Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme motor Ford Maverick

pantzerrow

Postări Recomandate

Salutare tuturor,

Am posibilitatea sa achizitionez un Ford Maverick model 2005,motor 2300 benzina,cutie manuala,4x4 permanent, care are urmatoarele probleme:

-piston+biela nr 2 defecte(deteriorate)

-cuzineti deteriorati

-urme de calare

-(probabil si alte piese trebuiesc verificate...chiuloasa,vibrochen etc)

Masina am mers personal cu ea cam 50 000 (acum are 100 000) insa din cauza unui dobitoc,tiparul soferului ce merge cu masina pana ramane in drum, a ramas aproape fara ulei si a provocat avariile de mai sus.

La Ford la reprezentanta,din motive lesne de inteles, dupa constatare au recomandat inlocuirea motorului deoarece ei nu se baga la astfel de lucrari.

Motor SH nu se gaseste in RO si foarte greu (aproape imposibil) in Europa.

Se potriveste cel de Escape (modelul din state) insa costa mult transportul.

Intrebarile mele pentru cei mult mai experimentati ar fi:

-merita achizitionata masina si apoi sa o repar? Nu vreau sa o iau doar sa ma uit la ea cum sta pe dreapta stricata :))

-ar costa foarte mult reparatia?

-cunoasteti un "doctor" de motoare care sa ma ajute in aceasta problema?

-am vorbit cu cineva si mi-a spus ca se potrivesc pistoanele de Mondeo insa nefiind mecanic pot doar sa va intreb la randul meu pe voi daca... Este adevarat?

-in cazul in care pica varianta asta intentionez sa plec afara sa imi iau un Discovery sau Freelander.

In conditiile in care viitoarea masina se va folosi la off road foarte putin (peste vanatoare,munte etc) pe care varianta ma sfatuiti sa o aleg?

Multumesc de raspunsuri

Azi refuzi sa participi la viata publica.

Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme motor Ford Maverick

stiu ca parca s-a facut aproape identic cu mazda, tribute parca.. nu stiu daca au acelasi motoare, dar oricum sa cumperi piese noi + manopera cred ca dai cat nu face.

cel mai simplu, daca chiar vrei ar fi sa-i schimb motorul cu totul, desi la anul asta de fabricatie cred ca mai greu gasesti sh.

personal mi se pare prea mare durerea de cap cu piese, manopera, omologari (daca e cazul), etc..

as lua ceva care deja merge sau mai vechi pentru care gasesti piese la dezmembrari.

sau ar fi varianta sa gasesti ceva lovit prin germania, anglia, etc, o aduci pe platforma si ii pui motorul, acum depinde si cu cat iei masina asta.

Link spre comentariu

verif in cartea de identitate ce cod de motor ai. Da un search pe net pt a gasi ce alte modele folosesc acest motor. Daca identifici ceva european, ai o sansa sa-l faci sa mearga fara doliu in buzunar

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsurile de pana acum.

Pe carte nu am specificat decat motor de tip GZ

Masina scrie ca este 1N2/ENGZ4/Maverick

Mai mult nu am doecamdata.O sa incerc sa vad ce gasesc si eu intre timp pe net

Link spre comentariu

singurele variante cu motor de 2300cc sunt Ford Galaxy 2000-2003 si Ford Tranzit 2000-2004. Puterea e cuprinsa intre 103-105 kw. Engine code E5Sa, E5Sb respectiv E5Fb pt Tranzit la 107 kw. Seamana?

Paradoxal, nu am gasit in nici un catalog, Maverik II cu motor de 2300cc, ci numai 2000cc si 3000cc

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Merci de raspuns o sa ma interesez sa vad ce se potriveste.

Ca si motor din fabrica s-au pus pe Maverick 2 ,din ce stiu eu ,4 tipuri de motoare :

-2000 cm ,rare deoarece e masina destul de grea ...

-2300 cm (cel pe care il are acum masina mai exact 2261cm)

-3000 cm

-3000 cm V6

Cele 2 versiuni de 3000 au amandoua cutia automata

Am atasat o poza cu masina de cand statea "parasita" la reprezentanta

Intre timp daca mai gaseste cineva ceva.....

Editat de pantzerrow

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Imi poate da cineva un PM cu numarul de tel al unui mecanic bun pentru aceasta problema?

Multumesc

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Proiectul prin care vroiam sa "repar" aceasta masina a intrat in impas.

Asta deoarece nu gasesc sa cumpar cuzineti,segmenti si bielele aferente acestui motor.

Totodata refuz sa cred ca nu exista cineva in Romania care sa poata aduce aceste piese.

Daca din intamplare imi puteti da o mana de ajutor ma gasiti aici

Multumesc

Link spre comentariu

Daca mai esti interesat sa o repari, motorul asta s-a folosit si pe mazda. Mai nou, se foloseste pe 3 si pe 6 mps, insa cu turbo. Google it! Nu dispera! Uita-te si pe aici: http://www.asiamotoren.nl/de/motor/mazda. E imposibil sa nu gasesti in Germania pe la dezmembrari o mazda 6 sau Tribute cu motor de 2261. Era un rus in Nuernberg care avea numai japoneze, insa nu pot sa-ti dau locatia exacta.

Link spre comentariu

Daca mai esti interesat sa o repari, motorul asta s-a folosit si pe mazda. Mai nou, se foloseste pe 3 si pe 6 mps, insa cu turbo. Google it! Nu dispera! Uita-te si pe aici: http://www.asiamotoren.nl/de/motor/mazda. E imposibil sa nu gasesti in Germania pe la dezmembrari o mazda 6 sau Tribute cu motor de 2261. Era un rus in Nuernberg care avea numai japoneze, insa nu pot sa-ti dau locatia exacta.

Stiu ca este aceeasi platforma cu Tribute insa nici pentru motor de Escape (deci acelasi Ford dar facut pt USA) nu a putut nimeni sa imi dea un raspuns sigur 100% daca se potriveste sau nu

Cu toti cu care am vorbit s-au laudat initial ca pot face rost de piese sau motor apoi cand au vazut despre ce e vorba au renuntat

O sa mai sap sa vedem ce iese...intre timp orice ajutor este binevenit

Sunt ferm convins ca masina asta va fi reparata doar cu ajutorul unora ca voi care iubesc tot ce inseamna 4x4

Multumesc

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • 4 ani mai târziu...

singurele variante cu motor de 2300cc sunt Ford Galaxy 2000-2003 si Ford Tranzit 2000-2004. Puterea e cuprinsa intre 103-105 kw. Engine code E5Sa, E5Sb respectiv E5Fb pt Tranzit la 107 kw. Seamana?

Paradoxal, nu am gasit in nici un catalog, Maverik II cu motor de 2300cc, ci numai 2000cc si 3000cc

Probabil pentru ca motorul e de 2261 ? am găsit fabricat in 2004

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/ford-maverick-highclass-xlt-4x4/455066913-216-1019

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare