Moss_ene Postat Iulie 2, 2010 Partajează Postat Iulie 2, 2010 A incercat cineva asa ceva......? http://hi-land-rovers.moonfruit.com/#/propane-injection/4535096954 http://www.iwemaenterprise.nl/Diesel_LPG.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Avand in vedere ca aprinderea la diesel se face prin cresterea presiunii, a.k.a. compresie, nu prea imi dau seama cum se face conversia. Eu m-as interesa mai degraba de o conversie de genul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=54218 Eu n-am incercat, masina pe care o detin avand injectoare pompe-injector (popular PD, pompe duse) iar fanta de pulverizare este extrem de fina. Insa stiu persoane care au incercat si de atunci folosesc 80% din timp. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 5, 2010 Partajează Postat Iulie 5, 2010 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... E si varianta cu GPL la diesel , am vazut-o pe un camion . Din cite am discutat , chiar ajuta , dar nu avea sperante ca s-ar amortiza investitia .Voia sa faca curse de Europa , insa unele socoteli nu s-au potrivit .Aceasi treaba cauta sa puna pe un diesel mai mic , pentru tractari platforme , tot curse lungi . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... reactualizez aceasta discutie. Stie cineva de unde cumpar si eu un reductor de gpl pentru masini turbo? Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 20, 2014 Partajează Postat Noiembrie 20, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... masini turbo...Smart....sau Scania? nu de alta dar turbo sunt amandoua :grin: GPL pe diesel....cam ca povestea cu dracu dupa ce a tuns porcul....grea treaba si proasta lana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Eu stiu pe cineva care si-a pus pe un Patrol Y60, si cica era de bine. Crestere de putere, consum la vreo 60% diesel si 40% GPL, parca. Reducerea de costuri/100km nu este asa spectaculoasa ca la benzinare, dar exista cat de cat si in plus creste puterea. Zice lumea... Eu n-am mai apucat sa verific, am aflat prea tarziu de solutia asta... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Cresterea de putere este undeva la +20%. Puteti gasi pe net exemple si teste dyno, inclusiv pe youtube. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... nu stiu nimic despre instalatiile pentru diesel :) dar pot sa va spun ca in timp ce alimentam eu a parcat in spatele meu un sprinter care surprinzator baga gaz:D uimit am crezut ca isi baga omul gaz la butelie sa aiba la gratare sau la vreo cabana izolata,dar...NU era pentru el pentru sprinter si din cate am inteles asa fusese adusa masina din germania de noua cu instalatia asta pe ea... nu stiu ce sa spun dar aste e gura targului unii cunoscatori poate stiu mai multe:D:D:D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Mi-am mai adus aminte ceva, la o discutie cu un service mare autorizat GPL, nu se poate omologa in Romania. Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Legat de sprinter -poate era pe benzina ,apar in peisaj tot mai multe dube pe benzina Se pare ca economic benzinarele pe gaz bat dieselul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alextoy Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... este super GPL pe diesel dar nu pentru economie,pentru ca o instalatie costa in jur de 2000 e dar pentru putere se foloseste o instalatie simpla pentru carburator, care suplimenteaza combustibilul,ceva in genul NOS activata printr-un buton manual sau la pedala de acceleratie,bineinteles ca trebuie reglat bine debitul de gaz ,sa nu strici motorul,am vazut pe undeva pe net un tip parca de la craiova montase asa ceva pe e vectra diesel si spunea ca nu mai recunoaste masina la ce performante are plus ca nu mai scoate fum ,adica arde mai bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Principiul de functionare nu este asa complicat, mai ales la masina mea care are un motor relativ simplu. Sungura problema pe care o am pana acum este gasirea unui reductor gpl pentru masini turbo. Asta e facut sa compenseze presiunea din galerie. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 (editat) Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Eu am folosit unul normal, atmosferic la care i-am adus la ambele membrane presiunea de la turbo in loc de presiunea atmosferica . E interesant daca va putea face reglarea dupa o presiune de referinta variabila , dar sunt optimist pentru ca nu cred ca e nici o problema in acest sens . Singura ratiune a folosirii unui reductor atmosferic modificat in locul unui reductor dedicat pentru turbo e faptul ca si cel turbo e la fel controlat ( mai ales ca eu deja il aveam , deci zero investitiii ...) . Editat Noiembrie 21, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 21, 2014 Partajează Postat Noiembrie 21, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Eu am folosit unul normal, atmosferic la care i-am adus la ambele membrane presiunea de la turbo in loc de presiunea atmosferica . E interesant daca va putea face reglarea dupa o presiune de referinta variabila , dar sunt optimist pentru ca nu cred ca e nici o problema in acest sens . Singura ratiune a folosirii unui reductor atmosferic modificat in locul unui reductor dedicat pentru turbo e faptul ca si cel turbo e la fel controlat ( mai ales ca eu deja il aveam , deci zero investitiii ...) . Da mai multe detalii, te rog! Nu imi dau seama unde ai bagat presiunea de la turbo. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 (editat) Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... No , uite ... Cele doua capace vor fi conectate cu o bucla de furtun si de la teu se duce la galeria de admisie unde este presiune de la turbo ( care presiune devine noua presiune de referinta - acum variabila - in locul celei atmosferice ) . Pe traseul de gaz mai e si robinetul regulator si am pregatita si o supapa care acum o consider inutila ( dar care ar preintampina presiunea turbo sa ajunga la membrane , daca cumva va fi necesar . Deci ? ... ce zici ? ... ceva , cumva ...? ... Editat Noiembrie 28, 2014 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Da, buna ideea. Sa inteleg ca tu ti-ai pus gaz pe diesel, sau pe benzinar turbo? Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... ... diesel ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Pe benzinar turbo care ar fi problema?? Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... ... no broblem ... secventiala e cea mai corecta daca cauti performanta absoluta si tolerezi electronica ( multa ) ... zic si io ... am mai ruginit dar cele vechi raman neschimbate ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alextoy Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... ok ai un turbo diesel pe care montezi gpl ,vrei sa functioneze cu gpl tot timpul pentru economie,sau doar cind ai nevoie de power,pe mine ma intereseaza sa-l folosesc cind am nevoie de mai multa putere,in amestec cu motorina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... ... no broblem ... secventiala e cea mai corecta daca cauti performanta absoluta si tolerezi electronica ( multa ) ... zic si io ... am mai ruginit dar cele vechi raman neschimbate ... Am pe masina asa ceva,nu vazusem pe telefon ca nu e vorba de secventiala,scuze. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... eu vreau sa il fac sa functioneze tot timpul pe motorina+gpl, o sa vad care e procentul optim. De fapt sa il trec pe motorina+gpl cand se incalzeste apa, ca altfel nu prea merge bine. Asta ajuta in acelas timp si la economie si la cresterea puterii. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Cos, acum ca am lamurit treaba cu reductorul, mai am o singura dilema: Cum ai facut sa iti dea mai putina motorina? Eu ma gandeam sa ii pun un potentiometru pe firul de la pompa care regleaza debitul. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Re: Kit GPL pentru turbo diesel..... Eu nu vreau mai putina motorina . Dieselul meu e cu pompa clasica , mai putina motorina o obtin fara modificari , din doar mai putina pedala . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate