danielsusanu Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 am gasit un cherokee 89 in 3 usi, nerulat in off road ce parere aveti despre motorul de 2.1 td cum imi dau seama daca are blocante? multumesc anticipat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Re: cherokee '89 2.1 td - ce parere aveti? Salut. Blocante nu are sigur. In cel mai bun caz are diferential cu alunecare limitata (LSD) in puntea spate. Standard pe Cherokee nu au fost montate diferentiale blocabile. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 (editat) Re: cherokee '89 2.1 td - ce parere aveti? Buna ziua ! Exact anul si motorizarea celui in cauza le am si eu. Motorizarea e subtire, dar motorul Renault J8S este extrem de fiabil. Al meu are momentan 300000km, si e OK. I-ar trebui alt set, deoarece manaca ceva ulei, dar o sa-l schimb cu un motor de 3.0TD. Ca sa vezi daca are LSD in grupul spate, salta complet spatele de pe pamant, scoate cutia sau reductorul la liber, si invarte de una din roti. Daca cealalta roata se invarte in acelasi sens, ai LSD si functioneaza cat de cat. Daca cealalta roata nu se invarte deloc sau se invarte in sens invers, sunt sanse sa ai LSD dar sa fie uzat rau, sau sa nu ai deloc. Pentru LSD exista kit-uri (seturi) de reparatie, dar nu prea merita, mai ales daca ai planuri mai serioase cu masina. Serioase insemnand modificari pentru off-road. Unde fara diferentiale blocabile serioase nu scapi. Motorul nu trage cine stie ce, si la greu tinde sa se incalzeasca, mai ales daca sistemul de racire nu este in stare buna si presurizat usor, adica asa cum a fost conceput. S-ar putea sa fie deja obosite arcurile pe spate, sa aiba ceva jocuri pe la directie, etc., dar solutii sunt, piesele sunt relativ ieftine. Caroseria e zincata, si daca masina nu a fost lovita si reparata prost, sunt sanse sa nu ai stres cu rugina. Daca ai planuri de liftare si roti mari, gandeste-te din start si la alte rapoarte in grupuri, eventual si la alte jante, presate mai adanc. Si daca ai LSD, nici un diferential aftermarket blocabil/autoblocant/blocant/autodeblocant nu se va potrivi in cosul diferentialului spate, vei avea nevoie de un cos de diferential care nu a avut de la bun inceput LSD inauntru. Dar exista, si la preturi rezonabile... Baga eventual niste poze, in care sa se vada si capacele puntilor, ca sa putem identifica clar cea de pe spate. Iar la cea de pe fata sa identificam daca este low sau high pinion sau daca este vacuum disconnect sau nu. In poza de la avatarul meu este exact masina ca si cea in disutie, dar cu cinci usi si liftata cu 8", plus alte chestii neaparat necesare la "plimbarile" mele extra-asfalt... Stima, Dragos Editat Iulie 26, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danielsusanu Postat Iulie 26, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2010 Re: cherokee '89 2.1 td - ce parere aveti? nu am poze pt ca masina e in tara, am vazut o la un prieten are grupul de pe spate spart si nu pot lua seria de pe el are pe reductor 2h, 4h, n, 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Re: cherokee '89 2.1 td - ce parere aveti? Salut ! Defineste "spart", si ce anume din grup, te rog. Adica pinion, coroana, rulmenti, carcasa grupului, cosul diferentialului, satelitii, axul lor, ce anume e plesnit ? Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danielsusanu Postat Iulie 26, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 26, 2010 Re: cherokee '89 2.1 td - ce parere aveti? cosul si axul, daca am inteles bine nu l am vazut desfacut si proprietarul nu stie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 (editat) Re: cherokee '89 2.1 td - ce parere aveti? Buna seara ! Cos se gaseste, cu care ocazie poti sa-l iei pe cel "corect", iar daca prin "ax" te referi la axul satelitilor, si acela se gaseste, sau se poate face, la nevoie. Prin cos "corect" am facut referire la un cos care nu a avut nicodata LSD in el, ca sa poti evolua mai tarziu, daca va fi cazul. Si la alt cos, vei pune rulmenti noi, binenteles. Si sa speram ca daunele se opresc aici... Probleme minore, per ansamblu. Ceea ce e foarte bine, de altfel. Stima, Dragos Editat Iulie 26, 2010 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danielsusanu Postat Iulie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 27, 2010 Re: cherokee '89 2.1 td - ce parere aveti? din pacate masina nu mai este de vanzare, rog moderatorii sa inchida acest topic multumesc pentru informatiile oferite Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate