pixi Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 salut, :hl a aparut o problema care sper sa nu fie grava si sa-i gasesc aici o rezolvare. cand cuplez 4x4 pe la rotile din fata se aude un sunet metalic, regulat, ca si o lovitura de ciocan pe ceva metal ...parca ar agata ceva metalic care la o rotatie scapa...apoi se agata iara si tot asa. se aude si la mersul in fata si la marsarier fie ca e in viteza sau nu si indiferent de pozitia rotilor. trebuie doar sa fie 4x4H sau L. m-am bagat putin sub masina si in afara de un burduf care nu mai e la locul lui si un surub de la un brat (roata stanga) care are ceva joc nu am vazut nimic in neregula. mersi toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 huh, pai burduful ala de la ce era, planetara? probabil ca s-a dus si toata vaselina, atunci de ce te miri? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 planetara bate de obicei in viraj nu si pe linie dreapta,poate i rupt tamponul de la diferentialul fata si cand se invarte cardanul loveste in cutie vorbesc din proprie experienta,am patit cu un prieten azi iarna la o iesire suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stefan79 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 Nu stiu cum este cuplajul pe fata la Vitara... la mine la Mitzu acest zgomot provenea de la rulmentul cu ace din fuzeta. Initial am schimbat planetara, vroiam sa cumpar cuplajul... apoi...am dus masina la "doctor" si rezultatul...rulment www.singapura-cat.ro T44 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 Daca este foarte uzata , planetara bate si in linie dreapta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 nu cred ca o sa rezolvi problema asta pe forum du masina la mecanic si nu mai cupla fata daca vrei te trimit eu la un mecanic Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 planetara bate de obicei in viraj nu si pe linie dreapta,poate i rupt tamponul de la diferentialul fata si cand se invarte cardanul loveste in cutie vorbesc din proprie experienta,am patit cu un prieten azi iarna la o iesire da, deobicei asa este, dar asta se presupune ca s-ar intampla la o planetara care este doar uzata, daca n-are burduf/vaselina a intrat praf pe acolo, god knows cum arata planetara aia si poate cloncani si drept, datorita cuplului de la roata. daca scoate 4x4 nu mai face ca n-o mai solicita nimeni, si atunci ar fi posibil sa bata doar in curbe. oricum vad ca prietenul nostru pixi n-a mai dat nici un detaliu sau raspuns, poate a reparat-o aa.. si n-am inteles, ai patit asta astazi, iarna? :oo da' pe unde va plimbati voi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danutfarcau Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 cred ca problema e de la crucile cardanice Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Iulie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 sigur la un service as fi rezolvat problema...doar ca masina e undeva la vreo 60km de bistrita, in munti :wink: si ma gandeam ca ceva sfaturi ar fi utile...poate nu e mare problema si o pot rezolva eu. sau daca stiti pe cineva prin bistrita sau imprejurimi....ar fi ok daca nu e pe 4x4 nu am observat sa faca zgomot nici la viraje. daca e dusa planetara stiti unde gasesc si cam cat ar costa? mersi toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
andre Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 Daca ai nevoie de planetara te pot ajuta ! Andrei 0741280140! OFFROAD CLUB SIBIU Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 aa.. si n-am inteles, ai patit asta astazi, iarna? da azi iarna am rupt suruburile de la tamponul diferentialului fata si avea aceeasi simtome ce zice pixi,dar pot fi mai multe,p[oate sa fi pierdut vreo bila din capul de planetara si de aceea suna,clancane suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 sixone nu a inteles "azi iarna" inseamna iarna trecuta Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Iulie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 21, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 vineri o sa ajung la masina si o sa incerc sa o ridic sa verific parerile voastre. intre timp e nasol daca merg cu ea in tractiune spate? toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 nu are nimica daca mergi pe spate caci fata nu se invarte suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 am observat ca la mersul cu spatele (in panta) fara sa fie bagata in viteza, sunetul apare doar cand apas pedala de frana. toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 bun, si ai rezolvat situatia? suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 inca nu am rezolvat si nici nu am gasit buba. marti ajung la cluj si o sa merg la service. pana atunci noroaie multe s.i privelisti minunate aici la munte. sper sa nu se rupa nimic pana marti :) toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 cand ajungi in cluj da un tel ca sunt tare curios de acel sunet!!!poate se rezolva fara service suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proffroad Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 Nu stiu cum este cuplajul pe fata la Vitara... la mine la Mitzu acest zgomot provenea de la rulmentul cu ace din fuzeta. Initial am schimbat planetara, vroiam sa cumpar cuplajul... apoi...am dus masina la "doctor" si rezultatul...rulment Salut! Se pare că se aude și la mine același zgomot la Pajero 2.5 TDIc SWB, când cuplez 4x4. Să fie tot acel rulment? Cum ai rezolvat problema? Ai făcut ceva poze? Mulțumesc! Mitsubishi Pajero SWB 1993 4D56TD manual Super Select Volan dreapta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Iulie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 inca nu am rezolvat nimic...pe la 4 merg la un service. toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Iulie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 se pare ca sunt planetarele....amandoua:sl toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat August 3, 2010 Autor Partajează Postat August 3, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 am schimbat capetele de planetara de pe partea cu roata si inca mai suna putin...deci am nevoie de celelalte capete...dinspre cutia de viteze. Ma ajuta cineva? :hl mersi toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adammoga80 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: sunet metalic in 4x4 daca vrei te rezolv cu o planetara dreapta,completa,si asa vei avea si piesa de schimb da un telefon daca vrei si te ajut suzuki vitara 1.6 yo5PKM 0763630114 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Mai 6, 2011 Autor Partajează Postat Mai 6, 2011 (editat) Re: sunet metalic in 4x4 revin dupa ceva timp...cu aceeasi problema. schimbat capete planetare fara rezultat...sunetul e tot acolo in 4x4 L si H in linie dreapta si la viraje in orice parte....fie ca e in viteza sau nu e. http://www.youtube.com/watch?v=5PNJYHX_6kk aici putezi auzi mai bine sunetul. luni desfac diferentialul fata...alte idei nu mai am :pr1 Editat Mai 6, 2011 de Astral toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pixi Postat Mai 10, 2011 Autor Partajează Postat Mai 10, 2011 Re: sunet metalic in 4x4 astazi am desfacut diferentialul fata...dupa care am aflat ca o data desfacut e cam gata de el. in interior nu erau pinioane rupte, nici nuse vede uzura, dar in uleiul pe care l-am schimbat de 3 zile cica ar fi fost ceva span. cei care au desfacut diferentialul spun ca este ceva joc la sateliti si de acolo ar putea fi sunetul. eu ma asteptam sa fie tot rupt in interior la cum suna. deci in final nu sunt convins ca e din diferential iar intre timp am aflat csa un diferential desfacut e unul compromis :hl:hl:hl asa ca astept si ceva oferte ptr diferential fata, vitara 1.6 8v 1994 volan dreapta, 8/41. toata schema e din ambreiaj Golf+ TSI Polo 9N3 Vitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate