Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

racire M

bob_cox

Postări Recomandate

salutare fratilor de suferinta!

Cu o intrebare ma adresez la cei multi care au cunostiinte mai vaste decat ale mele.Pe M-ul meu am motor de CL(l27d)care stiu ca are probleme cu racirea din prisma constructiei sale defectuoase insa am impresia ca CL-ul meu e mai "calduros" decat ar trebui-cand e caldura afara "transpira"una doua.Am vrut si vreau in continuare sa montez elice suplimentara(electrica)dar sunt sigur ca si radiatorul e plin de piatra in trecut sunt sigur ca vazuse doar apa de la robinet si nu distilata:uameniImi e frica sa curat radiatorul sa nu se faca sita-in acest caz sunt imobilizat din nou.Daca are cineva idei cu privire la o metoda pentru curatarea radiatorului,daca merita ori variante de radiatoare compatibile pe M?va rog mult mult SFATURI!!!!:hl

Pace si voie buna.

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: racire M

varianta A

pui si radiator de ulei, care e foarte eficient

de 2 luni am aruncat eu unul de pe fostul M..deci se gasesc

varianta B]

iti faci unul la comanda de bistrita...

costa dar nu te mai doare capul, cat mere pompa raceste eficient

inutil sa iti spun ca terostat vara, pe CL...nu are ce cauta

si electroventilatorul e o solutie dar nu foarte eficienta

combina-l cu o paleta mai buna pe pompa de apa...sa nu lasi aia de tabla cu 4 pale, pune una de plastic cu mai multe, dar vezi...sa traga aer nu sa sufle, aia electrica de afara (daca o pui)trebuie sa sufle spre radiator

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

In primul rand multumesc mult pentru raspuns soimule.Cu suflatul si trasul sunt in clar.Paleta e intr-adevar cea de metal cu patru pale se poate schimba,tre sa gasesc o paleta in care sa am posibilitatea de a perfora gaurile de prindere.Cu ce nu sunt in clar este radiatorul pentru ulei,daca ai putea sa imi dai ceva detalii despre asta as fi foarte multumitor!!!:tk

Pace si voie buna.

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu

Salut,

Paleta poate fi cu 60de mii de pale daca nu are un asa numit; difuzor ''.In spatele radiatorului este montata o piesa din tabla sau uneori din fibra de sticla care ajuta la racire .Piesa resp are rol de a ajuta paleta sa aspire aerul dinspre radiator pt ca in lipsa ei turbioneaza aerul fara o prea mare eficienta

Cine salveaza o viata ,salveaza o lume.
Link spre comentariu

daca voi stiti de un model de difuzor care se potrive pe radiatorul original de M , sunt si eu interesat

totusi, palele conteaza

sa mergi pe la piese auto ca sigur gasesti o paleta de aro, gata facuta si sunt ieftine (fiind de plastic)

radiatorul de ulei... e un radiator ca un fel de calorifer, (nu semana cu un radiator de masina) care se monteaza in fata radiatorului de apa, si care raceste uleiul

daca imi aduc aminte bine, cred ca vindea la un moment dat cineva pe forum, ori aici ori pe dtrn

cauta si sigur gasesti, ca au fost multe

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

daca voi stiti de un model de difuzor care se potrive pe radiatorul original de M , sunt si eu interesat

Daca am niste cote (LxH radiator, adancime, diametru ventilator) , cred ca as putea face ceva din fibra :)

Cat despre radiatorul de ulei, eu urmeaza sa imi dau comanda de unul la raal in Timisoara...o sa postez impresii despre constructie cand il primesc.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

este interesanta idea si cu acel dispozitiv(fie din tabla ori fibra)fiindca este probabil cel mai simplu de rezolvat.ce ma intriga mai mult este cea cu radiatorul pt. ulei dar aceasta cale este insa mai complicata cu ceva mai ales ca nu stiu daca s-a montat asa ceva pe aro ori terbuie adaptat de la alta masina.Pe motorul de la M am observat ca sunt niste intrari/iesiri care sunt blocate-sa aiba oare ceva legatura acestea cu radiatorul de ulei?

Pace si voie buna.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca schimbarea elicei si montarea acelui difuzor sunt binevenite, dar nu suficiente, mai ales daca chiar soliciti motorul.

Daca tot esti acolo si tot umbli, schimba radiatorul, pune acel difuzor si alta paleta.

Parerea mea!

Spor la treburi!

:h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Radiatorul l-as schimba in primul si primul rand insa nu stiu de la ce s-ar potrivi la M!Cat despre radiatorul de ulei tot nu inteleg daca s-a montat vreo data pe aro sau nu?Daca nu de unde iei iesirea si intrarea pt.ulei?:cn

Link spre comentariu

Pentru a avea intrare / iesire pe motor catre radiatorul de ulei ai nevoie de o flansa intre filtru si blocul motor.

Asa arata o flansa cu termostat, desfacuta.

http://i52.photobucket.com/albums/g8/DAdrianD/IMG_7250.jpg

De preferat cu termostat, pentru ca uleiul are nevoie sa fie intr-o anumita plaja de temperaturi pentru a-si face treaba corect.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

Am inteles acu... insa totusi nu pare foarte simplu mai ales daca trebuie montat si termostatul!Mai simplu ar fi daca m-as inspira de la cineva care ar mai fi facut o asemenea modificare...Pozele postate de tine sunt foarte concludente fac cat o mie de cuvinte si iti multumesc pentru asta:tkE nevoie totusi de un pic de cotributie a substantei cenusii se pare.....

Link spre comentariu

...Cat despre radiatorul de ulei tot nu inteleg daca s-a montat vreo data pe aro sau nu?Daca nu de unde iei iesirea si intrarea pt.ulei?:cn

s-a montat pe "tedechix" ca sa zic asa, adica pe TDX, motorul turbo de campulung. pe locul filtrului se monteaza o flansa cu 2 shtutzuri care fac sa circule uleiul inspre/dinspre radiator. filtrul de ulei se monteaza peste aceasta flansa, mai cunoscuta drept "modina".

pe forumul aro exista o discutie si din cate imi amintesc, e o poza cu motorul masinii mele, care are asemenea adaptare.

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

Cred ca pe undeva mai am eu un radiator de ulei de SR O sa-l caut si sa pun ceva poze si dimensiuni .Cauta eventual o pompa de ulei cu tot cu racorduri si radiator de CL turbo. Cred ca este cel mai usor de adaptat

Cine salveaza o viata ,salveaza o lume.
Link spre comentariu

salutare fratilor desuferinta!scuze pt raspunsul intarziat dar am fost plecat putin...Am luat la cunostiinta deci ca singurul aro cu radiator ulei este motorul"tedechix":ha:-sa inteleg ca TDX-ul e chiar asa de bun?si eu care vroiam sa localizez un asemenea motor!Ei nacar avea radiator de ulei!Trebuie sa caut ne-aparat un motor de asta ,daca nu altceva pentru unele componente.Ce a facut totusi ca TDX-ul sa fie asa de "renumit"?

Link spre comentariu

pai cam acelasi lucru pe care l-a facut si L27 la vremea lui. TDX-ul e derivat din L27, care a fost preluat cu probleme nerezolvate cu tot, si i s-au mai adus si altele noi, gen turbina. :)

daca nimeresti unul care merge bine, ai sa fii surprins...cica e belea. numai ca sunt atat de putine alea care merg, incat au adus acest renume. au incercat ei sa copieze si chiulasa de la pejo turbo, dar nu prea a iesit.

singurul lucru bun e ca gasesti radiator de ulei cu furtune, modina, si chiar bride de prindere pe masca de ARO, in fata radiatorului de apa, de nu trebuie sa improvizezi nimic.

ARO cu sistem de racire a uleiului, mai sunt cele cu motoare Andoria turbo, insa alea nu au radiator, ci au un schimbator de caldura ulei/apa.

altele de serie, nu mai stiu.

ARO CLUB ROMANIA

Link spre comentariu

ARO cu sistem de racire a uleiului, mai sunt cele cu motoare Andoria turbo, insa alea nu au radiator, ci au un schimbator de caldura ulei/apa.

altele de serie, nu mai stiu.

Radiator de ulei adaugat la sistemul cu termoflot e un lucru bun in opinia mea.

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

salutare tuturor!

Azi am localizat un cooler de la un BMW 325 i care se potriveste la fix pe radiatorul de M si m-am si apucat sa il montez cu mare elan.Elanul s-a terminat brusc insa fiindca am petrecut 3 ore desfacand un singur surub al grilajului din fata-fostii proprietari facand aclolo niste improvizatii specifice mecanicului roman care se pricepe la "de toate"-daca vad cei de la Maybach sigur vor dori sa cumpere si sa patenteze acea "modificare"ingenioasa care a fost facuta sa tina pe veci probabil si ca nu cumva sa mai fie in stare cineva sa o desfaca:uameniAsadar un surub este desfacut deja insa mai departe cu restul....am calculat si in ritmul asta voi termina lucrarea candva:oldsau ma enervez si :dr3

Pace si voie buna!

Link spre comentariu

Nu stiu cit poate folosi. Exista la unele motoare diesel,am senzatia la cel de golf 2 turbo-diesel sigur ,un suport de filtru de ulei prevazut cu 2 stuturi. Da,pe unul intra,pe al doilea iese. Cine ? Apa,de ea e vorba,producind o racire suplimentara pe traiectul de ulei. Nu stiu cit este de eficienta,fiind vorba de cele aproximativ 30-40 grd diferenta intre temperatura de lucru a celor 2 fluide,dar sigur neamtul nu e prost iar acel motor este unul dintre cele mai fiabile diesele (alaturi de vechile diesele Mercedes) puse pe turisme.

IMPOTRIVA VINATORII , IMPOTRIVA ASASINILOR DE ANIMALE !
Link spre comentariu

deocamadata voi monta coolerul suplimentar de bmw-azi am dat jos radiatorul care dupa ce a coborat de pe masina arata si mai rau decat ma gandeam:plina de petice,umflata de ger(probabil masina nu a vazut antigel o peroada foarte indelungata!)si plina de piatra.Am dus radiatorul la mester pentru curatat,schimbat capacul superior si inferior pentru a scapa de acea gaura de la manivela fiindca si acea gaura obstructioneaza circulatia apei si sa vedemce iese...In orice caz de cand am luat masina nu am facut altceva decat sa repar stricaciunile cauzate de improvizatiile ori nepasarea fostilor propietari:uameni:dr3

Pace si voie buna!

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare