PYZ Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Ieri am facut o scurta "ieseala" cu Samuraiul, si am observat ca dupa springuirea arcurilor, amortizoarele sint intinse aproape la maxim si bat (ajung la capat de cursa) pe unele denivelari.Asadar, ca sa nu le rup,trebuia asa optez pentru una din cele doua variante.Ori sa le inlocuiesc cu unele mai lungi ori sa le pun niste inaltatoare.Dat fiind bugetul de criza, am optat pentru inaltatoare si nu pentru alte amortizoare.Dezavantajul inaltatoarelor, este ca desi suspensia este mai inalta, masina flexeaza la fel de putin ca si inainte de springuirea arcurilor,deoarece,aceleasi amortizoare, aceasi cursa la ele.Mentionez ca vorbim doar de suspensia de pe puntea fata. Asadar am achizitionat un set de Inaltatoare Amortizoare Spate Dacia 1310 Break cu 20 Ron si am trecut la montat, dupa cum urmeaza : -bracat volanul la maxim in directie inversa decit roata la care se lucreaza(din motive de lene,nu s-a mai demontat roata):ha: -desfacut cele doua piulite din capul amortizorului,scos saibele si bucsile de cauciuc, si apasat amortizorul in jos pina la scoaterea lui din suportul de pe sasiu -gaurita saiba(cu un burghiu de 12) care vine prima pe amortizor, si pe care se sprijina bucsa de sub suportul de pe sasiu, deoarece tija innaltatorului este mai groasa in portiunea de sub filet, decit tija amortizorului de Samurai -se monteaza apoi totul in ordine inversa demontarii,cu specificatiile de mai sus Se cistiga 7 cm la cursa amortizorului cu ajutorul acestui inaltator, toata treaba luind aproximativ 20 de minute, daca ai sculele necesare in dotare. Am deschis acest topic, deoarece in topicul despre piese compatibile la Samurai este precizat ca se poate folosi acest kit de inaltatoare(de unde si ideea) dar nu spunea ca trebuie si mici ajustari.Asa ca daca aveti nevoie sa va puneti, sa stiti si ce aveti de facut.Bafta!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo samurai Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Re: Inaltaoare amortizoare fata foarte frumos. asa am procedat si eu dupa springuire doar ca eu nu am stiut ca se gasesc inaltatoare si am facut la strung. numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: Inaltaoare amortizoare fata Ai idee daca sistemul asta merge si pe Jimny, mai precis, amortizoarele sunt la fel, au aceleasi cote? Filetul exterior al amortizorului s-a potrivit cu cel interior al inaltatoruui de Dacie? Multumesc, Iulian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Re: Inaltaoare amortizoare fata Nu, nu se potriveste acest inaltator si la Jimny . Are altfel prinderea sus.:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Re: Inaltaoare amortizoare fata Eu intreb de prinderea amortizoarelor fata, mie sus mi se pare la fel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate