt in cercetari si as fi vrut si parerea voastra vis-a-vis de ce blocant sa aleg pentru Jeep. Nu vreau ARB pentru ca necesita compresor si furtunele aferente care sa vor rupe in timp, deteriora,etc. Eu m-am oprit la un Eaton E-Locker pe care l-am gasit aici http://www.4wheelparts.com/prodDetail.aspx?partNo=EAT19822-010&jeep-parts=true A mai folosit cineva asa ceva...? Stie cineva ce e de capul blocantului...? Multumesc. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Buna ziua, Manuel ! Daca ai 30 splines (caneluri) pe planetare, (normal 27 splines) e OK, mai ales daca esti dispus sa dai 800 USD pe el. Dar e cu actionare electrica... Detroit Locker, pe la aceeasi suma, fara nimic electric/pneumatic, sau Powertrax Lockright, la juma' de pret, si nu mai ai nici de reglat ulterior pata de contact pinion/coroana. Sunt recomandarile mele, Powetrax-uri am in ambele punti de peste doi ani. SI inca nu regret alegerea facuta. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 27, 2010 Autor Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Mersi de raspuns, Am citit despre recomandarea ta si e buna.....doar ca am o dilema....in ce fel functioneaza acest tip de blocat.....e permanent? autoblocant?etc..... As fi recunoscator daca mi-ai explica modul de functionare si poate imi iau pentru ambele punti. Mersi Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Ia vezi aici..... http://www.eaton.com/EatonCom/ProductsServices/PerformanceProducts/Products/Differentials/Elocker/index.htm REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 (editat) Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Buna seara, Manuel ! Powertrax Lockright este un diferential auto-deblocant, cu conditia sa nu ai sarcina pe el decat foarte mica sau deloc. In rest, e full time locked. Cu alte cuvinte, in regim 4x2 ai spatele blocat atata vreme cat esti in regim de acceleratie. Daca tai gazul sau scoti din viteza in timpul unui viraj, mecanismul deblocheaza si se va auzi ca un clichet care elibereaza. Fata este libera, deoarece cardanul aferent este nelegat in transmisie. In regim de 4x4, high sau low, nu conteaza, vor fi ambele diferentiale blocate atunci cand ai gaz pe transmisie. Iar reductorul fara diferential central (part-time) se ocupa de a lega rigid puntile una de alta. Asta inseamna full 4x4. Ca poate fi si 4x3 daca lipseste blocabilul dintr-una din punti, sau chiar 4x2 daca centralul nu stie bloca. Aici ai o idee despre functionare: http://www.youtube.com/watch?v=NfiTFmR5Zdk&NR=1 Aici ai un mic demo: http://www.youtube.com/watch?v=XalMpCC3oO0&feature=related Si aici alt demo, cu Jeep si alta marca: Alte amanunte, cu placere ! Stima, Dragos Editat Mai 27, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 27, 2010 Autor Partajează Postat Mai 27, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 @Astral Stiam cum functioneaza Eaton E-Lockers (electromagnetic):uameni si il intrebasem pe Dragos :tkdespre cum functioneaza blocantii lui Powertrax Lockright. Am aflat si cum functioneaza Powertrax Lockright si nu sunt in totalitate lamurit :hlin sensul ca acel blocant intra in actiune in momentul in care ii dai gaz masinii.....insemnand ca eu cand virez sa nu-i dau gaz? Pai si daca uit sa o las moale? :oldpe asfalt fiind.....ce se intampla.....rup planetara, tarai un cauciuc aiurea, crapa blocantul si altele. Cam astea ar fi intrebarile mele. Eu am optat pentru un blocant pe care sa-l actionez eu atunci cand am nevoie fara sa fiu conditionat sa-mi schimb mersul cand sunt pe asfalt sau sa stau cu teama daca sa-i dau gaz sau daca nu. Daca vreau sa blochez o fac electric de cate ori am nevoie. Daca exista si alte variante sunt deschis discutiilor. Topicul l-am deschis pentru ca vreau sa aflu care e cel mai bun, cine a mai folosit sa-si spuna parerea, de care, etc.:tk Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Buna ziua, Liviu ! Daca vrei ceva blocant "la deget", ai OX Locker (cu cablu), Eaton (electromagnetic) si ARB (pneumatic, cu comanda electrica). Dupa circa doi ani si ceva de rulat cu Powertrax-urile, nu se vede nici o uzura anormala pe anvelope, desi le mai tarai in virajele stranse. Virajele le iau normal, ca si cu un diferential deschis, nu m-a preocupat blocarea in sine, doar iau virajele cu gaz, cum este de fapt normal. Nu am rupt planetare si nici Powertrax-ul, ruland cu 33"-uri MT. Cu alte cuvinte, conduci ca si inainte, dar cu noi senzatii, pentru ca vei ajunge mai sus sau mai departe... De retinut este ca acest tip de mecanism (Powertrax Lockright) nu intra in functiune, ci iese din functiune (permite diferentierea) in situatiile descrise anterior, in rest el fiind tot timpul ON. Daca ai emotii sau retineri, nu te arunca. O experienta pozitiva pentru tine ar fi o tura serioasa in teren cu o masina dotata cu asa ceva, preferabil cu motorizarea si "anvelopizarea" masinii tale, pentru a putea face o comparatie directa si corecta. Iar de plesnit o planetara sau barbierit dintii de pe pinion sau coroana, se poate si fara blocabil, e chestie de talentul sau anti-talentul celui de la comenzi, de obicei. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 28, 2010 Autor Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Dragos, Eu am sa fiu peste doua saptamani in State in Miami unde culmea au cei de la 4wheelparts.com un mare magazin pe care am sa-l vizitez cu siguranta si de unde mi-am propus sa-mi iau acest blocant. Dilema mea este: care e cel mai bun, fiabil, rezistent, nu implica cablaraie-furtune multe si care sa nu afecteze tinuta de drum a masinii pe asfalt. Ma gandesc ca vine iarna, e zapada, iau viraj cu blocantul pus si ma duc cine stie unde, etc. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 nu cred ca , in ceea ce priveste Powertrax-ul, este vreo legatura intre blocare diff si faptul ca esti in gaz sau nu. Deduc asta din: - preset-ul fortei de auto-deblocare planetara e independent de forta aplicata coroanei de catre pinionul de atac - am vazut demo cu burn-out pe puntea spate, e cumva neconcludent datorita egalitatii fortei de frecare cu solul pe roata stg/dr - daca s-ar bloca full lock in situatia unei accelerari bruste, masina ar avea un comportament periculos pe viraje , masina executand drift. Daca aveti argumente solide contra , sau mai bine demo tube (nu abureli) va rog sa le postati ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Detroit Locker. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Piratu Postat Mai 30, 2010 Autor Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Pai argumenteaza Laure.... Uite ce zic astia despre el........exact de ce-mi era mie teama, ca se blocheaza cand ii dai gaz si daca mai si virezi e posibil sa nu iei curba.... ''As an automatic locking differential, the primary drawback is their characteristics when they engage such as accelerating out of a turn or going from torque to no to torque to torque again such as when a manual transmission vehicle is shifting gears. In these situations, the driver must be aware of the characteristics that will affect the handling of the vehicle. For example during a turn the inside axle will spin slower than the outside axle, which is the basic purpose of the differential. If torque is applied to an automatic locker during the turn it will engage due to the torque engaging the locker gears. When the locker engages, it will cause the vehicle to push towards straight ahead or possibly to the inside of the turn. The net effect is somewhat un-predicable handling characteristics when compared to open differentials. These effects are much more noticeable in shorter wheelbase vehicles(Wrangler in cazul meu) and smaller lighter vehicles. The odd handling characteristics will also be more apparent if road traction is compromised such as in rain or when the road surface is ice or snow covered. Further noticeable characteristics of automatic lockers can be a banging or clunking noise during engagement of disengagement, delayed engagement, and added significant backlash, also known as slop, in the driveline. Disengagement can be abrupt and sometimes a ratcheting noise can be heard when cornering. Asa ca ma mai gandesc daca sa-l iau pe asta sau altul actionat ori manual ori electric. Un cablu manual sau cateva fire le schimbi si la padure dar furtunase si compresoare, mai greu. Piratu' pentru ca lucrez pe mare Prietenii imi spun Liviu Nissan Navara 2008,Audi A8 4H, Bombardier Outlander MAX 2008 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 (editat) Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Buna ziua, Liviu ! Cu orice tip de blocant 100% se intampla acelasi lucru, atunci cand e vorba de viraje. Doar acolo unde blocarea nu are efect 100% este permisa o usoara diferentiere (LSD, Trac-Lock, etc). Asa ca, orice model de blocant 100% ai alege, diferentele sunt date doar de preturi, modul de actionare si caracteristica "service-friendly" atunci cand e cazul. Acolo unde ai butoane, fire, tevi, furtune, cabluri, electromagneti, ai mai mari sanse sa le agati in teren sau sa cedeze ceve din motove de umezeala, apa, condens, etc. Si nu-ti imagina ca odata ajuns in teren soft sau muddy, dupa ce blochezi vreun diferential, vei putea merge doar straight ahead, fara a mai putea lua viraje... Iar pe asfalt & co, ud sau nu, merge la fel de bine virajul. Am doua ierni cu Powertrax-urile montate, si no shit happened. Dar e adevarat ca short wheelbase-urile sunt mai instabile in teren sau la viteze mari decat long wheelbase-urile. Dar daca ai ales Wrangler, ai acest dezavantaj inclus in pret, ca sa zica asa. Dar nimic nu este incontrolabil, daca ai simtul aferent, totul pleaca de la neuron. Ca idee, acelasi model de auto-deblocant l-am montat si in puntea GM10Bolt de sub Pontiac-ul Firebird, si acesta sigur nu vede decat asfalt, beton sau piatra cubica. Si curbe sunt peste tot, si le-am luat pe toate fara efecte secundare... @ worldscape: Detroit Locker face lucrurile exact la fel, e acelasi principiu, doar ca e aplicatia mai bogata in piese. Si eu am preferat mai putine, chiar daca si cei de la NASCAR il folosesc. Si ei ruleaza cu pana la 160mph... Vezi aici: http://www.youtube.com/watch?v=SZ7PW0ziEtk Si aici e ceva: http://www.google.fr/imgres?imgurl=http://www.offroaders.com/tech/images/Detroit-Locker-Cutaway-1.jpg&imgrefurl=http://www.offroaders.com/tech/Detroit-Locker-automatic-lockers.htm&h=402&w=600&sz=56&tbnid=MOxn-kA9oCa2DM:&tbnh=90&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3DDetroit%2BLocker&usg=__AJKqGO9Trma7aFgDqCbOWl8t_Hk=&ei=RUMCTLaaAtyg4Qbe5tHLDg&sa=X&oi=image_result&resnum=4&ct=image&ved=0CDMQ9QEwAw Stima, Dragos Editat Mai 30, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Eu mi-as pune OX (probabil ca la anul, chiar o sa-mi pun). De ce: este blocabil manual (numai cand ai nevoie, asa ca nu mai ai dezavantajele autoblocantelor: grija in curbe, in gaz, pe gheata, cand conduce nevasta, etc) si este mecanic (riscul sa ai probleme - pierderi de presiune pe furtune, contacte oxidate, etc - si sa nu cupleze, este mult mai mic). Plus ca recenziile nu sunt rele: http://www.4x4review.com/Reviews/ProductReviews/Drivetrain/AllNewOxLocker/tabid/258/Default.aspx http://www.jeepreviews.com/jeep-parts-reviews/380/ox-locker-jeep/ http://www.jeepforum.com/forum/f249/ Doar ca e mai scump. Si, odata cu el, va trebui sa schimb si planetarele.:grin: “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 ARB? Solutie simpla si fiabila! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 (editat) Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 ca sa completez........... poza anterioara reprezinta un ARB ce inlocuieste un autodeblokant in DANA 30, am facut acasta schimbare pt ca masina era periculoasa pe sosea....... Bineinteles ca pe spate, DANA44, am bagat tot ARB Editat Iunie 9, 2010 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Buna seara ! ARB/OX nu sunt deloc simple raportate la Lockright. Iar daca vorbim de fiabilitate, la ARB sunt trei sisteme mana in mana ca sa-l faca sa functioneze, electric/pneumatic/mecanic. Si cand ai trei locatii de unde pot proveni probleme, plus posibilitatea de a agata furtunul in teren, sau sa nu actioneze mecanismul din motive de contacte oxidate sau mai stiu eu ce scapari de aer, nu multumesc. Sa zicem ca nu functioneaza mecansimul ARB: Posibile cauze: - buton (mecanic sau electric) - fire (rupte, dar care si unde) - papuci (oxidati) - contact electric (unde ? - siguranta/releu - compresor (are curent, e blocat, s-a ars ?) - furtun (cutat, agatat, crapat ?) - racorduri (etanse sau nu, la furtun sau la teava ?) - mecanica din interior (oare e OK, sau nu vine aer ?) Dar viata e scurta, si am alte planuri... OX e mai recomandabil decat ARB, fiind doar mecanic, doar ca intervin ceva reglaje la montare, pentru a asigura o functionare fara sa "agate". Plus reglaj pata de contact pinion/coroana. Si versiunea mai veche, cu trei sateliti, duce maxim 33". Au fost cazuri cand la 35"-uri au plesnit. Versiunea noua are patru sateliti, si e OK. Dezavantaje: ambele (ARB si OX), sunt overpriced, necesitand si alte componente, pe langa ele-insele, plus operatii suplimentare, care costa timp si bani (bucuria mecanicului...). Avantaj ARB datorita compresorului on-board, care poate umfla roti, si ca e actionabil la cerere. Avantaj OX, fiind mecanic si actionabil la cerere. Recomand ARB sau OX doar daca ai in plan sa faci un total rebuild al puntii, daca tot dai afara atatea... Si daca iti permite bugetul, binenteles. Recomand Powertrax Lockright, daca vrei ceva pe care sa te poti baza 100%, in teren sau pe sosea. E acolo, inauntru... Detroit Locker si Aussie au aceleasi principii ca si Powertrax, doar ca la Detroit mai platesti si cosul, si operatiile ulterioare de reglaj necesare. In cei doi ani de cand am auto-deblocantele in punti, nu am ce sa le reprosez. La trei zile dupa montare am avut un drum de Olanda, parcurs fara probleme, cu toate virajele aferente. Plus off-roading-ul de atunci pana acum. Ar mai fii Detroit Truetrac, e putin diferit ca sistem. Si Auburn Ected, dar e complicat. Succes in alegerea a ceea ce crezi ca ti se potriveste ! Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiblondu Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Sfat achizitie blocant pentru Jeep Wrangler YJ 1995 Salut,eu mi-am pus Detroit Loker cu planetare 27 spline si am pe masina roti de la Ziarelli de 32 Brutale si vrea sa-ti spun ca merge de rupe.La Bucovina pe noroaiele alea i-am omorit motorul si n-am avut probleme cu blocantul Fara poezie,viata e pustiu ! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate