Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suspension lift Pajero 2

coolhandluca

Postări Recomandate

Salut. Vreau sa-mi ridic Pajeroul 2 fabricatie 94 (cel de la avatar) din suspensie maxim cat se poate fara sa fac alte modificari deocamdata. Din ce am citit pe forum am inteles ca ar fi ceva kit de la OME cu bara torsiune, telescoape , arcuri. Am cautat pe net dar nu prea m-am descurcat. Rog daca si-a cumparat cineva asa ceva si a mers pe acest model de masina sa-mi spuna si mie de unde sa fac comanda. Multumesc mult :hl
SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 51
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Suspension lift Pajero 2

Salut. Vreau sa-mi ridic Pajeroul 2 fabricatie 94 (cel de la avatar) din suspensie maxim cat se poate fara sa fac alte modificari deocamdata. Din ce am citit pe forum am inteles ca ar fi ceva kit de la OME cu bara torsiune, telescoape , arcuri. Am cautat pe net dar nu prea m-am descurcat. Rog daca si-a cumparat cineva asa ceva si a mers pe acest model de masina sa-mi spuna si mie de unde sa fac comanda. Multumesc mult :hl

Bara de torsiune nu este in kit.

Amortizoare si arcuri spate.

Am luat si eu asa ceva.

Astept acum niste oferte de pret si de la kit-uri de inaltare IRONMAN. Sa vedem daca gasim ceva interesant si pentru Pajero.

Link spre comentariu

Salutare!

Nu-i neaparat sa-ti pui kit OME - nu mi se pare tocmai ideea cea mai buna.

Incearca Trailmaster sau, daca bugetul nu-i tocmai mare, poti incerca un lift "artizanal", torsionand fata din bare + amortizoare KYB sau Sachs.

De asemenea, un balljoint flip este indicat pentru a pastra aproximativ nealterata cursa suspensiei.

Pentru spate, tot amortizoare KYB sau Sachs, combinate cu niste spacers pentru arcuri.

Daca ridici cu 6-7 cm, iti incap 32"-uri, ceea ce-i suficient pentru Pajero din avatar. Daca pui roti mai mari, o sa ai masina de show, parerea mea ... (asta in cazul in care nu ai un 3500 benzinar ... al tau pare un 2.5 din ce vad in poza)

Editat de White Wolf
Link spre comentariu

6-7 cm ar fi super pt mine. Nu e neaparat OME si alte marci. As vrea ceva gen kit facut de o marca din domeniu nu prea ma incanta ideea sa fac tot felul de improvizatii. De aceea am postat daca a facut cineva si stie exact ce si de unde sa cumpar

SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu

Cateodata, "improvizatiile" sunt mai trainice decat chestiile "de firma".

Dar daca vrei sa ai tot kit-ul "original", poti opta, totusi ptr altceva decat OME. Ai exemple mai sus : Ironman, Trailmaster, etc...

Oricum, daca tii mortis sa ai amortizoare galbene ... atunci nici OME nu-i de lepadat!:wink:

Link spre comentariu

Pai nu-i vorba de culoare. Da am vazut ca sunt cele mai des intalnite si nici nu prea ma pricep. Poti sa-mi spui un pic mai exact ce presupune acea torsionare a barelor de pe fata si balljoint flip-ul?:tk

SHOGUN 3.0 V6 24V
Link spre comentariu

salutare

Kit de ridicare pajero sunt ffffff multi OME IRONMAN PROCOMP EIBACH ZANFI

XT TRACTION ecc.

ff putini sunt si cu bare de tursiune..... dar sunt si bare de tursiune special

SACHS

SONAUTO

RALLIART

si niste modele artisanale fff bune

da ca ridici asa mult din bare originali nu prea lucrezi bine ca obtini o raspuns ,fata, prea tare datorita faptului ca tensionezi prea mult arc in linea ca este bara de tursiune.

da ca nu vrei se inlocuiesti si bare de torsiune, care sunt destul de scumpe

poti sa alegi intra , cel putin 2 variante......

1 var. montezi un body lift de 5 cm plus arcuri spate de 5 cm sin incarci bare ca la masura asta inca lucreaze binisor

2 var. arunci bare de tursiune la fier, si puni amortizori fata cu arcuri care se gaseste de mai multe lungime , marime , forza ecc. ecc.

3 var. pastrezi bare de tursiune originali si montezi amortizori cu arcuri care lucreaze impreuna cu bare, cautand cu rabdare cela mai buna combinatie pt stilul tau de condus.

4 arunci bare de tursiune, nu montezi nici arcuri si lucrezi numai cu amortizori cu gaz inlocuitori de arcuri, sunt cam scumpi dar exxeptionali.

eu personal te sfatuiesc var. 1 mai economica , destul de buna si care nu te impiedica sa treci la step 2 sau 3

pajero are si nevoie de un reglaj personalizat la geometrie, unghiu de fuga,cadere, caster ,camber niste mici ajustari schimba total comportamentul masinei.

se poate , sau ar trebui sa modifici si semicaseta............. SLABUTA, si eventual o smecheria la caseta si ..... de la tot dreapta la tot stinga in numai o tura si un sfert!:x

tel. 0785 366 599 (mauri)

dreamservice2005@yahoo.com

Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

@maurizio - "varianta 3" mi s-a parut la un moment dat cea mai ok. Trebuie incercate mai multe variante...

"SMECHERIA" de la caseta nu are repercusiuni asupra uzului obisnuit (pe strada) al masinii?

P.S. : ai dreptate! Bucsele de la semicaseta de Mitsubishi sunt de KKO.

Link spre comentariu

salut,

nu nu are nici un fel de problema....... da ca stii sa conduci o masina cu directia asa prompta.:h5

la semicaseta se poate modifica entru un fel care nu mai are moarte si nu mai are un pic de joc!:wink:

Editat de maurizio
am uitat ceva....

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Te referi la confectionarea altor bucse?

ma refer la o modifica ca fac eu la semicaseta, cu rulmenti si graseur.

nu mai are probleme.

:wink:

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Teoretic barele de torsiune de pe stock, sunt foarte bune

Se poate ridica masina din ele, devine mai rigida, dar acu nu ne-am luat limuzine

Cauta arcuri ceva mai groase si mai lungi pentru spate, vb cu Gepetto

Poti monta amortizoare, Monroe 4x4, Trailmaster, nu e nevoie sa fie mai lungi pentru ca ai limitatore de cursa pentru bascule si nu ai sa poti rupe amortizorul (NU TAIA DIN LIMITATOARELE FATA)

Pentru spate lungeste tijele de la bara stabilizatoare, ca sa nu forteze in ele

Cu un ciocan de 10 kg, rezolvi problema de a pune 32'', aplicat corect la capetele din fata ale pragurilor

Succes

Link spre comentariu

Teoretic barele de torsiune de pe stock, sunt foarte bune

Se poate ridica masina din ele, devine mai rigida, dar acu nu ne-am luat limuzine

Cauta arcuri ceva mai groase si mai lungi pentru spate, vb cu Gepetto

Poti monta amortizoare, Monroe 4x4, Trailmaster, nu e nevoie sa fie mai lungi pentru ca ai limitatore de cursa pentru bascule si nu ai sa poti rupe amortizorul (NU TAIA DIN LIMITATOARELE FATA)

Pentru spate lungeste tijele de la bara stabilizatoare, ca sa nu forteze in ele

Cu un ciocan de 10 kg, rezolvi problema de a pune 32'', aplicat corect la capetele din fata ale pragurilor

Succes

Salutare,

nu vreau sa critic, sa fie clar, de ce nu taia din limitatorele fata?

eu am facut cateva zeci de pajero de concurs in italia si grecia si la toate am taiat , si tai si acum pt cele ca fac in romania limitatoarele fata...... cam 1 cm paralel cu bascula.

eu iau in considerare ca amortizoarele trebuie sa lucreze , teoretic , cum sa nu abia limitatoarele de cauciuc.... limite find metalul.

asta pt ca consider ca la greutate masinei adaugata viteza iei ... la un impact puternic toate calcule trebuie sa ia in considerare ca limite al miscarei .... fier cu fier.

ca de obicei limite a meu linguistic ma cam blocheaze la explicatie.. dar sper ca ne intelegem destul ca sa continuam discutie.

cred ca afermatia ta vina din experienta si vreau sa aflu care este pt tine limita si de ce.

multumesc

maurizio

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

@mauritzio pai am spus sa nu taie limitatoarele din mai multe motive printre care:

- daca se deschide suspensia prea mult, planetara este fortata sa se invarta in unghiuri foarte mari = uzura prematura mare

- lovirea repetata a amortizoarelor in limite duce la uzura mare la ele, nu cred ca cei care au conceput masina aceasta au facut amortiuzoarele cu muult mai lungi decat limitele stabilite de acele bumpere de cauciuc

TU vorbesti aici de modificari mari la masini (masini de concurs) eu vorbeam despre ridicarea masinii cu amortizoarele stock ca sa iasa omul cat mai ieftin

Am observat ca sfaturile tale sunt foarte pertinente si ca te priocepi la ceea ce spui dar oamenii in general doresc sa faca modificari la masini fara sa bage multi bani in aceste operatiuni!!!!

Asa stii si tu cum este, daca bagi bani fara limita, atunci poti pune orice pe masina, sa nu te intereseze de faptul ca planetarele le schimbi dupa fiecare concurs, mai ales ca la Mitsubishi, desi am cautat nu se gasesc planetare HD

Link spre comentariu

Bara de torsiune nu este in kit.

Amortizoare si arcuri spate.

Am luat si eu asa ceva.

Astept acum niste oferte de pret si de la kit-uri de inaltare IRONMAN. Sa vedem daca gasim ceva interesant si pentru Pajero.

Scuze ,Max dar exista si bara de rosiune OME in chit

cod 303010- lungime 1278 mm 1991-11.1994

cod 303011- lungime 1308 mm 1995-2000

Este important si bara de torsiune altfel cu o ridicare de 6-7 cm al barilor originale te alegi cu o caruta fara suspensie. In Brasov pe masina unui prieten s-a incercat prima data varianta fara bara de torsiune si dupa ce s-a montat a devenit super OK. Dealtfel este si Iulian pe forum eventual va povesteste

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

@mauritzio pai am spus sa nu taie limitatoarele din mai multe motive printre care:

- daca se deschide suspensia prea mult, planetara este fortata sa se invarta in unghiuri foarte mari = uzura prematura mare

- lovirea repetata a amortizoarelor in limite duce la uzura mare la ele, nu cred ca cei care au conceput masina aceasta au facut amortiuzoarele cu muult mai lungi decat limitele stabilite de acele bumpere de cauciuc

TU vorbesti aici de modificari mari la masini (masini de concurs) eu vorbeam despre ridicarea masinii cu amortizoarele stock ca sa iasa omul cat mai ieftin

Am observat ca sfaturile tale sunt foarte pertinente si ca te priocepi la ceea ce spui dar oamenii in general doresc sa faca modificari la masini fara sa bage multi bani in aceste operatiuni!!!!

Asa stii si tu cum este, daca bagi bani fara limita, atunci poti pune orice pe masina, sa nu te intereseze de faptul ca planetarele le schimbi dupa fiecare concurs, mai ales ca la Mitsubishi, desi am cautat nu se gasesc planetare HD

Buna,

multumesc pt explicatile si aprieciere......

vezi ca am inteles ca este vorba de modificarile fara sa se bage in ele multi bani ....eu vorbesc de limitatoarele superioare, care nu schimba unghiu de lucru la planetarele pana nu sa misca la maxim! da ca ridici bare de tursiune obtini ca masina se ridica si ajunge la limitatoarele din start!!! asta nu e bine !!! trebuie, TREBUIE , sa lasi un pic ded joc intre limitatoarele si bascula

asta se obtine taiand un pic <cam 1 cm> din limitatoarele. pt ca masine are nevoie sa se misca ssuspensie si in sus si in jos da ca este vorba de COPIERE terenul! incerca si vezi ca asa ai si posibilitate sa ridici masina si sa nu ai o capra nebuna ca la orice denivelare sare in dreapta si in stinga.

ffffffff important , si nu am citit nimem sa explice chestia astala incepatori din forum...... dupa ca ai ridicat masina din barele di tursiune TREBUIE , TREBUIE reglat unghiu de cadere.

se face din spate bascula superioare adaugand niste distantieri <mitsubishi sau artizanali nu este important, masina asa nu pierde in stabilitate, deja pajero este cu geometria in parametri originali o masina ca nu sta pe sosea!!

in caz contrar obtini o capra nebuna si instabile ca mananca cauciucuri dejaba.

te rog sa verifici ,din pretenia ce te spun si da ca vrei te dimostrez cu faptele cum schimba comportamentulmasinei in off road.

da ca esti multumit de Mitsu al tau asa cum este incerca niste mici ajustarii si il iubesti mai mult!!!!

pt reglaj la geometrie am reglajele mele.... simasina nu mai subvireaze , DELOC!!! devine ff stabila.

nu uita ca eu am facut masine de concurs cu bani mult,ok, dar si masine care concurau la classe standard in italia, si standard acolo ESTE STANDARD! nici o umbra de taiat, cauciucuri mari, ecc. ecc. nu aveai voie nici sa scoti din masina fetele de usi , atunci orice mici ajustare la masina originale facea diferenta! pajero al meu a castigat in categoria masine originali si catgoria migliorati, modificari usoare conform regulament, ani in sir.

Incerca ce te spun si mai vorbim.

amr placea sa probezi si reglajele mele din geometrie.:old

:h5:h5

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Maurizio,la unghiul de cadere pe fata, dupa ce ai inaltat-o,ai adus-o la pozitia initiala || sau le-ai reglat sa stea asa / \ ?

Daca rotile stau putin inchise de sus / \ , nu este mai stabila in teren ? Sau daca stau drepte e mai bine? | |

Link spre comentariu

Sal.

am uitat....... nu am schimbat planetarele des cum crezi, numai revizie normale si preventie: burdufuri , vaselina de calitate.

da ca vrei modificarile un pic, NUMAI UN PIC, mai scumpe poti sa lungesti bascule , planetarele mai lungi in proportie.... sau cu distantiere si vezi cum copiaze bine terenu MITSU!!!

o mica modificare la distanta intra sasiu si limita externa de la bascula schimba ENORM de mult miscare la ruota.

pe acelasi principu am facutruote de spate ca sa vireze invers de cele din fata cu resultat de o masina care fce curbe imposibil pt o masina gemena fara acelasi sistem, masinile luat in considerare sunt Pajero proto cu suspensie indipendenti fata spate.:old

salutare

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Maurizio,la unghiul de cadere pe fata, dupa ce ai inaltat-o,ai adus-o la pozitia initiala || sau le-ai reglat sa stea asa / \ ?

Daca rotile stau putin inchise de sus / \ , nu este mai stabila in teren ? Sau daca stau drepte e mai bine? | |

sal

dupa ca ridici masina din bare de tursiune rptile sa strimba cu parte inferioare pe interior sasiu.

asa ca devine inca mai mult sottosterzante , cred ca te traduce subviranj, cred,

deci :old

pajero cu reglajele originale este deja cu ungiu de cadere un pic inchis

da ca pleci cu rotile paralele insemna ca deja ai umblat la raglaj, si este bine

da ca vrei sa mergi mai bine, insemna ca masina nu subvireaze, trebuie sa faci un ungiu de cadere cu ruote ff deschise , eu folosesc pajero cu 11 mm pe ruota deschis in unchiu de cadere , asa este celmai bine dupa testele mele peste nu se sinte diferenta, cauciucuri se cam duce pe asfalt dar celputin merita!!! da ca mai deschid la la 10 mm totale unghiu de fuga

masina in curba sta pe loc, nu mai fuge fata si ai supraviraj ca este , parere mea, de preferat in special pe teren alunecos.

atunci pt unghiu de cadere

de la originale \ / trebuie se le aduci cel putin ][ dar MUUUUULT mai bine

ASA / \ :y:W

pt unghiu de fuga

de la originale / \ trebuie sa le aduci ][ sau mai bine \ /

salut

Editat de maurizio
desen

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

Daca stau rotile \ / supravireaza ?

Eu credeam exact invers.

La mine rotile stau \ / de cand o am si nu am tocit cauciucuri niciodata. Eu credeam ca daca stau / \ e mai bine pe viraje.

deci...:old

unghiul de cadere / \ trebuie sa fie asa cu 11 mm fiecare ruota! pt maxima stabilitate si supraviraj

unghiul de fuga \ / trebuie sa fie asa cu 5 mm desdchis fiecare ruota pt maxima stabilitate si supraviraj ( punte spate se duce spre exterior curba)

:h5

mai sunt altele dar nu prea stiu sa explic ca ma lipsa cuvintele.....sorry

Editat de maurizio
desen

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

pt sefulik,

desen care au pus este din 2 perpective diferite.......

unghiul de cadere rapresenta vedere al masinei in vertical / \

unghiul defuga rapresenta vedere al masinei in orizontal \ /

exista inca un reglaj pt al trea unghiul dar nu pot sa te trimit schita ... ca deja pare sa nu prea ne intelegem:ha::ha:

vino la mine ca te arat:h5:W

ciao

ESTOTE PARATI

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare