sean70 Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 De ce ti-e frica nu scapi - mi-a crapat motorul la 160000 km si se pare ca de la problema cunoscuta pe forumurile de profil - cuzineti topiti.Crapat e un fel de a spune,motorul a ramas intreg deoarece cand am auzit bataia am luat contactul si doar arborele a suferit,cei de la Badsi zicand ca nu poate fi rectificat deoarece nu se gasesc cuzineti la cota respectiva. Mie mi s-a parut destul de ochiometrica evaluarea dar poate ca stiu ei ce zic.Asa ca devizul estimativ depaseste valoarea taraboantei si eu am venit cu solutia sa-i dam foc ca e mai ieftin. Am pus o cerere de cumparare a unui motor sh aici,sper sa existe. Daca nu va rog sa-mi dati o solutie de reparatie la costuri decente,pentru ca deja masina asta a ajuns mai scumpa decat un Range Rover la cati bani a inghitit,e drept ca mai mult din vina celor care s-au perindat pe la volan. Masina e din 2004 diesel Yd25 si acum e in curte la Badsi cu motorul desfacut dar o sa o iau pentru ca la ei leul e devalorizat rau de tot. Va multumesc! :hl Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Iulie 9, 2010 Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt Ia cauta-l matale pe Nashu Mare sau pe Nea Luigi (nissan4x4) ...si vezi ce mai poate fi facut acolo ... :h5 consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 9, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt O sa-l sun pe Nea Luigi,nu sunt nici 2 luni de cand masina asta a iesit din curtea lui cu plafonul schimbat. Un alt tip de motor,eventual cu o cutie automata agatata de el oare nu ar merge? Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt Daca vrei facem si noi reparatii de motoare, nu imi vine sa cred ca nu exista cuzineti de reparatie poate pe original dar........Zoli 0720663333 Oricum motorul nu este unul foarte reusit , coada Renault in marca Nissan 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 10, 2010 Partajează Postat Iulie 10, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt Da Zolli nu exista cuzineti de cota... Ce idiotenie...de asta urasc cit pot eu de mult renault-ul...sa maninca numai gura lor... Cuzinetii sa imperecheaza dupa seria dela arborele cotit si seria de pe biele...iar cuzinetii au doar un cod fara cote de reparatii ce rezulta din combinarea celor doua serii Desigur daca Biela nu a avut de suferit (desi ma indoiesc de asta pentru ca chiar ea este problema chiar daca nu se vede...adica suruburile ei) arborele se poate rectifica la o cota la care sa iasa fara pete si se fac alti cuzineti..... daca or mai exista cei care fac artizanal....si problema momentan e rezolvata Personal eu am schimbat motorul la 80.000 la badsi apoi la 88.000 cu aceeasi problema...acum stau linistit inca aproape 100.000 Una din probleme am considerat-o intervalul de 20.000 km la care se schimba uleiul la nissan cind cei de la Mobil dindu-le telefon mi-au spus ca uleiul lor (5w50) rezista 10.000 in oras si 15.000 afara sub rezerva ca daca sint bin bucuresti ar trebui schimbat mai des...concluziile le tragi singur zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 12, 2010 Partajează Postat Iulie 12, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt da un motor mai istet nu se gaseste in locul aluia de 2.5? sau cauta pe ebay la englezi un motor... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt Am gasit in Anglia o Navara fabricata 12.2004 cu un ZD30 pe ea - practic acelasi motor de pe Patrol dar nu are intercooler si scoate 148 de cai si mi s-a cam pus pata.Domnu' Luigi nu prea m-a incurajat,ba dimpotriva dar ma cam mananca sa-l urc pe taraboanta ca merita saraca.Oricum la cati bani a inghitit masina asta (din vina ei o mica parte pana acum),incepe sa aduca cu un Range Rover de la distanta.:banana Astept pareri pro si contra!:h5 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt Cunosc masina, am vazut procesul de restaurare la nea Luigi, Pacat dupa ce s-a muncit la ea.... Dar problema asta din pacate este recurent in Navarele D22 si complicat de rezolva cum te a zis Mirone (el a patit-o) Ideia de inlocuirea motorului cu ZD30, nu stiu cat de usoara sau grea este... nu am vazut nicio data D22 cu acest motor dar stiu ca au fost cateva, oricum si anumite serie a ZD30-urilor au avut probleme cu cilindru 4... Probabil in legatura cu asta nea Luigi poate sa te zica pana la ce an au avut ZD30-uri probleme... Bafta multa ! :h5 Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 13, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt Asta e,o voi resuscita,are 9 vieti dar cred ca a ajuns la ultima. Pe forumurile din Australia spun baietii ca pe Navara acest motor a avut mai putine probleme decat pe Patrol,fiind avantajat de lipsa intercoolerului,prea bine nu am inteles de ce pentru ca nu sunt familiarizat cu termenii tehnici.Mai ziceau ca o solutie de prelungire a vietii motorului ar fi anularea valvei EGR din cauza careia se incalzesc diferit pistoanele si crapa. Anii cu probleme cica ar fi 2000-2002 la acest motor. D 22 e o masina nesimtit de rezistenta,pacat de aceasta problema a motorului. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sleek Postat Iulie 13, 2010 Partajează Postat Iulie 13, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt sean, la ce interval de km faceai schimbul de ulei/filtru etc. la d22? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iulie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt De cand e la mine,adica de la 70000 si acum are 160000 i-am facut schimburi la 10000 km.Nu cred ca daca-i faci schimb si la 1000 nu crapa daca e sa crape.Din ce se vorbeste pe forumurile de afara e o eroare de conceptie a motorului si am gasit si o procedura de prevenire pe la un forum din GB- se schimba bolturile bielelor,niste o-ringuri si o tevusca pe la pompa de ulei,cost piese 200 lire,manopera 1200 dar nu m-am panicat si nu l-am bagat in seama.Acum e tarziu. S-ar parea ca motorul e facut cam la betie de seralisti cu ochi oblici. Pacat,in rest troaca e super rezistenta si in 160000 nu a picat nimic din vina ei,nici macar bucsile.Cred ca nu-i place sa fie menajata,cat a fost hingherita la munca nu a avut nici pe dracu iar cand am pensionat-o pentru mine - pescuit,vanatoare si alte asemenea lejer ,fara talpi in exces- am mai mers 5000 si a crapat.:grin: Dar e in plin proces de renastere si daca totul merge bine va primi ZD30 cu orice risc. Deja am inceput sa ma buzunaresc. Va tin la curent! Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt te mananca boierule, te mananca rau............. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sleek Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt Link-ul de care zici cred ca e asta: http://www.navaraownersclub.com/2009/10/the-infamous-d22-engine-problem/ Piesele nu sunt scumpe,aprox. 200 lire, probabil nici service-ul la noi nu ajunge la 1200 lire cat zic ei acolo... totul comparat cu pretul unui motor nou. Pe mine unul nu m-a covins 100% rezolvarea problemei. Daca fac toate aceste 'reparatii' si tot crapa? Ce e interesant ca multe au crapat din cauza bolturilor/bielei destul de 'devreme' - exprimat in Km. Problema motoarelor astora se pare ca e cunoscuta prin Europa. Solutia la care a ajuns Nissan e sa prelungeasca garantia la acest model. Eu nu am auzit de asa ceva in Romania, desi am si eu modelul asta de caruta. Acum am 135k facuti si inca merge:jp1 dar pana cand?:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt si eu am masina asta - 100,000 km si merge foarte bine Schimb ulei si filtre la 10,000 km, dar tot ma astept sa crape la un moment dat; se pare ca nu prea e scapare. E interesat de vazut ce alte motoare putem pune pe ele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt sean Sa ne tii si pe noi la curent cu solutia gasita. Sa stim si noi ce variante avem daca ne vine randul :-)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sleek Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt 3 perisoare- 3.30..... si dvs. ? 2 perisoare .... aha... 3.20 Soo... s-a schimbat sau nu cu ZD30? S-a inlocuit cu YD25? Ma bate gandul sa fac 'modifcarea'! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
the1eyejack Postat Octombrie 12, 2010 Partajează Postat Octombrie 12, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt si eu am masina asta - 100,000 km si merge foarte bine Schimb ulei si filtre la 10,000 km, dar tot ma astept sa crape la un moment dat; se pare ca nu prea e scapare. E interesat de vazut ce alte motoare putem pune pe ele. Nu e o regula sa pice... stiu englezoaice cu 250.000 si nu au avut probleme Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Octombrie 14, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2010 Re: Motor Navara D22 - kaputt 3 perisoare- 3.30..... si dvs. ? 2 perisoare .... aha... 3.20 Soo... s-a schimbat sau nu cu ZD30? S-a inlocuit cu YD25? Ma bate gandul sa fac 'modifcarea'! Nu s-a inlocuit cu ZD30 pentru ca nu am mai putut face rost de acea masina.Am avut norocul sa dau peste un om "serios" care m-a ajutat sa pierd masina.:hw. Am hotarat sa ascult de sfaturile celor avizati si sa uit de ZD30. Saptamana viitoare ma duc in Germania dupa o Navara cu YD25 si alte piese pentru cateva rable care zac prin curte. Vreau sa repar si motorul meu sa il pun pe coaja ce ramane si sa-i fac buletin de Balgaria. Scumpe rau piesele de Nissan,mai ales motorul asta pacatos. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sleek Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Motor Navara D22 - kaputt Salut, Revin cu ceva 'noutati' i legatura cu motorul asta YD25. Am schimbat cuzinetii , bolturile de la biela si am adaugat 'tevusca' pentru baia de ulei. Am facut modificarile deoarece la rece se auzea un anume clantzanit aritmic la motor... uneori si la cald. astia sunt cuzinetii originali de pe masina: unul din ei e grav 'pocnit' dar din pacate nu stiu de la ce numar de piston. Le-am facut poza dupa ce erau dati jos. Bolturile originale de la biela erau cateva alungite cateva indoite. S-au inlocuit cu bolturi mai tari. Acum motorul merge CEAS!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Motor Navara D22 - kaputt Salut, Revin cu ceva 'noutati' i legatura cu motorul asta YD25. Am schimbat cuzinetii , bolturile de la biela si am adaugat 'tevusca' pentru baia de ulei. Am facut modificarile deoarece la rece se auzea un anume clantzanit aritmic la motor... uneori si la cald. [ Cati km aveai? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionut73 Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Motor Navara D22 - kaputt Nu e o regula sa pice... stiu englezoaice cu 250.000 si nu au avut probleme Motoarele care au seria DUPA YD25DDT1219661 nu au problema asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 13, 2011 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Motor Navara D22 - kaputt Salut, Revin cu ceva 'noutati' i legatura cu motorul asta YD25. Am schimbat cuzinetii , bolturile de la biela si am adaugat 'tevusca' pentru baia de ulei. Am facut modificarile deoarece la rece se auzea un anume clantzanit aritmic la motor... uneori si la cald. astia sunt cuzinetii originali de pe masina: [ATTACH=CONFIG]96500[/ATTACH] unul din ei e grav 'pocnit' dar din pacate nu stiu de la ce numar de piston. Le-am facut poza dupa ce erau dati jos. Bolturile originale de la biela erau cateva alungite cateva indoite. S-au inlocuit cu bolturi mai tari. Acum motorul merge CEAS!! Bravo,cine ti-a facut lucrarea? Eu am pus alt motor (2000 euro) dar as vrea sa-i fac acest upgrade. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sleek Postat Ianuarie 13, 2011 Partajează Postat Ianuarie 13, 2011 Re: Motor Navara D22 - kaputt Cati km aveai? Am 140.000 km. ieri am terminat cu lucrarea la masina. S-a ocupat mecanicul care imi face reviziile. Cel mai mult dureaza asamblarea si dezasamblarea componentelor pana ajungi la cuzineti... adica 'o galeata de surubri'. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sleek Postat Iunie 9, 2011 Partajează Postat Iunie 9, 2011 Re: Motor Navara D22 - kaputt +1 pe lista kaputt. 153000 km, lant distributie rupt, motorul sa oprit pe drum drept in timp ce rulam cu 50-60 kmh. Capac distributie rupt, patine , intinzator varza, ax cu came rupt, lagar pocnit, supape indoite etc....=>chiulasa praf. Ii mai dau o sansa, sper sa il refac. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bobocu Postat Octombrie 3, 2011 Partajează Postat Octombrie 3, 2011 Re: Motor Navara D22 - kaputt Am avut la un santier 4 Navara D22,luate 2 in 2002 si 2 in 2003.La toate 4 au fost probleme ca cele descrise mai sus.Incepand cu 78.000 de km,si cel mai rezistent la 107.000 de km,s-au dus motoarele.Cred ca depinde si de stilul de condus,dar CERT este ca mai devreme sau mai tarziu le vine randul.La primele doua,la sf lui 2006 dupa muuulte discutii,si doar in urma faptului ca ERAM clienti fideli,s-au schimbat motoarele pe garantie.In 2007 au cedat si motoarele la cele luate in 2003,la 94.000 respectiv 107.000 km.De data asta,solutia de a schimba motoarele au propus-o direct cei de la reprezentanta.Se pare ca intre timp problema devenise cunoscuta si indirect recunoscuta de cei de la Nissan.In rest,nu pot sa spun nimic rau despre D22,si au fost folosite in regim de santier,exploatate la maxim.Intre timp am scapat de ele (cu greu,noroc ca aia prin Africa nu citesc pe internet despre problemele cu motoarele lor :))) ) si am trecut pe VW si Toyota. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate