aducu7 Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Salutare.Acum cateva zile am dat jos MRL-urile mele automate,am curatat ce era pe acolo si am gresat tot locul dar dupa toata treaba asta nu mai cupleaza fata.Ce am gresit? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Iulie 6, 2010 Partajează Postat Iulie 6, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H Ok, deci sa inteleg va maneta de selectare intra in 4WD si 4WD-L?! Daca da atunci inseamna ca nu cupleaza MRL-le si o explicatie ar fi ca nu ai pus la loc MRL le cum trebuia, adica, MRL ul are un dintisor care trebuie sa intre la fix in butucul rotii. Daca nu ai pus asa MRL ul si ai strans inbusurile ai toate sansele sa le fi bulit de tot:hl 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aducu7 Postat Iulie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 7, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H Chestia e ca dupa ce am pus rotile sus am testat masina si a mers(am avut si tacanitul ala specific care suna la cuplare) dar urmatoarea zi cand am mers pe drum noroios am simtit ca fata nu trage.Cum altcumva pot sa testez chestia asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H demonteaza mrl-le si vezi daca nu cumva e indoit dintisorul ala, cu alte cuvinte daca nu l ai pus aiurea. Spala bile MRL le cu diluant nitro lasa le sa se usuce si apoi baga vaselina coloidala. 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Iulie 7, 2010 Partajează Postat Iulie 7, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H ce dintisor? :hl eu am demontat azi MRL-ul si nu am vazut nici-un "dintisor" ... am vazut numai dinti seriosi (e drept ... eu am MRL manual) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H Dintisorul... 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H In MRL-uri nu trebuie bagata MULTA vaselina, ci doar un pic, cat sa nu rugineasca. Miscarea pe care o fac MRL-urile e destul de redusa, ele nu au piese care se invart cu turatia rotii. Am invatat si eu asta dupa ce un mecanic luminat mi-a umplut MRL-urile cu vaselina si m-am trezit in teren ca nu imi cupleaza. Ca verificare: roaga un prieten sa se uite daca se invarte si planetara dupa ce ai cuplat din masina in 4H sau 4L. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
aducu7 Postat Iulie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H Dintisorul... Mersi pt. lamurire.Acum sunt sigur ca le-am montat bine.Cred ca e de la vaselina pt ca am cam pus(sa fie).Am observat pe roti vaselina mai jos de MRL-uri si cred ca asta e problema(surplus) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H Dintisorul... poza e cu partea externa a MRL-ului? sau cu partea interioara? pe cea interna nu m-am uitat f.f. atent ... dar parca nu am vazut asa ceva dintele acela e prezent si la MRL-urile manuale? dupa ce am montat MRL-ul la loc am incercat sa rotesc planetara 1. cu MRL cuplat se invartea si roata 2 cu MRL decuplat se invartea planetara fara a antrena roata ... teroretic ar trebui sa fie montat corect Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H E un pic pe dos chestia cu planetara, in sensul ca roata NU ar trebui sa antreneze planetara cu MRL-ul decuplat. Din cate am inteles eu schemele treaba sta cam asa cu MRL-urile: - Cand masina merge in 2H puterea motorului este transmisa doar catre rotile spate. Rotile fata sunt decuplate in doua puncte: din cutia de transfer - prin intermediul manetei din masina si din partea dinspre roata a planetarei - prin intermediul MRL-urilor. - Cand cuplezi in 4H sau 4L puterea motorului se transmite si spre puntea fata prin intermediul cutiei de transfer. Cand tu pui maneta din masina in pozitia 4H sau 4L de fapt pui in miscare planetarele numai in capatul dinspre cutie, iar cand acestea incep sa se invarta MRL-urile automate se blocheaza singure, cele manuale trebuie sa le blochezi tu ca sa poata transmite miscarea si la roata. Sa ma corecteze cineva daca gresesc. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H nu gresesti ... dar spui acelasi lucru cu mine 1. MRL decuplat ("free") roata si planetara se invart independent, sunt separate 2. MRL cuplat ("lock") roata si planetara "fac corp comun", se invart impreuna Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H Corect. Am recitit acum postul anterior. :h5 VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 8, 2010 Partajează Postat Iulie 8, 2010 Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H nu gresesti ... dar spui acelasi lucru cu mine 1. MRL decuplat ("free") roata si planetara se invart independent, sunt separate 2. MRL cuplat ("lock") roata si planetara "fac corp comun", se invart impreuna roata se invarte dar planetara sta pe loc nemiscata,chiar si diferentialul fata este nemiscat si cardanul fata este nemiscat in pozitia 2h la cuplare 4h/4l cuplezi cardanul fata care misca diful fata si asa se misca planetara respectiv roata suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4rings Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 (editat) Re: Nu mai cupleaza in 4L sau 4H Salut , Am si eu o problema asemanatoare la un Jimny : mi s-au smuls furtunele de la vacuum , le-am pus la loc , dar tot nu cupla fata ; am desfacut MRL-urile si totul e OK acolo . Ulterior am descoperit problema : nu facea vacuum deoarece erau piscate furtunele . Le-am inlocuit , dar acum , nu mai cupleaza tot timpul ; si cand nu cupleaza , trebuie sa virez intr-o parte si atunci se cupleaza brusc. care (unde) sa fie problema ? Editat Iulie 10, 2010 de 4rings Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate