Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Atentie transportatorilor la greutate!

greby93

Postări Recomandate

Citeam pe bursa transporturilor un caz concret cu un domn ce a depasit din cate am inteles eu cu ~1tona greutatea totala si cu ~1 tona greutatea pe axa. A primit o amenda irevocabila de 30000 lei, care trebuie sa o plateasca indiferent daca pe CMR/Scrisoare de transport scrie mai putine tone fata de cate sunt. Cu statu nu te pui domle!:uameni...te cunoaste de undeva?

http://ro.bursatransport.com/info/article/din-partea-unei-firme-de-transport.html

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Atentie transportatorilor la greutate!

aberant....

in america platesti 2 dolari pe fiecare kilogram depasit dar e de inteles , america e o tara saraca si amaratii aia nu pot plati amenzi asa mari cum ne permitem noi

anul trecut l-au amendat pe unu cu o raba pt mai multe nereguli cu 350 milioane de lei banuiesc ca raba valora exact pretul obtinut pe ea la fier vechi...

dar amenda e amenda si trebuie platita...

Link spre comentariu

Asta-i romania, fratilor! Luxul se plateste:grin:. Am ajuns o tara de cotrolori, sunt o mie de organe de control, iar ca sa-si justifice posturile tre sa dea amenzi. Si cui? Ca n-or arde pe aia mari, tot amaratii pica in plasa. Ca legile sunt doar ptr fraieri.Bine ati venit in Romania

LIVE FREE OR DIE!
Link spre comentariu

Greby, idioti sunt pe toate drumurile ...Slava domnului ca s-au inventat CB-urile si ii poti ocoli ...:uameni:h5

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

INCA mai poti ocoli

e doar chestie de timp pana te vor ajunge din spate cu masina si te vor trage pe dr din mers

pariez pe multe beri ca asta urmeaza

Link spre comentariu

Deja o fac in zona mea.

Masina de ARR mai aprinde girofarul din cind in cind si trage pe dreapta cite un camionagiu ...

In Germania am platit amenda direct proportionala in procente conforma cu depasirea masei maxime.Pentru 1 tona am platit 174euro.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

De cand au voie gainile alea de la ARR sa te opreasca in trafic?

au cumva girofar rosu cu albastru?

Pai daca efectuezi transport rutier de marfuri sau de persoane au voie sa te opreasca si in trafic. Daca esti cu turism, nu au treaba cu tine, insa probabil nu pentru mult timp. Masinile lor au girofaruri rosii, ceea ce inseamna oprire, legea le da dreptul asta (Legea 102/2006)

Link spre comentariu

O mica paranteza:

ARR-ul nu poate amenda ptr greutate ...AND-ul se ocupa de asta.

ARR-ul nu poate opri pe nimeni fara prezenta Politiei. Nici AND-ul si nici RAR-ul nu pot face asta decat in prezenta organului dupa cate stiu eu ...

La ce aud prin statie ...constat ca 90% din trasportatori se abat de la calea legala fie prin neplata unor taxe fie prin lipsa de licente. Ceilalti "prosti" care platesc sufera ptr asta. Din partea mea ...amenzile sa fie de 10 ori mai mari ptr cei care incalca legea ...oricare ar fi ea.

Nu e posibil ca in 2011 sa fi haiduc ...si culmea sa te doara si in cur pana iti faci ditai cucuiul in frunte ...:wink:

Ca sa le zic si celorlalti ceva de bine: saptamana asta am fost pe traseul Iasi-Botosani un "drum" unde erau insulite de asfalt ...Daca as fi intalnit vreun dobitoc dasta l-as fi luat intre faruri ...

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Teoretic ARR-ul nu poate ori pe nimeni fara politie, practic daca nu ai oprit la semnalul lor poti sa iti muti afacerea din zona ca au ei grija de tine ulterior!

Asa e in Moldova da aici e unul din polii inteligentei asa ca orice e posibil................

Link spre comentariu

Si pe la noi au inebunit....toate organele.Sar pe TIR-isti de zici ca sunt toti hoti.Nu stiu unde o sa ajungem dar nu cred ca este o stare de normalitate.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Teoretic si legal si practic ARR poate opri in trafic orice depaseste 3,5 tone sau transporta persoane (bineinteles peste 8 locuri).

Legea 102/2006

"ART. 56

(1) Inspecþia, controlul ºi supravegherea modului de respectare a prevederilor prezentei ordonanþe de urgenþã, precum ºi a prevederilor normelor ºi reglementãrilor prevãzute de aceasta se efectueazã în trafic ºi la sediul întreprinderilor de cãtre inspectorii de trafic sau, dupã caz, de cãtre inspectori împuterniciþi în acest scop de autoritatea competentã.

....

(3) Atribuþiile ºi obligaþiile inspectorilor de trafic se stabilesc prin hotãrâre a Guvernului."

63. Dupã articolul 56 se introduc douã noi articole, articolele 56^1 ºi 56^2, cu urmãtorul cuprins:

"ART. 56^1

(1) Inspectorii de trafic au obligaþia de a purta uniforma de serviciu, de a deþine asupra lor legitimaþia de control pe timpul efectuãrii acþiunilor de control ºi de a respecta prevederile legale privind oprirea vehiculelor în trafic.

(2) În cazul unui control efectuat în trafic asupra unui vehicul, inspectorii de trafic au dreptul sã pãtrundã atât în spaþiul destinat conducãtorului auto, cât ºi în spaþiul destinat transportului rutier de mãrfuri ºi/sau de persoane pentru efectuarea controlului ºi efectuarea verificãrilor care se impun.

....

(1) Prin derogare de la prevederile Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaþia pe drumurile publice, cu modificãrile ulterioare, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 49/2006, inspectorii de trafic au dreptul sã opreascã orice vehicul care executã activitãþi de transport rutier în condiþiile prezentei ordonanþe de urgenþã ºi circulã pe drumurile publice. Inspectorii de trafic pot opri vehiculele, semnalizând regulamentar din poziþia staticã în acelaºi mod ca ºi poliþiºtii rutieri sau din autovehiculul din dotare aflat în mers.

(2) Prin derogare de la prevederile Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 195/2002, cu modificãrile ulterioare, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 49/2006, autovehiculele inspectorilor de trafic vor fi dotate cu dispozitive de semnalizare luminoasã de culoare roºie cu mesaje variabile, de care pot face uz numai pentru oprirea în trafic a vehiculelor care efectueazã activitate de transport rutier, în condiþiile prezentei ordonanþe de urgenþã."

Link spre comentariu

Din pacate trebuie sa va contrazic putin...doar putin.ARR are drept de control fara prezenta politiei, in schimb CNADN care este o companie fie ea si nationala nu are drept de control nici macar in prezenta politiei, daca vor sa te controleze trebuie s-o faca prin intermediul organului:pt cu sapca.

Si pe la noi au inebunit....toate organele.Sar pe TIR-isti de zici ca sunt toti hoti.Nu stiu unde o sa ajungem dar nu cred ca este o stare de normalitate.

Aici ai dreptate si cred ca se va repeta cat de curand faza de la Tisita cand doi ARR-isti au fost luati intre faruri ,,accidental'' asta e....indura Romanul dar pana cand?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare