Dan Cilan Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 (editat) Am pe Ranger gume 235/75/15 si as pune orice altceva, sa-mi inalta masina cat mai mult ! Ce recomandati ? Care este oare dimensiunea maxima care ar intra fara sa aduc modificari gen taiat caroserie sau modificat rapoarte ? De mentionat ca am si un set de jante pe 16 '' daca ar ajuta la ceva ! Editat Iunie 8, 2010 de Dan Cilan 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? GoodYear Wrangler M/T 245 x 75 x 16 cu jante cu tot de Wrangler ( e posibil sa se potriveasca si la tine ) ... 1500 euro set 5 buc Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? BFG AT 235/85/16, pe jantele originale.....asa am eu acum si sunt f multumit.....freaca putin pe aparatoare de noroi, pe coltul intern, dar doar la flexii pronuntate combinate cu viraj.......le am de 1 an pe masina, iar frecarea nu este intr-atat de pronuntata astfel incat sa-mi roada din guma....... Inaltarea obtinuta e net sezisabila....o estimez cam la 3-4 cm..... Am avut MT-uri GoorYear Wrangler 31/10,5/15.....senzatia de derapare pe asfalt ud mi s-a parut peste limita acceptabila......si nici in teren nu mi s-a parut ca am vreun avantaj major..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Dane , vreau gume de noroi , dar tre sa tin cont ca am 80 km de asfalt de parcurs pana la forestier. Deocamdata vreau sa aflu ( daca ma ajuta si colegii de forum , ce zici Max ? ) dimensiunea maxima la cauciucuri fara e recurge la body-lift! M-au incantat aceste cauciucuri : 235/85R16 Kumho KL71 MT din topicul : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41482 dar nu stiu daca se potrivesc ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex4x4 Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Dane , vreau gume de noroi , dar tre sa tin cont ca am 80 km de asfalt de parcurs pana la forestier. Deocamdata vreau sa aflu ( daca ma ajuta si colegii de forum , ce zici Max ? ) dimensiunea maxima la cauciucuri fara e recurge la body-lift! M-au incantat aceste cauciucuri : 235/85R16 Kumho KL71 MT din topicul : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=41482 dar nu stiu daca se potrivesc ! Daca ti se potrivesc la dimensiune ia-le pe astea . Am mers si pe asfalt ud de cand le am si sunt ok . La 120km/h nu se simte nimic , iar in noroi sunt OK . Pe iarba uda au cam dat un rateu , in rest nu m-au lasat in noroi (nu am avut parte decat de 2 noroieli) . Mitsubishi Pajero SWB 1993 2.8 Do not go where the path may lead , go instead where there is no path and leave a trail Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Am avut MT-uri GoorYear Wrangler 31/10,5/15 Au incaput cauciucurile cu aceasta dimensiune ??? S-a inaltat masina cat de cat ? 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Au intrat f bine, fara sa atinga in nici o situatie, dar nu s-a inaltat, janta fiind pe 15'', si guma n-a compensat.....In schimb masina era mai iute pt ca rotile fiind mai mici, le invartea mai cu spor......Plecam, fara sa vreau, cu scartz de f multe ori de la semafor...... Intentionam sa am doua randuri de roti : un set de strada cu jantele originale si un set de off-road cu jantele pe 15'', dar mi-a trecut repede din motive de depozitare si manopera.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Am gasit pe unele situri echivalenta intre 31/10,5/15 si 285/75/15 desi Tyre Size Calculator zice ca ar fi o diferenta de 2,71 % iar diferenta de raza ar fi de 11 mm ( de la 393.19 mm la 404.11 m ). Dupa cum se vede din tabelul de mai jos intre caciucurile mele si aceste 285/75/15 exista o diferenta de raza deloc de neglijat : 38 mm. Dar oare eu calculez corect ? Tu ai zis ca nu ai vazut nici o diferenta cu 31 pe masina ta !? 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 (editat) Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Da, nici o diferenta.....vezi ca tu faci o echivalenta intre marimea gumelor si uiti ca masina are jante pe 16" stoc......eventuala compensare, intre rotile stoc pe 16", a fost probabil din cauza ca rotile pe 15" aveau gume MT.... Am pus in acelasi calculator gumele stoc cu gumele 31/10.5/15 si rezulta ca sunt aproape egale.... PS - De ce te uiti tu la diferenta razelor ?!? Ce conteaza e acel ultim procent, care in tabelul tau e de 9,..%, adica f mult pt stiu ca limita pana la care poti merge, pe o masina stoc, fara modificari, este de maximum 3%. Editat Decembrie 12, 2014 de Astral JANTE, nu jenti, nu genti...ca doar nu-s vuitoane !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Eu am pe Ranger cauciucuri stock 235/75/15. Deci din start masina ta e mai inalta cu cel putin o jumatate de tol ( 16'' este diametru rotii la tine fata de 15'' la mine ) Am inteles ca masina se poate inalta ( pe langa body-lift ) si din cauciucuri , deci daca tot iau cauciucuri de noroi , vreau sa o inalt maxim posibil ( fara sa tai din caroserie ). De aceea am urmarit la acel calculator de echivalenta intre cauciucuri , diferenta dintre raze ! Acolo se vede de fapt cat se ridica in mod real masina ! Nu judec corect ? 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Ooops.....cum naiba a mea e pe 16" si a ta e pe 15" ?!? De aia nu pricepeam de ce tot insisti cu 15"..... Body-lift nu prea merge sau e prea complicat din cauza multelor elemente prinse de caroserie cu legatura de motor care ramane pe sasiu...... Ai dreptate cu raza, pt ca intr-adevar raza iti da distanta dintre sol si axul rotii, deci ridicarea, dar mie mi se pare mai elocvent daca vad urmaresc doar diferenta dintre diametrul total al rotilor comparate ca sa vad intai ce incape..... Una peste alta 285/75/15 nu cred sa-ti incapa, diferenta fiind >9%....... Vrei neaparat sa ramai pe 15" ? Poate gasesti ceva convenabil pe 16" si MT.....o parere...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Nu vreau sa raman neaparat pe 15" , doar am jante de rezerva pe 16" dar nu gasesc variante convenabile pe 16 ! De exemplu nu am vazut ( oare nu exista ? ) 31/10.5/16 doar pe 16,5 ?! Pe de alta parte ( cel putin pe http://www.camskill.co.uk/products.php ) nu gasesc 285/75/15 doar 285/75/16 care sunt cam mari nu-i asa ! De aceea am cerut sfatul celor ce se pricep : ce gume sa pun sa o inalt maxim posibil din cauciucuri !? 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? 285/75/16 sunt cam 33-uri si alea clar la noi nu incap..... Eu as incerca 235/75/16 MT, adica ceva mai mici decat ce am eu acum, dar fiind MT-uri sa incapa..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Jantele de mai jos + INSA TURBO MT.....si ai rezolvat-o ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=588606#post588606 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Iunie 10, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Dupa cum spuneam mai sus : Nu vreau sa raman neaparat pe 15" , doar am jante de rezerva pe 16" ...... De aceea am cerut sfatul celor ce se pricep : ce gume sa pun sa o inalt maxim posibil din cauciucuri !? Nu vreau oferte de jante si cauciucuri , vreau un sfat prietenesc ! 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Re: Ce gume sa pun pe Ranger ? Aceeasi recomandare de dimensiune..... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=589757#post589757 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate