Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Prezentare Niva

Maresalul

Postări Recomandate

Ciao dragi impatimiti ai offroad-ului si naturii:)

Dupa aproape 2 ani de zile extrem de placuti in aceasta lume minunata a off-road-ului indraznesc sa deschis un topic in care sa-mi prezint minunata rusoaica. Modificarile nu sunt extraordinare dar am constatat ca se poate face off-road(nu de competitie ca nu ma intereseaza) si cu bani putini si poti ajunge cu o masina ieftina in locuri superba alaturi de oameni grozavi.

Asadar sa incepem:

- Lada Niva nascuta in 2003, culoare "pielii" verde inchis dar care uneori pare albastru(ce ti-e si cu vopselele astea ale rusilor)

Masina are in prezent aproximativ 43000 de km (cand am luat-o avea pe bord 2400 de km dar acesta fusese schimbat la 32000).

- Dotari cand am luat-o: aer conditionat, alarma, portbagaj plafon, cutie directie demultiplicata( se invarte mai usor volanul fata de una care are directia stas dar volanul se invarte de mai multe ori pentru a ajunge la aceeasi intoarcere a rotilor), radio-cd

- Ce am pus pe ea ulterior:

1. cauciucuri Voltyre (cele rusesti de noroi 175/80/16)

2. scut din tabla de 3 mm pentru motor si cutie viteza ( este cel facut de rusi)

3. inaltatoare din cauciuc (s-a inaltat masina cu vreo 2 cm)

4. scut din tabla striata de 3 mm pentru cutia de transfer (este gen homemade dar facut de niste profesionisti in lucrul cu metalele)

5. praguri din teava dreptunghiulara din fier (cred ca dimensiunile tevii sunt de circa 7cm/3cm; aceste praguri contin locasuri si pentru cricul de fabrica)

6. suport roata de rezerva pe portbagajul de pe plafon

7. proiectoare (nu sunt cine stie ce scule dar avand in veder ca farurile sunt cu mult peste asteptari per total sunt k).

O sa fac si niste poze pentru a exemplifica modificarile de mai sus care m-au costat aproximativ 1800 de lei.

Alte cheltuieli fortate si necesare pana in prezent:

- in fiecare an am schimbat consumabilele(uleiuri, filtre) cu toate ca au fost facuti 4-5000 de km pe anul respectiv

- schimbat rulment roata dreapta fata

- schimbat placute frana si ferodouri

- schimbat o cruce cardanica (avea putin joc)

- schimbat senzor axa cu came

- schimbat bujii si fise (o sa le schimb si pe acestea si o sa pun din iridium-lumea vorbeste ca ar fi cele mai bune)

Consumul mediu este de 13,9 l(consum calculat la ultima Luana la care am participat si a fost inclus tot drumul parcurs - sosea, localitati, off-road etc.). Consum la drum pe sosea cu viteza de 90-100km/h este de 11. in oras nu pot spune deoarece circul foarte rar cu ea.

In urmatoarea faza as incerca sa o mai inalt putin(am vazut la cei cu pieselada din Cluj un set de arcuri si telescoape care cica ar inalta masina cu vreo 5 cm) si sa-i pun un troliu.

Ca si concluzie: o masina ieftina, piese ieftine, taxe mici, nu cred ca te poti baga la chestii dure cu ea-decat daca te tine buzunarul sa o tot repari si atunci te-ai lupta cu masini de cateva zeci de mii de euro. Eu zic pas la asa ceva:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Prezentare Niva

Asa cum am promis postez fotografiile cu micile modificari facute.

Ma intereseaza sugestii legate de inaltarea masinii (ce arcuri, telescoape s-ar potrivi, eventual de la alte masini, pentru a o mai ridica cu cativa cm), dar toate astea fara a fi nevoie sa fac si alte modificari(coborat cutie, etc)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Re: Prezentare Niva

Felicitari!

Interesente pragurile(cel putin din foto),te rog sa spui felul in care ai facut prinderea lor pe masina si dimensiunile pieselor si pragurilor.

Cu stima:old

Salutare!

Dimnesiunea pargurilor nu o cunosc exact dar sunt in jur de 3cm/7cm/ cat e de lung pragul masinii.

Au fost prinse printr-o teava "plina" in suportul pe care se fixeaza cricul de la Niva fiind prinse doar cu surub in capat pentru a nu iesi. Teava respectiva "a intrat" in pragul din teava pana in capat si a fost sudata. De asemenea, teviile cele doua(fata si spate) ce sunt perpendiculare pe prag sunt pentru a putea fi utilizat cricul original de la Niva.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare