mariusmee Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Salut:grin: am o mica nelamurire la masina mea respectiv jeep grand cherokee 2,5 tdi din 1998 cea de la avatar,cutie manuala cu 4x4 permanent,pe maneta mica am 4x4 all time--N--4x4lo Intrebarea mea este pentru cine cunoaste am sau nu am ceva diferential blocabil?M-am uitat peste tot si nu am vazut nici un buton pentru asa ceva:2dr In rest masina e super ok ne asteapta transalpina in vara asta:h5 Ms anticipat JEEP GRAND CHEROKEE ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Salut:grin: am o mica nelamurire la masina mea respectiv jeep grand cherokee 2,5 tdi din 1998 cea de la avatar,cutie manuala cu 4x4 permanent,pe maneta mica am 4x4 all time--N--4x4lo Intrebarea mea este pentru cine cunoaste am sau nu am ceva diferential blocabil?M-am uitat peste tot si nu am vazut nici un buton pentru asa ceva:2dr In rest masina e super ok ne asteapta transalpina in vara asta:h5 Ms anticipat De obicei,blocantu e pe un buton separat gen "R/D Lock" sau "Rear Differential Lock" sau mai simplu uita-te la puntea spate si vezi cate fire/tuburi ies din ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
allex.ghise Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Cred ca omul vrea sa stie daca diferentialul central este blocabil. Masinile 4x4 permanent in cele mai multe cazuri au diferential central pentru a nu forta transmisia la viteze mari in cazul uzurilor neuniforme ale anvelopelor sau sau dimensiuni diferite ale acestora fata-spate. Daca nu are buton separat de blocare a diferentialului central probabil ca se blocheaza automat in momentul in care treci maneta in pozitia 4x4 Lo. Butonul de blocare ar trebui sa aiba desenat pe el o schema a transmisiei masinii, iar diferentialul central sa fie marcat cu un X. Club 4x4 Cugir Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Salut:grin: am o mica nelamurire la masina mea respectiv jeep grand cherokee 2,5 tdi din 1998 cea de la avatar,cutie manuala cu 4x4 permanent,pe maneta mica am 4x4 all time--N--4x4lo Intrebarea mea este pentru cine cunoaste am sau nu am ceva diferential blocabil?M-am uitat peste tot si nu am vazut nici un buton pentru asa ceva:2dr In rest masina e super ok ne asteapta transalpina in vara asta:h5 Ms anticipat Grand cherokee 2,5 tdi din 1998,nu are diferential blocabil !!! jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Buna seara ! Pentru eliminarea dubiilor: - daca ai pe consola manetei de comanda a reductorului o pozitie de 4x4 "Full Time" sau "All Time", ai diff central. In acest caz, ai alte doua pozitii ale manetei ("Part time", high sau low), unde diferentialul central este blocat.(NP242) - daca ai pe consola doar 4x4 "Part Time", high sau low, nu ai deloc diferential central. (NP231) Daca ai chef de gimnastica, baga-te sub masina si cauta pe reductor o tablita rotunda de aluminiu cu ceva rosu pe ea, acolo poti identifica tipul de reductor. De mentionat, fiind foarte important, ca NU se circula pe terenuri aderente cu diferentialul central blocat sub nici o forma. In caz contrar, se va umbla la buzunar... Anexez poze pentru a-ti forma o idee. Sus ai NP242 si tablita in cauza, jos ai NP231. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusmee Postat Mai 28, 2010 Autor Partajează Postat Mai 28, 2010 (editat) Re: diferential blocabil...intrebare Da asa e dif central ma intereseaza si pe mine ca stiu ca altele nu am din moment ce nu am nici un buton pe care sa-l apas,din cate am mai auzit eu dif central se cupleza automat cand treci in 4x4lo:hlAm sa pun maine o poza cu pozitiile de la maneta mica:tksi at poate va fi mai clar:grin: Editat Mai 28, 2010 de mariusmee JEEP GRAND CHEROKEE ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Buna seara ! Chiar daca nu-ti poti imagina, nu intotdeauna e nevoie de electronica, electricitate sau butoane pentru a face sa se intample ceva. Mai ales ca pe vremuri, totul se actiona mecanic, cu o parghie, cu un cablu, cu o tija, etc. Cei de la Jeep au ales sa lucreze cu New Process Gear (producatorii reductorului) ca si furnizori deoarece ofereau fiabilitate la un pret rezonabil, plus service post vanzare inclusiv in zilelele noastre si la un pret acceptabil. Versiuni de NP231 cu alta prindere la cutie si alt ax de intrare au fost folosite si pe Chevrolet, Dodge, etc, iar versiuni de NP242 pe Hummer H1 si H2. In principiu, simplitatea lui 231 il face mai robust si rezistent la cupluri motor mai mari, asta daca iau in considerare experientele utilizatorilor din Germania si USA, cu care sunt in contact pe forumurile aferente. In pozitiile de "part time" se sare peste partea care permite diferentierea, fara a fi nevoie de asistenta electronica sau de alt fel. Pur si simplu, mecanic, fiabil si eficient, cu maneta de comanda. Fara probleme electrice (sigurante/relee, contacte oxidate, fire sectionate, scurtcircuitare), fara probleme hidraulice (conducte/furtune fisurate, pompe defecte) sau probleme pneumatice (conducte/furtune rupte sau neetanse, compresor defect), etc. Binenteles ca ideal este ca un reductor sa aiba roti dintate si nu lant, precum cele doua de care vorbim, dar asta e alta chestie... Vezi Dana 300, Atlas I & II, Stak, si altele... Dar lantul se gaseste ca piesa de schimb la preturi bune, iar un schimb ulei se face simplu in 15 minute si doua beri. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusmee Postat Mai 29, 2010 Autor Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Ms Dragos pt informatii:tk Atasez niste poze cu maneta mica poate asa e mai edificator:x Multumesc JEEP GRAND CHEROKEE ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Buna ziua ! Pozitia 4 ALL TIME e pentru rulat oricand, e 4x4 permanent, iar pe pozitia 4x4 LO, esti in reductie (treapta scurta sau "pe mic") si diferentialul central e blocat. In aceasta ultima pozitie nu se ruleaza decat pe teren cu aderenta slaba, in caz contrar, va plesni cate o cruce de cardan sau alte chestii care nu trebuie sacrificate... Daca ma iau dupa numarul si tipul pozitiilor manetei de comanda a reductorului, ai modelul 247 sau 249. Daca e 249, dat fiind anul de fabricatie, pe ALL TIME transmisia catre puntea fata se face cu un viscocuplaj, fiind favorizata tractiunea spate. Doar pe pozitia 4x4 LO ai repartitia 50% - 50% intre punti, si e cuplaj rigid, fara diferentiere. Deci, atentie ! Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Mai 29, 2010 Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Da asa e dif central ma intereseaza si pe mine ca stiu ca altele nu am din moment ce nu am nici un buton pe care sa-l apas,din cate am mai auzit eu dif central se cupleza automat cand treci in 4x4lo:hlAm sa pun maine o poza cu pozitiile de la maneta mica:tksi at poate va fi mai clar:grin: pe spate cred ca ai o DANA44. Nu vine cu blocant pe ea, nici macar cu LSD! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusmee Postat Mai 29, 2010 Autor Partajează Postat Mai 29, 2010 Re: diferential blocabil...intrebare Ma bucur ca macar dif central am o sa intru pe niste noroaie cu 4x4lo sa vad cum sa comporta...4x4lo nu am folosit doar o data cand am urcat o panta abrupta si in germania cand am cumparat-o sa incerc daca merge...at am mers umpic pe teren cu aderenta dar nu mult:hw Noapte buna! JEEP GRAND CHEROKEE ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate