Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce greutati ati tras cu Daihatsu Feroza?

ady.p

Postări Recomandate

Pun aceasta intrebare deoarece nu l-am prea pus la munci de acestea pe "ferozel" ,adica inafara de o remorca usoara stema care nu avea mare lucru in ea ,mai nimic ,iar peste cateva saptamani am de adus cu o platforma ceva greutati mai mari si as vrea sa stiu de la cine a mai facut aces lucru cam ce greutate a pus pe ea fara sa il "omoare"?Astept pareri si de la cei cu suzuky vitara deoarece sunt cam asemanatoare masinile.

Multumesc anticipat!

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce greutati ati tras cu Daihatsu Feroza?

Eu am remorcat un ford tranzit incarcat (masa totala cca 2500-3000kg) 100km si pot spune ca nu am rupt masina(nu a scos mirosuri ciudate, dar la deal urcam cu a doua) .

Totusi nu cred ca e bine sa tragi mai mult de 1500kg.

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu

Da , dar sa fie cu dispozitiv propriu de franare

Link spre comentariu

Eu trag remorca de 450kg. O simte la demaraj, dar nu il ingenuncheaza.

Am tractat un BMW seria 5 ramas in zapada si o duba VW Caravelle. La astea a tras mai greu dar a mers.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

Sunt baieti care cara si platforma auto cu o masina maxim medie.Deja la un Vito Daihatsu (diesel) sta cocosat pe spate.

Acum nu stiu daca si legal este permis.

Probabil ca merg si incet ca intra platforma in balans...dar isi fac treaba...la nevoie.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Daihatsu diesel este cu totul si cu totul alta masina. Motor 2800Td, alta masa maxima, in Germania poate intra in categoria LKW (camionete). Poate sa traga cu motorul ala si un autobuz.

Feroza e alta mancare de peste. Cu un motor de 1.6 benzina nu poti sa ii ceri sa faca minuni.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu noutati: in weekend am avut activitate. Am tras un opel Corsa din nisip, apoi o Dacie 1310, un Ford Mondeo (parcat pe plaja de o blonda :top) si bonus o duba mare al carei sofer reusise performanta ca dupa ce a ramas in nisip sa sape cu rotile din spate pana a ajuns masina sa se sprijine pe puntea spate... :y

Data viitoare ma duc cu o sufa mai rezistenta, ca pe cea veche am rupt-o, duba fiind trasa din nisip cu centurile de siguranta pe care i le-a taiat proprietarul si le-am improvizat intr-un fel de sufa.

Oricum, se pare ca stie Feroza sa traga ceva greutate.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

reductorul face toti banii, dar nu forta prea mult:wink:

Link spre comentariu

Ryder daca scriai pe feroza tractari auto mai faceai si niste bani :ha:

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu

Ma gandesc serios data viitoare sa pun o pancarta: "Dai 30 ron si te scot din nisip!"

Fac o paranteza sa va spun o faza haioasa: Cum stateam eu dimineata la plaja, cu masina trasa langa cort, apar 3 mimoze. Vad masina mea langa cort si se gandesc sa parcheze un Ford Mondeo pe nisip, langa drum. Zis si facut: urca masina pe nisip si se pun la plaja. Dupa ce li se ia de atata plaja, pe dupa amiaza se gandesc ele sa plece. Se suie toate trei in masina si da-i pedala. Surprize, surprize! Ce sa vezi? Masina nu vrea sa plece nicicum, ba mai mult, se infunda in nisip. PANICA! Doua dintre fatuci se dau jos si se apuca sa impinga animalul de Mondeo. Succesul lor e totusi destul de limitat: masina e grea si pe deasupra perseverenta soferitei in a calca pe acceleratie o ingropase binisor in nisip.

De la o distanta sigura, eu stateam ca ciobanul, hlizindu-ma, sprijinit de masina, si faceam poze. Evident, situatia a fost sesizata de cele trei flori care s-au stropsit la mine: "AUZI, DA' N-AI PUTEA TU SA LASI POZELE SI SA VII SA NE AJUTI DRACULUI SA SCOATEM MASINA ASTA? CE TE UITI ASA? DA, DA, TU!" :dr3

Avand de a face cu asa o invitatie calda m-am executat. O intreb pe soferita: "Auzi don'shoara, da' matale ai carlig d-ala de tractare?" "Ce sa am?!?!" (parca o intrebasem daca e virgina, nu alta!) "Pai, o chestie de fier asa... se insurubeaza in bara..." Si da-i si explica-i. Ea o tinea pe a ei, ca nu are, ca pot sa ma uit si in portbagaj, ca e gol, n-are nimic. Deschid portbagajul, spre uimirea totala a fetelor ridic capacul care acoperea roata de rezerva, sa fi vazut ce fata a facut proprietara masinii, cand a aflat ca avea asa ceva in portbagaj, roata de rezerva si cric adica. Scot carligul si acum apare alta problema: "Auzi, da unde vrei tu sa-l bagi pe ala, ca nu e nicio gaura!" Nedorind sa ii explic la varsta ei cum e cu gaurile :fk2 am desfacut tacticos si capacul care mascheaza gaura din bara si am insurubat dracia. "BINE CA LE STII TU PE TOATE, CA D-AIA SUNT BUNI SI BARBATII ASTIA!"

Am legat sufa si am inceput sedinta: "Lasi jos frana de mana, tii volanul drept, nu face tu nimic, nu accelera ca o sa intri in mine (sufa era improvizata si destul de scurta), nu pune frana, te trag eu din nisip pana pe drum. Ai inteles?" "Da!" Bineee... :tr

Credeti ca a fost chip? Evident ca in momentul cand a simtit ca o ia masina ei un pic la vale, mai era un metru pana sa o pun pe drum cu totul, fata a calcat cu simt de raspundere frana. Si sufa, fiind cea mai inteligenta piesa din tot ansamblul, a cedat. Dar pana la urma s-a dovedit ca apucasem sa o scot de unde era mai greu si de acolo s-a descurcat.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

Mai fa tu mult acte de caritate cu aia care se baga ca smecherii prin nisip aiurea ca poate ramai fara ambreiaj......

Una e sa ajuti omul la necaz, alta e sa stai dupa toti fraierii care ii mananca in palma sa se bage cu masinile unde n-au ce sa caute.....

Link spre comentariu

Si asta e adevarat. O sa pun taxa de smecher de acum incolo. :) Nu de alta dar ambreiajul e nou si am inceput sa ma atasez de el, n-as vrea sa il schimb prea curand! :))

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

:ha::ha:...la plata in natura .....poate primesti o floare sau un buchet!!!

Scuze pt offtopic.

Acum on topic...

Ai grija cu noul ambreaj ca vb aceea ...e nou.

Scuze, am tot citit topicul si nu mi-a sarit in ochi ce motorizare ai. Te rog zi-mi si mie.

Multumesc anticipat:h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Pai plata in natura nu inseamna ca primesc banii pe plaja? :2dr

Hai ca deviem.

Ca sa fiu la subiect: Feroza nu e chiar ideala pentru o firma de tractari, motor mic, reductorul ala nu face chiar minuni si oricum nu poti merge cu el cuplat decat pe distante scurte si nu pe sosea.

Pe de alta parte isi va face treaba sa scoata din dificultati o alta masina, cu conditia sa fiti echipati cu o shufa buna.

VERTIZONTAL. Fotografie.
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Salutare

Puteti sa ma indrumati va rog...

As vrea sa imi cumpar o remorca pentru Feroza, pentru a duce ocazional una alta...nu in scop comercial

Puteti va rog sa imi spuneti din experienta daca pot sa ma uit dupa o remorca de 1000 kg(cu sist franare) sau e cam mult...eventual o remorca de 750 kg fara franare.

Multzam fain!

Link spre comentariu

Probabil ca o sa aleg una de 750 kg...Multumesc de sfat

Dar am vazut niste discutii pe ceva forumuri ca poti totusi conduce cu B ansamblul format din masina + remorca peste 750 kg cu sistem de franare, dar ansambul sa nu depaseasca 3500 kg

Legea pare destul de confuza:

"CATEGORIA B:

1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, in afara conducatorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg;

3. ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 3.500 kg, iar masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a autovehiculului tragator;

CATEGORIA BE: ansamblul format dintr-un autovehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata depaseste 750 kg, iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu depaseste 3.500 kg".

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare