Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Citeva intrebari...

Vizitator traznet

Postări Recomandate

Vizitator traznet

Salutare la toata lumea. Sunt proaspat posesor de 280GE, 1984. Am cochetat cu Pajero pana acum, am avut 3 bucati si pana la urma am ales G.

Solicit si eu putin ajutor de la cei experimentati:

a. Care este dimensiunea maxima a gumelor care le pot monta pe un W460 stock? (fara body lift...etc). Concret, pot monta o pereche de Kumho Venture 33x12.5 R15?

b. As putea gasi la unul dintre membrii un manual de utilizare si mentenanta la W460?

c. Dintre cei care practicati offroad, puteti sa imi spuneti cam care sunt pantele si rampele maxime ce pot fi atacate cu un W460 LWB?

@ low gear am vazut ca ai un 300GD si mi s-a parut ca ar avea volan pe dreapta. Tot din foto am remarcat ca ai inmatriculat-o pe Bulgaria. Ma poti ajuta si pe mine cu niste detalii? ( pret, durata, acte necesare).

:tk

Edi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Citeva intrebari...

550 euro cu toate hartiile, am vb cu cineva din constanta si ma duc in cateva zile si eu

mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu
Link spre comentariu

a. Pentru 33x10.5/15 a trebuit sa tai putin din capatul traversei din spatele rotilor fata. Cu flanse de 3cm, pe incrucisari maxime, rotile spate atingeau in aripa. Fara flanse intrau mai bine sub aripa. Rotile cu latimea de 12.5" vor atinge sigur in aripile spate si fara flanse.

Iti recomand un kit de inaltare ORC +4cm. Nu mai atinge cu nici un 33. Poti pune si 35", dar trebuie sa mai tai din traversa din spatele rotii fata (la astea sigur trebuie sa schimbi rapoartele cu 6.17 sau macar 5.33).

b. nu te pot ajuta

c. rampele maxime urcate in teren variaza foarte mult cu natura terenului si cu profilul anvelopei. Cu anvelope adecvate si ambele blocante puse nu prea te faci de ras. Vezi ca al tau nu este LWB ci SWB (daca este cel din poze, in 3 usi)

Inainte sa treci la 33-uri trebuie sa ai in vedere ca masina ta este setata pentru roti de 29". Daca ai grupuri de 4.88, cand vei trece trece pe 33" vei simti o pierdere de putere destul de deranjanta. In final, probabil ca vei schimba si rapoartele cu 5.28 sau 5.33. Sau chiar 6.17, daca vei folosi masina mai mult in off-road, cu 35-uri.

Colegul Petre tocmai ce a trecut de la G la Pajero, acum vad ca se poate si invers. :grin:

Puch 280GE
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

La al meu am pus kit-ul ORC +4 si un body-lift de 2,5 cm. Am 35x10,5x15 si nu freaca decat in bratele fata la viraje+incrucisari maxime. Daca vrei sa pui pe 12,5, in afara ca estetic poate arata masina mai bine, nu vad nici un avantaj, numai dezavantaje... Pierzi putere, freaca in aripi....etc. Eu am rapoarte de 5,28 si se simte diferenta inte cauciucuri stock ( adica pe 29) si ce am acum, dar motorul duce. Unde nu mai poate...si se intampla ( dar nu ca nu poate motorul), doar e G, si are 2600 kg...am troliu si se rezolva problema .

Land Rover Discovery 2 , 2004automat,TD5 pentru plimbare

BMW 1200 GS LC Adventure pentru ture

Land Rover Defender 110 , 1999, TD5 pentru alte ture

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

a. pt. inceput, eu am 33/12.5/15 fara body-lift sau suspension-lift, doar flanse de 3 cm. Dar, sunt de parerea lui "offroad_g" ca 33/10.5/15 sunt mai practice. Freaca usor (asha cum s-a spus mai sus) in traversa din spatele rotii fata (nu am taiat nimic) si in overfendere spate (am de gand sa pun un limitator de cursa mai mare dacat cel original cam cu 2 cm).

b. manual de utilizare am, cel de intretinere caut si eu (te pot ajuta cu date, capacitati si orice curiozitati mai ai legate de masina); (mergi pe link-ul asta http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=53501&page=4 , am scris acolo cat ulei si unde trebuie pus, asha pt inceput)

c. inmatric la BG 550 euro prin Adrian din Constanta 0722327887 dureaza o zi, ai nevoie de UK Registration Certificate si numerele de Anglia. Daca vrei sa treci vama pe roti tre sa mai ai MOT (revizia) si asigurarea (ambele valabile). Daca nu ai ultimele doua acte, traversezi pe platforma. Gasesti tot ce vrei sa stii daca citesti topicul "cum inmatriculez masina pe bulgaria", daca te ratacesti printre mesaje i-mi dai mie PM si-ti explic totul.

Bafta

Editat de low gear

G 300GD W460 short - for sale

G 300TD W463 long - for rides

KTM 525 EXC - sold

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare