mircea marginean Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 De o luna sunt fericitul posesor al unei Nive 1.7, fabricatie 2000. Am cumparat-o strict pentru pescuit (sunt virusat cu flyfishingul si merg mult pe munte sau rauri de ses). Masina e super ok. Are 50.000 de km; nu trancane nimic la ea, absolut toate buntoanele, intrerupatoarele, gadgeturile functioneaza. Nu are rugina. A stat mai mult de un an pe margine. Are cateva probleme pe care vreau sa le rezolv. 1. Nu sta la relanti. 2. La turatii scazute imi arata la bord lampa de ulei. Aceasta se intampla cand se incalzeste motorul. Nota! Am pus in motor Castrol 10W40 si cred ca trebuia sa pun 15W sau 20W. As dori sa stiu daca in Bcuresti existe un mecanic bun de Niva care sa imi rezolve problemele curente. Va multumesc anticipat pentru sprijin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 (editat) Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Sa ai parte de ea si sa te duc ape unde vrei tu fara nici cea mai mica problema!:y PS: baga poze... Editat August 2, 2010 de Cristian1 Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea marginean Postat August 2, 2010 Autor Partajează Postat August 2, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Sa o stapanesti sanatos ! si incearca sa inveti cat mai multe singur despre ia . VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
moshu68 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Sa o stapanesti sanatos! Si eu sunt impatimit de spinning,la fel am zis si eu cand am luat-o,dar am ajuns sa nu ma mai dau jos din ea,am renuntat la masina noua(in favoarea soatei). In legatura cu problemele aparute la tine,singurul sfat pe care il pot da este sa mergi la un service sa o puna pe tester.:wink: Sa auzim numai de bine! P.S. sa pui poze si sa ne dai de stire in legatura cu rezolvarea problemei. bau bau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea marginean Postat August 3, 2010 Autor Partajează Postat August 3, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Deci nu imi spune nimeni ce ulei ar trebui sa bag in masina asta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fane-isuzu Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! si eu sunt nou pe aici eu am pus 10w40 semisintetic in motor 80w90 cutie,reductor si diferentiale pentru lamuriri vezi aic http://www.ladaniva.co.uk/baxter/resources/Oil.htm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Antonio Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! salut sa o stapanesti sanatos si la mai multe namoale cu ea eu bag ulei 15-40 elf, acum sa pareri si pareri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! eu o servesc cu elf 5w40, si filtru la fiecare schimb ,un duralube la 2 schimburi ,cam mult dar e masina ,,la toate " si serv si oras si coclauri . VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Eu i-m pus ulei sintetic 5w40 Castrol,stiu ca asta se recomanda pt Lada. Pt transmisie nu mai stiu ce i-am pus, dar ceva calitativ, oricum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator SEB.TRIX Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! :hl Salutare am din ianuarie o niva 1,7 injectie fab 2005 . vreau si eu un sfat ce imi recomandati 1- sistem decuplare punte fata 2X4-4X4 sau 2- gpl . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! :hl Salutare am din ianuarie o niva 1,7 injectie fab 2005 . vreau si eu un sfat ce imi recomandati 1- sistem decuplare punte fata 2X4-4X4 sau 2- gpl . Eu iti recomand ca sa citesti Regulamentul Forumului si sa iti faci o prezentare in sectiunea dedicata. :rules Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! incepe cu un GPL u !!, asta sa nu te dezamageasca in iarna asta cand o sa mergi prin oras si jungi la peco ...dupa .. depinde ce vrei sa faci cu ea :wink: ! dar sa stii ca i fata buna la toate :top.....:ha: VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dex20 Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! De o luna sunt fericitul posesor al unei Nive 1.7, fabricatie 2000. Am cumparat-o strict pentru pescuit (sunt virusat cu flyfishingul si merg mult pe munte sau rauri de ses). Masina e super ok. Are 50.000 de km; nu trancane nimic la ea, absolut toate buntoanele, intrerupatoarele, gadgeturile functioneaza. Nu are rugina. A stat mai mult de un an pe margine. Are cateva probleme pe care vreau sa le rezolv. 1. Nu sta la relanti. 2. La turatii scazute imi arata la bord lampa de ulei. Aceasta se intampla cand se incalzeste motorul. Nota! Am pus in motor Castrol 10W40 si cred ca trebuia sa pun 15W sau 20W. As dori sa stiu daca in Bcuresti existe un mecanic bun de Niva care sa imi rezolve problemele curente. Va multumesc anticipat pentru sprijin! Salut! Este un service in Vitan Barzesti ,service ROMATUD care repara si Lada Niva. Patronul se numeste Duta si are nr de tel.0742/769462. Eu am fost multumit de reparatii. Bafta! "Tie popor ingrat, nu o sa-ti ramana nici cenusa mea!" - Maresalul Ion Antonescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Maresalul Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! De o luna sunt fericitul posesor al unei Nive 1.7, fabricatie 2000. Am cumparat-o strict pentru pescuit (sunt virusat cu flyfishingul si merg mult pe munte sau rauri de ses). Masina e super ok. Are 50.000 de km; nu trancane nimic la ea, absolut toate buntoanele, intrerupatoarele, gadgeturile functioneaza. Nu are rugina. A stat mai mult de un an pe margine. Are cateva probleme pe care vreau sa le rezolv. 1. Nu sta la relanti. 2. La turatii scazute imi arata la bord lampa de ulei. Aceasta se intampla cand se incalzeste motorul. Nota! Am pus in motor Castrol 10W40 si cred ca trebuia sa pun 15W sau 20W. As dori sa stiu daca in Bcuresti existe un mecanic bun de Niva care sa imi rezolve problemele curente. Va multumesc anticipat pentru sprijin! Bine ai venit!!! 1. incepe prin a schimba toate consumabilele la ea: ulei motor, cutie, grupuri, filtru de aer, benzina, ulei etc; banuiesc ca e cutia cu 5 trepte iar in acest caz sa pui cum 500 ml mai mult ulei in cutie decat zice producatorul; 2. ulei pentru motor am inceput sa folosesc Motul 10 40 si merge foarte bine(inainte am avut Elf iar diferenta este foarte mare; acum motorul nu se mai incalzeste atat de tare) 3. daca ai posibilitatea si timpul necesar ia legatura cu @Niva de aici de pe forum si fa-i o vizita la service-ul lui din Brasov. Este foarte priceput in Nive. Bafta! http://jurnal4x4.blogspot.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea marginean Postat Septembrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Va multumesc pentru mesajele voastre. Avand in vedere faptul ca mi s-a stricat masina de baza (Citroen C5), de 2 saptamani merg aproape zilnic cu Niva. Am facut aproape 2000 de km in conditii rezonabile. Am constatat cateva rpobleme: - are nevoie de o reparatie la motor intrucat baga gaze in baia de ulei si apoi, datorita presiunii create, gazele si o parte din ulei ajung in carcasa filtrului de aer printr-un furtun. Ca atare, la sfarsitul saptamanii o sa merg cu ea la doctor (segmenti, garnitura chiulasa, garnitura baie, semeringuri supape, cuzineti biela, semeringuri distributie, garnitura capac culbutori, bujii noi, filtru ulei, ulei si mici amanunte). - mi-a aparut un zgomot la transmisie. Azi o sa merg la o constatare la un service. Constatari: Lada Niva e tare! 1. Ieftina la intretinut; piesele ieftine, mecanica simpla; 2. Merge rezonabil pe sosea; regimul de mers 80-90 km/h, peste aceasta viteza creste zgomotul in habitaclu si devine neplacut; nu ma oboseste intrucat viteza scazuta imi permite sa ma relaxez la volan; 3. Pe teren accidentat si drumuri de tara e zeu; de fiecare data cand ma urc in masina asta am impresia ca tocmai am intrat in concediu; condusul, cu lipsa servo, este o placere si o provocare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! cuzinetii din palier sunt greu de schimbat pentru dom mecanic?:grin: ia intreaba ce face cu diferenta de uzura dintre palier si biela? unde o baga in presiunea de ulei? si daca tot dai motorul jos ,schimba si kitul de ambreiaj daca e original cu un sachs VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea marginean Postat Septembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! cuzinetii din palier sunt greu de schimbat pentru dom mecanic?:grin: ia intreaba ce face cu diferenta de uzura dintre palier si biela? unde o baga in presiunea de ulei? si daca tot dai motorul jos ,schimba si kitul de ambreiaj daca e original cu un sachs Mecanicul mi-a facut urmatoarea lista de piese pe care urmeaza sa le procur: 1. segmenti; 2. garnitura chiulasa; 3. garnitura baie; 4. semeringuri supape; 5. cuzineti biela; 6. semeringuri distributie; 7. garnitura capac culbutori. In cazul in care consideri ca ar mai trebui schimbat ceva, eventuale sfaturi, te rog sa imi spui. Raman dator anticipat. Ambreajul a fost schimbat anul trecut, inainte sa o cumpar eu. Nu stiu ce tip de ambreaj a fost pus pe masina intrucat pe factura de la service nu scrie tipul ambreajului. Din ce am constatat eu. masina trage bine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! daca tot umbla in cuzineti sa i schimbe pe toti nu numai la biele ci si la palier (vibrochen),in privinta ambreiajului .... eu l as schimba de cate ori as desface motorul de pe cutie ,verifica si uzurile la distributie daca tot desfaci sunt acolo niscavai intinzatoare de plastic ,sa nu aiba uzura mare sunt cam 70 roni bucata ,iar pe kitul de ambreiaj cred ca nu dai mai mult de 500 roni :wink: spor la treaba si nu lasa masina desfacuta mult timp !atrage sila si delasare din partea meseriasului:wink: VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea marginean Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! daca tot umbla in cuzineti sa i schimbe pe toti nu numai la biele ci si la palier (vibrochen),in privinta ambreiajului .... eu l as schimba de cate ori as desface motorul de pe cutie ,verifica si uzurile la distributie daca tot desfaci sunt acolo niscavai intinzatoare de plastic ,sa nu aiba uzura mare sunt cam 70 roni bucata ,iar pe kitul de ambreiaj cred ca nu dai mai mult de 500 roni :wink: spor la treaba si nu lasa masina desfacuta mult timp !atrage sila si delasare din partea meseriasului:wink: Am notat pe lista de cumparaturi: 1. cuzinetii de palier; 2. intinzatoarele de plastic pentru distribuite. Ambreajul este nou. Masina nu a mers de peste un an, imediat dupa ce i s-a schimbat ambreajul intrucat proprietarul a plecat definitiv in strainatate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea marginean Postat Septembrie 21, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Gata! Masinutza e reparata. Motorul toarce. Nimic de completat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! poze! poze ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Septembrie 21, 2010 Partajează Postat Septembrie 21, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Hai cu pozele !!!!! cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mircea marginean Postat Septembrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2010 (editat) http://lh4.ggpht.com/_di_-2HYwhn4/TJ-shvDCRoI/AAAAAAAADMU/iWKFlUg_Dds/s640/IMG_3335x.jpg Poza e facuta sambata trecuta, pe Topolog, in actiunea generala de curatenie. Cateva impresii dupa reparat motorul: 1. merge bine; 2. in panta e nevoie de o viteza inferioara. In a 5 a nu-i cazul; cea mai buna e a 3 a 3. masina fara pretentii de viteza; 4. o iubesc! 5. flyfishingul a devenit mai frumos cu Carpatina! E singura poza pe care o am cu masina. Oricum, nu credeam ca piesele pot sa fie atat de ieftine. M-au costat 700 de lei piesele. Dupa ce am dat mototrul jos, am constatat ca 2 pistoane sunt topite (segmentii sparti si lipiti de corpul pistoului). Setul de pistoane au costat 150 de lei. TARE! Nu cred ca se compara cu alte 4x4 referitor la costuri. Editat Decembrie 16, 2010 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maiden Postat Septembrie 29, 2010 Partajează Postat Septembrie 29, 2010 Re: Posesor nou de niva. Sfaturi! Sigur nu se compara !!! Sa te duca sanatos pe unde-ai sa vrei !:2dr Sanatate si virtute, s-avem bani, s-avem ce....bea !! :2dr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate