Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

legat de vanzari...

drm

Postări Recomandate

Am tot observat in cadrul topicurilor de vanzare discutii de genul: vand x produs cu 100 lei, la care cineva intervine si spune: aveti grija coforumistilor ca acel produs se mai poate gasi si la 50 lei. Moment in care, in capul celui care aduga informatia de alternative, sar alti forumisti, prieteni ai vanzatorului sau probabil persoane care au fost in situatia vanzatorului, si il fac cu ou si otet pe cel cu alternativele.

Mie personal, toata aceasta atitudine mi se pare ceva similar situatiei cu bisnitarii de la casele de schimb de pe vremuri sau in alte situatii similare: da’ de ce ii dai tu smenu pe fata, ce te bagi ba tu peste combinatia omului!!! Ca poate isi gaseste omu’ gasca si o arde la pretul la care vrea el.

Pentru ca stim cu totii, cumparatori neexperimentati exista permanent. Asa cum am fost toti la inceput de drum. Iar oamenii, novici in domeniu, ca de aia au intrat pe acest site si pe forum, sa invete ceva, vor informatii sau produse si in necunostinta de cauza ar vrea sa cumpere. Pentru ca ei se considera intrati intr-o COMUNITATE, idealista, de oameni care se ajuta intre ei neconditionat si care mai bine se cearta cu nevasta acasa decat sa-si lase un partener la greu sau sa incerce sa faca o spaga pe spatele unui coleg.

Ca sa nu o mai lungesc mult, pentru ca o critica sa fie constructiva, are nevoie si de o propunere de solutionare.

Iar propunerea mea ar fi sa se gandeasca o regula pentru sectiunile de vanzari ca orice comentariu legat de pretul de vanzare al unui bun sa fie bine documentat si demonstrat cu alternative reale, nu cu comentarii de genul ‘’mie m-i se pare ca ceri cam mult pentru asta, nu ma bazez pe nimic cand spun asta, doar ma bag si eu in seama ca sunt forumist de profesie si n-am ce face’’. Si am putea sa nu le mai dam in cap celor care ne fac un serviciu, de fapt, si ne ofera mai multe informatii, pe care le putem, sau nu, lua in seama.

O zi buna tuturor!

experientia docet.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: legat de vanzari...

La punctul 3.e din Regulament este prevazut acest aspect al comentariilor......

Tocmai pt a nu se isca discutii aiurea, subiective s-a ales varianta limitarii acestor comentarii, iar cele referitoare la pret fiind chiar interzise !

Pe de alta parte, nu ii inteleg pe acei cumparatori carora le e lene sa faca sapaturi prin arhiva si sa-si faca o idee despre pretul cu care s-a mai vandut un produs similar.......Una e sa fii naiv si alta e sa fii puturos si sa astepti sa ti se dea mura-n gura....

Link spre comentariu

ideea era, tocmai, sa poti comenta preturile, sa poti indica alte optiuni ale aceluiasi bun dar la alte preturi sau la alte surse dar sa faci totul bine documentat, PERTINENT.

experientia docet.
Link spre comentariu

Dar esti de acord ca atunci topicurile respective se vor transforma intr-un mare balci ? Ca se vor gasi destui a caror unica preocupare pe forum va fi doar de a contesta preturile ?

Iar chestia cu contestarea documentata este subiectiva, pt ca sunt sigur ca ai vazut deja, unii doar arunca un link de ebay sau USA si nu mai tin cont de costurile aditionale : shipping, taxe vamale, etc........Si uite asa se transforma topicul celui care vinde intr-o perpetua justificare de ce are acel pret......

Eu, de ex, nu am cumparat niciodata nimic fara sa fac sapaturi intense si pe forum si pe net folosind goagal.....

Solutia ar fi ca persoana care isi cauta ceva anume sa deschida topic si acolo sa i se ofere variante, cu respectarea Regulamentului......

Link spre comentariu

si eu sunt de acord cu colegul drm, am impresia ca acest regulament e facut pentru a proteja anumiti vanzatori de aici si oricum nici nu se doreste schimbarea lui.. cum vad ca e foarte uzitata replica, iti convine pretul bine, nu-ti convine, cumpara din alta parte, alte comentarii nu am.

iar in spiritul pur romanesc, niciodata un vanzator nu se va multumi sa aiba un profit de 20-30%, hai 50%.. nu, trebuie sa fie de 150-200% altfel nu-i profit..

eu nu ma plang, in schimb sunt destul de multe persoane neinformate sau poate credule care ar da pe un produs mult mai mult decat face. drm vorbea aici de o comunitate, de un spirit, etc, nu cred ca poate fi vorba, cel putin nu cu cei incepatori.

Link spre comentariu

Aici te inseli si deja faci afirmatii nefondate : nici pomeneala sa-i fie cuiva protejate vanzarile !

Eu va recomand sa priviti lucrurile din punctul vostru de vedere : puneti la vanzare un produs, nu conteaza daca este SH sau nou, la un pret considerat de voi corect si apoi va treziti ca topicul se umple de acuzatii la adresa voastra ca pretul e nu stiu cum ! Ba mai mult apar sugestii de a fi cumparat din alta parte un produs ca al vostru ?

Ce rost mai are atunci toata sectiunea Mica publicitate ??? Nimeni nu va mai vinde si nici cumpara nimic !

Nu ma intelegeti gresit : nu e nimeni din administrarea acestui forum de acord cu bisnitarii si alti oportunisti !

Fiti sinceri : v-ar conveni sa vi se intample asa ceva, cum am descris mai sus ?

Link spre comentariu

te rog nu la afirmatia mea ca pe o acuza sau repros, e pur si simplu parerea mea personala.

n-a zis nimeni ca sectiunea de publicitate sa se transforme in taraba sau sa fie o tiganie, ce a propus drm in incheierea mesajului mi se pare mai mult decat corect si de bun simt.

daca eu pun un produs pentru care consider pretul "corect" de 2 ori mai mare decat pretul pietii (pentru cei care-l cunosc) mi s-ar parea fair-play sa fie atentionati viitori cumparatori asupra acestui aspect, asta daca vorbim de comunitate..

in rest, fiecare poate vinde evident la ce pret crede de cuvinta, intotdeauna se va gasi un fraier care sa-l cumpere.

problema era daca isi gaseste aici sau nu fraierul.

de cele mai multe ori am cumparat din afara tarii de pe intenet, la preturi de regula cu 150-200% mai mici decat in romania.

oare de ce?

Link spre comentariu

@drm si @sixone

Am o intrebare simpla pentru voi. Cand dai un anunt de vanzare intr-un ziar cau un site de mica publicitate, lumea are posibilitatea ca sa scrie comentarii de genul "in alta parte e mai ieftin" sau altele mai mult sau mai putin realiste?

Va raspund tot eu. NU!

De ce ar fi aici altfel.

@sixone, spui ca Regulamentul este facut ca sa protejeze pe anumiti vanzatori. Inainte de ati cere ca sa argumentezi aceasta afirmatie cu informatii clare si concrete, imi permit ca sa iti spun in mod oficial ca asta este o afirmatie tendentioasa facuta efectiv cu reavointa iar pe viitor, te rog sa te gandesti foarte bine inainte de a face afirmatii de genul acesta la adresa forumului. (m-am exprimat elegant dar in realitate trebuie sa intelegi ca nu sunt eu omul acela elegant iar , in gand, te trimit in origini, oricare or fi acelea)

Lucru valabil si pentru toata lumea.

Sa nu considerati ca eu voi inghitii toate jignirile (pentru ca eu asa le consider).

Acesta este forumul Club4x4 cu bune si cu mai putin bune, cui nu ii convine linia acestuia, este liber ca sa caute alte locuri unde "pot sa ude si canapeaua pentru ca mama nu se supara".

Link spre comentariu

@sixone :

Nu crezi atunci ca daca fiecare din useri ar citi macar O DATA Regulamentul forumului si apoi fiecare din useri ar sari in sus cand ar vedea pe altii ca nu-l respecta, sentimentul de comunitate ar fi mai puternic si atunci cei care incearca sa "vanda blana ursului din padure", ar renunta sa mai faca asta de teama ca va fi imediat dat in vileag ?

Link spre comentariu

A...si am uitat ceva...

Cum aici nu e democratie, orice comentariu sau sugestie legata de modul de administrare a forumului, se face in privat nu deschizand discutii pe forum.

Deci...mare atentie!

Oricum, acest topic se va inchide.

Aveti nelamuriri, ma contactati in privat.

Link spre comentariu

Existenta bisericutelor este evidenta si nu poate fi negata, nici combatuta. Nici nu vad cum.

DAR

In privinta rubricii "Mica publicitate" eu cred ca lucrurile merg bine, si asta cu eforturi mari ale moderatorilor. Nu e periuta, nu-mi sta in obicei, dovada sta in posturile sterse in mai toate topicurile.

Trebuie sa intelegem toti ca in spatele oricarui site de genul asta sunt bani cheltuiti care trebuie recuperati din ceva, iar acel ceva vine din trafic. Iar vestea proasta este ca traficul este generat in mare parte de rubrica cu pricina. Dovada a preocuparii administratiei pentru calitatea informatiei sta una din ultimele modificari, si anume posibilitatea de a vizualiza mesajele noi fara cele de vanzari.

Si trebuie sa intelegem si ca sta in natura umana sa sari in ajutorul unui prieten. Justificat sau nu, asta-i alta poveste si tine de tinuta morala.

Daca vrei sa cumperi ceva, parerea mea este ca trebuie sa te documentezi. Cu cat investesti mai mult in documentare, cu atat mai putin poti fi influentat de o atitudine "de gasca", prezenta accidental pe un forum. Si cu cat ce vrei sa cumperi este mai valoros (raportat desigur la sistemul de valori al fiecaruia), cu atat mai intensiva trebuie sa fie documentarea. Nu va limitati niciodata la parerile dintr-un thread sau forum, volumul de informatie disponibila pe net este imens.

Link spre comentariu

Pentru asta pledez si eu : informati-va inainte de a cumpara, nu asteptati sa primiti sfaturi !!!

Asta cu naivii nu pot s-o inghit de nici o culoare si va pot da ca exemplu abundenta din ultima perioada a topicurilor gen "sfat achizitie 4x4"......pai, la naiba, geme forumul asta de informatii, chiar de topicuri pe aceasta tema si nu se mai oboseste nimeni sa le rasfoiasca !!!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare