lichter Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Am gasit ceva interesant la Zanfi: Wire driven 100% manual rear diff lock for Suzuki Sj-413. A mai vazut/auzit cineva despre astfel de blocante? Pareri pro/contra? Din poza pare foarte simplu, cea ce teoretic ar implica fiabilitate. Pretul in schimb pare nefiresc de piperat pentru ce se vede in poza (1080 euro cu TVA). Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual Scump dom'le, scump. Am vazut dioferr pentru samurai la 1500 E pentru ambele punti (inclus inst. electrica si de aer) si la 665 pentru o singura punte (fara instalatii) http://www.offroadmania.ro/?menu=produse&pfomenu=Mecanica&pmenu_id=45#anchor Din cate stiu, aceste blocante pe cablu se folosesc pe puntile de Aro si am inteles tot de la un off roader ca ar fi mai putin fiabile decat cele pneumatice, dar nu mi-a dat mai multe explicatii. "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual Eu am unul pe cablu pe Aro 10 - e practic cel vacuumatic convertit la actionare pe cablu, pentru ca e mai fiabil. Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual M-ar interesa care e principiul si cum functioneaza blocantul asta manual. Poate un mester in Aro 10 ne lumineaza si pe noi (sau macar un link, o schita, ceva ca am cautat si nu am gasit). Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual Blocantul asta manual functioneaza exact ca orice blocant. Ce este manual la el este actionarea - adica nu e nici pneumatica nici electrica, ci pe cablu. Interiorul in punte e la fel. Standard ARO 24x cand a inceput sa detina blocante le-a avut pe o actionare electrico-pneumatica cumva, destul de eronata, in sensul ca se strica imediat de la apa. Actionarea 100% pneumatica, gen ARB este ok, cat timp toata instalatia e buna si nu scapa pe undeva. Actionarea asta "minune" manuala este cea mai buna simpla si ieftina (parerea mea) pentru ca ai inca o maneta de frana de mana (de Dacie) si un cablu. Tragi - cuplezi, dai drumu - decuplezi. Cam asta e povestea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual @vstef_is Multumesc de raspuns si nu te contrazic, dar din poza se pare ca doar citeva piese sunt inlocuite si nu tot diferentialul. Asta ma nedumereste. Dupa poza pare ceva ce se poate "mesteri". De altfel Zanfi scrie ca e un kit facut de ei, iar Zanfi sunt in fond niste baieti cu un atelier :) Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual Eu am vorbit din prisma experientei de diferentiale blocabile de ARO (care nu-s nici extraordinare dar nici proaste, sunt chiar ok). Au tot mecanismul de cuplare stateliti in interior, si o parghie care iese elegant din carcasa. De aia se leaga cablu, in loc de "actionare" lui de fabrica. Ce pare in poza acolo, e o bucata de planetara cu caneluri mai lungi, si sistemul de cuplare a satelitilor, cablu, cat si manetuta pentru cablu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cotizo Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual Pe Aro e o instalatie de blocare a diferentialului - cea din poza e o instalatie de facut bani...:ha: Niciodata nu esti destul de paranoic... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Iunie 25, 2010 Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual @vstef_is Multumesc de raspuns si nu te contrazic, dar din poza se pare ca doar citeva piese sunt inlocuite si nu tot diferentialul. Asta ma nedumereste. Dupa poza pare ceva ce se poate "mesteri". De altfel Zanfi scrie ca e un kit facut de ei, iar Zanfi sunt in fond niste baieti cu un atelier :) Cunosti cumva Zanfi ????? baieti aia construiesc niste kituri pt suzuki ffffffffff buni!!!!!!! baieti stie de metallurgia, scienza al metalului, stie sa le prelucrezu si nu sunt deloc scumpi, stii ca vinde niste arcuri cu garantia pe VIATA?????? nu sunt nici prietene cu iei dar recunosc un meserias adeverat .... si nu fac comparatie pe marime atelier dar pe resultati. ai vazut cumva numai niste poze probabil, dar nu cred ca ai vazut niciodata o masina facata de la iei... pacat. fara suparare,:h5 tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 Re: Blocant manual @maurizio Nici o suparare, sunt extraordinari si fac o treaba excelenta, respectele mele. Am mai cumparat cite ceva de la Zanfi si sunt foarte multumit. Ce voiam sa spun si probabil nu s-a intles este ca "sunt oameni", nu extraterestri sau nepotii lui Einstein (nu ca ar fi fost ceva de capul fiilor). Ce fac ei pot sa faca si altii daca vor. Asta e tot. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 Re: Blocant manual Nu mam suparat..... cand ma supar :dr3:dr3 apreciez lucrarile cand sunt facute cum trebuie, si cred ca Zanfi lucreaze cum trebuie la preturile bune, da ca ma sunt <inalberato> prea mult scuze.:old sper ca mai inteles. :x cand recitesc notizele mele si eu cred .... rar..... ca exagerez , dar asa sunt italieni ... au sange cald si se aprinde repede.. de asta ne iubeste romancele:ha::ha::ha: personal cred ca sistemul cu cablu este un pic mai sigur ca celu cu aer si nu necesita de compresor, singur problema este rugina saus miserie. tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Re: Blocant manual O alta solutie interesanta, cea cu actionare pur electrica: http://www.kamdiffs.com/suzuki.php?l=KAM_Difflock&link=Suzuki_Diff_Lock672 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silvrache Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Re: Blocant manual Nelamurire: Cum functioneaza diferentialele blocabile ? Am inteles ca mecanismul de blocare e acelasi, numai ca modalitatea de actionare poate fi PNEUMATICA sau MECANICA (pe cablu). Are cineva timp si bunavointa sa explice ? :P :hl 1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Re: Blocant manual Nelamurire: Cum functioneaza diferentialele blocabile ? Am inteles ca mecanismul de blocare e acelasi, numai ca modalitatea de actionare poate fi PNEUMATICA sau MECANICA (pe cablu). Are cineva timp si bunavointa sa explice ? :P :hl pai in primul rand trebuie inteleasa functionarea diferentialului. Cea mai buna explicatie am gasit-o aici: K4JhruinbWc restu e simplu de inteles, pentru ca blocantul nu face altceva decat sa dezactiveze diferentialul, cupland printr-un mecanism axele rotilor TH4r71evEfo Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silvrache Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Re: Blocant manual pai in primul rand trebuie inteleasa functionarea diferentialului. Cea mai buna explicatie am gasit-o aici: Multumesc pentru explicatie. Stiu cum functioneaza diferentialul, am desfacut cateva diferentiale open pentru BMW, unuia dintre el i-am sudat satelitii. Sa se invarta ca titirezul. :banana restu e simplu de inteles, pentru ca blocantul nu face altceva decat sa dezactiveze diferentialul, cupland printr-un mecanism axele rotilor Asta nu inteleg. Chiar am vazut clipul atasat de tine, dar nu imi dau seama care sunt piesele si ce se intampla exact. Mai mult, nu inteleg cum actioneaza cablul asupra unui corp in miscare. :cl 1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Re: Blocant manual Cablul trage un inel cu dinti peste ansamblul de sateliti si Il blocheaza,practic,astfel rezulta rotatia sincrona a rotilor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silvrache Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Re: Blocant manual Am gasit un .gif care sa ma lamureasca. 1975 Dacia 1300 1.3 8v / 1988 BMW E30 2.5 12v / 1988 Nissan Patrol Y60 LWB 2.8 12v / 1989 Suzuki Samurai SJ500 1.3 8v / 2001 Smart ForTwo W450 0.6 TURBO 6v. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lichter Postat Iulie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Blocant manual Concluzia in urma unui schimb de mail-uri cu Zanfi. Blocantul manual nu este garantat in conditii de racing, dar va merge foarte bine cu anvelope pina in 215/75R15. Cu anvelope de 235/75R15 sunt necesare planetare HD. Pentru racing Zanfi garanteaza o combinatie de ARB cu Full-Floating Axle pentru avelope pina in 35 inch, ceea ce pentru un Samurai este extrem. Oliver Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless Toyota LandCruiser HDJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andrei.mihailov Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Blocant manual @vstef_is Multumesc de raspuns si nu te contrazic, dar din poza se pare ca doar citeva piese sunt inlocuite si nu tot diferentialul. Asta ma nedumereste. Dupa poza pare ceva ce se poate "mesteri". De altfel Zanfi scrie ca e un kit facut de ei, iar Zanfi sunt in fond niste baieti cu un atelier :) E normal sa nu inlocuiasca tot diferentialul, care ar fi rostul. Inlocuieste si/ sau completeaza exact reperele care permit planetarelor sa lucreze desincronizat. De principiu, orice se poate mesteri. Dk ai foarte multa rabdare si timp sa dai jos si sa pui diff la loc de mai multe ori. Asta presupunand ca ai acces la materiale foarte performante si la strungari meseriasi. Parerea mea este ca, decat sa il faci singur, mai bine vinzi masina. Cotele interioare ale diferentialului sunt destul de aproximative. Spatiul e mic. Orice sfert de mm conteaza. Si blocantele meseriase vin cu "shaibe de ajustare". Montezi ansamblul, vezi cum merge, dai jos, mai scoti sau mai pui o shaiba... Iti dai seama cum e dak te apuci sa il croiesti tu. Mai bine sudezi planetarele cap in cap si rezolvi dilema. Macar stii ca apuci sa termini treaba.:wink: In ceea ce priveste fiabilitatea - sunt foarte bune daca sunt curatate/ gresate regulat. Cablul ala, dk ia noroi risca sa ramana pe blocat. Unele Samuraie cu motor de 1.000 cmc au venit din fabrica ca un blocant pe cablu. Si au mers foarte bine. Din cate am inteles s-au produs si din cele de 1,3 cu acest tip de blocant dar sunt foarte rare. In orice caz, bun sau nu, cel de la Zanfi este scump. Prea scump. La banii astia iei un ARB din SUA. Dk prinzi promotie, ramai si cu bani. Samurai - pentru extrem Patrol y60 LWB - pentru expeditii Ford Ranger - asta nu stiu pentru ce mai este dar imi place... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate