Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un nou proiect...!!! Jeep Grand Cherokee Limited

doggy_xxl

Postări Recomandate

Buna ziua la toti,m-am pricopsit peste noapte cu un Jeep Grand Cherokee Limited din 1997 motor 2,5diesel....buuunnn.....

As vrea sa-l modific putin dar cu ajutorul vostru.

Ce as vrea sa-i fac sunt urmatoarele:

-kit de inaltare

-jante late

-troliu fata

-portbagaj deasupra

Ce trebuie sa remediez la el sunt:

-instalatia a.c

- pinion+sincron viteza 1

Ce vreau de la voi este sa ma ajutati cu pareri si nr de tel pt modificarea lui.

Tel 0746.04.04.04

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Un nou proiect...!!!

Buna ziua !

Deci:

- Kit de inaltare. Peste 3" trebuie si telescoape, si alte furtune de frana. OK, dar cat de sus vrei si ce vrei sa faci cu masina ?

- Jante late. Nu neaparat, mai degraba presate mai adanc, adica cu ET catre zero sau negativ. Stoc ai ET 32mm pozitiv.

- Troliu fata. OK, dar nu fara ranforsari la lonjeroane. Si poti sa cam uiti de bara fata originala...

- Portbagaj deasupra. Nu e necesar decat in expeditii de lunga durata, de obicei. In rest, se agata crengile in el. Daca nu cumva mergi intr-un raid transafrican unde copacii sunt ultima ta problema.

Probleme neatacate:

- roti mai mari. Cat de mari, totusi, ca sa stii ce lift ai nevoie ?

- rapoarte mai scurte in grupuri neaparat, daca vrei sa mai dispui de toti caii aia italieni, cati or mai fi la lucru.

- peste 3" lift, cam trebuie alte brate fata (preferabil reglabile) si alt Panhard. Plus reglaj directie, of course.

- motor italian VM cu febra acuta. Adica, la greu, se-ncinge repede, si ori da afara garniturile de chiulasa, ori stramba chiulasele.

Despre clima si probleme cutie, sigur vei gasi pe cineva cu atelier auto specializat pe astfel de probleme si care te va putea ajuta.

Stima,

Dragos.

Link spre comentariu

Salut !

Pot sa-ti las, dar ma costa prea mult. Acum sunt la Etaples, in Franta, si vin acasa doar la jumatatea lui septembrie.

Cauta-ma pe Yahoo Messenger, la adresa: dragoshm2001@yahoo.com. Sunt on-line in fiecare zi, in special seara, dupa 19.00. Dar si acum, de exemplu.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Nu va suparati ca ma bag dar cel mai bine ar fi sa vorbiti aici deschis si nu pe messenger! din urmatoarele considerente :

- poate mai sunt persoane care vor sa modifice acest tip de masina

- informatiile ar putea fi gasite mai usor cu functia search

- nu trebuie sa explici de 7 ori pentru acelasi tip de modificare

Never stop exploring
Link spre comentariu

Nu va suparati ca ma bag dar cel mai bine ar fi sa vorbiti aici deschis si nu pe messenger! din urmatoarele considerente :

- poate mai sunt persoane care vor sa modifice acest tip de masina

- informatiile ar putea fi gasite mai usor cu functia search

- nu trebuie sa explici de 7 ori pentru acelasi tip de modificare

Absolut corect.

Acum revenind, parerea mea este ca roti mai mari de 32 nu prea merita, iar peste 31 deja obligatoriu ai de schimbat si rapoarte.

Un kit de 2" e suficient pentru roti de 31' dar bagi flexul, pentru roti de 32" vei avea nevoie de kit de 3-4" si flex deasemeni.

Petru roti mai mari vei avea nevoie de ET minim -30. Eu am si ET-30 si distantiere de 1,25" la roti de 31" si kit de 2"

Ai sa gasesti mai multe detalii aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=51191

Eu nu vreau blocant decat dupa ce am sa schimb rapoartele si planetarele spate macar. Deasemeni raman pe MT-uri (nu pun SIMEX) tot datorita fragilitatii planetarelor.

Troliu iti trebuie minim 9.000, dar incearca sa pui unul cu plasma mai usor, ca si asa esti pe lonjeroane.

Poti pastra bara originala si sa mergi pe varianta de a incastra troliul in bara, sau poti confectiona sau cumpara una HD.

LE. Acum am vazut ca e varianta TSI. Din ce stiu are 4x4 permanent. Daca o folosesti mult pe asfalt, incearca sa cauti si sa schimbi cutia de transfer cu una care are si 4x2.

Editat de atar
"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Suna frumos ce vrei sa faci si iti urez mult succes....dar daca l-ai luat cu optiunea inmatricularii in BG ...sfatul prietenesc este ca intii sa il inregistrezi in BG si abia apoi sa faci modificarile.Daca vei face invers vei avea mari sanse sa nu il mai poti inmatricula in BG.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Buna seara !

Nu ma deranjeaza sa vorbim aici, dar omul si-a manifestat dorinta de a ma contacta privat, din motive de el stiute.

Poate se razgandeste, mai stii ?

@ atar:

31x10.50 merg si fara lift, daca arcurile sunt in stare buna. La Cherokee cel putin, poate la Grand nu. Si va trebui sa se limiteze raza de viraj, dar e pacat...

Cu lift de 2" la 31" e si mai bine, din toate punctele de vedere. Cu 3" lift nu trebuie flex.

Pe jante cu ET zero si 3" lift, nu freaca nimic niciunde.

Acum, cu 33x10.50 BFG MT rulez cu ET -19 ca sa ajung cat de cat la nivelul de latime al Bushwackers-urilor, n-am limitat deloc raza de viraj, dar am lift de 8".

Si in tot santierul meu n-am folosit flex decat ca sa montez Bushwackers-urile si atunci cand am montat pragurile serioase, pe care sa ma pot sprijini pe pietre fara sa sufar.

Dar Grand-ul are alta caroserie, si, comparativ cu XJ-ul, poate anumite chestii nu se aplica, sau se aplica la scara mai accentuata.

Oricum, experienta te invata...

Planetarele nu sunt chiar asa fragile, americanii fac rock-climbing cu 35"-uri pe punti stock, lift de 8" si motor de 4.0. Dar asta nu inseamna ca nu se poate mai bine... Adica D44, D60, etc.

Totul consta in STILUL de a ataca pista/obstacolul/traseul.

Si la 31" se simte lipsa de putere. Ca sa nu zic la 32" sau 33", daca nu schimbi rapoartele.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

- motor italian VM cu febra acuta. Adica, la greu, se-ncinge repede, si ori da afara garniturile de chiulasa, ori stramba chiulasele.

Pentru problema asta se pot gasi solutii sau ameliorari, in opinia mea. Sa vedem cum va lucra cu radiatorul de ulei instalat :)

Chiulasele crapa cel mai des dupa oprire, din cauza ca se acumuleaza caldura si nu se disipa cum trebuie.

Ce simptome are cutia ?

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Din experienta iti spun urmatoarele:

Am pus 31" fara lift si nu intra rotile. Freaca in coltul din spate al aripii fata si in coltul din fata al aripii spate, plus ca freaca grav in contraaripa.

Dupa ce am pus liftul de 2" tot trebuie bagat flexul dar numai in fata la coltul din spate. La Volkerv, la Loredo-ul lui a taiat 2-3cm, eu am taiat 4-5cm la Limited cu acelasi kit si roti tot 31" MT.

Apoi, daca nu pui distantieri iti freaca in lonjeron la viraj maxim.

Cand ai pus distantieri, sau ET negativ mare, nu intra roata sub aripa la flexari, asa ca ...flex + tras de aripa (mai ales pe spate - pe fata e suficient sa ciocanesti doar putin aripile in exterior, pe partea de sus).

In privinta rapoartelor, la roti de 31, motorul le simte, dar daca vrei sa tragi ceva, e gata. 31" e la limita acceptabilitatii ca rapoarte stoc, desi eu nu le voi lasa asa.

Despre planetarele de ZJ ne poate lamuri in primul rand Alfonso cum sunt cu Boggere si blocant plus span. Nu e singurul. :wink: Depinde si ce faci si cum tragi de masina.

Link spre comentariu

Re: Un nou proiect...!!! Jeep Grand Cherokee Limited

Buna seara !

Pe XJ merg 31x10.50 pe jante stoc, dar tind sa frece in bratul de jos. Am trecut apoi gumele pe jante ET zero si 3" lift si a fost OK, pana si ca aspect, cu overfender-ele originale.

Apoi am schimbat directia cu Teraflex-ul "steering over the knuckle", si am vazut ca sunt la limita de a-mi atinge capul de bara din dreapta de sus (ca acum sunt doua) de anvelopa.

Si asa am hotarat sa merg pe 33x10.50, dar cu jante -19. si lift de 8". Si brusc, a trebuit sa ma scobesc de un set de Bushwackers, ca sa nu-mi arunce noroiul chiar pana in masina.

Inca nu am rupt nimic, si eu merg cu Powertrax in ambele punti. Dar poate ma "ajuta" faptul ca motorasul meu nu e cine stie ce...

Atasez doua poze cu actuala situatie la fuzete.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

@renegade esti off-topic. Se discuta despre Grand Cherokee ZJ. Nu mai punem la socoteala ca ai postat o legatura catre alta legatura.:wink:

Sunt diferente foarte mari intre XJ si ZJ. Crede-ma.

Revenind la topic, uite un thread foarte interesant, pe care il am de la Volkerv, pentru cei care vor sa pastreze bara stoc: http://www.4x4club.sk/forum/viewtopic.php?t=2048&postdays=0&postorder=asc&start=0

Link spre comentariu

Cam acid colegu' atar. Mai domol ca nu dau turciii? Am postat un link catre Jeep in general daca te uiti putin mai atent, sunt mai multe modele acolo. E doar o mana intinsa spre inspiratie. Daca te-a deranjat ceva asa de tare poate ca un dus rece inainte, nu ar strica.

Scuze moderatorilor de off-topic.

Pentru semnarea petitiei, aici: http://www.rosiamontana.net/
Link spre comentariu

Cam acid colegu' atar. Mai domol ca nu dau turciii? Am postat un link catre Jeep in general daca te uiti putin mai atent, sunt mai multe modele acolo. E doar o mana intinsa spre inspiratie. Daca te-a deranjat ceva asa de tare poate ca un dus rece inainte, nu ar strica.

Scuze moderatorilor de off-topic.

Colegul Atar are dreptate. Esti offtopic si dai legaturi catre legaturi care nici macar nu sunt in legatura directa cu subiectul.

Daca ai de spus ceva concret despre subiectul in discutie, spune dar daca postezi doar ca sa fie ceva acolo, te rog sa te abtii. Nu exista norma de numar de postari.

Link spre comentariu

Buna seara !

Am aruncat o privire peste link-ul acela al colegilor slovaci.

Intr-adevar, varianta lor de prindere a troliului permite sa pastrezi bara originala, dar, in schimb, faptul ca suportul troliului (placa conceputa) este prinsa pe frontalul primei traverse sau a intariturii de sub bara nu-mi inspira prea mare incredere.

Preferam sa vad placa prinsa direct de lonjeroane, si acestea ranforsate pe portiune de macar 350mm lungime.

Versiunea lor imi da emotii. Iar eu am preferat sa fac alt bara, dar sa am troliul prins asa cum trebuie. Si pentru XJ exista versiuni de prindere a troliului care permit pastrarea barii stock, dar ori e troliul prea sus si sta in calea fluxului de aer necesar radiatorului, ori e prea jos si imi ia din unghiul de atac atat de necesar la gimnastica din teren. Deci, solutia mea a fost cam asa: "my way, or no way at all".

Prin ranforsarea lonjeroanelor, inteleg asta, prinse pe ambele lonjeronae cate un set:

http://store.jksmfg.com/merchant2/merchant.mvc?Screen=SBS&Store_Code=JKS01&Category_Code=Steering_Brake

Respectiv, vezi piesele din imagine, care ajuta si la rigidizarea lonjeronului in portiunea casetei de directie.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

unde gasesc si eu piesa care lipseste de la garligul asta?

incerc sa caut eu una ca stiu ca aveam ceva prin atelier.....

am si KIT de inaltare de 4" SkyJacker complet la 4.700 ron fara montaj.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare