Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzuki Grand Vitara 3 usi

Vizitator mitout24

Postări Recomandate

Vizitator mitout24

Salutare la toata lumea!

Mi s-a pus pata sa-mi cumpar un Grand Vitara in 3 usi motorizare benzina 1.6 106 CP de prin 2006 incoace.

Ce parere aveti despre aceasta masina? M-as bucura sa fie cineva care are o astfel de masina...

M-ar interesa daca sunt fiabile, consum, revizii, etc...

:tk

Editat de mitout24
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Suzuki Grand Vitara 3 usi

Am mers cu cea in 4 usi si motor de 2000 cmc,cutie automata.Foarte capabila in teren.Cam submotorizata pe sosea.Dar cred ca din cauza cutiei automate.O recomand cu tarie daca o iei si pentru in afara soselei.

Link spre comentariu

Salutare la toata lumea!

Mi s-a pus pata sa-mi cumpar un Grand Vitara in 3 usi motorizare benzina 1.6 106 CP de prin 2006 incoace.

Ce parere aveti despre aceasta masina? M-as bucura sa fie cineva care are o astfel de masina...

M-ar interesa daca sunt fiabile, consum, revizii, etc...

Avind in vedere ca modelul nou ar cam trebui sa fie peste cel vechi(care e mai mult decit ok) nu vad de ce nu ar fi bun,basca ca e si mai ieftin.

Vad ca esti din Iasi,ce te impiedica sa tragi o fuga linga spitalul de recuperare la Doly sa vezi mai exact ce si cum.Din pacate gv modelul nou sunt in iasi doar vreo 3(nu este nici un model in 3 usi),iar modelul ca al meu tot vreo 3 asa ca putine sanse sa vezi una pe viu.

Link spre comentariu

In varianta cu 3 usi ai 2 variante de motorizare 1.6 VVTI benzina si 1.9 DDID de la Renault si 131 cp.

Eu mi-as lua benzina ca si motorizare, motorul e din aluminiu, motor de ture multe si f ok pentru varianta sport.

Varianta diesel, o stiu pe un megane, omu are 150000 si nici o problema. Dar, au un pedigree nu prea OK. In afara de asta e greu al naibii si cam destabilizeaza masinuta.

Unghiurile sunt iarasi foarte bune.

Problema apare daca vrei s-o inalti, variante putine si cam piperate.

Este o masina care nu e destinata noroiului adanc, insa nu te face de rusine, are reductor la boton si vine din fabrica cu anvelope destul de mari. Daca o incalti cu MT-uri o sa te ducca in multe locuri.

Mai e o problema, portbagajul, sau lipsa lui, e cam cat un tub de bas. Atat. Dar poti pune roof-rack sau cutie deasupra.

Interiorul mi-a placut foarte mult, foarte funky.

Si este o masina care-si pastreaza valoarea in timp. Totusi eu mi-as lua-o la mana a 2-a.

Spor la achizitie!

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Vizitator mitout24

In varianta cu 3 usi ai 2 variante de motorizare 1.6 VVTI benzina si 1.9 DDID de la Renault si 131 cp.

Eu mi-as lua benzina ca si motorizare, motorul e din aluminiu, motor de ture multe si f ok pentru varianta sport.

Varianta diesel, o stiu pe un megane, omu are 150000 si nici o problema. Dar, au un pedigree nu prea OK. In afara de asta e greu al naibii si cam destabilizeaza masinuta.

Unghiurile sunt iarasi foarte bune.

Problema apare daca vrei s-o inalti, variante putine si cam piperate.

Este o masina care nu e destinata noroiului adanc, insa nu te face de rusine, are reductor la boton si vine din fabrica cu anvelope destul de mari. Daca o incalti cu MT-uri o sa te ducca in multe locuri.

Mai e o problema, portbagajul, sau lipsa lui, e cam cat un tub de bas. Atat. Dar poti pune roof-rack sau cutie deasupra.

Interiorul mi-a placut foarte mult, foarte funky.

Si este o masina care-si pastreaza valoarea in timp. Totusi eu mi-as lua-o la mana a 2-a.

Spor la achizitie!

Normal ca la mana a 2-a o iau :grin:

Link spre comentariu

Ai grija ca este o masina preponderent preferata de femei pentru faptul ca e mica, frumoasa si le ofera o iluzie a sigurantei in trafic.

Asa ca verifica cutia+ambrajul sa functioneze bine, de asemena majoritatea femeilor conduc subturat, asa ca verifica cum sta la relanti si verifica istoricul de accidente scriptic si fizic. In rest, e un topic f bine definit pe tema asta aici pe forum.

Intre timp m-am documentat, afara se vine si cu motorizare 2.0 16V VVTI 140CP care cred ca zbaranie in teren. La noi pe site-uri n-am gasit decat 1.6 pe benzina.

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

Vizitator mitout24

Ai grija ca este o masina preponderent preferata de femei pentru faptul ca e mica, frumoasa si le ofera o iluzie a sigurantei in trafic.

Asa ca verifica cutia+ambrajul sa functioneze bine, de asemena majoritatea femeilor conduc subturat, asa ca verifica cum sta la relanti si verifica istoricul de accidente scriptic si fizic. In rest, e un topic f bine definit pe tema asta aici pe forum.

Intre timp m-am documentat, afara se vine si cu motorizare 2.0 16V VVTI 140CP care cred ca zbaranie in teren. La noi pe site-uri n-am gasit decat 1.6 pe benzina.

Din cate m-am documentat la motorul asta de 1.6 distributia e pe lant... e bine nu?

Mai spunea cineva pe aici ca suspensia pe fata e pe cremaliera. E de bine sau de rau? Nu ma pricep si intreb si eu. :hl

Link spre comentariu

Motorul de 1,6 are distributia pe curea iar motorul de 2.0 benzina este scos din fabricatie de anul acesta.Motoare disponibile sunt 1,6:2,4 si 3,2 benzina iar la motorina 1,9 de la Renault pentru gama de GV noi.Euro 5 ,deocamdata este doar cel de 2,4.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

Vizitator mitout24

Motorul de 1,6 are distributia pe curea iar motorul de 2.0 benzina este scos din fabricatie de anul acesta.Motoare disponibile sunt 1,6:2,4 si 3,2 benzina iar la motorina 1,9 de la Renault pentru gama de GV noi.Euro 5 ,deocamdata este doar cel de 2,4.

Eu am vorbit la service Suzuki si ei mi-au spus ca motorul de 1.6 benzina e pe lant...

Link spre comentariu

Mai spunea cineva pe aici ca suspensia pe fata e pe cremaliera. E de bine sau de rau? Nu ma pricep si intreb si eu. :hl

E vorba de de directie nu de suspensie,ultima fiind standard amortizor, arc,etc si mai important ca nu are sasiu dar am vazut pe site-urile din afara diverse modalitati de preparare pt un off hai sa spunem mediu.Cel mai important e ca are LSD (nu stiu daca la toate motorizarile)Cum iti spuneam nu am vazut prin iasi varianta scurta dar cred ca putem aranja sa vezi(testezi) varianta lunga.

Link spre comentariu

Vizitator mitout24

E vorba de de directie nu de suspensie,ultima fiind standard amortizor, arc,etc si mai important ca nu are sasiu dar am vazut pe site-urile din afara diverse modalitati de preparare pt un off hai sa spunem mediu.Cel mai important e ca are LSD (nu stiu daca la toate motorizarile)Cum iti spuneam nu am vazut prin iasi varianta scurta dar cred ca putem aranja sa vezi(testezi) varianta lunga.

Deci prin urmare e de bine sau de rau cu cremaliera asta?

Cum adik nu are sasiu?

Link spre comentariu

Asta e directia cu cremaliera :

sau http://www.offroaders.com/tech/Steering-Systems.htm

Ideea e ca directie cu cremaliera=suspensie independenta fata,majoritatea preferind puntea rigida pe fata pt durabilitate in offroad.

Era vorba ca nu mai are sasiul rigid http://www.automecanica.ro/caroserie.html .

Diferenta intre modelele de gv:

http://masini.ro/masina_lunii/prezentare/37/suzuki-grand-vitara.htm

Editat de grandvitara
Link spre comentariu

Vizitator mitout24

Asta e directia cu cremaliera :

sau http://www.offroaders.com/tech/Steering-Systems.htm

Ideea e ca directie cu cremaliera=suspensie independenta fata,majoritatea preferind puntea rigida pe fata pt durabilitate in offroad.

Era vorba ca nu mai are sasiul rigid http://www.automecanica.ro/caroserie.html .

Diferenta intre modelele de gv:

http://masini.ro/masina_lunii/prezentare/37/suzuki-grand-vitara.htm

Multumesc mult!

Link spre comentariu

Ideea este ca daca mai vrei sa si iesi oleaca in teren incerca sa iti iei generatia de gv pina in 2005 sunt ok si pe sosea cit si in afara drumului echipate corespunzator.Iar eu tot mai astept sa mai apara cite una in plus prin oras ca celelalte 3 au proprietari care nici nu au auzit de off:ha::ha:(ce-i drept sunt trecuti binisor de 50 de ani)

Link spre comentariu

Eu am vorbit la service Suzuki si ei mi-au spus ca motorul de 1.6 benzina e pe lant...

Poate motoarele 1,6 pentru modelele dupa 2005,m-as mira insa !. 1,6 motorizare din 2002 am eu pe GV si am schimbat cureaua de distributie acum 2 ani...deci este curea !!.

RAV 4 Model Luxury 2018.
Link spre comentariu

• 8 luni mai târziu...

Exista si o motorizare V6.

Acum 2-3 ani a aparut in germania un "special edition" cu o groaza de dotari individuale.

2.0 stiu ca este destul de anemic si cu un consum maricel.

Oricum este o masina superba. Sincer

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare