Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie 4x4

MihaiB

Postări Recomandate

Salut,

As vrea sa va rog sa ma ajutati cu un sfat in algerea unui 4x4 potrivit. Ar fi prima masina de acest gen, iar principalele destinatii sunt (1) mers prin tara pe drumuri proaste, unde se poate merge cu turism dar iti rupi masina, (2) drumuri de iarna, nedezapezite si mai ales (3) pregatirea masinii pentru expeditii, fie prin tara sau prin afara - exemplu: Transalpina, Delta, etc. Nu intentionez sa particip la concursuri de offroad sau sa merg prin paduri, decat in cazuri exceptionale. Mi-as dori sa fie o masina cat mai fiabila pentru ca la partea de mecanica/depanare ad-hoc ma pricep extrem de putin...

Principala constrangere in alegere e una bugetara - nu as vrea sa cheltui, in prima faza, mai mult de 2-3-4.000 EUR, insa sunt dispus ca apoi sa investesc in masina pentru upgrade-uri, modificari, etc.

Dupa ce am citit o sumedenie din mesajele de pe forum, principalele optiuni la care m-am gandit ar fi:

- Opel Frontera - inteleg ca nu e recunoscut ca un offroader veritabil dar am vazut la unii membrii ca au facut masini foarte ok din ea, prin modificari ulterioare. Am inteles ca fiabilitatea ar fi buna.

- Nissan Terrano - mie mi s-a parut ok, desi din ce am vazut prin anunturi e mai degraba in limita superioara a bugetului.

- Suzuki - Samurai il exclud pentru ca mi se pare prea mic pentru drumuri lungi, bagaje, etc. Nu stiu cum ar fi Vitara...

- Isuzu Trooper - am inteles ca ar fi foarte potrivite, insa nu prea se gasesc...

Cam astea ar fi optiunile la care m-am gandit eu pana acum. Ce imi recomandati din ele? Ar fi variante pe care le-am scapat? Patrol, LC si altele le-am exclus in mare parte din cauza bugetului.

Mersi mult de ajutor !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfat achizitie 4x4

Eu as vota pentru Vitara LWB (5 usi), de preferat motorul V6 2.6L, dar si motorul de 2L e ok, mai ales prin prisma taxelor. Costurile de intretinere destul de scazute, usor si relativ ieftin de modificat, multe accesorii si kit-uri disponibile, inclusiv "Made in Romania" la niste preturi mai mult decit decente.

P.S. Ca sa nu imi sara in cap impatimitii altor marci, subliniez ca e o opinie personala, nu consider ca Vitara este cea mai buna masina de pe planeta, dar cred ca are un raport pret/calitate foarte bun, la un pret destul de scazut. :h5

Oliver

Suzuki Samurai 413 1994 TNT - Priceless

Toyota LandCruiser HDJ 80

Link spre comentariu

Sau daca vrei ceva fiabil , spatios , sa aiba cat de cat conditii..etc este un Mitsubishi Pajero LWB

(off topic-...si luand in considerare taxele pe care le-au pus astia acuma, ar fi bine ca orice masina iei sa mergi repede sa ii pui motor de lupo, polo sau ceva sa nu depaseasca 1000-1200cc):dr3:dr3

Mitsubishi Pajero 2.5 SWB

M 461 - 1977- in constructie...

Mercedes wW126 300 SEL

...alte acareturi 4x2...

ex: Mitsubishi Pajero 2.8

Link spre comentariu

Salut.

Cam aceleasi considerente le-am urmarit si eu cand mi-am achizitionat masina de teren, poate doar bugetul a fost mai mic.Daca nu ai reticente in a conduce o masina cu volan dreapta si inmatriculata in Bulgaria cred ca asta ar fi o solutie oportuna prin prisma taxelor si a mai ales a pretului de achizitie.Eu am platit pe un Pajero II LWB 2,5 1600 de euro,masina se prezinta intr-o stare buna fara probleme majore. In schimb accesoriile m-au costat cel putin 2000 de euro :grin: (accesoriile nu erau necesare dar am vrut eu sa le montez).Sfatul meu;Pajero LWB si iti explic si de ce,pret de achizitie foarte bun mai ales daca este cu volan pe dreapta,destul de fiabila (prin prisma experientei pe care am avuto eu cu a mea, alti posesori pot sa confirme sau sa infirme ce am spus eu) iar faptul ca se gasesc foarte multe in romania inseamna ca o sa gasesti piese cel putin din dzmembrari relativ usor si la niste preturi decente zic eu.

Sper sa te ajute opinia mea si iti urez bafta orice ti-ai cumpara.

"Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now."

-- Alan Lakein

Link spre comentariu

Sfatul meu;Pajero LWB si iti explic si de ce,pret de achizitie foarte bun mai ales daca este cu volan pe dreapta,destul de fiabila (prin prisma experientei pe care am avuto eu cu a mea, alti posesori pot sa confirme sau sa infirme ce am spus eu) iar faptul ca se gasesc foarte multe in romania inseamna ca o sa gasesti piese cel putin din dzmembrari relativ usor si la niste preturi decente zic eu.

Sper sa te ajute opinia mea si iti urez bafta orice ti-ai cumpara.

Salut,

Multumesc mult pt sfat - eu nu am pus Pajero in lista pentru ca preturile sunt destul de mari pentru cele cu volan pe stanga. Nu as vrea cu volan pe dreapta. Credeti ca se poate gasi un Pajero ok, inmatriculabil, la bugetul acela?

M.

Link spre comentariu

Sincer nu prea cred dar asteapta sa se linisteasca apele legat de impozitul marit si pe urma vezi ce se poate gasii,unii vor fi fortati de impozit sa le vanda.Dar avand in vedere caci cresterea impozitului afecteaza toate masinile peste 2000 cmc inmatriculate in Romania cred ca cea mai buna solutie este inmatricularea in Bulgaria.(sincer nu as vrea sa platesc statului roman in jur de 1000 de euro pe an doar asa sa zic ca am masina inscrisa in romania).

"Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now."

-- Alan Lakein

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Se poate inchide, multumesc. Intre timp s-a cumparat, s-a ramas fara, s-a cumparat altceva :)

Cred ca a trecut din nou la masina 2x4.:ha::ha::ha:

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

Florin, nu inteleg de ce. Am prezentat deja masina cumparata dupa ce am deschis topic-ul asta, daca o voi prezenta pe cea actuala este alegerea mea.

Astral, te rog inchide topic-ul pentru ca nu mai este de actualitate iar posturile ce ar putea urma nu vor fi decat offtopic, din cate se pare.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare