Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Deranj la anumite viteze - Nissan Terrano

Irod

Postări Recomandate

As avea si eu o intrebare, masina mea a inceput sa ruleze ciudat in anumite plaje de viteza. E greu de spus in ce fel, parca nu merge rotund sau ceva, parca merge pe pietris si daca sub roti e cel mai bun asfalt. Asta se intampla intre 80-90 , apoi intre 90 si 100 merge fain, apoi intre 100 si 110,115 iar face fite, apoi de la 120 la 130 iar merge fain. Mai tare de 130 nu merg cu ia deci mai incolo nu stiu. Nici in plaja de viteze 0-80 nu face probleme.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Deranj la anumite viteze

Intra in rezonanta la anumite turatii ale unor piese care se rotesc , si care au jocuri . Pot fi rotile , cu tot ce inseamna asta ( cauciuc , janta , butuci , ...) , cardanul , poate si ceva jocuri la bucse si pivoti .

Foarte probabil , in viitorul apropiat , urmeaza death woble , dansul dracilor .... Sau , daca ai noroc , e numai un disc dezechilibrat . E imposibil sa stie cineva doar din taste , asa ca asta e numai o parere de la ora prinzului , nu un diagnostic .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Intra in rezonanta la anumite turatii ale unor piese care se rotesc , si care au jocuri . Pot fi rotile , cu tot ce inseamna asta ( cauciuc , janta , butuci , ...) , cardanul , poate si ceva jocuri la bucse si pivoti .

Foarte probabil , in viitorul apropiat , urmeaza death woble , dansul dracilor .... Sau , daca ai noroc , e numai un disc dezechilibrat . E imposibil sa stie cineva doar din taste , asa ca asta e numai o parere de la ora prinzului , nu un diagnostic .

in plus, se pare ca patroalele in special, au probleme cu intrarii in woblaj a rotilor, fara a se putea identifica cauza

vbh a incercat sa gaseasca cauza, sa dus si al nissan, unde au testat aia cu tot felul de dispozitive, si au decis ca totul e perfect, nu sunt jocuri (si poti sa fi sigur ca daca era ceva cat de mic, erau primii care voroiau sa schimbe piesa..pe bani fireste)

asa ca, poate ar trebui sa verifici f bine sa nu fie un plumb sarit sau o bucata de noroi in janta

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

rotile intra in woblaj (cele din fata) si nu prea se opresc decat ori la o viteza mai mare sau la una mai mica

lucru constatat si de mine si de altii, atat cu cauciucuri mai mari cat si cu cauciucuri standard

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

rotile intra in woblaj (cele din fata) si nu prea se opresc decat ori la o viteza mai mare sau la una mai mica

lucru constatat si de mine si de altii, atat cu cauciucuri mai mari cat si cu cauciucuri standard

bun da cuvantul woblaj nu stiu ce inseamna.

Natura si aventura

Link spre comentariu

"Boblaj – denumit si voblaj = oscilatii care se datoreaza rotilor fata sau a rezonantei motorului la anumite turatii care zguduie motorul si provoaca instabilitate."

“If you want to see Africa bring a Land Cruiser, if you want to meet the people bring a Land Rover”
Link spre comentariu

pai , asta apare cand sunt pe loc. se intampla la relanti , parca rotile din fata danseaza, apoi trece de la sine. Dar eu vorbeam de trepidatii in timpul rulajului.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Apare in mers , se manifesta ca o oscilatie puternica si incontrolabila a rotilor .

Cele care apar la relanti din cauza unui tampon la notor rupt sau motor dezechilibrat , asta e alta discutie .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Apare in mers , se manifesta ca o oscilatie puternica si incontrolabila a rotilor .

.

da!!! asa e cum spui exact asta e buba , dar la mine parca e mai mult pe rotile din spate decat pe cele de pe fata.

da am o intrebare oscilatia asta nu seamana ca si cum nu ar fi echilibrate rotile?

Natura si aventura

Link spre comentariu

cardan, cruci sau culisanta?

Posibil cardan putin stramb?

flansa slaba la intrarea in diff sau pe iesire reductor?

joc rulment pinion atac in dif?

joc rulment pe flansa iesire din reductor?

Oricare din astea poate conduce la vibratii care in paliere de rezonanta induc si disconfort in habitaclu

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Incepe cu rotile , fa-le in regula , apoi continua cu celelalte mentionate .Unele sint oricum necesare , altele obligatorii in mod normal .

Daca nu te descurci singur , du-o la un doctor . Continuind sa mergi asa poate rupi ceva si ai belele mai mari .

Link spre comentariu

cardan, cruci sau culisanta?

Posibil cardan putin stramb?

flansa slaba la intrarea in diff sau pe iesire reductor?

joc rulment pinion atac in dif?

joc rulment pe flansa iesire din reductor?

Oricare din astea poate conduce la vibratii care in paliere de rezonanta induc si disconfort in habitaclu

m-am gandit ca poate fi din echilibrare sau din unghiurile de fuga, de aceea am rezolvat astea in prima faza, dar problema nu s-a rezolvat deci acum ma gandesc ca va trebui sa le iau la rand la verificat dupa cum spunea Nissan 4x4.

Multumesc pentru sfat.

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

DA, deci nu am gasit o solutie pana cum din pacate, care ar fi toleranta care ar trebui sa o aiba crucile fata de cardan cand miscam, toate stau fest doar una are un joc de 1-1,5mm dar mi se pare prea putin sa fie buba de aici.

E posibil ca problema sa fie din cauciucuri, chiar daca acestea au fost echilibrate?

Natura si aventura

Link spre comentariu

daca circul cu viteze decente , mai pot sa merg o vreme fara sa fac reparatiile? asa la un maxim 80km , ca pana la 80 nu vibreaza de loc.

Natura si aventura

Link spre comentariu

a da si mai voiam sa intreb, la cardanul fata undeva spre reductor este ca un fel de articulatie, ei bine articulatia asta are in ea un joc foarte mare, este normal sau ar trebui si cardanul fata sa fie ca cel spate rigid pe toata lungimea lui.

Natura si aventura

Link spre comentariu

Ti-ai raspuns singur , oarecum ,

Similar , in trecut , cineva se intreba de ce intra in masina gaze de esapament .Vreo 10 postari dupa asta , mentioneaza ca de fapt el merge fara usile spate , ca fusesera avariate si erau demontate ....

Bineinteles ca nu se admite joc in cruce si in culisanta .

Bineinteles ca merge , si chiar mult si bine - cit timp , asta nu stie nimeni - pina se rupe si strici si n-ai visat .

Link spre comentariu

cred ca vb de culisanta. Nu trebuie sa aibe joc. Intrebare, la roti, masina ta are MRL automat sau capace?

e pe direct , nu are MRL nici automat , nici manual.

Natura si aventura

Link spre comentariu

are capace,asta inseamna ca , in timpul mersului, planetarele fata+cardanul+dif fata+ oarece piese in reductor se invart degeaba, in 4x2. Ar fi bine insa sa schimbi acele capace cu AVM-uri manuale, pe care sa le cuplezi numai atunci cand ai nevoie de tractiunea integrala.

Odata operatiunea facuta, o sa tina cardanul fata ......o viata!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

1.culisanta se poate repara sau trebuie alt cardan?

2. dupa ce repar asta niste MRL-uri manuale urmeaza , asta imi este clar deja.

Natura si aventura

Link spre comentariu

bun, deci aseara am dat jos cardanul fata, dupa asta masina merge parca e nou.

Cardanul fata are culisanta cu un joc in ax mare si crucea dinspre reductor dusa.

Ce rol are culisanta? se poate repara cardanul sau trebuie cumparat altul?

Se mai poate folosi reductorul acum daca este jos cardanul fata?

Natura si aventura

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

bunnnn, deci am inlocuit cardanul cu unul de pe un R20 din 2001 acum masina merge foarte rotund si sunt multumit, dar parca totusi masina nu merge asa bine cum mergea cand era dat jos cardanul fata. Mentionez ca nu am MRL-uri. Oare este doar in mintea mea sau mai e ceva hiba?

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare