Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inaltatoare din duramit(sau duramid)

Maresalul

Postări Recomandate

Re: Inaltatoare din duramit(sau duramid)

Eu mi-am confectionat astfel de inaltatoare pentru Nissan. Sunt ok din punctul meu de vedere. Caroseria sta foarte bine si nu am observat uzuri ale materialului. Iti recomand!

Mmmmm... NISSAN!

"Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu

- Off Road Club Sibiu -

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Oare ar putea sa ne spuna cineva de pe forum (vreun chimist, ma gandesc eu), care ar fi diferentele intre cele doua materiale, mai sus amintite (poliuretan si duramid/poliamida)?

Eu am inaltatoarele din poliuretan (asa au venit in kit), insa de cand am montat si troliul, se simte nevoia unor inaltatoare ceva mai mari pe fata (cu vreun cm, doi) si oscilez intre a aduga niste inaltatoare din poliuretan, peste cele existente, sau a-mi face unele noi, ceva mai inalte. Insa ma intreb de ce toate inaltatoarele "de afara" sunt din poliuretan si nu am vazut/auzit de inalatoare din duramid.

Poate cineva sa ma lamureasca?:tk

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Pai...suna-l pe Nasu Mare si te lamureste el...In principiu duramid este un material mult mai compact(dur ) decat poliamida...implicit mai rezistent...

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Multam fain, o sa-l sun.

Stiu ca poliamda/duramidul este mai dura decat poliuretanul (se foloseste, printre altele la rolele de scripete de la macarale - asa ce e clar ca e rezistenta), erma curios de ce altii folosesc poliuretanul si nu poliamida pentru astfel de piese.

Intrucat vad ca, din experienta voastra, se comporta bine, probabil ca imi voi face si eu asa ceva.

“E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein
Link spre comentariu

Multam fain, o sa-l sun.

Stiu ca poliamda/duramidul este mai dura decat poliuretanul (se foloseste, printre altele la rolele de scripete de la macarale - asa ce e clar ca e rezistenta), erma curios de ce altii folosesc poliuretanul si nu poliamida pentru astfel de piese.

Intrucat vad ca, din experienta voastra, se comporta bine, probabil ca imi voi face si eu asa ceva.

O fi si chestia de bani? Poliuretanul fiind ceva legat de cauciuc e mai ieftin ca productie,cred.

Eu am vazut distantiere la un atv de 500 facute din acest duramid si spre mare mea surprindere nu au crapat/spart deloc.

Link spre comentariu

Duramitul e un material ce pare destul de rezistent cu greutate foarte mica , foarte potrivit pentru tot felul de distantiere. Stie cineva de unde se poate cumpara si sub ce forma poate fi gasit?

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Buna ziua !

Iar in caz ca nu gasiti respectivele materiale sau vi se par prea scumpe, incercati cu teflon.

La un moment dat, neavand arcuri spirale cat vroiam eu de lungi (inalte), am luat teflon, am strunjit la forma si dimensiunile necesare si a fost super OK.

Si se preteaza fara probleme si la un body-lift, daca e cazul.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

box;587015']Duramitul e un material ce pare destul de rezistent cu greutate foarte mica ' date=' foarte potrivit pentru tot felul de distantiere. Stie cineva de unde se poate cumpara si sub ce forma poate fi gasit?[/quote']

am scris mai sus...suna-l pe Nasu Mare...

NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE

SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE

HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS

Link spre comentariu

Duramidul esto un poliamid reticular cu duritate apropiata de a unui otel mai moale , inclusiv cu proprietati de autolubrifiere . Avantajele pentru inaltatoare de arcuri: usor se strunjeste , material mult mai usor decat otelul ( de aproape 10 ori) , rezistenta foarte mare la socuri dinamice ,

Dezavantaje : Pret relativ ridicat al semifabricatului ( se gaseste sub forma de bare sau placi) , anumite modele sub -10, -15 grade devin fragile ( trebuie vazut fisa lui)

Recomandare

1.) in cazul montarii ca si inaltator de arc pastrati talerul de cauciuc de sub ( sau peste arc) duramidul nu preia socul venit de la roata ci transmite mai departe la masina

2.) In cazul montarii unor inaltatoare mai mari de 2-3 cm neaparat trebuie relocat prinderea amortizoarelor altfel riscati sa le rupeti

Mentiune: Teflonul este o denumire comerciala de la un alt tip de poliamida rezistenta la temperaturi inalte

Poiuretanul este un cauciuc semidur ( fata de cauciucul siliconic care este moale) folosit preponderent pentru distantiere tocmai datorita rezistentei mecanice ridicate si durabilitatii in timp coroborat si cu proprietati de amortizare si inmagazinare de socuri

Eu personal as monta distantiere din poliuretan din pacate fabricarea lor in sistem artizanal este posibil doar daca se fabrica niste matrite pentru turnat piesele . Se gaseste poliuretan bicomponent in comert

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare