stanley Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Am cumparat un set de 2 bare transversale pentru montat pe acoperisul unui Pajero scurt, originale Mitsubishi, montarea urmand a se face in cele 4 locasuri existente in acele sine longitudinale ingropate in plafon (masina ne avand bare longitudinale). Barele arata foarte bine (au sectiunea de 35x20mm, fata de 30x20 cele uzuale, de ex. cele de la Thule), sistemul pare solid, au si o carte tehnica cu toate detaliile de montaj. Pe cele 2 bare am intentia de a pune un portbagaj din inox care sa serveasca si ca suport pentru 4 proiectoare de distanta. Portbagajul va avea maxim 20kg iar ca incarcare utila nu voi depasi 30kg, am niste saci din material de prelata impermeabil pe care ii voi umple cu lucruri usoare si voluminoase (imbracaminte, echipament), lucrurile grele urmand a le tine in masina (la iesiri voi demonta bancheta spate). Problema ar fi urmatoarea: In cartea tehnica a setului de bare transversale, mentioneaza: Incarcarea maxima admisa 50kg (e clar ca se refera la ambele bare , nu pentru o bara!) Ce credeti, se refera la incarcarea in timpul mersului masinii (din considerent de sistem de prindere a barelor de acoperis, sau poate de solicitare dinamica asupra acoperisului) sau la incarcarea statica, cand masina sta. Adica pot sa apara urmatoarele situatii: fie cand portbagajul este incarcat, ma urc pentru a aranja ceva, deci cca 100kg in plus! Fie , poate am intentia de a monta ulterior pe cele 2 bare un cort rigid care are cca 50-60kg, dar noaptea la culcare se adauga si greutatea celor 2 persoane. Masina trebuie sa-mi vina in cca 2 saptamani, poate in cartea tehnica a masinii se face referire la incarcarea utila maxima pe acoperis, dar mentiunea din cartea tehnica a sistemului de bare m-a cam pus pe ganduri. Parerea mea personala este ca aceasta limitare de 50 kg se refera la sarcina utila in timpul mersului. Ce credeti? Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Re: Incarcare admisibila bare transversale Barile Thule au specificatia de 70 kg si cu toate astea rezista f bine greutatii unui cort Maggiolina cu doua persoane inauntru : cort~60 kg + ~150kg = 210 kg ! http://forum.club4x4.ro/attachment.php?attachmentid=84697&d=1279837632 Vezi postul #89.....e o poza cu cei doi in cort..... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=54030&page=3&highlight=Transalpina REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdanys Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Re: Incarcare admisibila bare transversale stiu ca e un pic diferit dar daca iti zic ca acolo erau vreo 18 bite plus ca omul care le incarca si toata chestia asta era sustinuta la defender de "margini" nu stiu cum sa le spun altfel....adica sistemul de prindere vine pe marginile de sus nu in locasuri speciale....sa le zic "gauri" din plafon. ceea ce trebuie sa stii ca orice producator pune marjele cel putin la jumatate ca sa fie sigur ca nu are probleme. si din ce stiu eu, cele 50 kg se refera la o singura bara....deci 100 kg daca ai 2 sau 150 kg daca ai 3. ceea ce e sigur ca o sa iti reziste barile si porbagajul mult mai mult decat masina.....adica vezi ca in cartea masini este trecuta capacitatea maxima de sustinere a acoperisului, dar si acolo eu zic sa inmultesti cu 1.5....ca e ok....bineinteles mai depinde si de stilul/ on-road/off-road pe unde mergi. atentie doar la condus.....practic e alta masina, cu centrul de greutate nepermis de mult..... isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 Re: Incarcare admisibila bare transversale stiu ca e un pic diferit dar daca iti zic ca acolo erau vreo 18 bite plus ca omul care le incarca si toata chestia asta era sustinuta la defender de "margini" nu stiu cum sa le spun altfel....adica sistemul de prindere vine pe marginile de sus nu in locasuri speciale....sa le zic "gauri" din plafon. ceea ce trebuie sa stii ca orice producator pune marjele cel putin la jumatate ca sa fie sigur ca nu are probleme. si din ce stiu eu, cele 50 kg se refera la o singura bara....deci 100 kg daca ai 2 sau 150 kg daca ai 3. ceea ce e sigur ca o sa iti reziste barile si porbagajul mult mai mult decat masina.....adica vezi ca in cartea masini este trecuta capacitatea maxima de sustinere a acoperisului, dar si acolo eu zic sa inmultesti cu 1.5....ca e ok....bineinteles mai depinde si de stilul/ on-road/off-road pe unde mergi. S-ar putea sa ai dreptate si cele 50 kg maxime indicate in cartea setului de bare sa se refere doar la o bara. Precis in cartea masinii da sarcina maxima admisa pe acoperis, dar inca nu mi-a venit masina! atentie doar la condus.....practic e alta masina, cu centrul de greutate nepermis de mult..... Barile Thule au specificatia de 70 kg si cu toate astea rezista f bine greutatii unui cort Maggiolina cu doua persoane inauntru : cort~60 kg + ~150kg = 210 kg ! http://forum.club4x4.ro/attachment.p...7&d=1279837632 Vezi postul #89.....e o poza cu cei doi in cort..... http://forum.club4x4.ro/showthread.p...ht=Transalpina Ar trebui ca incarcarile maxime utile sa fie mentionate in ce conditii: in mers sau static, asta mai ales daca este vorba de un cort pe care vrei sa-l montezi pe masina. Se pare ca limitarile de greutate se refera la situatia de masina in mers. M-am uitat in catalogul Maggiolina, corturile astea rigide care au cca 60kg sunt prevazute sa se monteze si pe autoturisme obisnuite! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Re: Incarcare admisibila bare transversale Incarcare dinamica. Chiar si cand masina stationeaza pot aparea situatii similare celor in care masina se misca. Doar sa ai grija cum te arunci in pat... In alta ordine de idei, toate lucrurile potential periculoase sunt proiectate cu un factor de siguranta. Cel mai la indemana exemplu este troliul, cablul de troliu si carligul, ochetii, etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat August 21, 2010 Partajează Postat August 21, 2010 Re: Incarcare admisibila bare transversale Incarcarea maxima admisa se refera la masina in mers. Altfel nu s-ar fi inventat corturile de acoperis ca nu ar fi avut sens, mai ales cele de 4 persoane (2 adulti si doi copii ai incarcare aprox 250kg in afara de greutatea cortului, a barelor, paturi, etc). Pe acoperisul viitoarei tale masini vei avea maxim admis 100 kg (cel putin la mine asa e), asta incluzand greutatea barelor. Oricum si eu cred ca fabricantul isi ia o marja de eroare destul de mare, dar oricum, la cat zici ca pui tu ca si greutate pe acoperis nu e cazul sa-ti faci griji. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate