Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Troliu mecanic la Samurai

vitalies

Postări Recomandate

A inceput operatia de implantare a troliului mecanic in samurai.

de operatiune se ocupa maestru cristiblondu - adica nu imi fac griji ca va iesi OK. Dar daca aveti idei sugestii, experiente proprii etc sunt binevenite

pentru interventie avem nevoie de

1. priza de putere - in cazul meu este o cutie de transfer de SJ410 cu priza de putere - in poza sus stanga

http://vitalies.users.photofile.ru/photo/vitalies/95336128/xlarge/118120448.jpg

2. Troliu mecanic - in cazul meu e un Ramsey de la Land Rover - in poza cristiblondu ii cauta deja pozitia optima in locul celui electric

http://vitalies.users.photofile.ru/photo/vitalies/95336128/xlarge/118120483.jpg

3. un cardan intre priza de putere si troliu - pe asta inca nu-l aven e in curs de elaborare

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Troliu mecanic

Foarte frumos! Nu puteti totusi gasi un cardan de legatura de la o alta masina? Eventual daca masurati oarecum distanta, poate se ofera cineva sa spuna ce s-ar potrivi. Eu pot sa-ti masor cardane de ARO, foarte usor si ieftin de procurat, si altminteri bune. Ghita Presedinte stiu ca isi pusese pe Wrangler, intre cutia de transfer si punti... Deci pentru troliu mecanic nar trebui sa iti faca probleme.

Link spre comentariu

Confectionatul nu ar trebui sa fie chiar de speriat. In timp ce RUNE vroia vreo 2200 ron ca sa faca o anumire rectificare, COMPA Sibiu mi-au cerut 900 sa imi faca unul nou...

Nu stiu cat vor cere acum pentru proiect custom, dar mi se pare util de tinut minte.

De asemenea, Compa e o super firma, listata la bursa, produce componente pentru multe firme straine, au tehnologie, au tot ce le trebuie...

Link spre comentariu

urmaresc cu ceva interes topicurile privid troliile mecanice si mai ales modificarile ce tin de montarea unui asemenea troliu pe reductor . Se pare ca scapati un aspect oarte important:

Montarea pe reductor a PTO conduce la utilizarea troliului SIMULTAN cu rotile. Dar toate trolile mecanice montate de fabrica au PTO pe cutia de viteze, asta pt a putea fi folosite si fara a invarti rotile.

Ce dezavantaje vad eu in solutia aleasa de dvs:

1. daca doresti sa troliezi un coleg impotmolit, nu vei putea alege o pozitie favorabila statica , sau nu te vei putea lega de pom ,pt ca vei fi si tu in miscare

2. masinile submotorizate au tendinta de a li se opri motorul in conditiile in care puterea e folosita atat pt troliere cat si pt invartirea rotilor.

Treaba ar fi un pic dreasa, daca troliul de invate cu reductorul pe neutral, dar din ce vad eu pe poze..........nu prea e cazul !

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Interesanta lucrare.

Cateva punctualizari:

-PTO-ul din poza functioneaza si daca reductorul este pe neutral. In acest caz exista posibilitatea de troliere fara invartirea rotilor

-Acest troliu (FAIREY 525) construit pentru Land Rover are un sistem de antrenare identic: PTO pe reductor cu posibilitatea de troliere in neutral.

Este ok dar are si cateva minus-uri:

1-Avand un un raport surub-coroana de 48 : 1 , sa nu va asteptati sa mearga foarte rapid (nu are nici o legatura cu trolii montate pe masini din Ungaria gen. Fiko, Boros Csaba, Doczi etc...)

2-Greutatea: 48 kg, fara cablu!

3-Cardanul original care din pto ajunge pana la troliu (in fata) este foarte mic si destul de slab: idea este ca, inainte sa se rupa troliu (care are un torque rate de max 61 N-m) trebuie sa se rupa cardanul.

Mai trebuie sa tineti cont de sensul de rotatie. Ati intors troliu de 180 grade fata de pozitie lui originara (pe bara din fata). Acum se antreneaza invers. Atentie mare pt. ca producatorul zice ca nu trebuie actionat niciodata cu marsarier si in cazul vostru practic ar trebui sa l-actionati NUMAI in marsarier, neavand posibilitate de viteze superioare sau de troliere invertind si roti.

Succes la proiect.

--
Link spre comentariu

- priza de putere invarte si cu reductorul pe neutral - deci se poate trolia fara a da din roti

- troliu este "rasturnat" dar si priza de putere este invers decat la landrover asa ca sensul de rotatie se pastreaza

- greutatea nu este cu mult mai mare decat cel electric de 13000 pe care l-am scos de acolo - si acu vre-o 10 kile in plus fata de ai mei 120 ce mai contreaza, iar plasma nu are decat un kil doua

- motorul este de swift gti de 100 de cai deci nu se pune problema de lipsa de putere

- reductia mare la troliu nu e problema motorul gti are zona rosie la turometru care incepe la 8000 de ture asa ca se compenseaza.

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

am uitat - despre cardan, din pacate priza de pe troliu si cea de pe cutie o sa vina sub un oarecare unghi in plan orizontal. Ne gandim la varianta cardanului articulat nu cu cruci ci cu tripoda sau ceva asemanator ca la planetare.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Zoli - de ce atarna lantul in primele poze? asa trebuie sau se intinde cumva?

Link spre comentariu

Am vazut personal troliul mecanic al lui Unimog , e chiar impresionant , insa mai remarcabil e munca de ceasornicarie la scara marita . Descompusa in componente , e simplu , asta pina se combina elementele .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Facem si noi acelasi sistem - dar la turatii mari lantul "danseaza" - la voi sta fara sa vibreze? sau ati facut un soi de patina sau intinzator?

Link spre comentariu

In cazul asta se poate folosi o rola de deflectie sau inca o angrenare intermediara , care sa scurteze lungimea libera a lantului .Nici o patina de intindere nu e de neglijat , cu mentiunea ca ar trebui folosita numai pe partea netensionata a lantului - cerinta mai greu de indeplinit la angrenarea in ambele sensuri = patina se poate folosi totusi pe partea cea mai putin incarcata , in cazul de fata pe partea incarcata la derulare .

Daca rola de ghidare e un pinion , are oarecare avantaje , posibile in egala masura si la o rola profilata , valabil si in cazul patinei .

La patina apare si dezavantajul ungerii .

Toate belele pot fi evitate daca e posibila daca lantul poata fi adus la cota de lungime , cu un adaos de cel mult trei sferturi de za .Asta implica totusi axe rigide si pinioane centrate , altfel angrenajul se distruge singur , in lagare sau se rupe lantul .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

s-a rezolvat pana la urma - nu era bine centrat axul

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare