mlucaciu Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 Salutare, Sper sa nu ma repet (sigur ma repet) dar nu am gasit un post care sa-mi raspunda la intrebarea: cum procedez sa-mi omologhez cauciuruile de teren. Samuraiul meu are pe carte 205/70R15 insa el poarta anvelope 265/70R15 de noroi. Am fost la RAR si am intrebat asta, ei mi-au raspuns sa cer de la Suzuki "hartie" cum ca producatorul accepta astfel de dimensiuni; cei de la Suzuki mi-au spus ca nu aproba schimbari mai mari de +/- 3% la anvelope iar kitul de ridicare iarasi nu e original. :oo Voi cum circulati ? Toti aveti pile la RAR ? Aveti vreuna in plus ?? Daca ma prinde ce amenda primesc ? (as plati si amenda aia daca ar fi o data pe an...) Astia ca mine care vor sa circule mai mult prin paduri decat pe sosea ce solutie au ? Am ramas in pana de solutii, sper sa ma puteti ajuta. Va multumesc, Mihai "I always wanted to be somebody, but I should have been more specific." (Lily Tomlin) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Poate gresesc, dar cred ca-ti faci griji degeaba. Vad ai nr rosii pe masina, iar in taloanele noi rom sau bulgaresti nu scrie dimens anvelopelor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? azi am vorbit cu cineva de la rar pt ca vreau sa imi vopsesc masina jumatate rosie,jumatate neagra,ea fiind in certificat rosie...omul a zis ca daca culoarea secundara a masinii depaseste 15-20% din suprafata culorii trecute in certificat. trebuie omologata,adica sa scrie rosu+negru si taxa e de ~100lei.....daca nu certificatul se retine(daca ai ghinion)......si taximetristii am vazut ca au trecut galben+... ..despre cauciucuri la fel....100lei omologarea,dar au ei un program pt fiecare marca auto si iti spune ce anvelope pot fi trecute in cert,adica dimensiunile suplimentare acceptate de producator....dar cred ca nu se poate omologa ce avem noi pe masini....inca se merge asa la risc redus...:tk Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Dute la suzuki si cere-le sa iti dea o foiae cu toate dimensiunile de caiuciucuri pe care producatorul le recomanda. Astia de la rar sunt prea comozi ca sa iti spuna. Daca pui alte anvelope pe care producatorul nu le recomanda , omologarea te costa nu stiu cat dar scump din cate stiu . Da , nu mai scrie in noile taloane dim anvelopelor dar daca li s epare dubas la politai , au scaner cu care scaneaza codul de bare de pe talon si acolo spune tot :D Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mlucaciu Postat Iunie 4, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Multzam fain de raspunsuri. Mai trebuie luat in calcul faptul ca daca aleg sa circul cu cauciucuri mari, pe langa RAR mai dau si de problema cu bocaniturile din diferential si reductor...deci trebuie sa modific raportul din punti si/sau reductor...cat de dificil este de obtinut un kit de punti/pinioane potrivite pentru un Samurai ? Apoi sa gasesc un meserias care chiar stie ce face. (Eu sunt din Brasov, daca stiti pe cineva..?) N-am vrut sa deviez prea mult de la topic insa incerc sa inteleg care variante sunt realizabile, dar daca nu se poate gasi un compromis bun, revin la cauciucurile mici si incerc sa ma abtin sa plang in public... mihai "I always wanted to be somebody, but I should have been more specific." (Lily Tomlin) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Multzam fain de raspunsuri. Mai trebuie luat in calcul faptul ca daca aleg sa circul cu cauciucuri mari, pe langa RAR mai dau si de problema cu bocaniturile din diferential si reductor...deci trebuie sa modific raportul din punti si/sau reductor...cat de dificil este de obtinut un kit de punti/pinioane potrivite pentru un Samurai ? Apoi sa gasesc un meserias care chiar stie ce face. (Eu sunt din Brasov, daca stiti pe cineva..?) N-am vrut sa deviez prea mult de la topic insa incerc sa inteleg care variante sunt realizabile, dar daca nu se poate gasi un compromis bun, revin la cauciucurile mici si incerc sa ma abtin sa plang in public... mihai Eu nu am si nici nu am avut Samurai vreodata dar am vazut ca este o masina foarte populara. Daca dai o cautare pe forum o sa gasesti foarte foarte multe topicuri legate de modificarea acestuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adipsc88 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Eu stiu ca in taloanele noi numai scrie dimensiunea la gume,recent ma oprit un politai cu 35-uri pe masina si nici nu sa uitat macar la ele,doar de acte a fost interesat...deci acum nu stiu dar parca in fiecare judet ii altcumva...traim in romania...:dr3 0720059999 0756545953 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mlucaciu Postat Iunie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Dar in Romania asta nu se poate omologa nici macar un cauciuc ?! In Anglia am vazut la teveu pe unu care si-a omologat un tank... se plimba linistit, la curbe ii era mai greu dar prindea ceva viteza...deci se poate. Ma gandeam ca si in Romania ar fi ceva, dar cred ca ma gandeam prea departe. No apai daca si voi circulati asa, m-am mai linistit. Mersi. "I always wanted to be somebody, but I should have been more specific." (Lily Tomlin) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Eu stiu ca in taloanele noi numai scrie dimensiunea la gume,recent ma oprit un politai cu 35-uri pe masina si nici nu sa uitat macar la ele,doar de acte a fost interesat...deci acum nu stiu dar parca in fiecare judet ii altcumva...traim in romania...:dr3 Ete ai dreaku` politai si-au tras TSL-uri pe Logane.....:ha::ha::ha: Sau Simex-uri..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Problema va fi daca la control participa si o echipa ARR, pentru ca in cazul asta pot verifica daca sunt conforme cauciucurile cu cele recomandate de producator, chiar daca in talon nu scrie. In rest nu cred sa ai vreo problema, cel mult pe la ITP... Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Din cite stiu eu ARR nu se ocupa de turisme. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Scuze, era vorba despre controale mixte Politie + RAR, nu ARR... din viteza a iesit ARR in loc de RAR. Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan_mircea Postat Septembrie 1, 2010 Partajează Postat Septembrie 1, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? se pot omologa anvelopele dar ca sa fie totul legal este foarte complicat.Se fac"teste de laborator" pentru testarea capacitatii de franare a noilor anvelope (directiva frana ii spune).Oricum la dimensiunile de anvelope despre care vorbiti voi ,NU circulati legal .Mie la motocicleta nu a vrut sa-mi dea RAR pentru o diferenta infima la inaltimea anvelopelor fata de ce am in talon. Daca a-ti fost opriti de Politie si nu s-a legat de anvelope ,foarte bine ,norocul vostru :wink: dar asta nu inseamna ca este si legal. Cat despre alte modificari exista Legea 222/2003 prin care RAR autorizeaza doar anumite societati pentru modificari constructive.De exemplu sa luam troliul: de ce nu poate circula autovehiculul cu un troliu montat home made si de dimensiuni/pozitionare dupa placul nostru? Raspuns RAR : pentru ca pui in pericol pietonii in caz de accident.Idem la bulbar.... Si inca ceva:au dreptate unii forumisti : cate RAR-uri atatea raspunsuri:uameniDar asa ca la carte ,este ce am amintit mai sus(plus multe altele binenteles:dr3).Deocamdata mai inchid ochii este adevarat,dar pana se va trezi unul ( a se citi Boc :ha:)sa intre pe noi ca doar mai trebe bani la buget. Daca te rogi la Dumnezeu lumea spune ca esti o persoana religioasa.Daca Dumnezeu iti vorbeste, lumea spune ca esti nebun. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? cel mai simplu ...te opreste...iti retine talonul....pui gume normale...iti iei indarat talonul....pe urma...cand te duci la joaca...le pui pe alea mari.... in alta ordine de idei..tu nu prea esti atent in traficul brasovean....ca ai fi observat masinile noastre..inscriptionate cu sigla :cl masina ta am vazut-o prin Centrul Civic...de multe ori referitor la mesteritul partilor mecanice de Samurai....se gasesc unii care stiu ce fac prin BV.....Dan Bucuras....Zoli Unimog.....eu...:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mlucaciu Postat Octombrie 2, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? cel mai simplu ...te opreste...iti retine talonul....pui gume normale...iti iei indarat talonul....pe urma...cand te duci la joaca...le pui pe alea mari.... in alta ordine de idei..tu nu prea esti atent in traficul brasovean....ca ai fi observat masinile noastre..inscriptionate cu sigla :cl masina ta am vazut-o prin Centrul Civic...de multe ori referitor la mesteritul partilor mecanice de Samurai....se gasesc unii care stiu ce fac prin BV.....Dan Bucuras....Zoli Unimog.....eu...:grin: nu sunt atent ?! Sunt de-a dreptul chior !!! intreb in stanga si-n dreapta de cine-i prin Brasov din club si nu gasesc pe nimeni...in schimb ma gaseste clubul pe mine. incredibil...sau nu chiar, unde o parchez eu, o vede tot orasul...si-n plus, era cat pe ce sa nu observ nici postul tau. sunt varza. mai auzisem de un zvon cum ca voi va mai adunati uneori prin Bartolomeu, unii zic martea, altii vinerea (e un adevarat mister pt mine) si va planificati iesiri etc. as vrea sa iau si eu parte daca ma invitati, dupa ce-mi pun masina la punct si ajung la un oarecare nivel de competenta. daca esti curios, am deschis un thread legat de masinutza mea si problemele ei curente. un thread util incepatorilor ca mine si celor care au cauciucuri mai mari: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=56047 (discutii despre rapoarte in punti/reductor si cum se poate combate pierderea de putere datorata cauciucurilor mari). mersi mult. "I always wanted to be somebody, but I should have been more specific." (Lily Tomlin) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dulceanu ionel Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 (editat) Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Din cate stiu si la ce vad eu la tine jantele au et negativ si sunt iesite inafara caroseriei si depasesc latimea masinii la o masuratoare ceea ce face imposibila omologarea rotilor.Pe mine ma stie toata politia din judet si nu ma mai opreste nimeni.M-au oprit in buzau si se uitau la ea si se mirau ce noroi era pe ea si mi-au dat drumul.Dc totusi dai peste un echipaj cu rar le aplici vrajeala ca esti chemat la o misiune extrema de recuperare a unor turisti rataciti in bucegi si masina o folosesti numai pt asa ceva,de cele mai multe ori merge vrajeala asta.Oricum lumea stie de comunitatea noasta si ne admira si nu am vazut unul care sa nu-i placa acareturile astea cu roti mari.Cred ca iti faci prea multe probleme.Legat de brasov aveti multi membrii acolo si chiar un club,ia si tu legatura cu ei ca sunt oamemi cu multa experienta si ai nevoie de ei.Normal si frumos este sa-i cauti si sa te da-i pe langa ei nu sa astepti sa fi invitat.Precum ai remarcat gasca stie deja de masina ta. Editat Octombrie 2, 2010 de dulceanu ionel Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mlucaciu Postat Octombrie 3, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? trebuie sa recunosc ca la inceput eram vizionar si inocent..credeam ca asa cum in Anglia poti omologa un tanc, si la noi exista proceduri legale sa testezi si omologhezi, sa ajungi la un punct de vedere comun cu politia. asa cum a spus dan_mircea, probabil birocratia iti ofera dureri de cap mai mari decat cele create de a schimba cauciucurile. din ce spuneti voi, cu ceva noroc, carisma si inventivitate, poti dialoga cu politistii...la urma urmei nici ei nu respecta legile ca la carte si o stiu si ei si tot o data nici nu se obosesc sa sa-i corecteze pe cei ce gresesc...asta daca nu am ghinion sa ma prinda chiar in sfarsit de luna fiscala cand ies ei in strazi sa-si adune "darile". multumesc mult de sfaturi. "I always wanted to be somebody, but I should have been more specific." (Lily Tomlin) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Buan Zoli sunt, intalnirile respective de la carciuma nu se mai tin de o vreme insa iesirile da de obicei o-data la 2 saptamini . Teoretic saptamina viitoare este o iesire mare de 2 zile cu cazare la Luci-Poiana Sarata ( alt membru al clubului ) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mlucaciu Postat Octombrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Re: Anvelope se gasesc, dar se pot omologa ? Buan Zoli sunt, intalnirile respective de la carciuma nu se mai tin de o vreme insa iesirile da de obicei o-data la 2 saptamini . Teoretic saptamina viitoare este o iesire mare de 2 zile cu cazare la Luci-Poiana Sarata ( alt membru al clubului ) Salut Zoli. Cardanul fata la Samiul meu se afla temporar langa masina...am vrut sa schimb o cruce insa ce-am avut eu nu s-a potrivit. Imi trebuie 24x61, si nu gasesc nicaieri. Spun asta ptc am nevoie disperata de un botez...sa aflu informatii despre Bv, surse de piese de Samurai din zona, unde pot cere sfaturi specializate si binevoitoare. Eu m-am bagat puternic in reparat masina insa sunt limitat evident de lipsa mea de experienta. Asa ca intreb, daca e vreun thread sau site pentru un brasovean, "Ghid 4x4 pentru to(n)ti", da-ti de stire si va raman indatorat. Mersi, Mihai "I always wanted to be somebody, but I should have been more specific." (Lily Tomlin) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate