Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

varianta de crestere a puterii motorului diesel

remo

Postări Recomandate

Stimati colegi,

Fiind proaspat posesor de galloper si nul in mecanica, m-am gandit sa ma informez cat mai cuprinzator despre subiect, din cat mai multe surse. Pe langa acest site, de unde am primit multe informatii, pentru care va multumesc din nou, am consultat si un site din franta, dedicat galloperului. Am observat ca mai toti membrii spuneau ca si-au facut modificarea "galium" la masina, cu consecinta cresterii puterii motorului de la 100 la 115 cai. Am mers pe fir si am gasit site-ul care explica in ce consta modificarea. Asta e adresa: http://www.chez-galium.com/ Subiectul poate fi gasit la capitolul "Passage d'un moteur 4D56 100cv en 115cv ". Explicatiile sunt insotite si de fotografii. Trebuie sa va spun ca nu am inteles deloc de ce operatiunile descrise ar putea spori puterea si nici nu am curajul sa fac o asemenea modificare la motorul meu! M-am gandit insa ca aceasta informatie ar putea fi utila celor mai talentati sau priceputi in mecanica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: varianta de crestere a puterii motorului diesel

Pai ideea e ca poate fiecare sa faca modificarea asta singur. Pe site se mentioneaza ca actiunea este de nivel de dificultate mediu, sunt de dorit cunostinte de mecanica.

Link spre comentariu

Mi se pare o modificare mecanica a senzorului pentru actionarea turbinei. Face sa plece turbina mai devreme, atat.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Salutam,

Nu stiu ce motor diesel este asta, dar parerea mea este ca sunt si alte modalitati de a creste puterea motorului. Ex: snorkel, blocarea egr, filtru aer, cip tunning etc.

Mai dai cu cautarea pe aici pe forum, sigur ai sa gasesti mai multe detalii.

Mult noroc!:h5

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Am citit si despre modificarea respectiva pe un site spaniol si cica ar avea efecte negative asupra turbinei si consumului. Eu unul nu am facut asta,sunt foarte multumit de cum trage acum.

Link spre comentariu

snorkel, blocarea egr, filtru aer, cip tunning etc.

Snorkel daca modifica puterea, e infima, trage aer o idee mai rece de sus, dar prin ce tubulatura ?

EGR nu o sa modifice deloc puterea.

Filtru de aer - insignifiant.

Chip tuning, depinde de motor.

Daca ohii nu ma inseala, ce modifica francezii este ALDA-ul, asezat pe pompa de motorina. Debitul de motorina este controlat de presiunea de pe admisie. Este un tub de pe galeria de admisie pana pe pompa de injectie.

La diesel e destul de simpla procedura. Mai mult combustibil si mai mult aer.

Se poate monta si un boost controller si atunci cresti presiunea in turbo, iar la acel motor prezentat pe site-ul francez o sa insemne si mai multe combustibil. Dar de aici incepe distractia. EGT mai mare, caldura mai multa, stres mai mare pe toate componentele.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Snorkel daca modifica puterea, e infima, trage aer o idee mai rece de sus, dar prin ce tubulatura ?

EGR nu o sa modifice deloc puterea.

Filtru de aer - insignifiant.

Chip tuning, depinde de motor.

Daca ohii nu ma inseala, ce modifica francezii este ALDA-ul, asezat pe pompa de motorina. Debitul de motorina este controlat de presiunea de pe admisie. Este un tub de pe galeria de admisie pana pe pompa de injectie.

La diesel e destul de simpla procedura. Mai mult combustibil si mai mult aer.

Se poate monta si un boost controller si atunci cresti presiunea in turbo, iar la acel motor prezentat pe site-ul francez o sa insemne si mai multe combustibil. Dar de aici incepe distractia. EGT mai mare, caldura mai multa, stres mai mare pe toate componentele.

Snorkel = modificare infima...dar este

Blocare Egr = motor mai curat =viata mai lunga= reprize mai bune= crestere infima ..dar este

Filtru de aer= insignifiant( aici nu e deloc asa) si daca ar fi ..tot este ceva

Chip tuning= depinde de motor= hyundai nu are motor diesel clasic non turbo si ne asistat..deci se poate...dar este

Adunate ...eu zic ca sunt de luat in calcul.

Despre racire, exista radiatoare la comanda, mai late, mai lungi pe scurt mai eficiente..deci si de aici e ceva.

A nu se intelege ca se pot castiga 200 de cai dintr-un motor care scoate 105...dar un 10-15 se simt poate chiar mai bine.

Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80...
Link spre comentariu

Snorkel = modificare infima...dar este

Blocare Egr = motor mai curat =viata mai lunga= reprize mai bune= crestere infima ..dar este

Filtru de aer= insignifiant( aici nu e deloc asa) si daca ar fi ..tot este ceva

Adunate ...eu zic ca sunt de luat in calcul.

Despre racire, exista radiatoare la comanda, mai late, mai lungi pe scurt mai eficiente..deci si de aici e ceva.

A nu se intelege ca se pot castiga 200 de cai dintr-un motor care scoate 105...dar un 10-15 se simt poate chiar mai bine.

Corect ce e mai sus.

Chip tuning= depinde de motor= hyundai nu are motor diesel clasic non turbo si ne asistat..deci se poate...dar este

Nu are chip,injectia este mecanica,singurul lucru electronic din ea este electrovalva. Nu se poate vorbi despre chip tuning la Galloper.

Mai e si un esapament mai mare in diametru,alt saxofon si alta galerie de admisie DAR chiulasa este cel mai slab punct la acest motor. Daca e sa cedeze ceva,aia o sa cedeze prima.

Link spre comentariu

Cu placere,Mirciulica

Sunt perfect de acord cu tine,se poate.

Nu te contrazic,vroiam sa lamuresc clar problema,sa stie toata lumea ce este de fapt,nu sa se duca la vreun service sa-i prosteasca vreunu.

Link spre comentariu

avand um mic ragaz, permis de rearnjarea micilor pe gratar, fac si eu niste vorbe:

1. Cine vrea mai mult power trebuie sa stie ca, masina lui :

- nu va consuma mai putin

- nu-i va creste longevitatea

- nu-i va creste fiabilitatea

- nu-i v creste perioada de garantie, daca cumva mai are

2.Odata depasit acest prag psihologic trebuie sa stii cam ce vrei facut la acaret, respectiv

-cosmetica motor stage 1 - incepatori, admisie ( fil aer performant, snorkel, etc) , si/sau evacuare ( tubulatura cu diam majorat, alte tobe cu pierdere de putere gazdinamica redusa etc)

-electronica stage 2- mediu, chip tunning , eliminare EGR (cu pacalirea calculaorului sa nu vaza acele gaze naspa), ceva boost turbina

-rebuild engine, cu pistoane+biele ranforsate, axe came, modif raport compresie cilindri, alt sist de injectie (la benzina) etc, etc

Bineinteles ca cheltuielile cresc geometric cu fiecare pas facut.....

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Buna seara !

Lasand deoparte faptul ca Hyundai nu are prea mare traditie in motoare diesel, faptul ca in cazul mentionat e vorba de injectie mecanica poate fi un avantaj, pe undeva.

Oricum, chiar daca as fi sigur pe cei 15 cai in plus, nu cred ca m-as apuca de snorkel, EGR, filtru, etc. Nu cred ca merita efortul... Snorkel daca faci baie des si in apa adanca, poate.

Daca tot vreau s-o fac, atunci serios.

Adica:

- admisie de debit mare (diametru mare) si viteza mare (lungime mai mica la tubulatura.)

- tubulatura cat mai dreapta (fara coturi stranse).

- intercooler mai mare.

- cursa si/sau alezaj marite in vederea maririi capacitatii cilindrice.

- chiulasa si galeria de admisie cu canale optimizate pentru un flow (curgere) mai bun.

- marire compresie

- crestere debit injectie

- crestere presiune supraalimentare, eventual doua turbine, dar nu la fel de mari, pentru a acoperi un interval mai mare de turatie a motorului. Va creste si cuplul motorului iar cutia de viteze va lacrima de emotie.

- evacuare de debit mai mare, dar cu grija, pentru ca trebuie mentinut un anumit nivel de backpressure dupa turbina.

Binenteles ca totul se filtreaza prin buzunar, in special daca-ti sare chiulasa in cap...

Regula de baza, indiferent daca e vorba de benzinare sau diesele, este urmatoarea:

Nimic nu bate capacitatea cilindrica, decat o capacitate cilindrica mai mare.

Adica, cu alte cuvinte, cu cat e mai mare un motor, cu atat mai fara stres functioneaza, cu atat tine mai mult si cu atat consuma mai putin atunci cand il pui la greu. Si preferabil fara turbine si fara electronica...

Numai ca are grija statul sa-ti taie din entuziasm daca visezi la multi centimetri cubi...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

@Heavy D. :g Tot respectul meu!

Persoana care a initiat topicul a urmarit doar o modificare usoara ca dificultate si ieftina ca buget. E o chestie simpla si eficienta. Des intalnita prin UK,mai ales,la Pajero 2.5.

Modificarile de mai sus intr-adevar sunt exact ce-ar trebui dar apare teama ca o sa se transforme motorul (cel in discutie) intr-un sac fara fund de $$$.

Link spre comentariu

• 7 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare