omoroka Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Salut tuturor si va rog sa-mi iertati intrebarea de novice in ale mecanicii. Cu timpu am observat ca unu din MRL-uri cupleaza tot mai greu. Inainte mergeau foarte usor amandoua, cu doar doua degetele le cuplam si decuplam. Acuma, pe unu din ele trebuie sa ma urc cu picioarele ca sa-l pot cupla. Intrebarea mea este simpla: cum se intretin MRL-urile astea manuale? Am vazut ca au un capac exterior prins in cateva suruburi. Daca-l desfac cu scopu de curatare si gresare risc sa-mi sara ceva arcuri si saibe in mecla sa nu mai stiu sa le montez inapoi sau e mai simplu? :grin: Multumesc Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? Eu nu am MRL-uri manuale(adica n-am deloc :grin:).Doar ce am mai vazut pe aici,ca dupa ce le cureti,trebuie sa le pui exact cum erau (pare destul de logic :ha:) si sa nu le umpli de vaselina,ca nu mai poti sa le cuplezi.Sper ca asta sa te ajute.AisinHubs.pdf Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? desfaci capacul ,mare atentie este un arc incearca sa desfaci frumos si cu grija ,nu inainte de a face un semn , se desface pe pozitia liber ,cureti cu motorina si degresezi ,la montare se pune garnitura sau silicon daca vrei sa intri des prin apa ,incearca sa desfaci numai o parte ,eu asa am facut ca sa am cealalta parte ca si model, se misca arcul daca nu ai grija cind pui vaselina:grin: bafta suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? Demontezi si speli tot , cureti rugina -probabil ca e si ea in ecuatie -, daca nu e si mai bine .Dupa ce te asiguri ca piesele se misca liber , ungi usor cu ulei proaspat , nu vaselina care se usuca si duce in final la blocarea mrl-ului . Oricit de ciudat ar parea , sint si variante cu o bucsa cu gheare din PAFS , care e o piesa critica , de asemenea usor de bulit la montare - demontare . Nu prea ai ce strica la o asemenea operatie de intretinere , care se pare ca a fost neglijata prea mult timp . Da o cautare pe forum , sint citeva discutii utile . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? Merci. Daca nu ploua maine (dar lucrul asta e din ce in ce mai putin probabil in ultima vreme) ma apuc de treaba ;) Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? @Omoroka. Salut, am lipsit cateva zile si acum ti-am vazut topicul. Mrl-urilor li se trage de la namoale. Cel care se invarte foarte greu cand vrei sa cuplezi-decuplezi are dusa garnitura de cauciuc fapt pentru care atunci cand se intra in apa, noroi - intra si ingrediente in mrl-euri, cap planetare. Se demonteaza-monteaza si se curata usor, atentie la pozitia pinionului. Nu incarca cu vaselina. Totusi garnitura de la cuplaj fiind dusa, in zona acesteia incarca cu vaselina siliconica pentru o protectie cat de cat impotriva apei, nu stiu daca gasesti o astfel de garnitura. Daca intampini greutati ai tel meu:h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Iulie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? @Omoroka. Salut, am lipsit cateva zile si acum ti-am vazut topicul. Mrl-urilor li se trage de la namoale. Cel care se invarte foarte greu cand vrei sa cuplezi-decuplezi are dusa garnitura de cauciuc fapt pentru care atunci cand se intra in apa, noroi - intra si ingrediente in mrl-euri, cap planetare. Se demonteaza-monteaza si se curata usor, atentie la pozitia pinionului. Nu incarca cu vaselina. Totusi garnitura de la cuplaj fiind dusa, in zona acesteia incarca cu vaselina siliconica pentru o protectie cat de cat impotriva apei, nu stiu daca gasesti o astfel de garnitura. Daca intampini greutati ai tel meu:h5 merci. inca n-am avut timp sa ma ocup de el, dar sfaturile voaste sunt foarte utile. nici nu am mai mers cu el de fo 2 saptamani si lucrul asta incepe sa ma framante :grin: in plus s-au adunat destul de multe probleme de rezolvat. de saptamana viitoare intru in concediu si vreo 2 zile mi le voi rezerva strict pentru lucrari de reparatii si intretinere a lui :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4rings Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? @Omoroka. Salut, am lipsit cateva zile si acum ti-am vazut topicul. Mrl-urilor li se trage de la namoale. Cel care se invarte foarte greu cand vrei sa cuplezi-decuplezi are dusa garnitura de cauciuc fapt pentru care atunci cand se intra in apa, noroi - intra si ingrediente in mrl-euri, cap planetare. Se demonteaza-monteaza si se curata usor, atentie la pozitia pinionului. Nu incarca cu vaselina. Totusi garnitura de la cuplaj fiind dusa, in zona acesteia incarca cu vaselina siliconica pentru o protectie cat de cat impotriva apei, nu stiu daca gasesti o astfel de garnitura. Daca intampini greutati ai tel meu:h5 la MRL-urile automate conteaza pozitia pinionului ? pt ca la mine nu am vazut nici un dinte sau vreun semn Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan03 Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? pusese roly o poza edificatoare aici: http://forum.club4x4.ro/showpost.php?p=597042&postcount=6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? la MRL-urile automate conteaza pozitia pinionului ? pt ca la mine nu am vazut nici un dinte sau vreun semn :sr:srnu pot sa te ajut, samu meu are mrl-uri manuale. Ce pot sa-ti spun ca difera si acestea in functie de producator. :h5 SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ancuta_laurentiu Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? dalmatianul are dreptate, mai completez spusele lui: rotile nu tb demontate, capacul se desface cu imbus, se desface pe pozitia free, se introduce tot in pozitia FREE. La mine am gasit 2 arcuri. Pozitia celui mic conteaza pt ca este pus intr-un locas. Dupa montaj verifici daca ai montat corect: invarti de planetara cu mana - ea trebuie sa se invarta liber. Cuplezi MRL in pozitia LOCk - planetara nu tb sa se miste. Cuplezi MRL in pozitia FREE - planetara se invarte. Operatiunea e simpla de 30 min ambele. ancuta_laurentiu@yahoo.com tel. 0767585379 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
oldlander Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 (editat) Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? Salut,vin cu o completare,avand in vedere ca ieri am demontat MRL-urile de la Land Rover,nu mai cupla . Verifica cu mare atentie canelurile si eventualele deformari care iti pot ingreuna sau bloca cuplajul lor . Daca sunt doar deformari superficiale pot fi corectate cu o pila fina,astfel incat sa poti obtine o simetrie a canalului de glisare. Editat Iulie 19, 2010 de oldlander In afaceri, nu primesti ceea ce meriti, ci ceea ce negociezi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Cum curatam si intretinem MRL-urile manuale? trebuie atentie la arcul acela mie mi s-a miscat din locas dar l-am pozitionat la loc ,problema ca la samurai planetarele sunt in punte ,mentionez ca am pus vaselina albastra de rulment ,iar daca este pusa garnitura sau silicon este ok am pus vaselina in speranta ca poate ajunge si pe la rulment :grin: suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate