Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzuki vitara 1.6 8v - "CHECK ENGINE" ?

Vizitator floroniadrian

Postări Recomandate

Vizitator floroniadrian
salut din nou baieti. mai am si eu o intrebare si anume: rulez cu Suzuki vitara (1.6 8v , '98) sa zicem cu o viteza de 100 km/h; la un moment dat nu mai accelerez, las in viteza (dezaccelerez, sper ca am scris corect) si m-i se aprinde la bord acel semn galben "CHECK ENGINE". dar la masina nu simt nici o schimbare, atata ca se aprinde acel semn. daca iau contactul si il pun din nou el se stinge si reapare cand se repeta manevra care am specificat-o mai sus. Sunt dati cand nu se aprinde. pentru mine este o mare dilema. daca stie cineva va rog lamuritima si pe mine. MESC:tk
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator calincomes

Re: Suzuki vitara 1.6 8v - "CHECK ENGINE" ?

salut din nou baieti. mai am si eu o intrebare si anume: rulez cu Suzuki vitara (1.6 8v , '98) sa zicem cu o viteza de 100 km/h; la un moment dat nu mai accelerez, las in viteza (dezaccelerez, sper ca am scris corect) si m-i se aprinde la bord acel semn galben "CHECK ENGINE". dar la masina nu simt nici o schimbare, atata ca se aprinde acel semn. daca iau contactul si il pun din nou el se stinge si reapare cand se repeta manevra care am specificat-o mai sus. Sunt dati cand nu se aprinde. pentru mine este o mare dilema. daca stie cineva va rog lamuritima si pe mine. MESC:tk

salutare

am intalnit aceasi problema la 3 vitare

se intampla numai la 16 valve si se datoreaza unei eroori date calculatorului de EGR sau sonda lambda.

nu are nici o urmare ,poti sa stai linistit.

Link spre comentariu

ar fi bine sa citesti si ce scrie in manual la rubrica de Check Engine, si respectiv sa o pui pe calculator sa nu mai fie si altceva...

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Pe kick-fix.com gasesti cum sa iti citesti erorile date de ECU, iar acolo vei putea vedea si cum sa faci o serie de remedieri, legate de erorile respective.

Bafta!

Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA

Skoda Fabia Combi

Link spre comentariu

Vizitator floroniadrian

aha. mesc ptr adresa. am fost cu ea la Suzuki dealer si nu au reusit sa se conecteze cu ECU.

Link spre comentariu

Vizitator floroniadrian

aha. eu ma gandeam ca s ar putea sa fie de la senzorul lambda si chiar am vrut sa il schimb dar este destul de scump si pentru ca nu are nici un efect asupra functionarii motorului acel semn"CHEC ENGINE" am zis ca mai aman. mersi mult pentru interventie.

Link spre comentariu

Vizitator floroniadrian

salutare

am intalnit aceasi problema la 3 vitare

se intampla numai la 16 valve si se datoreaza unei eroori date calculatorului de EGR sau sonda lambda.

nu are nici o urmare ,poti sa stai linistit.

salut. in urma discutiei cu tine am schimbat senzorul lambda (65 eur) si am constatat ca nu se mai aprinde acel "CHECK ENGINE" la bord. mesc. bafta in continuare.

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...
Vizitator rat_vitara

martorul check engine se aprinde cand unitatea de management al motorului (ECM) depsiteaza o defectiune la unul sau mai multi senzori, si se stinge imediat ce defectiunea dispare. Daca spui ca la tine se aprinde si se stinge aleator, asta imi suna ca un defect intermitent (contact imperfect la unul dintre senzori? ). Deasemena poate fi din cauza benzinei proaste care arde incomplet si din cauza asta sonda lambda o ia razna.

Oricum erorile inactive (adica cele care au fost intr-un fel sau altul remediate) raman stocate in memoria ECM-ului, atata vreme cat nu scoti borna de la baterie, si pot fi citite prin intermediul "testului cu agrafa".

detalii despre cum se face, cum se citesc si cum se interpreteaza codurile de eroare pentru suzuki vitara, gasesti aici:

http://www.kick-fix.com/CEL/CEL.html

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare