Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

cardan spate

bv21mdf

Postări Recomandate

Re: cardan spate

S-ar putea sa nu mai consume deloc; masina are 4x4 permanent, nu are diferential blocant, toata miscarea se va duce la iesirea care nu are cardanul . Dar poti incerca, poate gresesc eu...

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.

Daca e Freelander atunci are un diferential de tip Torsen sau ceva asemanator. Daca scoti cardanul spate o sa mearga masina in comparatie cu Discovery sau Defender care nu au diff central blocabil.

Iti merge...dar iti consuma mai mult si tragi de ea de parca ar avea 5 tone.

From all the things I've lost, I miss my mind the most [Mark Twain]

Land Rover - Discovery 2 (Largareta)

Link spre comentariu

Demontezi cardanul de la iesirea din IRD(diferential fata) si grup spate, inclusiv visco si masina merge doar cu tractiune fata , consum simtitor mai mic , si cu becurile de la TC si HDC aprinse . Nu de alta dar am un prieten care a cumparat una TD4 asa,fara sa-si dea seama de "belea" si se lauda ca a lui consuma 6 % pe langa a mea care mananca 10 %

Minunatul LR Discovery II Td5, 2001

White Wolves Offroad Club

Link spre comentariu

Si eu am demoantat cardanul, nu ca as fi vrut dar s-a defectat vestitul pinion din IRD si am fost nevoit sa il demontez, parca e putin mai greoaie, diferenta la consum nu am sesizat, (acum stii cum e cu consumul.. si eu am prieteni care a lor consuma 7-8 dar... a mea ia in jur de 12%).

LE: La mine nu a ramas aprins TC si HDC cum spune colegul mai sus, ele functioneaza normal.

Editat de sorin03aib
Link spre comentariu

Salut,

Cred ca in afara de cele mentionate mai sus, toti parametri functionali ai masini se vor modifica,uzura la puntea fata si cardanul fata va creste si ma refer la crucile cardanice,rulmenti ,crucile de la planetare,etc. In final eu personal asi suporta consumul mai mare in detrimentul uzuri mecanice care este mult mai paguboasa .

Esta posibil sa ma insel,dar am observat la rablele mele LR.Seria III 88,la care tractiune permanenta este pe puntea spate uzura mai accentuata pe cardan,planetare,etc.

In afaceri, nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare