Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Motor 2,5 tdi ce ulei sa folosesc???

mariusmee

Postări Recomandate

Salut am inca o intrebare pentru masina de la avatar grand 2,5 tdi an 1998 cand am adus-o din germania am schimbat uleiul si am pus aral blue tronic 10-40 si am observat ca motorul transpira si consuma ulei...:hw

Am fost la verificat la mecanic si motorul e cat se poate de ok nu are probleme.

Acum intrebarea mea e e posibil ca uleiul sa nu fie compatibil cu motorul??Ce ulei imi recomandati pentru motorul asta in afara de mobil 1 care e facut in turcia.:wink:

Multumesc

JEEP GRAND CHEROKEE

ALFA ROMEO 2,4 JTD BY NOVITEC

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Motor 2,5 tdi ce ulei sa folosesc???

eu m-am gandit si la castrol dar m-ar interesa ce recomanda producatorul pentru un astfel de motor...de exemplu la alfa 156 eu i-am dat doar selenia cum scria la carte si nu mananca nici gram de ulei(exagerez, in limitele unui diesel binenteles:2dr)

De aceea m-am gandit care ar fi mai bun ca vreau sapt viitoare sa ma duc sa-l schimb pe asta chiar daca nu am decat vreo 3 mii de km cu el:P

Multumesc

Editat de mariusmee

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

Pentru un 2.5 TDI,eu iti recomand 10w-40. Poti sa incerci si 15w-40 dar numai vara. Incearca un Castrol SemiSyntethic

Da stiu 10-40 sau 5-40 ma hotarasc intre valvoline sau castrol apoi spal motorul si o sa vad daca mai consuma....:old

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

Ce imi recomandati sa fac sa schimb aral-ul(precizez ca am facut numai 3000 de km de cand l-am pus) sau sa mai las 2-3 mii de km si apoi sa-l schimb???

Afecteaza cu ceva motorul?:dr3

Multumesc

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

nu, nu il afecteaza. doar il mai curata putin :)

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

nu, nu il afecteaza. doar il mai curata putin :)

Deci nu e o problema daca il mai las vreo 3000 de km...binenteles cu completarile de rigoare:grin:

Multumesc!

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

Mi-a mai dat cineva o idee in privinta uleiului respectiv selenia,eu la alfa romeo i-am dat doar selenia cum recomanda producatorul si nu am avut nici o problema...75000 de km circulati in tara din 2006

Acum m-am gandit sa ii dau si la jeep selenia,macar e ulei de calitate care nu e turcism ca multe pe la noi:wink:

JEEP GRAND CHEROKEE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare