Miron Sorin Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Daca este cineva in masura sa-mi spuna si mie avantaje si dezavantaje Detin un mic laborator de productie produse cosmetice si as dori sa produc in Bulgaria si sa vind si acolo si aici(daca o mai fi cui:grin:) Astept pareri va rog:tk zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Miine lansez doleantele tale.Sa vedem ce aflu...daca nu las la dospit si il pun sa se intereseze ce si cum:h5 Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria @asfalttango : Nu cred sa fiu off-topic, dar daca tot intrebi, poate afli si cum poti deveni cetatean bulgar ! Chiar vorbesc serios....nu mai vad ratiunea pt care daca sunt cetatean român trebuie sa fiu jefuit de stat român ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Daca este cineva in masura sa-mi spuna si mie avantaje si dezavantaje Detin un mic laborator de productie produse cosmetice si as dori sa produc in Bulgaria si sa vind si acolo si aici(daca o mai fi cui:grin:) Astept pareri va rog:tk. Legislatie mai simpla si mai clara Fiscalitate mai mica Impozit pe profit 10% Vanzarea in Romania -ca import intracomunitar ( TVA la sfarsit-nu au reusit sa-l bage ai nostri la intrare) -ar fi bine pe o alta firma Costuri creare firma 550-600 eu -si un contract de inchiriere( preturi mai mici la contabilitate) siiiii .... vrei sa continui? De vreo 3 zile au mai complicat ai nostrii un pic cu importurile intracomunitare, trebuie sa mai faci o declaratie si o inscriere , pe langa celelalte. Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Adriane - daca te afli mai in tema - de сetatenie nu stiu dar daca se poate obtine rezidenta pe perioada determinata (5 ani) si cum? Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Cum e asta cu rezidenta ? Scapi sa mai dai vreun ban statul roman ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Ma gindeam ca firma producatoare sa fie in Bulgaria si sa trimit produsele in romanica tot pe o firma a mea si de aici sa fac distributia la fel ca si pina acum zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Adriane, intreaba te rog cum se poate face sa-mi deschid pe una din firme un cont la o banca in bulgaria. Io am intrat in greva fiscala de ceva vreme, dar faza nasoala e ca odata le 3-4 luni, imi gasesc si conturile deschise intre timp si mi le blocheaza. I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Ma gindeam ca firma producatoare sa fie in Bulgaria si sa trimit produsele in romanica tot pe o firma a mea si de aici sa fac distributia la fel ca si pina acum Ne vedem maine dupa amiaza si iti spun. Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vitalies Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Cu resedinta - adica permis de sedere - exacxt cum au strainii care vin in Romania. Ai toate drepturile pe care le are si un cetatean mai putin dreptul de vot. Avantajul ca poti insrie masina, firma, etc pe numele tau dar in Bulgaria. Nu sunt trist - doar treaz... "Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Mironas, ideea e buna, realitatea este putin mai complexa (cum ajungi la bani?!?), dar exista solutii. Da-mi un telefon, ca il ai inchis ;-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Mironas, ideea e buna, realitatea este putin mai complexa (cum ajungi la bani?!?), dar exista solutii. Da-mi un telefon, ca il ai inchis ;-) internet banking?!?!? Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 (editat) Re: Mutare firma in Bulgaria @asfalttango : Nu cred sa fiu off-topic, dar daca tot intrebi, poate afli si cum poti deveni cetatean bulgar ! Chiar vorbesc serios....nu mai vad ratiunea pt care daca sunt cetatean român trebuie sa fiu jefuit de stat român ! @ASTRAL- Pai fata de bulgar ......... cam ai. Treci pe la service sa te rad pe ceafa si ............gata cetatenia! :ha::ha::ha: Editat Iulie 2, 2010 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Priceless =)) (nu stiu daca stii cu ce ma ocup :-) ) Da-mi voie sa clarific intrebarea: firma din BG inregistreaza profit care este taxat cu 10%. Cum ajung banii din firma in buzunarul tau ? Indicii: indiferent cat taxeaza statul bulgar dividendele, tu ca cetatean roman rezident in romania trebuie sa platesti 16% impozit pe venitul din dividende. Daca statul bulgar nu taxeaza dividendele cu nimic, platesti 16% pe dividendele de la firma din BG in RO. Dca statul bulgar taxeaza tot cu 10% platesti doar 6% in RO. Acestea presupunand ca exista acord de evitare a dublei impuneri intre RO si BG. Vitali: ca sa fii rezident fiscal intr-o tara trebuie sa poti demonstra ca petreci in acea tara cel putin 183 de zile. Mai sunt si alte criterii, dar asta este sine qua non. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flash4x4 Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Deci la BG e simplu 10 % impozit pe profit 5 % impozit pe dividende si lui BOC ii mai dai o mu _ e, mare de tot ca nu se declara nicaieri dividendele incasate Deci spor la treaba Baieti, eu am firma in BG si totul e ok, contabilitatea si actele deosebit de simple NU AU GARDA FINANCIARA Amenzile sunt egale cu TVA ul facturii impricinate Raiul e langa noi Sorine, cand te intorci stam de vorba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
asfalttango Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Omul nu este in tema dar am lansat intrebarea....Se intereseaza si imi spune saptamina viitoare.:h5 Din discutiile cu baietii din zona stiu urmatoarele: Firma se face relativ repede si nu este extraordinar de scump. La cetatenie stiu ca sunt urmatoarele conditii: 1.Contract de inchiriere. 2.Contract de munca. 3.Examen la limba BG . Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Cu resedinta - adica permis de sedere - exacxt cum au strainii care vin in Romania. Ai toate drepturile pe care le are si un cetatean mai putin dreptul de vot. Avantajul ca poti insrie masina, firma, etc pe numele tau dar in Bulgaria. Aha.....multam ! Si cum scap de taxele date aici ? @ASTRAL- Pai fata de bulgar ......... cam ai. Treci pe la service sa te rad pe ceafa si ............gata cetatenia! :ha::ha::ha: Hmmm....mda....cred ca din profil, cel putin, semanam.......ne radem ceafa reciproc carevasazica ! :ha::ha::ha: Si dupa aia mergem tot impreuna sa luam lectii de bulgara ! :ypu REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Si dupa aia mergem tot impreuna sa luam lectii de bulgara ! :ypu Si eu era foarte bucuros ca avea invatat limba romana..... in curand me vad invatand Bulgara..... :ha::ha::ha: Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
madiorsv Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Dar cu angajatii cum se procedeaza?? ONE LIFE. LIVE IT ! Pajero V 6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria 5 % impozit pe dividende si lui BOC ii mai dai o mu _ e, mare de tot ca nu se declara nicaieri dividendele incasateAtentie! Aceasta informatie este eronata :-( Dividendele incasate din strainatate se declara ca si toate celelalte venituri inregistrate in strainatate in declaratia de venit global. Daca faci dovada ca au fost impozitate cu 5% in BG, mai ai de plata la statul roman restul de 11% ! Articolul 90 din codul fiscal spune: Art. 90. - (1) Persoanele fizice prevăzute la art. 40 alin. (1) lit. a) şi cele care îndeplinesc condiţia prevăzută la art. 40 alin. (2) datorează impozit pentru veniturile obţinute din străinătate. (2) Veniturile realizate din străinătate se supun impozitării prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate după regulile proprii fiecărei categorii de venit, în funcţie de natura acestuia. (3) Contribuabilii care obţin venituri din străinătate conform alin. (1) au obligaţia să le declare potrivit declaraţiei de impunere, până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului. Intrebarea ridicata de madiorsv este corecta si foarte pertinenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gepetto Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Dragilor eu am o lene teribila sa scriu dar va dau un link catre contabilul nostru http://contabilsrl.com/infiintare.php Si care ar fi ptoblema ca vrea statul roman sa-mi impoziteze dividentele ? Oricum nu mai i-mi cumpar nimic pe numele meu in ro . Vreau casa in ro fac firma bulgara propietar al casei impozite pentru angajati : In anul 2010 cotele de contributii de asigurari sociale sunt urmatoarele: Pentru conditii normale de munca - 20,5 % (11,6 la suta pentru angajator si 8,9 la suta este cota contributiei individuala). http://contabilsrl.com/spacer.gif In cota de contributie mai sus este inclusa si cota de 5 % aferenta fondurilor de pensii administrate privat pentru persoanele nascute dupa anul 1960. http://contabilsrl.com/spacer.gif In cota de contributie mai sus este inclusa si cota de 1 % pentru somaj. Cota contributilor datorate de angajatori in functie de clasa de risc privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale este intre 0,4 si 1,1 la suta (si depinde de domeniul de activitate a firmei). Contributia la asigurarile sociale de sanatate - 8 % (4,8 la suta pentru angajator si 3,2 la suta este cota contributiei individuala). Contributia datorata de angajator la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale este de 0,1 %. Cota unica de impozit pe venit este de 10 % (pentru angajat). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Watchere- Ca sa impoziteze statul roman dividendele din Bulgaria cred ca trebuie sa le si declari(ca venit).Daca nu...le dai dupa ceafa. Cred ca incet dar sigur o sa emigram cu totii peste dunare, ca deja multi dintre noi fac deja cumparaturile pe acolo. Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
watcher Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria Corect! Trebuie sa le declari. Dar daca nu le declari nu mai are rost nici sa te duci in BG. Lucrezi cu totul aici, la negru :-)) Ideea cred ca e sa fii legal, ca ilegal e usor ;-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BigDude Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria As indrazni sa mai adaug, pe langa avantajele financiare destul de solide, faptul ca in Bulgaria se executa controale de catre Politia Economica pe orice perioada dar nu mai recenta de ultimele trei luni. Adică te verifică pentru activitatea din Aprilie, daca acum suntem in Iulie. Iar amenzile sunt conform cu ce a declarat dl. Președinte flash! :grin: Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cobrra Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Re: Mutare firma in Bulgaria apropo daca am ,,bube,, cu statul roman pot infiinta o firma noua ca asociat unic? Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate