Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sunet metalic in 4x4

pixi

Postări Recomandate

salut, :hl

a aparut o problema care sper sa nu fie grava si sa-i gasesc aici o rezolvare.

cand cuplez 4x4 pe la rotile din fata se aude un sunet metalic, regulat, ca si o lovitura de ciocan pe ceva metal ...parca ar agata ceva metalic care la o rotatie scapa...apoi se agata iara si tot asa. se aude si la mersul in fata si la marsarier fie ca e in viteza sau nu si indiferent de pozitia rotilor. trebuie doar sa fie 4x4H sau L.

m-am bagat putin sub masina si in afara de un burduf care nu mai e la locul lui si un surub de la un brat (roata stanga) care are ceva joc nu am vazut nimic in neregula.

mersi

toata schema e din ambreiaj

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sunet metalic in 4x4

planetara bate de obicei in viraj nu si pe linie dreapta,poate i rupt tamponul de la diferentialul fata si cand se invarte cardanul loveste in cutie

vorbesc din proprie experienta,am patit cu un prieten azi iarna la o iesire

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Nu stiu cum este cuplajul pe fata la Vitara... la mine la Mitzu acest zgomot provenea de la rulmentul cu ace din fuzeta.

Initial am schimbat planetara, vroiam sa cumpar cuplajul... apoi...am dus masina la "doctor" si rezultatul...rulment

Link spre comentariu

Daca este foarte uzata , planetara bate si in linie dreapta...

Link spre comentariu

planetara bate de obicei in viraj nu si pe linie dreapta,poate i rupt tamponul de la diferentialul fata si cand se invarte cardanul loveste in cutie

vorbesc din proprie experienta,am patit cu un prieten azi iarna la o iesire

da, deobicei asa este, dar asta se presupune ca s-ar intampla la o planetara care este doar uzata, daca n-are burduf/vaselina a intrat praf pe acolo, god knows cum arata planetara aia si poate cloncani si drept, datorita cuplului de la roata.

daca scoate 4x4 nu mai face ca n-o mai solicita nimeni, si atunci ar fi posibil sa bata doar in curbe.

oricum vad ca prietenul nostru pixi n-a mai dat nici un detaliu sau raspuns, poate a reparat-o

aa.. si n-am inteles, ai patit asta astazi, iarna? :oo

da' pe unde va plimbati voi?

Link spre comentariu

sigur la un service as fi rezolvat problema...doar ca masina e undeva la vreo 60km de bistrita, in munti :wink: si ma gandeam ca ceva sfaturi ar fi utile...poate nu e mare problema si o pot rezolva eu. sau daca stiti pe cineva prin bistrita sau imprejurimi....ar fi ok

daca nu e pe 4x4 nu am observat sa faca zgomot nici la viraje.

daca e dusa planetara stiti unde gasesc si cam cat ar costa?

mersi

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

aa.. si n-am inteles, ai patit asta astazi, iarna?

da azi iarna am rupt suruburile de la tamponul diferentialului fata si avea aceeasi simtome ce zice pixi,dar pot fi mai multe,p[oate sa fi pierdut vreo bila din capul de planetara si de aceea suna,clancane

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

vineri o sa ajung la masina si o sa incerc sa o ridic sa verific parerile voastre.

intre timp e nasol daca merg cu ea in tractiune spate?

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

am observat ca la mersul cu spatele (in panta) fara sa fie bagata in viteza, sunetul apare doar cand apas pedala de frana.

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

inca nu am rezolvat si nici nu am gasit buba. marti ajung la cluj si o sa merg la service. pana atunci noroaie multe s.i privelisti minunate aici la munte.

sper sa nu se rupa nimic pana marti :)

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

Nu stiu cum este cuplajul pe fata la Vitara... la mine la Mitzu acest zgomot provenea de la rulmentul cu ace din fuzeta.

Initial am schimbat planetara, vroiam sa cumpar cuplajul... apoi...am dus masina la "doctor" si rezultatul...rulment

Salut!

Se pare că se aude și la mine același zgomot la Pajero 2.5 TDIc SWB, când cuplez 4x4. Să fie tot acel rulment? Cum ai rezolvat problema? Ai făcut ceva poze?

Mulțumesc!

Mitsubishi Pajero SWB 1993

4D56TD manual Super Select

Volan dreapta

Link spre comentariu

am schimbat capetele de planetara de pe partea cu roata si inca mai suna putin...deci am nevoie de celelalte capete...dinspre cutia de viteze.

Ma ajuta cineva? :hl

mersi

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

daca vrei te rezolv cu o planetara dreapta,completa,si asa vei avea si piesa de schimb

da un telefon daca vrei si te ajut

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

• 9 luni mai târziu...

revin dupa ceva timp...cu aceeasi problema.

schimbat capete planetare fara rezultat...sunetul e tot acolo in 4x4 L si H

in linie dreapta si la viraje in orice parte....fie ca e in viteza sau nu e.

http://www.youtube.com/watch?v=5PNJYHX_6kk

aici putezi auzi mai bine sunetul.

luni desfac diferentialul fata...alte idei nu mai am :pr1

Editat de Astral

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

astazi am desfacut diferentialul fata...dupa care am aflat ca o data desfacut e cam gata de el.

in interior nu erau pinioane rupte, nici nuse vede uzura, dar in uleiul pe care l-am schimbat de 3 zile cica ar fi fost ceva span. cei care au desfacut diferentialul spun ca este ceva joc la sateliti si de acolo ar putea fi sunetul.

eu ma asteptam sa fie tot rupt in interior la cum suna.

deci in final nu sunt convins ca e din diferential iar intre timp am aflat csa un diferential desfacut e unul compromis :hl:hl:hl

asa ca astept si ceva oferte ptr diferential fata, vitara 1.6 8v 1994 volan dreapta, 8/41.

Golf+ TSI

Polo 9N3

Vitara

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare