ursuletz_82 Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Salutare! Intrucat sunt nou in aceasta categorie a Nissan-urilor o sa va spun ca de doua zile sunt posesorul unui Y60 GR,5 usi motor RD28T,an fabr 1995. Ca si dotari are AC-functional,4 geamuri electrice,oglinzi electrice.Diferential blocabil. Probleme majore nu intampin la el,de aceea am deschis aceasta discutie.Scurt si la obiect. -nu functioneaza stergatoarele de pe faruri,nici cel de pe usa spate.La spate s-ar auzi motorasul dar nu invarte -la viteza mica,in momentul in care opresc la semafor sau parchez pe dreapta fata se aude un sunet ca si cand ar juca placuta,dar nu sunt placutele deoarece sunt noi.Le-am vazut.Sunetul parca ar macina ceva,aduce a planetara. -cand franez violent volanul are o bataie destul de mare stanga dreapta,scurt.Sa fie discurile,sau cauciucurile? Si in mers parca putin bat. -aparatorile de noroi sunt desprinse cate putin. -presiunea la ulei la cald este aproape 2,in sarcina urca dar putin. -cand este pe liber se aude un huruit,in momentul in care apas ambreiajul nu se mai aude.Iar daca in mers incerc sa dau a-5-a dupa ce a fost scos pe liber agata intotdeauna.Asta daca scot si introduc din nou 5.La restul nu face probleme. -cel mai important aspect este cel a cauciucurilor pe care trebuie sa le schimb ele fiind 4 de 4 feluri.Marimea din carte este 225/75/15 care mi se par un pic cam inguste.Aripile de noroi sunt foarte mari iar cauciucurile par inguste.Nu am nevoie de simex-uri masina folosind-o in excursii montane,vanatoare,nu ceva deosebit. In viitorul apropiat voi mai achizitiona niste halogeni a 100W mai puternici,o sticla stop spate partea stanga,o husa roata de rezerva m-ar interesa si..mai vedem,drept pt care va rog sa-mi spuneti niste furnizori pt.piese Patrol sau dezmembrari unde gasim monstruleti Y60 O sa postez si poze cu noua achizitie in urmatoarele zile. Si inca ceva...un manual de service daca are cineva.Sau poate imi spuneti cantitatile de fluide ale acestei masini.ulei,motor,cutie..... Toate cele bune! Sper sa nu va fi plictisit.Orice sfat sau sugestie e binevenita! :tk In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Indreptar Y60... Salutare si fi binevenit!! N-am patrol dar iti zic din pataniile mele. Legat de zgomotul care dispare la apasarea ambreiajului, de obicei rulmentul face d-astea. Daca ala e dus sau e pe duca, tot umbli acolo, schimbi si ambreiajul. Cred ca exista chit de ambreiaj; placa, disc si rulment. Jocul de volan la franare poate fi din cauza cauciucurilor daca spui ca sunt asa de 4 feluri. Mai pot fi si discurile ovalizate sau ceva bucsi duse. Eu as verifica gumele primele, macar sa fie acelasi model si cu uzura apropiata pentru amandoua si daca face la fel...as verifica cele spuse mai sus Despre stergatoarea, sper sa fie doar ceva sigurante buclucase, vezi daca ajunge curent la motorase. Din pacate cam atat te pot ajuta, mai asteapta putin si vor fi alti colegi care te vor indruma si catre rezolvarea problemelor tale. Succese! Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Re: Indreptar Y60... zgomotul de tacanit continuu la liber si care dispare daca calci ambreajul, este o problema cunoscuta la modelul Y60 cu motor 2,8 este de la priza directa, respectiv de la rulmentii din cuite care tin priza directa si trenul fix la iesirea din cutie a prizei directe, exista un rulment mare, care original este NSK,, apoi imediat in cutie, priza directa se "imbina" cu trenul fix de aici un joc "normal" care da tacanitul acela continuu, care in mod norma, la unele masini, cand apare te gandesti l abucsa de ghidare a prizei directe in vibrochen eu am desfacut cutia pt acest zgomot (dupa ce am schimbat ansamblu ambreaj ca fraierul, nefiind ala devina) si desi am schimbat rulmentul acela mare , zgomotul nu a disparut, necesitand schimbarea si rulmentul de la trenul fix...fapt imposibil acasa sau in un atelier mediu dotat, si fara costuri de sute de euro eu zic sa nu il bagi in seama, nu e grav, rulemtii cand sunt gripati fac mult mai urat decat crezi tu, iar daca ai bani, du-te la nea luigi (nisan4x4) care e DOCTOR in cutii de nissan patrol si desi o sa ti se para scump o repaatie completa a cutiei, spun sigur ca e MULT mai ieftina decat sa faci tot felul de carpeli fara a avea siguranta lucrului bine facut sau a inlocuirii pieselor prblema restul sunt mici neplaceri, schimba cauciuurile, pune ceva mai late si mai inalte, lasa stergatoarele de la faruri ca sunt o prostie, schimba ulaiul cu ceva de calitate si daca cade sub 0,7 poti sa iti faci probleme sa il folosesti cu placere forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Re: Indreptar Y60... Dreaga "soimu' '' , stergatoarele de faruri nu sunt o prostie, dupa parerea mea sunt de-a dreptul incantatoare si utile. Acum in functie de ce fonduri dispui poti sau nu sa le repari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursuletz_82 Postat Mai 31, 2010 Autor Partajează Postat Mai 31, 2010 Re: Indreptar Y60... Nu am uitat de poze...o sa le pun insa a aparut o noua problema.Azi cand am cuplat 4x4 ....am constatat ca merg de fapt tot 4x2. Parerea mea e ca planetara dreapta s-a dus. Acel huruit de care va spuneam la viteza mica a devenit mai strident,astfel incat suna in caroserie. Maine va fi dus in service unde i se va face o revizie generala,tehnic,estetic. Cauciucurile...am gasit la un furnizor nakang daca nu ma insel ,marimea 31x10.5/15.Am si comandat 4.Afecteaza cumva diferentialul,grupul.....etc avand in vedere ca in cartea de identitate sunt trecute anvelope de 225.75.25??? Atat pentru astazi.......pe curand! :cl In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursuletz_82 Postat Mai 31, 2010 Autor Partajează Postat Mai 31, 2010 Re: Indreptar Y60... Daca am promis..trebuie sa pun si pozele,nu? Am putea sa le numim BEFORE..... Spre sfarsitul saptamanii sper sa va pot arata remediile si schimbarile facute. O seara buna! In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Re: Indreptar Y60... Inainte de toate , sa-l stapinesti sanatos si sa-l conduci cu placere . Daca esti sigur ca nu trage puntea fata , incepe verificarea cu MRL-urile , tot ele sint si cele mai probabile surse de zgomot de genul pinion macinat , rulment spart , trancanit , clantanit , arc rupt care sare pe un pinion , bazait mecanic - ca o viespe . Si celelalte defecte sint posibile , dar mai ca o prima miscare da jos MRL-ul si fa o proba de mers . Cel mai bun sfat pe care il poti urma e sa le inlocuiesti cu unele manuale , daca nu ai deja .Cei care nu si-au cumparat inca au motive serioase pentru intirziere , insa cu siguranta acest motiv nu este 'lasa ca merg si astea ...'. Planetara se defecteaza mai greu , cel mai curind din cauza lipsei de intretinere . Cum ai verificat daca rotile fata sint cuplate ? Fa rost de timp liber si stai linga masina atunci cind se fac reparatiile - te ajuta pe mai multe planuri , mai mult decit crezi . Inclusiv la a nu mai scrie gresit si la asezarea febrei de inceput , pe care sper sa nu o pierzi niciodata . Cauciucurile de 31" sint OK , in stare buna masina merge bine pina la 33" si cu ceva diferente sesizabile pina la 35" . Incearca la service sa faca masurarea directa a presiunii de ulei , inainte si dupa schimbul de ulei din motor , ca sa stii cum stai de fapt cu presiunea de ungere la diferite turatii . Pentru inceput , verifica un manual , sint destule , numai sa le culegi ..Sistemul electric de la patrol are unele nuante de interpretare , ca de altfel la toate marcile . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Re: Indreptar Y60... Hehee, te-am vazut cand ai trecut prin Deva, e masina de pe autovit...faina, sper sa rezolvi problemele si sa te tina mult. "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursuletz_82 Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: Indreptar Y60... Mda...MRL-urile sunt manuale,astazi a intrat in service pentru doua trei zile cat va fi necesar. Ca si ulei am luat ARAL 10W-40.Din experientele colegilor si lectura asupra forumului am constatat ca 10W 40 e cel mai indicat.Schimb si filtrele,discuri si placute.Nu am gasit filtru de polen,habitaclu...iar la o ploaie mai abundenta imi abureste geamurile. Incerc si partea electrica cu stergatoarele,cel de pe spate s-ar auzi motorasul sa invarta dar stergatorul nu se misca,probabil uzura. Pe curand!:tk In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: Indreptar Y60... Pune o foto cu MRL , sa le vedem , te rog . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursuletz_82 Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: Indreptar Y60... imposibil,sunt la service.Necazu e mai mare,cardanul! Are dinti toti mancati,uzati foarte foarte tare.Acum umblu innebunit dupa cardan.Unu nou bate la 4000 ron pe original.Ar fi bine sh. daca stie cineva vreunul,tare bine mi-ar parea. Cu factura daca s-ar putea.:hl In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: Indreptar Y60... imposibil,sunt la service.Necazu e mai mare,cardanul! Are dinti toti mancati,uzati foarte foarte tare.Acum umblu innebunit dupa cardan.Unu nou bate la 4000 ron pe original.Ar fi bine sh. daca stie cineva vreunul,tare bine mi-ar parea. Cu factura daca s-ar putea.:hl vezi ca este in bucuresti o firma care face cardane la comanda, si garantat le face cu un raport calitate pret mult mai bun decat cel original forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursuletz_82 Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: Indreptar Y60... @ Soimu,poti te rog sa dai nume,nr de telefon,adresa..ceva de genul? Pt. mom am luat legatura cu cineva si diseara sau maine chiar voi stii exact ce am de facut.De unde ce si cum........ Pe mai tarziu...:x In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: Indreptar Y60... ...Nu am gasit filtru de polen,habitaclu...iar la o ploaie mai abundenta imi abureste geamurile. Nu mai cauta filtrul de polen ca nu este in dotare. In ce priveste aburitul geamurilor cind ploua ... e un fenomen natural. Ai grija sa-si traga aerul de afara, si sa pui ventilatia pe parbriz. Pe 1 sau maxim pe 2. Daca nici asa nu se rezolva, este si varianta sa-ti intre pe undeva apa in masina. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
winetou 007 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Re: Indreptar Y60... Sa ai noroc de ea si sa te poarte multi kilometri de acum inainte :2dr Ne vedem in zilele astea si te ajut cu mare placere :h5:y Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursuletz_82 Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Re: Indreptar Y60... Cu multumirile de rigoare,unui coleg de pe forum.......se stie,astazi am terminat cu partea mecanica.Urmeaza maine cel tarziu poimaine micile retusuri la caroserie,vopsirea barii,montarea hlogenilor ( 3 a 100W ),cauciucurilor....si gata de drumetii. Mi-ar face placere ca si alti membrii din jurul nostru,Tg-Mures sa ne contacteze pentru iesiri la sfarsit de saptamana. Voi reveni si cu noul look cat se poate de curand! Toate cele bune! In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgenk4 Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Re: Indreptar Y60... S -cand este pe liber se aude un huruit,in momentul in care apas ambreiajul nu se mai aude.Iar daca in mers incerc sa dau a-5-a dupa ce a fost scos pe liber agata intotdeauna.Asta daca scot si introduc din nou 5.La restul nu face probleme. cum ai rezolvat problema cu huruitul? de la ce era? am si eu o problema asemanatoare si sunt curios ce ma asteapta cand ajung cu ea la mecanic! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ursuletz_82 Postat Iunie 3, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 3, 2010 Re: Indreptar Y60... @ nichifor george.Problema huruitului.....era de fapt cardanul fata.Nu mai mergea 4x4,iar zgomotul era asemenator cu al unei dacii la care i-a iesit planetara.Asta cand incercam sa merg 4x4. Unul second am gasit pe plan local,pe care l-am si luat insa nou pe original e undeva la 4000-ron.La dezmembrari nu are rost sa incerci pt ca nu vei gasi,mai degraba colegul nostru de forum srveni din CJ daca nu ma insel sau mai este pe internet ceva site ...autorollla.ro piese din dezmembrari si au la 400 ron.Ofera 30 zile garantie,dar am avut o oarecare retinere...curierat,destul de departe BZ,.....daca nu rea bun?.... Seful de la service mi-a atras atentia ca la aceste masini reparatiile devin uneori costisitoare.Te apuci de ceva mai intervine altceva..... Cand o sa-l scot din service,o sa-ti dau un mesaj pe privat si o sa ti spun ce si cat a costat.Am avut foarte multe masini inainte,si de obicei BMW-urile ma lasau fara bani.Acum de cand am trecut la categoria grea (cherokke,gr cherokee,pajero) daca pot spune asa Patrolul....m-a cam gaurit.Oricum satisfactia de a te urca si plimba cu el face toti banii. O zi buna la toata lumea!:x In Romania LEGEA E BARIERA:-peste care trec dulaii- pe sub care trec cateii- in fata careia stau PROSTII ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate