Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme Jeep Grand Cheroke, 2003, 2.7 CRD

Cristtian

Postări Recomandate

Salut băieţi. Apelez şi eu la ajutorul vostru cu vreo două întrebare, şi anume.

Am un Jeep Grand Cheroke, 2003, 2.7 CRD. Am multe probleme le el, dar 2 sunt "urăte"

Aşadar,

1. Când plouă, maşina mea scoate un zgomot foarte urăt, se aude de sub maşina ca şi cum s-ar lovi 2 bucăţi de metal. În mers, dar mai ales când frânez. Să nu mai zic că atunci cănd iau viraje face ca toţi draci, trosneşte, bubuie.. etc. Şi app. de service-uri(am vazut un topic pe aici), prima dată când mi s-a întâmplat, m-am dus la un "service", repede să o urce pe rampă să vedem ce are. Am fost, a urcat-o, a tras de toate alea pe dedesubt, nimic. Mai stă ce mai stă, trage de roţi, la un momendat, gata, este planetara!(planetară de max 2 luni cumpărate), zic bine. Plătesc, plec. Mă duc la service-ul meu de unde am cumărat plantarele că aveam garanţie, le explic problema, verifică si ei .. bine, o schimbăm. O schimbă, şi toate bune până iau câteva bălţi, iar trosc, poc, poc. Pt. că nu aveam iar timp să revin la service în acea zi, am decis să merg în altă zi. Zis şi făcut, numai că m-am dus într-o zi când era soare, au luat-o, au întors-o, nimic. Nu se auzea nimic .. N"re dle nimic. Bine zic, plec. Iar plouă, iar se aude. Ma duc într-o zi cu soare, la fel, n"are dle nimic. Aproape că ma înjurau. Dle, se aude urăt, se uită lumea la mine pe stradă le zic eu.. Adevărul că n-aveau ce să-mi facă. Plec, iar ploaie, iar se aude. M-am oprit din ce trebuia să fac în aceea zi şi m-am dus la service, uite dle cum face, da-o încolo :). În sf. se conving şi ei, că la un momendat mă credeau paranoic. Ok, să trec la subiect că am lălăit-o prea mult. Băieţii mi-au zis că burduful de la cardanul de fată nu mai există deloc, şi că atunci când intră apă, spală vaselina aia şi d-aia face aşa. Trebuie să cumpăr un cardan nou de faţă, problema este că am bag bani muţi în maşină(am luat-o cam dărâmată) şi nu mai am să bag. Un cardan nou este în jur de 500 euro. Vă întreb pe voi, că aţi pomenit voi ceva de Romcardan, acolo se pot recondiţiona cardane, sau cum, adică ar putea să-mi pună burduful ala? Sau ce ar trebui să fac? Sau dacă aveţi cardan faţă second hand, aştept oferta.

2. Când iau viraje, în partea din spate se aude ca şi cum ai impresia că se rupe maşina în două. Mi-au zis de la service că-i diferenţialul, că nu se învărte o roată şi că o trag pur şi simplu după mine. Aţi întâlnit aşa ceva ?. La fel vă rog, dacă aveţi la ofertă diferenţial spate, aşt un mesaj.

Mulţumesc,

Cristian

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme Jeep Grand Cheroke, 2003, 2.7 CRD

Buna seara !

E cam ciudat ca acel zgomot se aude doar pe ploaie. Iar vaselina de la cruci nu se duce chiar asa, la trecerea printr-o balta. Joc la cardan se poate, joc la planetare iarasi se poate. Si jocul acela sigur il ai si cand e soare afara... Trebuie doar identificata clar sursa. Posibil joc in pivoti...

Elevatoarele sunt de doua feluri, din punctul de vedere al felului in care ridica masina. Unele ridica masina de roti, altele de elemente ale caroseriei/sasiului. Ultimele nu sunt recomandate in identificarea jocurilor, deoarece, la ridicare, puntile/bratele coboara, fiind tensionate oarecum, deci greu de identificat un eventual loc in articulatii.

Cat despre zgomotul din spate, afirmatia ca "e diferentialul" trebuie sustinuta cumva. Ce anume din diferential, adica. Rulmentii cosului, rulmentii pinionului de atac, dantura implicata in angrenaj, LSD defect, etc. Si fara sa desfaci grupul n-o sa scapi...

Pacat ca masina a fost chinuita inainte de a ajunge la tine, e cel mai frumos model de Grand, in viziunea mea, cu o motorizare decenta, dupa 3.0 care a aparut mai tarziu.

Succes in identificarea cauzelor.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

E imposibil, ca vaselina sa dispara doar cand ploua, si apoi sa revina. E o explicatie hilara.

Cand o speli pe dedesupt la spalatorie, face la fel?

Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi.
Link spre comentariu

Am patit ceva similar cu o Skoda: daca intram cu ea pe macadam, mai ales pe ploaie, incepea cateodata un zgomot ingrozitor in spate, ca si cum taram toba dupa masina. Se uita lumea dupa mine ca la urs! Dupa mai multe plimbari la service (bineinteles ca la service masina nu mai facea zgomot ) am descoperit cauza: intra o pietricica intre discul de frana si tabla care il protejeaza.

Puch 280GE
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

.....2. Când iau viraje, în partea din spate se aude ca şi cum ai impresia că se rupe maşina în două. Mi-au zis de la service că-i diferenţialul, că nu se învărte o roată şi că o trag pur şi simplu după mine. Aţi întâlnit aşa ceva ?. La fel vă rog, dacă aveţi la ofertă diferenţial spate, aşt un mesaj.

Cristian

Aceasi problema am avut si eu. Am rezolvat-o dupa ce am schimbat tot interiorul de la diferentialul spate. Am scris de aceasta problema aici

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=46892 - aici gasesti si foto cu diferentialul demontat.

Daca ar fi sa fac o improvizatie care sa nu ma coste nimic, a-si desface diferentialul si a-si scoate toate discurile (ambreajele) de la LSD. Fara aceste discuri, masina va fi ca un BMW fara controlul tractiunii si fara controlul stabilitatii. :ha:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare