Optimus Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 rog pe cei cu experienta sa-mi dea un sfat in alegerea combinatiilor optime de jante si anvelope, pt un Pajero Pinin. premize: detin un set jante de aliaj pe 16" si un set de jante de tabla pe 16" echipate in acest moment cu anvelope de iarna Dunlop Grandtrek SJ6, excelente pt zapada si offroad iarna, dar se descurca si vara :) pentru ca nu-mi place sa tot mut anvelopele de pe un set de jante pe altul, intentionez sa folosesc jantele de aliaj pentru oras si offroad ocazional, soft, iar jantele de tabla pentru munte, padure, offroad spre hard. prin urmare nu ma intereseaza chiar asa mult variatia vara/iarna. solutii: 1 - ma gandesc sa pun pe jantele de aliaj niste anvelope BFGoodrich AT 215/65/16 sau daca nu gasesc la ei dimensiunea asta, am gasit GOODYEAR 215/65R16 WRL AT/R 98T OWL TL care aduc putin cu BFGoodrich AT, iar pe jantele de tabla niste Simexuri resapate, poate de la Insa, pe 16" si poate putin mai inalte daca se poate. 2 - sa pun pe jantele de aliaj anvelopele de iarna pe care le am deja si le folosesc pana le termin, iar pe cele de tabla sa pun Simexuri cum am zis mai sus. 3 - pe cele de aliaj una din variantele de mai sus, iar pe cele de tabla sa pun niste BFGoodrich MT sau de la alt brand, in functie de unde gasesc dimensiunea care am eu nevoie. intrebari: 1 - dupa ce am experimentat cu anvelopele actuale de iarna, am retineri pentru comportamentul masinii cu anvelope AT pe timp de iarna. alea parca sunt all-season... ce parere aveti? 2 - diferenta MT - Simex este chiar asa de mare? stiu ca este un topic deja :) mai mult ma gandesc la varianta de a le folosi pe cele MT pe timp de iarna, daca ma opresc la MT, ca si anvelope de iarna. ideea este ca nu as pastra inca un set de anveope fara jante, pt ca sigur nu stau sa le schimb pe jante, tocmai de aia mi-am luat doua seturi. cam multe puncte in problema mea... :) multumesc anticipat pt sfaturi, pareri... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Re: combinatii jante + anvelope Anvelopele de iarna sunt facute special pentru anotimpul rece. AT-urile sunt aproape universale dar nu sunt la fel de bune ca unele de iarna,iarna! MT-urile pe gheata = schiuri Am vazut masini inaltate si cu de toate intepenite in zapada dupa ce au facut luciu sub gume. MT-uri oriunde dar nu pe gheata. In zapada sunt foarte bune inclusiv cea afanata dar e vorba de siguranta ta. Eu am mers cu AT-uri Bridgestone pe gheata si aveam morcovu cu tot cu iepure dupa 1km de asfalt! Ai mare grija! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 6, 2010 Autor Partajează Postat August 6, 2010 Re: combinatii jante + anvelope mda, ai dreptate. intre timp am mai cautat info pe net, si se contureaza varianta cu AT sau MT pe cele de aliaj pt vara si raman cu astea de iarna pe cele de tabla... mai ales la ce iarna am avut ultima data... dar asta inseamna sa ies cu jantele de aliaj la offroad, cu riscul sa le fac praf. pe Transalpina we trecut am atins binisor cu o roata de piatra, intr-o ravena. dar eram cu alea de tabla + capace. initial nu am scris pe topic, pt ca n-as vrea sa ajung acolo, dar mai exista si varianta cu 3 seturi de jante+anvelope: vara, iarna, offroad :grin: multumesc. daca mai sunt idei... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Re: combinatii jante + anvelope Eu as face invers. Aliaj + iarna si MT + tabla. Mi se pare cea mai buna combinatie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 6, 2010 Autor Partajează Postat August 6, 2010 Re: combinatii jante + anvelope adica solutia mea de la pct. 2 :) pt ca am vazut ca anvelopele mele de acum Dunlop Grandtrek SJ6 se descurca foarte bine si pe timp de vara si la offroad moderat, ar fi o idee sa le pastrez pe jantele de aliaj tot timpul, iar pe jantele de tabla sa pun niste simexuri de la Insa, astea de aici http://www.delta-grup.ro/index.php?page=detaliiprodus&idp=876 astea sunt pe 205/80/R16, cu talonul putin mai inalt decat cele de 215/65/16 cat sunt pe cartea masinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Re: combinatii jante + anvelope Daca tu consideri ca intra,pune-le. Diferenta este mica,nu are un impact foarte mare asupra transmisiei. Gumele astea resapate mi se pare foarte scumpe. Cu 400ron cumperi MT-uri chinezesti sau taiwan noi,nu resapate. Depinde de preferintele si buzunarul fiecaruia. Ele se descurca bine,nu zic nu,dar daca tocesti sipping-ul din crampoane nu vor mai fi la fel de eficiente pe gheata. Alegerea iti apartine. O singura chestie importanta. Intotdeauna sa ai prin garaj/magazie/balcon/etc un set de roti cu dim. din talon. Cand o fi de ceva RAR sau ITP,stai fara griji. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Iacob Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Re: combinatii jante + anvelope mai aveai o intrebare...... DA e diferenta mare intre MT si Simex adica in noroi simex clar mai bun:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 6, 2010 Autor Partajează Postat August 6, 2010 Re: combinatii jante + anvelope @Mugur: pai am inceput sa ma prind si eu :) @Sefulik: ideea este ca daca pun simex sau MT pe jantele de tabla, le voi folosi doar la tavaleala, exclus iarna, cand folosesc anvelopele Dunlop care sunt excelente iarna. daca ar tine simexurile de la Insa macar 3-4 ani, ceea ce ar insemna 1-2 iesiri la offroad pe luna, in medie... tot ar fi bine. indiferent ce iau, fac mai intai o proba, sa vad daca intra. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 Re: combinatii jante + anvelope dupa indelungi cautari, am gasit astea: Goodyear Wrangler MT/R, 215/65 R16, adica exact marimea pe care o caut. cum vi se par anvelopele astea? am gasit niste versus-uri de prin state, cu BFG MT, dar... sunt informatii valabile la ei :) parerile sunt impartite... le-as pune pe jantele de aliaj si le voi folosi in tot sezonul cald, si asta este... sunt ceva mai ieftine decat BFG MT si sunt marimea potrivita, la BFG am gasit doar 215/70 R16. ce ziceti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Re: combinatii jante + anvelope eu zic sa probezi si un bfg 215/70/16...daca au incaput pe jimny fara modificari, ma gindesc ca incap si pe pinin...nu am idee daca jantele de jimny merg pe pinin..daca da ti le dau eu pe ale mele sa le incerci si in 10 min de surubarit te convingi.... http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Re: combinatii jante + anvelope corect. Mai intai faci o proba si vezi daca atinge pe undeva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Re: combinatii jante + anvelope eu zic sa probezi si un bfg 215/70/16...daca au incaput pe jimny fara modificari, ma gindesc ca incap si pe pinin...nu am idee daca jantele de jimny merg pe pinin..daca da ti le dau eu pe ale mele sa le incerci si in 10 min de surubarit te convingi.... Din pacate nu se pupa jantele din cauza prezoanelor jimny e cu cinci in timp ce pinin-ul e pe sase prezoane. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Levo Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Re: combinatii jante + anvelope Din pacate nu se pupa jantele din cauza prezoanelor jimny e cu cinci in timp ce pinin-ul e pe sase prezoane. Nu stiu de unde ai scos asta. La prezoane se potrivesc, mai trebuie vazut la etriere. http://www.offroadtranssylvania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marinrafael Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Re: combinatii jante + anvelope pentru Pinin Sal, Pana la urma ce anvelope au intrat pe pinin fara modificari? Eu m-am gandit la 235/ 65/16, 205/80/16 si care cred ca merg sigur 215/70/16. Cine a incercat variantele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 7, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2015 Re: combinatii jante + anvelope pentru Pinin Pana la urma am schimbat masina si am trecut la grupa mare. :grin: Vezi ca la Pinin sunt probleme cu oalele de la arcurile de pe fata. Unii au pus flanse distantiere si apoi le-au incaput anvelope mai mari. Sunt cateva topicuri despre modificari la Pinin. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
raresp10 Postat Iunie 18, 2016 Partajează Postat Iunie 18, 2016 Re: combinatii jante + anvelope pentru Pinin A montat careva gume 205/75 r16 pe pinin stock ? pe spate am inteles ca intra fara probleme , la fata am dubii , dar daca sunt mai inguste ca cele din fabrica dar mai "inalte" suns sanse sa frece in amortizor? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Iunie 21, 2016 Partajează Postat Iunie 21, 2016 Re: combinatii jante + anvelope pentru Pinin EXISTING NEW Diameter 685.9mm 713.9mm Posibil sa iti frece la o diferenta de 2cm. Depinde si de profil. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate